Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În tot acest context în care ne aflăm la nivel național, mai este PNRR o prioritate? 

În tot acest context în care ne aflăm la nivel național, mai este PNRR o prioritate?
La Bruxelles, Planurile Naționale de Redresare și Reziliență sunt tot mai intens dezbătute. Multe țări au început deja implementarea proiectelor. La București, preocupările principale sunt bătăliile din interiorul și dintre partidele de guvernare. Orice întârziere privind implementarea proiectelor înseamnă blocarea banilor. Nu putem să nu ne întrebăm: mai este PNRR o prioritate pentru România?
Din păcate, agenda de la București este în continuare într-o discrepanță enormă față de cea de la Bruxelles. În Parlamentul European s-a discutat săptămâna aceasta despre implementarea, de către Statele Membre, a proiectelor cuprinse în PNRR-uri.
Comisia Europeană a menționat explicit faptul că aceste Planuri vor fi utilizate pentru a măsura performanța Statelor Membre. Cu alte cuvinte, pentru a intra în posesia banilor, Statele Membre trebuie să îndeplinească mai întâi obiectivele la care s-au angajat. Altfel, nu primesc banii solicitați.
România este, încă, printre puținele țări care nu are PNRR-ul aprobat. Iar aprobarea nu înseamnă primirea banilor! Primele sume vor fi acordate în aproximativ o lună după aprobare (așa-numita prefinanțare). Așadar, România va beneficia de primii bani abia la finalul acestui an. Având în vedere întârzierea în depunerea (și acum în aprobarea) PNRR-ului, nu pot decât să sper că termenele prevăzute în Plan au avut în vedere acest decalaj, pentru că amânarea lor va fi imposibilă. Ceea ce va însemna pierderea banilor. Spun asta în contextul în care mai multe obiective din PNRR au ca termen de finalizare, pentru anumite activități, primele luni ale anului 2022.
Dacă nu reluăm serios dezbaterea despre PNRR – așa cum am văzut că o fac alte țări europene – România va rata multe oportunități. (Corina Crețu-europarlamentar, fost comisar european)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „În tot acest context în care ne aflăm la nivel național, mai este PNRR o prioritate? ”

  • Corina Cretu ar fi trebuit sa se implice in intocmirea PNRR. Acum e taziu sa le atraga atentia guvernantilor cu privire la termene. Trebuia sa le spuna din timp. De cand a observat copy-paste in PNRR-ul lui Ghinea.

  • Corina Cretu ar fi trebuit sa se implice in intocmirea PNRR. Acum e taziu sa le atraga atentia guvernantilor cu crivire la termene. Trebuia sa le spuna din timp. De cand a observat copy-paste in PNRR-ul lui Ghinea.

  • UE a fost din capul locului doar un cantec de sirena pentru pelicanii din est. PNRR e doar o alta vrajeala cu multa poleiala si sclipici. Beneficiar net este ca intotdeauna Occidentul. A se scuti de spectacolul lacrimilor de crocodil!

  • Pe care dintre universurile existente traiti dumneavoastra , d -na Corina Cretu ? GPS-ul politic romanesc este intr-o ” discrepanta enorma ” fata de tot ce are actualitate in universul minim european, dar totusi actual. Unde vedeti dumneavoastra vreo legatura intre tot ce se intampla la nivel local + national ( mai ales ) si preocupari politice de anvergura minimala , care sa incerce macar sa tina pasul ( chiar si cu 300 de metri in urma celor fruntasi ; chiar si dupa delay-ul oferit de castile „audio politice ” care iti susura intr-una = Bai, acuma io mi-s cel ajuns acilea = ) cu tot ce se intampla in lumea asta actuala , in imediata asta apropiere spatiala si mai ales temporala ?
    Dar totusi, daca cunoasteti vreun univers paralel ( dar , va rog frumos , sa nu cumva sa fie in nici un fel de conexiune cu puterile actuale , adica UE, ori SUA, ori Rusia, ori OMS, ori BCE , ori FMI , ori MUGUR ISARESCU , ori Raed Arafatu, ori Gheorghita Valerian, cel cu o mie de valuri , ori Marcel Motiune , etc …… ) atunci ajutati-ne sa-i teleportam acolo pe toti acestia si inca multi altii , in una buna si vesnica eternitate.
    Doamne, da-ne aceasta optiune si lasa deocamdata deoparte alte miliarde de optiuni posibile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *