Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Înaintea lui Vladimir Putin, în Crimeea a făcut o vizită Mareșalul Antonescu

Discursul ținut de Vladimir Putin pe scena concertului dedicat Anexării Crimeii ne-a confirmat că invadarea Ucrainei de către Rusia are drept țel final constrîngerea lui Volodîmîr Zelenski de a semna un tratat prin care Ucraina acceptă ca Peninsula Crimeea să aparțină Rusiei. Ceva asemănător acceptării de către Consiliul de coroană din 27 iunie 1940 a cedării Basarabiei. Despre rolul pe care-l joacă Peninsula Crimeea în mentalul rusului de azi voi scrie într-un alt comentariu. Fără a ști ce înseamnă Crimeea pentru ruși, inclusiv pentru rușii de rînd, nu poți înțelege riscurile asumate de Vladimir Putin prin declanșarea unui Război nu doar cu Ucraina, ci și cu întreg Occidentul, dar și faptul că Rusia va merge pînă la capăt în acest conflict. Expresia importanței pe care o acordă Vladimir Putin Crimeii, văzute de el ca un mijloc de a rămîne în Istoria Rusiei alături de Petru Cel Mare și de Ecaterina Cea Mare o dovedesc vizitele întreprinse de Vladimir Putin în Crimeea de după anexare. Noi însă căutînd prin biblioteci am aflat că în Crimeea a făcut o vizită și Mareșalul Antonescu. Puțini știu că în cadrul Războiului Armata Română a luat parte la Cucerirea Crimeii. În aprilie 1942, Mareșalul Antonescu întreprinde o vizită în Crimeea între 3 aprilie 1942 și 6 aprilie 1942, însoțit de ministrul de Război, generalul Constantin Pantazi, generalul C. Z. Vasiliu, secretar de stat la Interne și generalul Petre Dumitrescu, comandantul Armatei a 3-a române. Mareșalul a vizitat marea majoritate a unităților noastre stabilite în Crimeea. Momentul culminant al vizitei la constituit sărbătorirea Paștelui în mijlocul militarilor de pe front.

Pe 5 aprilie 1942 cade Paştele. Primul Paşte de după trecerea Prutului şi trecerea Nistrului. Mult mai important, Paştele din 5 aprilie 1942 e sărbătorit într-o atmosferă de indiscutabile succese pe fronturile Războiului Sfânt.
Odessa fusese cucerită, chiar dacă nu fără mari pierderi materiale şi umane.
Armatele române şi germane asediau Sevastopolul.

Mareşalul se întâlnise cu Hitler în zilele de 11-12 februarie 1942 la Rostenburg. Reuniunea a consfinţit angajamentul României de a participa la operaţiunile de vară vizând Stalingradul. Pe frontul de Sud, cele două armate se îndreptau spre Crimeea. Eşalonul I al marilor unităţi se deplasase deja în zona Harkov pentru a se îndrepta spre Volga.

Mai erau șapte luni până la spargerea frontului la Stalingrad.
Toate datele sprijineau transformarea Paştelui 1942 într-un moment de culme al Propagandei Războiului Sfânt.
Paştele e cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Era normal ca sărbătorirea Paştelui din 1942 să fie socotită un impuls deosebit al Cruciadei.

Momentul ia o amploare propagandistică deosebită şi prin petrecerea Paştelor pe front de către Mareşalul Ion Antonescu. De pe Front, mai precis din Crimeea, pe litoralul Mării Negre, Mareşalul trimite întregii ţări „Cuvântul” cu prilejul Sfintelor Paşti. Chiar de la început, documentul ţine să scoată în evidenţă locul de unde au plecat vorbele către ţară:

„ROMÂNI,
Din mijlocul ostaşilor Regelui şi ai Ţării;
De pe pământul unde sângele român a curs pentru Cruce şi pentru Credinţa noastră creştină;
Îmi îndrept spre voi tot cugetul meu de creştin, rostindu-vă românescul: «Cristos a înviat!»”.
„Cuvântul d-lui Mareşal Ion Antonescu, cu prilejul Sfintelor Paşti”, „Sentinela”, 19 aprilie 1942

Destinul Mântuitorului – de la Patimi la înviere – devine în document destinul neamului românesc din ultimii ani, de la patimile întruchipate de căderea Basarabiei şi Bucovinei la învierea reprezentată de Trecerea Nistrului:

„Suferinţele Fiului Omului, lupta Lui învăţătoare pentru credinţă, crucificarea Lui pentru dreptate, după o Golgotă de umilire, este şi drumul Neamului nostru, este şi învierea credinţei şi drepturilor noastre.

De aceea, de lângă ostaşii Regelui şi ai Istoriei de mâine, gândul meu se închină cucernic pentru toţi care au căzut şi cuvântul meu se îndreaptă credincios pentru toţi cei care ne urmează lupta”. (idem)

Indiscutabil, propaganda Războiului Sfânt exploatează din plin vizita Mareşalului pe front. În şedinţa Consiliului de miniştri de vineri, 17 aprilie 1942, de sub preşedinţia Mareşalului, expunerea despre concluziile vizitei debutează cu semnificarea momentului:

„Plecând, prima mea grijă a fost să ajung pe front de sărbători, ca să fiu în mijlocul soldaţilor, ca o îmbărbătare pentru ei şi să le aduc şi salutul şi dragostea frăţească a ţării noastre care, datorită sacrificiilor şi luptelor lor, precum şi greutăţilor pe care le îndură, trăieşte azi în această complectă linişte pe care o simţiţi dvs. cu toţii, o simte ţara întreagă, care vă dă posibilitatea să lucraţi în ordine şi să contribuiţi la munca aceasta constructivă pe care o depunem cu toţii ca să salvăm şi să reclădim Statul Românesc”.
Arhivele Naţionale ale României, Stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri, Guvernarea Ion Antonescu, vol. VI (februarie-aprilie 1942), Editura Mica Valahie, Bucureşti, 2002, pag. 429

În Volumul I al monumentalei lucrări administrate de regretatul Gheorghe Buzatu, Pace şi Război, Jurnalul Mareşalului Ion Antonescu, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, Editura TipoMoldova, e publicat calendarul vizitei Mareşalului. În cadrul şedinţei din 17 aprilie 1942, Mareşalul rezumă acest calendar astfel:

Am vizitat Crimeea. N-am putut să mă duc şi în Doneţ şi la Marea de Azov, deoarece terenurile erau aşa de desfundate încât cu automobilul nu se putea circula, iar terenurile de aterizaj nu îngăduiau avioanelor de mare tonaj să aterizeze. Din această cauză am renunţat să mă duc şi în Doneţ şi la Marea de Azov, deşi aceasta este intenţia mea. Am văzut acolo toate marile noastre unităţi: am văzut Divizia X-a, Divizia XIX-a, Divizia I-a şi Divizia IV-a Vânători de Munte”. (op. cit., pp. 429-430)

Potrivit Programului reprodus în volumul Pace şi Război, Mareşalul pleacă din gara Mogoşoaia cu trenul pe 1 aprilie 1942, călătorind până la Odessa. Noaptea de Paşti o petrece la Simferopol. Duminică, 5 aprilie 1942, e la Livadia, în Crimeea. Pleacă spre Bucureşti de la Cernăuţi, luni, 13 aprilie 1942, seara, la ora 23:00, cu trenul.

„Sentinela” acordă o atenţie deosebită gestului de a petrece Paştele în mijlocul celor de pe Front. Numărul din 26 aprilie 1942, reproduce, sub titlul „Mareşalul a petrecut sărbătorile Paştelui printre ostaşii de pe front”, o amplă relatare a vizitei. Debutul are menirea de a fixa semnificaţiile mai largi ale călătoriei:

„Învierea Domnului a fost prăznuită de Conducător, pe front, alături de soldaţii lui dragi, apărători ai Crucii, semnul de totdeauna al izbânzii şi al Patriei, altarul vieţii noastre naţionale.
D-l Mareşal Antonescu a mers în primele linii ale frontului, a strâns mâini voinice şi aprige şi a împărţit daruri şi a răsplătit pe vitejii între viteji, ciocnind cu ostaşii ouăle roşii ale învierii celei noi.
Zilele trecute au fost pentru Conducător, zile de odihnă sufletească, de înnoirea puterilor de muncă şi de sporirea încrederii în forţele naţiei şi izbânda finală”.

Coperta numărului din 26 aprilie 1942, în care se tipăreşte reportajul vizitei, înfăţişează un instantaneu în care Mareşalul dă mâna cu un ostaş român în ţinută de front. Comentariul la fotografie, intitulat „Mareşalul în mijlocul ostaşilor pe front”, pune accent pe momentul din an în care a avut loc vizita – Paştele din 5 aprilie 1942:

„D-l Mareşal Ion Antonescu, Conducătorul Ţării, a ţinut să petreacă Sărbătorile Paştelor între ostaşii de pe front. A mers, iubitul nostru Mareşal, până în primele linii ale frontului, unde a împărţit daruri luptătorilor, a ciocnit ouăle roşii ale învierii celei noi şi a răsplătit cu decoraţii pe vitejii între viteji.

A fost în Crimeea şi pe frontul Sevastopolului, a colindat peninsula până la Simferopol, străbătând drumuri primejduite, căutând să cunoască viaţa soldaţilor şi a ofiţerilor de pe front, fără să se sinchisească de obuzele bolşevicilor, care înteţiseră bombardamentul parcă înadins.

Mareşalul a socotit că se cuvinte ca Sfânta înviere să-l afle în mijlocul ostaşilor pe linia de luptă, să respire acolo suflul României care renaşte, să simtă vitejia românească ridicându-se spre culmile victoriei”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Înaintea lui Vladimir Putin, în Crimeea a făcut o vizită Mareșalul Antonescu”

  • Ați cerut aprobare de la Muraru și Florescu sa scrieți despre mareșalul nu Antonescu ? Aveți mare grijă că vă penalizează sau vă bagă la pușcărie !

  • Domnule Cristou, auziti aici stire: l-au ales pe rareshel bogdanel, ala cu ruj si rimel, sa reprezinte diaspra…auzi nene : DIASPORA, adica si pe mine. Nu stiu daca sa rid, sau sa-i zic „MARSH DE AICI JIGODIE”. Ba stai, mai promite si un milion de voturi…Hahahahaaaaaaaaaaaa, poate un milion de scuipati sau suturi in cur la fiecare. Astia ca rares bogdan, citu, cacarafat, chiar si herr, si-au luat-o in cap intr-un hal de nedescris. Chiar isi imagineaza ca au habar de capu’ lor. Daca idiotii astia continua sa se joace de-a politicienii si politica, Romania deja e teren viran in cartile de geografie vestice o sa devina teren viran pe fiecare harta a pamintului…Cum de-i rabda pamintul pe imbecilii astia, mi-e greu sa inteleg…de acceptat nici vorba. Sa se duca-n aia mamii lor de imbecili, auzi la el, reprezinta diaspora….uauuuu pai nu dai tu o fuga pe aici la cumparaturi ca sa vezi ce te umple diaspora de respect fi-ti-ar chelia aia de talimb labagiu…Aia e.

  • Articolul este foarte interesant mai ales ca nu am învățat la școală istorie.In facultate am dat de doua ori la Istoria P.C.R,nu înțelegeam nimic iar profesoara purta șosete barbatesti.

  • Criza Covit a stimulat comerțul euroasiatice și a confirmat ascensiunea noilor drumuri ale mătăsii.China are 2600km infrastructura feroviara.Un container se tranzacționa cu 3000 euro pe mare,60000 aer și 7000 euro feroviar.Trenul emite de cinci ori ,container mai mult CO2,tona decât o nava.T.Friedman,MMandelbaum,Ce am fost,cum au pierdut S.U supremația în lumea pe care au inventato

  • Arde AFI Cotroceni de parcă e făcut din ziare înmuiate în gaz. E uluitor!
    Oare din ce era făcut? Știu că a fost construit cu muncitori asiatici, chiar îmi era milă de ei.
    Mă întreb cât de periculoase sunt clădirile gen supermall-uri pentru noi?

    • Arde ca e facut din musama chinezeasca, capitalista… Totusi e vorba de centrul comercial de la Piata Prosper (Calea 13 Sept) nu de AFI

  • Am astazi, nu doar plăcerea de a vă anunţa descoperirea extraordinarului depozit
    conţinând, printre altele, o monumentală colecţie de manuscrise imprimate pe hârtie cristal
    riduliană, ci şi mândria de a vă putea oferi argumentele noastre cu privire la autenticitatea acestor
    descoperiri. Într-adevăr, avem toate motivele să credem că am scos la lumina zilei jurnalele
    originale ale lui Leto II, Împăratul-Zeu.
    În primul rând, permiteţi-mi să vă reamintesc de tezaurul istoric pe care-l cunoaştem cu toţii
    sub denumirea Jurnalele Furate, acele străvechi caiete care, de-a lungul secolelor trecute, ne-au
    oferit un ajutor inestimabil pentru înţelegerea strămoşilor noştri. După cum ştiţi, Jurnalele Furate
    au fost descifrate iniţial de Ghilda Spaţială, iar Cheia Ghildei a reprezentat şi metoda folosită
    pentru traducerea manuscriselor recent descoperite. Nimeni nu poate contesta vechimea acestei
    Chei a Ghildei, ea constituind singura cale de decodificare a manuscriselor.
    În al doilea rând, aceste caiete au fost redactate pe un dictatei ixian de fabricaţie cu adevărat
    arhaică. De altfel, Jurnalele Furate nu lasă nici o îndoială asupra faptului că aceasta a fost,
    într-adevăr, modalitatea aleasă de Leto II pentru înregistrarea observaţiilor sale istorice.
    În al treilea rând, după părerea noastră, la fel de extraordinar ca şi conţinutul său este
    depozitul propriu-zis. Sanctuarul în care au fost păstrate aceste Jurnale este, în mod indubitabil,
    un artefact de concepţie ixiană, a cărui realizare, deopotrivă primitivă şi de o stupefiantă
    ingeniozitate, va pune, fără doar şi poate, într-o nouă lumină epoca istorică desemnată generic
    „Dispersia”. Cum era de aşteptat, depozitul era invizibil. El se afla îngropat la o adâncime mult mai
    mare decât lăsau de presupus miturile şi Istoria Orală, emiţând şi absorbind radiaţii menite a
    simula caracterul natural al mediului înconjurător, printr-un proces mimetic care, în sine, nu are
    nimic surprinzător. Ceea ce i-a surprins pe inginerii noştri însă este modul în care acest lucru a
    fost realizat cu o tehnologie realmente rudimentară şi cu mijloace mecanice dintre cele mai
    primitive.
    Observ că unii dintre dumneavoastră par a fi la fel de tulburaţi de aceste amănunte pe cât am
    fost noi, la început. Într-adevăr, suntem înclinaţi să credem că ne aflăm în prezenţa primului Glob
    Ixian, non-spaţiul din care au derivat toate dispozitivele ulterioare de acest gen. Dacă nu este
    chiar cel dintâi, credem, oricum, că trebuie să fie unul dintre primele, încorporând aceleaşi
    principii şi conceput aidoma celui dintâi.
    Pentru a răspunde fără preget văditei dumneavoastră curiozităţi, daţi-mi voie să vă asigur că
    vă vom conduce chiar peste câteva minute într-o scurtă vizită prin depozit. Nu vă vom cere decât
    să păstraţi liniştea cât timp vă veţi afla în încăperile subterane, deoarece inginerii şi specialiştii
    noştri aflaţi înăuntru lucrează încă la clarificarea unor mistere.
    Ceea ce mă aduce la al patrulea punct şi, probabil, cheia de boltă a descoperirilor noastre.
    Mi-ar veni greu să vă descriu emoţia cu care vă aduc acum la cunoştinţă existenţa unei noi
    minuni în situl de la Dar-es-Balat. Este vorba de o colecţie de înregistrări fonice veritabile,
    realizate, conform indicaţiilor anexate, de către Leto II cu vocea tatălui său, Paul Muad’Dib.
    Întrucât în Arhivele Bene Gesserit există înregistrări autentificate ale vocii Împăratului-Zeu, am
    transmis Surorilor câteva mostre din documentele sonore aflate în posesia noastră ― toate,
    înregistrări pe un străvechi sistem microbalon ― însoţite de o cerere oficială pentru efectuarea
    unei expertize comparative. Nu avem nici o îndoială că înregistrările noastre vor fi autentificate.
    Şi acum, vă rog să vă îndreptaţi atenţia asupra fragmentelor traduse ce vi s-au înmânat la
    intrare. Folosesc prilejul, pentru a vă cere scuze în legătură cu greutatea lor. I-am auzit pe unii
    dintre dumneavoastră glumind pe seama acestui fapt. Am recurs la hârtie obişnuită doar dintr-un
    motiv practic: economia. Caietele originale au fost imprimate cu caractere atât de mici, încât
    trebuie să fie supuse unui grosisment considerabil pentru a putea fi desluşite. În realitate, ar fi
    nevoie de peste patruzeci de fascicule de felul celui pe care-l aveţi în mâini pentru a retranscrie
    conţinutul unui singur original imprimat pe cristal ridulian.
    Dacă proiectorul… Da, mulţumesc. Pe ecranul din stânga vedeţi acum proiectată o porţiune
    a unei pagini originale. E vorba de pagina întâi a primului caiet. Traducerea noastră apare pe
    ecranul din dreapta. Vă atrag atenţia asupra valorii probante intrinseci a textului, asupra
    egotismului poetic al vocabularului, precum şi asupra semnificaţiei stabilite de traducere. Stilul
    evocă o personalitate coerentă şi, deci, identificabilă. Părerea noastră este că aceste rânduri nu
    puteau fi aşternute decât de cineva care avea acces la o memorie colectivă ancestrală, de cineva
    care s-a străduit să împărtăşească într-un mod cât mai clar cu putinţă extraordinara sa
    experienţă a unei serii de existenţe anterioare, pentru a fi înţeleasă de cei ce nu erau înzestraţi cu
    acelaşi dar.

  • NU POTI INTELEGE CE ESTE CRIMEEA PENTRU RUSI SAU UCRAINIENI, DECAT DACA APARTII ACELOR POPOARE. NU MAI VORBESTE SUFLETUL DIN OM, IN ACESTE VREMURI, CI DOAR CALCULELE. DACA IL INTREBI PE UN LOCUITOR AL CRIMEEEI CUI APARTINE..CU O INCRUNTATURA APRIGA ITI VA RASPUNDE CA POLITICA E UNA, IAR TRAIREA E ALTA. CRIMEEA E CRIMEEA, IAR CRIMEEANUL, INDIFERENT DACA E RUS, UCRAINIAN, TATAR, CORSICAN( AM INTALNIT ACOLO) ESTE CRIMEEAN. NU RUS, NU UCRAINIAN, NU TATAR SI NU ALTFEL. IAR CINE ESTE CRIMEEAN ESTE PATRUNS DE UN DUH AL LUPTEI CONTINUE, PENTRU CA SEVASTOPOLUL SAU SIMFEROPOLUL SUNT SIMBOLURI. DE ACEEA CRIMEEA ARE LEGENDE VECHI SI BINE PASTRATE, EA REPREZINTA CORNUL DE AUR. CINE DETINE SAU ARE PICIORUL IN CRIMEEA CONTROLEAZA LUMEA. LEGENDELE AU ADEVARURILE LOR. STEFAN CEL MARE A LUPTAT MULT SA PASTREZE DRUMUL SI ACCESUL SPRE CRIMEEA. GOOGLE NU STIE ISTORIE ADEVARATA SI NICI INTELESUL VECHILOR LEGENDE SI TRADITII. DAR E INTERESANT CUM TOTI PRESEDINTII RUSIEI SI-AU FACUT CASUTE ACOLO, INCLUSIV GORBACIOV, LA POALELE UNEI MANASTIRI..SA ISI FACA BATRANETEA FRUMUSICA…IN VREME CE LUMEA CREDEA IN ATEISMUL LOR AFISAT SI IL NEGAU PE DUMNEZEU…AICI, IN CRIMEEA VETI GASI ICOANE SI LOCASURI AI CAROR CTITORI AU FOST APRIGII STALINISTI, BOLSEVICI SI MARXIST-LENINISTI…NU INTAMPLATOR AICI E SFANTUL LUCA AL CRIMEEI. ZECI DE ANI A SALVAT OAMENI SI TOATA VIATA A FOST TINUT NUMAI PRIN INCHISORI PENTRU CA ERA CRESTIN PRACTICANT. SOROS INCA NU SE INVENTASE, DAR DRACU ERA LA FEL DE BATRAN CA AZI…

    • Nu putem înțelege popoarele slave,nu avem cum,sunt diferente mari de mentalități,de viață,de percepție între occident și lumea slava,nemaivorbind de americani.
      Judecata despre decizii rele,bune,războaie fratricide le aparține tot lor,noi ne dam cu părerea și batem apa in piua degeaba.Nu poți înțelege bine și iubi cu adevărat Delta Dunării decât dacă ești trăitor acolo, gătești cu apa din balta și mănânci ceea ce prinzi,ceea ce cultivi pe lângă casa iar iarna asculți cum gonește vântul pe întinderile înghețate,restul e turism banal.

  • Sper să nu-și aducă Putin aminte de faza asta! Să-și amintescă doar că ne-am plătit integral datoria de război.

    • Nu am platit-o lui Putin ,doamna,ci ucraineanului Hrusciov care ne-a luat si Insula Serpilor.Inainte sa debitam ineptii,haideti sa ne mai documentam.

  • una e ‘sa nu ai nimic impotriva Lumii Mari’ si…cu totul alta treaba este ‘sa fii si de partea Mintii, insa si de partea Inimii’
    Curvasareala, in cazul asta,…creca e nefunctionala.
    ori intr o barca…or in ailalta.

  • exista ‘bun-simt’
    si
    ‘ anti’bun-simt’ ‘

    prin urmare ‘fake-news’ e mai mult decit fake, pentru ca e anti.

    antistirea e si ea tot o stire, iar treaba ei e sa construiasca o lume care are la temelie anti’bunul-simt’

    lumea e impinzita cu antistiri.
    insa…faza tare de tot este ca ‘ anti’bunul-simt’ ‘ e imaginea din oglinda a ‘bunului-simt’, adica intre ele e greu de deosebit, chiar daca impresia poate fi ca e usor.

    preotii care propovaduiesc ‘ anti’bunul-simt’ ‘ sint strategi adinci, pentru ca daca omul isi foloseste doar ‘mintea’ atunci pentru el ‘bunul-simt’ si ‘ anti’bunul-simt’ ‘ seamana leit, caz in care se manifesta ceva… fundamental : acesti oameni nu! mai reactioneaza.
    ( ultima reduta a preotilor care propovaduiesc doctrina Anti este cucerirea taramului ‘bunului-simt’. ei pot duce tot felul de razboaie pentru a obtine in final ‘omul care nu mai reactioneaza’, ( spre ex inundindu l cu dorinte predefinite care, odata implinite, ii daruiesc omului ‘fericirea’ ), insa acest razboi poate fi cistigat exclusiv intr un singur fel, …imbrobodindu l pe om cu ‘imaginea din Oglinda a ‘bunului-simt’ ‘

    mai simplu: omul intotdeauna! va reactiona daca ‘bunul-simt’ ii excita o dinamica in acest sens. intotdeauna!
    insa…omul are ‘minte’ si ‘inima’.
    atata timp cit omul isi uda inima isi va pastra verde ‘bunul-simt’ si intotdeauna va reactiona atunci cind ‘bunul-simt’ va activa senzori
    insa…daca ii uzi omului numai mintea…ii activezi o procedura care il face pe om sa considere o ‘imagine intoarsa pe dos si cu capul in jos’ ca fiind…normala. ( se aseamana cu felul in care mintea percepe imaginea primita de la ochi, care cu toate ca e livrata ‘pe invers’ e perceputa…cu ‘bun-simt’ )

    si mai simplu: fake-news are potentialul de a defini omul care nu reactioneaza cu ‘bun-simt’ atunci cind ea devine ‘anti-stire’, iar omul isi potenteaza mintea in defavoarea inimii.

    simplu…de tot: ‘anti-stirile’ vor deveni credibile, ‘anti-stirile’ vor trece bariera ‘bunului-simt’, anti-stirile vor genera dinamici care, la limita, pot sunta manifestarea Bunului-Simt.
    acesta fiind si cazul in care Nesimtirea va fi vazuta, la limita, ca fiind o stare de…mare ‘bun-simt’, la limita o stare a Bunului-Simt.

    exista o singura cale de a te apara de fake-news urile care, iata, au, la limita, potentialu de a sunta Bunul-Simt:
    udarea inimilor oamenilor,…adica nimic nou.

    altfel…?
    altfel Minciuna va sta pe Tron, iar ‘cei carora li s-a udat mintea, inimile fiindu le desertificate’ vor spune ca totul e in regula, ei netresarind la vederea unei astfel de scene…
    –-
    Lumea Mare…e la ea acasa, asa ca ‘majoritari’ vor fi cei care si-au udat mintea, sau carora li s-a udat mintea.
    Pacea se face ‘stind pe mijloc’, cu udatul talerelor se ocupa Lumea Mare,..e grija ei, …ce alta grija are?!
    Pacea se face udand inimi…, ca dupaia stiu ele ce au de facut, si stiu in mod natural 🙂

  • O intrebare: sunt sanse ca la Pastele din 2022, NATO sa fie in Crimeea?

    • Daca rușii ramaneau pasivi ,poate că în 2023 am fi văzut-o și pe asta,așa cum decurg lucrurile nu cred că va mai fi posibil în următoarii 100 de ani.

  • Am uitat sa va zic…nea basescu ne trimitea la munca pe coclauri si ne multumea pt banii trimisi acasa…Romania statea tzais cu PIBu’ ca urmare a miliardelor trimisi acasa de fraierii care n-au inteles jocul murdar(printre ei si eu)…nea jelescu al ucrainei cred ca-si freaca minile ca are 10 milioane plecati prin lume. Tare as vrea sa stiu daca basescu s-a intilnit breodata cu jelescu,fata in fata adica…lumea asta a politicienilor e plina de javre, oameni periculosi care schimba legi dupa cum le bese creierul doar asa ca sa-si acopere dosurile, manipulatori si perversi. Isi dau sfaturi de la unu’ la alti’, n-am nici un dubiu, i-am vazut, i-am auzit, m-am lamurit cu ce inseamna „politician”…
    Sa vedeti dvs daca UE n-o sa ajunga bucatele, din ruperea asta doar tarile ca Romania vor avea de suferit serios,pentru ca la noi s-a stricat sistematic si din anumite puncte de vedere, cred ca sintem dependenti de vest(importuri masive de fel si fel, inclusiv alimente). UEu’ (tarile ca germania, italia, franta…) cred ca are agende duble, triple, mama lor pe cite planuri joaca, cred ca-si pun la punct economia, in momentul in care vor avea capacitate de productie de la ac cu gamali , pina la centrale nucleare, vor da un sut mare tarilor ca Romania. UE-u doar aduna bani, taxa de la fiecare tara membra. Romania da, pe an, o taxa mai mare deict banii pe care-i da UE-u inapoi pt investitii, constructii, plus ca-ti pune conditii in ce sa bagi banii dati, plus ca in procent mare banii dati ajung inapoi la ei, in vest. Cred ca tari ca Romania sint fraierii de serviciu….stiti cine le strica socotelile la UE?Coane destepte foc,(de dau in gropi), ca madama codruta…cind arestezi un Boyko si faci spectacol international, pai o sa mai vrea mnealui sa stea un UE?????Prost o fi…o sa le zica un flit la UE-isti de n-o sa se vada…problema e ca atunci cind vrei sa iesi din UE, dupa toate taxele pe care le platesti shmecherilor, va trebui sa platesti si mai mult(probabil miliarde) ca sa iesi din troaca….oricum o dai, UE-ul pt moment nu pierde…UE-u’ strica socotelile vacarilor si ale rusilor. De aia UE-ul are anii numarati. Aia e.

    • Stimate domn,
      Aici va contrazic. Basescu a fost alegerea cea mai rationala de presedinte la vremea ei. Politica lui a avut probleme, dar nu cele mentionate de dumneavoastra.

      • Nici un președinte ales așa zis rațional de după 90 nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor poporului,toți au fost o mare dezamăgire.

  • Domnule Cristoiu am citeva lucruri pe suflet si poate va vin ceva idei din pleasca pe care o sa o scriu aici…cind vad nebunia, lacomia,fatarnicia,meschinaria,malitiozitatea unora din specia bipeda, numiti politicieni,pur si simplu mi se face greata,parca nu-mi vine nici sa mai comentez ceva.De peste o saptamina incerc sa ma conving ca razboiul asta intre rusia si ukraina e doar intre ei. Nu e nici pe aproape asa. Asta e razboi in toata regula intre Europa si vacarii de peste ocean. Se publica fel si fel de stiri si clipuri video, care mai de care mai descriptive cind vine vorva de tragedia traita de ambele parti.Regret s-o spun asa, dar in porcaria asta singurul care putea pune capat nebuniei e dom’ Jelescu. Ca sa va completati parerea despre acest presedinte de stat(daca mai era nevoie), uitati aici un link cu un video: https://www.avantaje.ro/articol/imagini-cu-volodimir-zelenski-cand-dansa-pe-tocuri-pe-ritmurile-lui-beyonce
    Daca un mascarici poate ajunge sef de stat, nu orice stat ci Ucraina,atunci cum sa nu-l apuce damblalele pe un Putin….una la mina, a doua…am citit diverse articole, inclusiv unul in care se spune ca hunii, polonezii si rusii au pus la cale reimpartirea ucrainei: https://evz.ro/ungurii-vor-o-parte-din-ucraina-scenariul-care-a-pus-pe-jar-toata-europa-e-de-neimaginat.html
    Desi e o dezinformare si o manipulare la scara planetara prin asa zisele stiri, printre prostii mai scapa si frinturi de adevar. Acest adevar se poate „citi” in comportamentul politicienilor. De cind a inceput pandelia covid, hunii par sa fie de acord cu o multime de lucruri pe care le respingeau cu o vehementa de nedescris. Ma refer la hunii din guvernul nostru, la anumite laude(false) ale lui orban al hunilor cind vine vorba de Romania, fel si fel de bezele pe care si le arunca de la unii la altii, pina si herr neghiobu’ national #1 i-a felicitat si lins in cur de ziua nationala a hunilor…cind vad asa ceva, primul gind ma duce la Decembrie ’89. Incepe sa se repete un anume patern.Cine era adult in ’89 cu toate tziglele pe casa, cu doagele neatacate de termite(ca sa zic asa), isi aminteste de anumite evenimente incepute cu 2-3 ani inainte de ’89. Apoi cind situatia s-a agravat la Timisoara, nimeni n-a stiut cum a inceput totul, ci doar s-a lansat ideea ca armata a tras in civilii adunati acolo la Timisoara. E, uite ca nu-i chiar asa, uitati aici un link: https://evz.ro/exclusiv-razboiul-hibrid-surclaseaza-razboiul-clasic-cum-a-fentat-cia-planurile-lui-putin-boicotul-e-total-video.html , la minutul 12:33, un colonel explica cum a inceput tot halimaiu de atunci. Nu stiu daca el isi da seama de acest lucru, dar se pare ca ce descrie el la minutul 12:33, urmeaza sa se repete. Uitati aici un link: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25445597-video-militar-din-mamaia-sat-atacat-deposedat-pistolul-mitraliera-munitia-care-avea-politistii-organizat-filtre-cautarea-individului.htm
    Ce vreau sa scot in evidenta: daca dati atentie la ce povesteste colonelul despre Timisoara in ’89, o sa va dati seama ca cel ce l-a dezarmat pe militian era o persoana antrenata, e imposibil pt un civil fara pic de antrenament sa fie capabil sa dezarmeze un purtator de arma autorizat si sa si traga in doi soldati si sa-i omoare…ca civil poti sa fii scrintit, de mama nebuniei, nu ai stii cum sa dezarmezi pe altul dintr-o miscare, sa si fugi cu arma si sa si tragi.E IMPOSIBIL. La fel si cu situatia de la Mamaia sat. Daca nu pun hunii de-un ceardas….Comportamentul hunilor este suspect, agresiv tacit, pe fata zimbete, intepaturi clare dar mai subtile, ma tem sincer pt romanii din anume zone ale Romaniei,ma tem sincer pt ei.
    UE nu va rezista, e imposibil sa reziste sub forma de azi.Ucraina e calul troian, incep sa cred ca miscarea e pregatita de citiva ani buni. Nimeni nu pare sa bage de seama(inca, poate dupa comentariul asta), ca, dupa spusele alora de la ONU, 10 milioane de ucraienieni si-au parasit casele si au fugit aiurea in europa. Daca astia 10 milioane ar fi putut sa plece legal,pe pariu ca 99,99% ar fi fost respinsi de diversele ambasade, asa cu razboiul toate granitele le-au fost deschise, mai ales ca marea majoritate a celor fugiti sint femei, copii, batrini.Culmea e ca foarte multi, n-au asteptat ajutor de la tara vecina, cum e Romania de ex, au dat buluc in Germania de exemplu. Atunci stai si te intrebi ce ginduri au ei de a se reintoarce acasa?Nu?S-au folosit de Romania asa cum te folosesti de o persoana cu suflet mare si bun, dar pe care nu dai prea multe parale. Nu zic ca toti refugiatii gindesc asa, dar din ce clipuri am vazut, incep sa am suspiciuni, indoieli serioase despre sinceritatea unora. DA, tragedia in sine e de nedescris, am mai spus,repet, ma sfisie sa vad bebelusi, copilasi in subsoluri, conditii insalubre, groaza, foame, lipsuri inimaginabile…ma face din om, neom ce vad,dar nu mai stiu cit e adevar si cit e minciuna ordinara.Inceputul asta de secol se caracterizeaza prin manipulari si minciuni de nedescris. Ar trebui documentat si marcat ca cea mai nenorocita perioada de la aparitia omului pe Pamint si pina in prezent, si poate din decaderea asta la care s-a ajuns sa invete generatiile viitoare si sa nu repete timpeniile facut de clica asta de tilhari care au pus labele pe tari intregi si nu vor sa le mai dea drumu’. Ca vor unii noua ordine mondiala, ba vor sa elimine din circuit banii, ba vor sa faca trilioane prin fel si fel de scheme, cum e schema pandeliei covid de exemplu, ma lasa intr-o indiferenta totala. Daca fiecare om de pe planeta asta n-ar cadea in plasa tilharilor care inseala prin vorba dulce, am convingerea ca multe dintre nenorocirile pe care le vedem n-ar fi posibile.Omul de rind e problema principala, omul de rind fraier care pune botul la abuzurile citorva shmecherashi plini de tupeu si nesimtire. Grupul asta de shmecherasi e mic, restul populatiei are o putere extraordinara daca ar intelege ca li sea joaca piese de teatru prost, de-o calitate execrabila.Dau un exemplu aici: rusii zic ca ei nu trag in civili. Ucraienienii spun „noi ne apara, tara, nu plecam de aici, trageti in noi”…iar rusii nu trag in civili, au spus-o clar, ba cred ca-si si documenteaza punctele cu adevarat atacate de ei. Atunci te intrebi cine minte in toata bulibaseala asta? Raspunsul e simplu-ucraienienii. Urmatoarea intrebare e: de ce si-ar face singuri asa ceva?Interesele financiare depasesc orice, orice imaginatie sau limita de bun simt, de respect fata de viata unei fiinte vii, a unui om. Am vazut citeva clipuri cu apartamentele in care traiesc ucraienieniisi pe care si le prezinta singuri ca sa capete like-uri. In primul rind, clipurile sint facute si prezentate de tineri cu minte putina, as zice needucati, naivi si cam pampalai(si ei, si ele). Majoritatea acestor tineri s-au pus pe facut copii. Unii prezinta apartamentele in care stau cu chirie si deja au cite un copil sau chiar doi. Apartamentele lor sint apocaliptice as zice.Nici la noi in blocurile facute de nea Nicu nu vezi atita mizerie, delasare, parca tipa prostia si lenea in ei.Cautati pe you tube, sint sute de clipuri cu asa ceva si efectiv te ingrozesti de ce vezi…Inteleg din ce-am vazut ca nivelul lor de educatie e foarte scazut, cam fiecare se descurca cum poate, face ce poate ca sa supravietuiasca. Daca n-au nici macar un loc al lor unde sa-si dezvolte o familie, de ce toatna la puradei?Unii au si cite 4 copii si traiesc in niste conditii de boala mintii….apoi am vazut clipuri cu cartiere cu case printre blocurile alea apocaliptice. Daca cineva isi aminteste de cartierele din jurul Garii de Nord din Bucuresti, sa stiti ca alea sint lux in comparatie cu conditiile in care traiesc ucraienienii. Aceste cartiere cu case ca vai de mama lor, toaleta in spatele casei, baia la lighean intr-o anexa ca un beci, toate astea in anul 2022,nici nu mai insir, cautati clipuri sa va convingeti…aceste cartiere sint in mijlocul orasului (Kiev de exemplu)…Nu cumva zonele acestea prezinta interes pt maharii cu bani> Terenul ala in mijlocul orasului, probabil costa milioane. Daca el e ocupat cu maghernite si oamenii n-au unde sa locuiasca in alta parte, nu cumva oamenii odata fugiti, locul bombardat, se face loc pt”investitori”???Eu cred ca DA.APoi 10 milioane fugiti, majoritatea viseaza la Germania, Franta, Italia, ce inseamna pt Europa 10 milioane de guri?Trebuie cazati, le trebuie hrana, lucruri de stricta necesitate, locuri de munca eventual….bun, dar multi dintre cei fugiti sint femei cu 2-4 copii,needucate.Unde pot ele sa munceasca?Cine le angajaza pe alt loc de munca, decit la munca de jos, deci prost platita?Romanii plecati ca sezonieri au inceput sa fie mai descuiati si sa aiba si ei pretentii. Ce ocazie buna ar putea avea germania sa angajeze la sparanghel pe altii in locul mofturosilor de romani?Sa vedeti cind s-or supara sezonierii nostri de la capsuni si asparagus, pe refugiatii din calea razboiului, ca stiti cu totii ca frate,frate, da’ brinza e pe bani…cine a gindit monstruozitatea asta de razboi, cred ca a facut-o foarte abil si calculat, iar din rahatul asta sute de milioane de oameni nevinovati vor avea de suferit ca sa se imbogateasca citiva psihopati rupti de mama realitatii. Scoala ar scoate omenirea din impas.De aia scoala e varza in multe tari din lume, oamenii educati sint mai greu de timpit si intimidat.Un om needucat e naiv, e fricos, nu stie ca se poate si altfel, mai bine, crede pe ala care joaca rolul samariteanului si care stie sa invirta vorbele ca sa obtina ce vrea el.
    Mai e ceva care trece neobservat…politicienii de la noi devin din ce in ce mai agresivi.Ma uit la putoarea asta de citzu si mama, mama daca nu-mi vin in minte injuraturi de care n-au auzit nici camionagii sau tractoristii…imi vine sa-l scuip in bot pe nemernicul asta…in timp ce romanii si-au deschis sufletele si usile sa ajute refugiatii loviti de soarta, politicienii nostri isi vad de invirtitul mendrelor care, acum, cu halimaiu’ asta trec neobservate. E clar ca s-a vrut marire de preturi, razboiul de dincolo de granitele noastre e o scuza lamentabila,se vrea desfiintarea clasei de mijloc de acum 20-25 de ani cel putin…Se vrea eliminarea pensiilor de stat,asta am mai scris-o aici…Fiecare va ajunge cam pe cont propriu, clasa privilegiata va fi aia unde vor fi citiva patroni, apoi angajatii lor esentiali si la urma plebea, sclavii care vor astepta linga telefon sa-i sune cineva sa le dea ceva de munca. Firmele de asigurari la fel, vor fi noii zei si restul oamenilor abonati la niste servicii fictive…serviciile de stricta necesitate vor fi taxate la greu si asigurarile vor pune conditii dure ca sa poti beneficia de medici sau operatii cind e nevoie. Se vrea asta demult, de aia tot ce tine de stat trebuie distrus, ras complet, pt ca 2 sisteme rulate in paralel, dezavantajeaza pe ala care cistiga fara sa faca nimic…statul dezavantajeaza firmele astea de asigurari si pt nebunii care au inventat timpenia asta de asigurare, ar pierde la trilioane.Dreptul la educatie, la servicii medicale si la pensie nu ar trebui sa fie negociabile.Prin lipsa unui sistem solid de educatie si sanatate,plus lipsa unei pensii la batrinete e ca si cind iti taie dreptul la viata. Spre asta se tinde si razboiul asta rusia-ucraina e doar o fatada pt ceea ce politicienii invirt prin spate.Daca mai exista vor real, oamenii ar trebui sa se destepte odata si sa nu mai voteze pt o galeata de plastic si o litra de ulei, ar trebui sa voteze cu o persoana care poate contrui ceva cu cap si coada….
    Inca ceva si va las in pace…am mai zis, repet…cum Doamne iarta-ma guvernul nostru de nauci, s-a organizat atit de rapid si au gasit si fonduri si solutii la problema refugiatilor,iar pt copiii din tara, de 32 de ani nu sint bani niic pt mincare. Citeam de-a lungul anilor diverse stiri. Unele m-au pus la pamint. Acum vreo 10-15 ani era o stire cu un copilas din Craiova caremergea in fiecare zi la farmacia din zona unde locuia, ca sa fie ajutat la lectii de catre farmacista. Era si o poza cu el, in piciorusele goale, murdar, sarac lipit, scria pe genunchi, pe bordura de la trotuarul din fata farmaciei, apoi mergea cu caietul la farmacista ca sa-l corecteze. Copilul era dintr-o familie de tigani, dar invatatoarea spunea ca baetelul e cel mai bun din clasa la matematica, se straduieste, nu lipseste de la scoala, invata cit poate. Mi-a rupt sufletul. Cum mama,mamelor, mamiticilor, mamii, masii, primar, politicien,guvern nu vede saracia din tara si copiii pe care-i distruge????Unde Doamne iarta-ma traiesc politicienii astia?In ce Galaxie?Pe ce tarim?Arunci cu miliardele pe firme fictive, gasesti imediat milioane pt refugiati straini, da’ nu esti in stare sa faci unrecensamit al copiilor nenorociti de soarta si sa vezi de citi bani ai nevoie pe an ca sa beneficieze de haine,produse de stricta necesitate, mincare si rechizite????Era un alt clip cu o mama care isi crescuse baiatul intr-un grajd.Pai e posibil asa ceva in secolul XXI????Apoi vine citu si un ciolhanit, sau un bode cu neuronii fututi, un ciuca care se joaca si el de-a dom’ jeneralu’ duru’,duru’, fel si fel de ministrii rupti de mama realitatii…iti vine sa-i iei la sututri…apoi ma mai enerveaza ceva, in ultimul hal…am vazut ca sint copilasi care au nevoie de diverse tratamente. Unii dintre ei pot fi salvati daca reusesc sa ajunga la anumite spitale din Italia, Germania, Franta.Ca sa ajunga acolo, parintii acestor copii au nevoie de semnaturi si para-mama-mamii-lor de semnaturi. Stiu asta pt ca am incercat cu ceva ani in urma sa ajut pe cineva din Prahova si sper sa fie bine acel copil, nu mai stiu care ii este soarta. Stiu ca a reusit in final sa ajunga la operatie in Italia si nu am inteles daca operatia a reusit in final, a fost refacuta sau nu. Ce stiu insa, e ca mama acelui copil s-a chinuit ani de zile sa adune suma necesara operatiei, apoi sa adune semnaturile. fara o pila, nu primesti semnatura la timp, or ea saraca se zbatea de ani buni sa ajunga cu copilul la operatie. Sa-mi explice nea cacarafat, imputitul asta ordinar, cum e posibil sa dai din plisc verzi si uscate, dar tu, haimanaua asta care te dai expert in urgente, sa nu ai un plan si pentru astfel de urgente, cum ar fi copiii care pot fi salvati si tot ce au nevoie e de un aranjament intre spitalele din Europa si Ministerul Sanatatii de la noi. Nu le bese mintea acolo la Minister ca sint afectiuni care evolueaza in ani daca nu sint tratate cum trebuie? Nu stie putoarea care sta la Ministre si-si vintura fitzele ca anumite boli pot fi vindecate daca copiii au o anumita virsta, cu cit sint mai mici ca virsta, cu atit operatia are sanse mai mari de reusita ????Unde esti cacarafat cind vine vorba de astfel de situatii? Unde esti citule cind vorbesti de bani si investitii si de ce cacat ti-au mai trasat de pe la „vashington”???Unde esti herr care te lauzi cu ce rahat faci tu pt copiii tarii, mai ales ca ai fost profesor…unu’ prost, da’ ai fost…apiu gloaba de coana ciolhanis care se fiztiia de-ti intorcea matele pe dos, imediat cum ai luat primul mandat, ce face coana bre cind vine vorba de copiii cu probleme de sanatate?Nu putea sa se implice in astfel de programe?????Sau e foarte ocupata cu comandatul de minijupe de pe internet???Tzoale de firma replicate in china ca-s mai ieftine, la cit d zgiriie brinza esti, cine s-ar prinde ca tzoalele vin din china, nu????
    E dragi „puliticieni”, daca vreunu’ a avut rabdare sa citeasca pina aici, sau daca v-ati pus bagatorii de seama sa traga cu ochiu la ce prostii mai scriu oamenii,uite aveti printre rinduri si idei pe care sa le transformati in proiecte cu ajutorul carora sa va justificati existenta aia patetica.Mi-e scirba de clasa politica de oriunde ar fi ea, mie scirba.
    P.S. Somnule Cristoiu,. v-am scir acum vreo 10 zine, nu mai stiu cind, de chestia cu „Z” de pe tancul rusilor…o sa vedeti cind se termina mascarada asta ca am avut dreptate…astia(toti) rid de omul de rind… mascariciul Jelescu fiind or e prost de da in gropi, or executa un scenariu invatat demult, or amindoua…adica de prost ce e, joaca scenariul victimei, cind in realitate arata cu degetul intr-o parte si face rau propriei populatii stiind ce urmeaza.Apoi nu poti sa ceri ajutor NATO si sa intri in UE in regim de urgenta, sa ti se spuna NU in fel si chip, iar tu o tii ca innecatu’ ca asta e ce opreste razboiul….aaaaa, mai e si pilula cu faptul ca se urmareste eliminarea lui….uuuuaauuuu…pai daca era sa scape de el, scapa inainte sa inceapa trasu’ cu tunu’, nu asa????
    Aia e.

    • Stimate domn,
      In primul rand, buna ziua dumneavoastra, si cititorilor acestui raspuns.
      Subscriu analizei domniei voastre, cu obiectiunea ca e prea lunga si nu cred ca domnul Ion Cristoiu se va incumeta sa o citeasca. Mi se pare interasanta mai ales teoria dumneavoastra despre UE.

      • E in ordine. Asta-i un blog unde-ti poti spune o parere. Unii scriu putin si la subiect. Eu nu stiu sa spun pe scurt ce ma infurie la adresa politicii si a politicienilor. Daca cineva citeste ce scriu, ii multumesc. Nu ma astept sa fie de acord nici partial, in totalitate nici atit…Exprimarea mea e greoaie, parca traduc in romaneste de la coada la cap. Deci,e greu de citit ce scriu pe aici, inteleg si imi sper sa-mi fie scuzata partea asta…
        referitor la basescu,va raspund aici: la momentul cind a cistigat, era singurul candidat care parea normal. E bun la dat din gura, dar e brinza buna in burduf de ciine.Are interesele lui si la cum se manifesta, cam joaca la diverse mese. Nu cred ca ati inteles ce-am spus, exprimarea mea fiind mai greoaie.Am vrut sa scot in evidenta faptul ca PIB-ul Romaniei a tinut tara deasupra liniei critice de plutire. Nu mi-a placut comentariul lui basescu referitor la acest aspect. Romania a avut de toate, fabrici, agricultura, uzine, economia, industria tot, nu stiu cum sa ma exprim, tot ce aveam acolo a fost distrus dupa ’89 ca sa se faca loc „investitorilor straini, aia care au trintit la futu-i masa cite un bloc, nerespectind regulile minime de siguranta a constructiei si apoi si-au bagat picioarele si-au plecat cu ce-au cistigat. Cind stii direct aceste aspecte si vine un basescu si incurajeaza romanii sa plece din tara, nu stiu dvs, da’ mie mi s-a facut greata. I-am trecut toate oceanele planetare, interplanetare si din tot spatiul cunoscut si ala necunoscut, pt ca nu consider normal sa mi se rida in fata ca datorita unora ca mine PIB-u’ e bine merci, iar odraslele lui, ale unui Adriean Videanu, sau cum masa il cheama si pe escrocu’ asta, alte odrasle si beizadele, merg si-si filfiie talentele prin LA, iar eu muncesc sa trimit bani acasa ca sa le fie lor bine si sa le duduie PIB-u’. Nu ma intelegeti gresit, basescu are talentul lui, mintea lui, nu e prost, e versat, inspirat, dar e parshiv shmecher, golan de cartier, ia ce-i spun altii, specialisti in anumite domenii(cum e macoveica de exemplu, alta hoata, da’ nu proasta), si prezinta situatia ca si cind ideile vin de la el. Nu-mi plac oamenii care fura de la altii si-si insusesc ce nu-i al lor, inclusiv idei.De aia nu l-as sustine in cazul in care vreo lege l-ar aduce inapoi pe post de candidat. Prea multa shmecherie in el. E greu de ales pe oricine,unii-s tineri si prosti, se joaca de-a shmecherii, altii sint batrini, plini de interese si shmecherie. E foarte greu sa ai incredere in oricine pt ca oamenii cu adevarat oameni, sint rari. E greu sa-ti pui gitul pe lama sabiei pt altii.Aia care ar face asa ceva ii numeri pe degetele de la o mina si inca-ti mai ramin degete libere. Aia e.
        P.S. Nu m-am asteptat niciodata ca domnul Cristoiu sa-mi citeasca comentariile, desi eu cred ca din cind in cind o face. La cenzura insa e posibil sa aiba studenti la jurnalistica, unele dintre comentariile de aici sint absolut penibile, specifice tinerilor la care le zburda hormonii de parca-s pe zglobilin cit e ziua de lunga. E distractiv sa citesti ce le bese creierasul ala mic de tot si pe care-l au ascuns bine in scafirlie, atit de bine ca nu-i o idee inspirata sa incerci nici sa-i intelegi. Dimpotriva…ma face sa-mi doresc un sistem de educatie dur si serios. Va las in pace acum, ma duc la o plimbare la bilabongu’ din zona de conservare…
        Numai bine va doresc.

        • Stimate domn, părerile tuturor sunt diferite, identice nivelului lor intelectual.
          Poți scrie scurt şi la obiect şi, să fie înțeles doar de vreo 5 indivizi sau, nici măcar…
          Poți scrie lung şi exemplificat, „să despici firul în paişpe” cum zicea bunicul meu şi, să fie înțeles de toată lumea sau, nici măcar…
          Nici măcar, nu-nseamnă chiar nimic, doar uneori, în unele cazuri.
          Eu, am citit până la capăt şi, am înțeles. Am aceeaşi părere despre politicieni, simt aceeaşi disgrație față de ei şi actele lor. Minciuni, hoții, trădări.

          Problema României nu este cea a conducătorilor ci, a poporului!

          Nu este prost cel care cere, este prost cel care dă!

          (Politicienii au fost aleşi de popor, chiar dacă ici-pe-colo, pentru „o litră de ulei şi o pungă de zahăr”… Poporul a votat, s-a ales cu guvernele, unul mai de c..cat ca celălalt dar, îşi merită soarta. Nu face nimic decât să dea din bla-bla-bla sau, să scrie scurt sau lung. Iar „puliticienii” aleşi de popor, tac şi fac în timp ce poporul prea dă din gură, ori scrie, scurt sau lung.)
          Tot binele din lume, tuturor!

          • Va multumesc pt comentariu. Credeti-ma, sint departe de a fi un „stimat domn”. Vocabularul meu nu-mi permite sa intru in nicio categorie „stimata”. De acord cu dvs ca poporul e de vina pt multe…de aia am spus mai sus ca „…oamenii ar trebui sa se destepte odata si sa nu mai voteze pt o galeata de plastic si o litra de ulei, ar trebui sa voteze cu o persoana care poate contrui ceva cu cap si coada….”
            E mai usor de spus decit de facut.Apoi faptul ca poporul isi merita soarta si nu face nimic decit sa trancane, e un adevar dureros…dar poporul spera ca la fiecare alegeri sa apara unul care sa merite stampila aia pe buletinul de vot.Culmea e ca nu mai apare odata un candidat demn de atentie. La fiecare 4 ani apar aceeasi neghiobi buni la nimic, sustinuti din umbra de interesatii straini de Romania…daca apare un candidat cu ceva potential, e facut terci cu mult inainte sa se apropie alegerile…Aia e.

  • Obiectivul real al lui Putin era Cucerirea Europei,dupa Ucraina urmau tarile Baltice,(dupa cum vorbea in Mein Kampful cantat pe stadion,al cantecaciului lui Adolf Putler,sau Goebbelsul cantaret al lui Adolf Putler).Si dupa Tarile Baltice urma ofensiva asupra Poloniei si Scandinaviei si asupra intregii Europe.Pentru ca Fuhrerul Nebun de la Kremlin nu se sfia sa declare razboi NATO crezand ca bate NATO cu rachetele Tircon.Insa trupele lui s au impotmolit in Ucraina,si NATO a vazut ca Fuhrerul nebun si blufeaza(adica nu are atata forta cata pretinde ca are).Si sunt convins ca americanii nu declara ce fel de arme sofisticate au in realitate,de fapt,nu bat toba in targ cu arsenalul lor real cum face Fuhrerul de la Moscova.Asa cum nici de la Chineji nu afli nimic despre adevarata lor forta militara.

    • draga tudy, atunci cind iti vine sa uzi inimi…simti ca te arde ceva? :),
      …daia uzi doar mintile celor care te citesc? 🙂 ( azi un picut, maine un picut, pina cind mintile lor se fac mari…si fac fructe, deci seminte? 🙂 )

      • ( exista un singur mod prin care….’dinamica asta’ poate fi asimilata cu nonactiunea: sa fie miscarea naturala a celor…’mintosi’
        definirea matematica a ‘acestei dinamici’ e o dinamica…artificiala, iar ea devine ‘facere’
        io asa zic…)

      • ( mai altfel: Lumea Mare isi poarta singura de grija, e…la ea acasa 🙂 , s-o mai si uzi…
        problema cu mintea si inima omului este ca…suma dintre minte si inima e o… |constanta|, insa ce uzi…aia creste. bineinteles ca natura isi vede de treaba ei, insa ‘ce i se cere’ omului este…sa fie Natura, …cred 🙂 )

      • @online: draga online, era unul acum cateva zile care a udat, intr-un mare spectacol cu foarte multi oameni, orice ce vrei tu: minti si/sau inimi. Cu tot ce trebuie: discurs, muzica, stegulete si altele folositoare (evit definitii). Iar tudy a scris si el cateva linii pe un blog si tu ii sugerezi ca poate fi saditor de seminte in mintile noastre? (cam cati crezi tu ca citim comentarii pe aici?) Deci cum e cu talerele de care vorbeai? Bunul simt de care vorbeai mai sus, dupa parerea ta, nu ar trebui sa umble de manuta cu masura pentru a fi implinit, adevarat?

        • ‘masura’
          …care e masura care defineste nonactiunea?
          uite ca io zic ca e exclusiv cea manifestata in stil natural.

          ex: lumea mare da semne ca ia in considerare manifestarea penuriei de alimente.
          pai da, insa ea e o consecinta a manifestarilor ‘artificiale’, nu a ‘razboiului’,
          adica…cea care se va regasi la temelia…felului deosebit in care Natura se va manifesta este ‘artificializarea’ care tinde spre Artificializare si care genereaza modificari structurale in dinamica Naturii
          ( care, pentru a face Pace, se contorsioneaza pe sine insasi, preluind in propria ecuatie de miscare ‘imaginea’ generata de Artificializare in Creatie )
          ( deci problema, zic eu, e procesul de artificializare, spre ex a ‘zicerilor’, care poate fi ori mai mare ori mai mic decit cel care s-ar manifesta in mod natural… )

          talerele se misca singure, in mod natural.
          uzi doar unul, iar el va pastra in echilibru balanta, indiferent cit de priceput esti in gradinarit el va pastra balanta in echilibru pentru ca se misca cu bun-simt.
          balantele se echilibreaza in mod natural,
          privesti ambele talere, insa de udat uzi doar unul si…n-ai nimic impotriva celuilalt. asta e ‘masura’, zic eu.

          o balanta echilibrata prin ‘facere’ va tinde, dupa o vreme, sa devina una aflata intr un echilibru plenar instabil, iar pentru a-si spune ca e stabil, echilibrul se va declara…’artificial’.

          balanta se! echilibreaza
          de gradinarit se gradinareste un singur taler, insa si el se, pentru ca altfel ar deveni actiune…

          anti-stirea e si ea o masura a ‘bunului-simt’, ca nici ea nu genereaza reactiuni…
          Bunul-Simt se exprima prin superpozitii, exista ‘bun-simt’ si ‘ anti’bun-simt’ ‘

          singura ‘masura’ care e parte a unei ‘rinduieli’, a unui proiect, si care e si nonactiune este masura Naturii. asa zic eu…

          • …insa o fi altfel, habar n am.

          • @online: adica asa? pe un taler e Vladimir cel Mare, cunoscut de toata planeta. pe altul e tudy, despre care nu stim nimic decat ca il jigneste pe putin. hai sa-l batem in fiecare zi pe tudy si am rezolvat si cu masura si cu bunul simt si chiar cu pacea planetara. intr-o zi i se sterge ce scrie, in alta a jignit de cate trei-patru odata si cu ecouri daca persoana care incepe e importanta, in alta e facut scelerat, si tot asa, pana azi cand te-ai gandit sa-i faci si tu morala sau cum s-o numi blandetea asta a ta. Cand scriem explicit pe aici ce minunata e maica rusie sau daca scriem multe libidinosenii si scarbosenii in aceeasi zi, trecem peste, lasa ca e de-al nostru.
            macar tu mai dai o pauza lui tudy, asta era ideea.

          • @online: si stii de ce online? ca dupa razboi, detasatii or sa plece si o sa ramanem pe aici aceiasi online,tudy, geo,spicy si inca doi. si restul ..sporadici rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *