Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Inaugurarea noului Sediu al BAR

„Academia Română și Capitala țării pot fi mândre de noua Bibliotecă”. Așa se încheie articolul de o pagină de revistă dedicat de Ilustrațiunea română din 16 iunie 1937 inaugurării noului local al Bibliotecii Academiei, construit în 1936 – 1937 după planurile arhitectului Duiliu Marcu.
Jos, se poate vedea, potrivit legendei, „Noua sală de lectură pentru public a bibliotecii”.
E o imagine pe care o întîlnesc zi de zi de peste trei decenii, ca cititor care are, tot de peste trei decenii, același loc, 85, ultimul din ultimul rînd de pe partea dreaptă.
Cine o fi stat pe acest loc în anul 1937?

2016-02-15 12.16.46_edited


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Inaugurarea noului Sediu al BAR”

 • dupa ELIBERAREA ROMANIEI,,,prioritate la anchetele penale o au cei de la Antene,,apoi vin restul din mass-media,,,,si pentru alte surori de la TV,,,draga sora Oana a lu’Zamfir si draga frate Adrian a lu’Ursu,,,de manutza cu fratele Radu,,,,deci,frate Radu a lu’Tudor sa ii pregatesti pentru ANCHETELE PENALE de pe acum si pe Fratele Mircica a lu’Badea,si pe sora Dana a lu”Razboiu,,,,si toata gasca,,si pe Bogdan a lu’Chirieac,,,si care mai sunteti prin mass-media,,,,,MONITORIZAREA ESTE TOTALA SI TOT POPORUL VA STIE!!!NU PREA AVETI PE UNDE SA O ROITI!!!!,,,,sa vedeti putin cum este la racoare,,,,,doar SRI VA INFORMEAZA DESPRE UE FASCISTA si GENOCIDUL realizat de UE===>GENOCIDUL asupra POPORULUI ROMAN este IMPRESCRIPTIBIL si JUDECATA SE APROPIE!!!!!!https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1713325855568898&set=o.695393927263090&type=1&theater

 • Olimpiada din România: CINE FURA MAI MULT?
  Preşedintele Iohannis (detinator al decoratiei) a decorat-o post-mortem pe Iolanda Balaş cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer si nu in timpul vietii, deoarece toti presedintii României nu au avut nici o contributie la nivel mondial in nici un domeniu, deci nu pot intelege importanta unor astfel de performante.
  In România este importanta doar o SINGURA PERFORMANTA: CAT AI FURAT?
  In România la gradinita trebuie sa furi creioane daca vrei la maturitate dupa ce ai furat titlurile de Academician si General sa furi Paduri; România are cei mai multi generali, cele mai multe Academii si cei mai multi Academicieni din Europa.
  Furtul se face in bande organizate, iar recordurile Olimpice românesti in Dolari sunt doborate sub ochii mirati ai Pulimii din fata televizoarelor!
  https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *