Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Începe iar coșmarul cardului de sănătate și sistemul care cedează

La sfârșitul lunii septembrie, când am aflat din Monitorul Oficial că Guvernul a reintrodus cardul de sănătate pentru consultațiile din cabinet, am trimis o solicitare scrisă către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a cere să revină asupra deciziei.

Știam cu toții ce înseamnă validarea cu cardul în cabinet – sistem informatic care va începe iar să se blocheze, timp prelungit în care pacientul va trebui să stea în cabinet, carduri blocate a căror deblocare durează cel puțin 20 de minute în care pacientul trebuie să rămână în cabinet, pe hol sau afară.

Telefonic, verbal, atât președintele CNAS cât și consilierul pe Sănătate al prim-ministrului ne-au asigurat încă de atunci, de la sfârșitul lunii septembrie, că nu va fi reintrodus cardul pentru consultațiile din cabinet. Că în prima ședință de Guvern va fi aprobată o altă Ordonanță de Urgență care va modifica iar regulile de validare. Nu ne-au mințit – proiectul de OUG există și l-am și făcut public săptămâna aceasta, înaintea ședinței de Guvern. Am aflat însă că îi lipsesc semnăturile necesare de la toate instituțiile care trebuie să-l avizeze. Una dintre acestea fiind Ministerul Sănătății.

Vineri, 16 octombrie, am primit și răspunsul scris al CNAS la solicitarea noastră scrisă din 30 septembrie. Suntem trimiși către Ministerul Sănătății, adică instituția care nu răspunde la adrese scrise nici după 30 de zile și care de obicei ne trimite la CNAS pentru toate aspectele care sunt în sfera de competență a CNAS – concedii medicale, card de sănătate, finanțare a serviciilor din medicina familiei. Aceeași instituție condusă de un ministru care declară presei că va discuta cu medicii de familie dar apoi trimite doar un secretar de stat și un director la videoconferința la care invită pe președinții organizațiilor medicilor de familie.

#RESPECTpentruMedicinadeFamilie – poate îl vom avea în alt an, pentru că în acest an cu siguranță instituțiile nu respectă nici medicii și nici cetățenii.

(Text și foto: Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *