Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Incredibil: Inspectoratul Școlar Iași presează școlile să trimită câte 50 de „voluntari” pentru vizita în România a primului papă „political correctness” din istoria Vaticanului

Cine trece-n Valea Seacă, Papa bun în blugi și geacă

Nu s-a gândit nimeni în administrația PSD-ALDE să explice copiilor că Papa Francisc nu vine în România cu chitara de gât pentru un concert rock, ci pentru că, prin această vizită, el devine deja „parte activă” în prezidențialele României din 2019, la rugămintea prietenilor săi, nesfânta treime Jean Juncker (CE) – Frans Timmermnans (CE) – Antonio Tajani (PE), care au nevoie de România pentru împlinirea agendei lor globaliste.

Mii de „voluntari” în zare, să-i vadă Ștefan cel Mare

Pentru un discurs încărcat de clișee, la București se închid școlile și grădinițele, iar la Iași, Inspectoratul Școlar, după un schimb de „adrese” cu Primăria, cere directorilor de licee și colegii, într-un limbaj de lemn adecvat, „să contribuie la buna desfășurare a evenimentului prin implicare sub formă de voluntariat”: să aducă adică, fiecare, câte 50 de elevi și profesori ca „voluntari”, la vizita pe care Papa Francisc o va face pe 1 iunie a.c. Documentul sinistru, publicat de Edupedu.ro, ne reamintește că epoca în care activul de partid vopsea în verde iarba uscată de la Primării la vizitele fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, nu sunt departe, iar Ministerul Educației susținut de Coaliția PSD-ALDE nu a însemnat doar dezastre ci și foarte mult grotesc. Penibilul exces de zel al Inspectoratului (care nu lămurește de ce inițiativa nu a plecat de la școli), dar și tonul de aflare în treabă al Circularei (se dau vârste, condiții, număr de persoane, tabele, ca la un spectacol de stadion) fac ca elevii și profesorii solicitați să apară ca simplă masă de manevră pentru Inspectorat: așadar, când nu sunt purtați la București de grupurile „haștag rezist” pe la proteste tarifate „anti-corupție”, avem elevi în România împinși spre „voluntariat” pentru papa, la Iași. Un ieșean cocoțat pe avion „chilotează”, iar unul cocoțat într-un copac la miting cu papa, „voluntariază”.

Papa, ce rău ai fost: Francisc excomunică naționalismul 

În ianuarie 2019, prezent la o întâlnire cu Corpul Diplomatic acreditat la Vatican, Papa Francisc lăuda controversatul Pact  Global Compact asupra Migrației și avertiza asupra resurecției “naționalismului” și “populismului” care subminează “multilateralismul” (a se citi “globalismul”): declarația în sine, nefirească pentru un lider religios de un asemenea rang, revela un Papă activist- globalist, subjugat de ignoranța ideilor neomarxist- laice și de lipsa lor de conținut, cu clișee preluate direct din roboțeii neo-liberali, clasici în viață ai finanțărilor nerambursabile pe ONG. Suveranul de la Vatican, Francisc, va întregi astfel în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., un club globalist pestriț dâmbovițean, care îi include  pe “multilateralistul” Klaus Iohannis, cel secondat de colaboratorii săi esențiali- Eduard Hellvig (director SRI, un personaj “îngrijorat de ascensiunea populismului” încă din perioada când era euro-parlamentar) și de trupa de roboței și ONG-uri civice finanțate tip “rezist”, botezată la Președinție “societate civilă” și atârnată la gâtul palatului Cotroceni ori de câte ori e nevoie de ceva “popor” la eveniment.

Avem, așadar, o situație inedită pentru această parte

… a Uniunii Europene: un papă- “activist” (Francisc 1) care este militant “anti-populism” și “pro-migrație ilegală”, vine în vizită la un președinte -”haștag rezist” (Klaus Iohannis) ce este “pro-globalist” și “pro-migrație ilegală”. Ce ar trebui să rezulte de aici? Evident, beatitudine, penitențe și voturi pentru Iohannis și e clar că șeful Comisiei Europene (CE), Jean Juncker, nu va veni niciodată să întrebe dacă substantivul “beatitudine” e din familie de cuvinte cu “beat”, respectiv cu “palincă”, cum a degustat el la Sibiu. Fiindcă sosirea în România a papei Francisc nu este întâmplătoare, ci este organizată minuțios după ce “elitele” din Bruxelles (perechea Frans Timmermanns- Jean Claude Juncker) au aflat din ultimele statistici  comunitare (e.g. Pew Research Center, Dec. 2018) că România a rămas cel mai religios stat-membru al UE: pe bună-dreptate, ei cred că un Klaus Iohannis “creștin” va fi votat și de electoratul PSD-ALDE, iar papa nu-i contrazice, ci îi ajută.

De o emoție 

… tot a scăpat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, cu ocazia vizitei: papa Francisc vine cu papamobilul. Dacă nu sosea cu papamobilul, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar fi trebuit să îi găsească un măgăruș și niște crengi de salcie cu care Francisc să-și facă intrarea în București, printre masele de votanți PNL, de “haștagi rezist” și din Alianța USR Plus, și să conducă direct spre Palatul Cotroceni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Incredibil: Inspectoratul Școlar Iași presează școlile să trimită câte 50 de „voluntari” pentru vizita în România a primului papă „political correctness” din istoria Vaticanului”

  • domi, esti unul din ignorantii tipici rezist, umflati cu tapioca de canabis. Daca drogatii lu Realitatea tv nu pomenesc de anumite subiecte iar altii o fac, asta nu e rautate ci jurnalism. Papa din cite apare el la televiziuni e un politician liberal, n-are nimic a face cu biserica. Adica e un rateu secularist al scolii globaliste. Mai pune miona pe un abecedar, e sanatos ptr minti subtirele

  • De ce va face impresia ca votantii PSD nu s-au bucurat de venirea Papei Francisc în România?
    Sunteti de o rautate incredibila si în momente în care ar trebui sa va debarasati de prostul obicei de a face propaganda pentru un anumit partid politic.
    Dv. locuiti la Londra, cum sunt eu Papa Francisc.

  • Lamentabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog