Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Îndrăgostitul cu mii de ochi

Motto: „Priveşti stelele, steaua mea; de-aş deveni Cerul, cu mii de ochi să privesc către tine”. Platon

Ne aflăm în fața uneia dintre cele mai frumoase declarații de dragoste. Am ales să începem cu ea notațiile noastre de pe parcursul noului an, după ce cel vechi a intrat în istorie cu numele de 2021. În speranța că 2022 o să fie un an mai normal, în comparație cu ultimii doi, care au fost cu cerul extrem de întunecat din motive sanitare, politice, economice și așa mai departe.

În prima zi a primei luni a anului, părăsesc realitatea terestră cu toate subiectele ei tenebroase.
Îmi ridic privirile spre cer. Pentru ceva timp, vreau să mă despart de peisajele planetei noastre pentru a admira universul ce se deschide deasupra.
Când sunt nori, cercetările sunt mai dificile, dar dacă este senin, cum a fost la București, pe 1 ianuarie se vede clar ca în palmă.

Chiar acum vin de la plimbarea de seară. Când putem, ieșim pentru câteva zeci de minute din casă, pentru oxigenare, pentru mișcare, pentru un somn profund, odihnitor.
Când ajungem lângă scara noastră de bloc, soția mă întreabă ce se vede acolo sus?
Îmi ridic ochii și, printre stele, o lumină se deplasa cu mare viteză de la stânga la dreapta.
Ce să fie? O farfurie zburătoare. Un obiect neidentificat. Poate era un avion în cursa de noapte spre alte continente, dar am lăsat în picioare varianta unei nave cosmice de pe altă planetă. Soția a făcut o adevărată pasiune, mult timp, pentru găsirea dovezilor că civilizația noastră a fost vizitată de nenumărate ori de ființe venite de departe.

Personal, aștept cu sufletul la gură noaptea din 3 spre 4 ianuarie 2022. Primul curent de meteori al anului, Quadrantidele, are atunci perioada maximă de manifestare. Acest curent de meteori se va putea observa lângă Carul Mare. Meteorii acestui curent sunt strălucitori şi foarte rapizi.

Un alt spectacol măreț este programat pe 14 aprilie, când vom avea fenomenul de Lună Neagră (denumită uneori în engleză „Dark Moon” – sau „Lilith”, adică „Lună întunecată” sau „Lună neagră”). Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ şi nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare.
Dar vârful acestui festival la mare înălțime îl reprezintă, cu siguranță, eclipsele.

Nu uitați, notați bine în agende! Pe parcursul anului 2022, se vor produce patru eclipse (două de Lună şi două de Soare), potrivit NASA. Ambele eclipse de Lună sunt totale şi se vor produce în 16 mai și 8 noiembrie. Prima va putea fi observată din cele două Americi, din Europa şi din Africa, iar cea de a doua din Asia, din Australia, din Pacific şi de pe cele două continente americane.

În funcție de conturile noastre atunci, o vom apuca într-o direcție sau alta.
Eclipsele de Soare din 2022 vor fi parţiale şi se vor produce pe 30 aprilie, respectiv 25 octombrie. Cea din aprilie va putea fi observată din sud-estul Pacificului, iar cea din octombrie din Europa, nord-estul Africii, Orientul Mijlociu şi vestul Asiei.
Dacă am început cu un gând al lui Platon, am ales să termin cu o afirmație semnată de Seneca: „Virtutea îşi are sălaşul printre stele”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *