Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Întrebări de Gâgă pe care nu și le pune nimeni

Prima ciudățenie: Vaccinul anti-corona se poate cumpăra? Vaccinul anti-gripal, cel anti-polio și o sumă de alte vaccinuri tradiționale pot fi cumpărate din farmacii sau cabinete medicale, respectiv administrate la cerere contra cost. Sigur, prăpăstioșii misologi o să spună că gripa și covidul nu-s totuna. Dar atunci de ce seamănă până la confuzie măsurile de prevenție (decente, nu alea guvernamentale), simptomele, tratamentul, complicațiile și chiar numărul de victime? (Asta apropo de dispariția gripei din sfera occidentală, care, bineînțeles, e pusă pe seama portului măștii – teză aberantă, de vreme ce japonezii poartă mască în locuri aglomerate din instinct, și tot se confruntă cu epidemii de gripă care uneori fac mai multe victime decât gogoașa pandemică actuală).

A doua ciudățenie: De ce un vaccin conține cinci doze (când nu conține șase sau șapte, ori chiar 15, pentru grăbiți)? Dacă tot ne grăbim să vaccinăm cu sutele pe zi, de ce nu îi capsăm în buchete de câte o sută? Există vreun tratament pentru o boală care se ambalează în pachete pentru zece bolnavi? Eficiența de tipul ăsta o fi motivul pentru care savanții politic-sanitari s-au repezit să caute un vaccin, nu un tratament pentru cumplita maladie?

A treia ciudățenie: De ce Ursula von der Leyen a semnat un contract în numele Uniunii Europene pentru 1,8 miliarde de vaccinuri (900 de milioane + drept de opțiune pentru încă 900), și asta de la un singur producător? Acestea se adaugă la cele 2,3 miliarde de doze deja existente în portofoliu sau antamate. Iar, onorabila președintă ne avertizează că „urmează alte contracte și tehnologii de vaccinare”. Asta înseamnă că toată populația UE, de la nou-născut la comatos, o să facă… cel puțin nouă rapeluri! Cu cățel și purcel. Nu miroase a sifonare financiară de proporții nemaiîntâlnite? Pentru că alternativa e și mai urâtă…

Lista ciudățeniilor e mult mai lungă. Iar dacă într-un an s-au adunat atâtea contradicții, ciudățenii, aberații și „mistere”, n-ar trebui să ne mirăm dacă în scurtă vreme cobaii politicii, atât de bucuroși azi trăiesc sănătoși în cușcă, n-o să mai primească papa dacă nu și-au luat pastiluța pentru herpes și înțepăturica pentru tuse. Dacă tot e să fim sănătoși, hai să ne tratăm în masă pentru tot. Că doar și coșurile pot fi letale uneori.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Întrebări de Gâgă pe care nu și le pune nimeni”

  • Actiunea de injectare a unui ser experimental, incercat initial ca un tratament al cancerului, nu reprezinta ca obiectiv o actiune de imunizare a populatiei, ci reprezinta modalitatea de obtinere a unui document de identificare electronica, util in limitarea miscarii necontrolate, limitarea migratiei in UE, controlul terorismului, inregistrarea accesului in spatii publice, mai ales in cele aglomerate. Periodic, prin vaccinare, acest permis va fi reinnoit. Nu va exista vaccin la liber. Culmea prostiei este ca ma vaccinez completand singur o fisa medicala, si mai ales declarand pe proprie raspundere ca doresc si imi asum consecintele introducerii in organism a unei substante modificate genetic. Oare dr. Gheorghita sau oricare medic ar elibera o reteta cu recomandarea vaccinarii pentru o persoana, un pacient, sau chiar si o ruda din familie?

  • Majoritatea întrebărilor de Gâgă referitoare la caracteristicile vaccinurilor anti-Covid-19 (din care decurge si modul în care trebuie facuta vânzarea, stocarea, vaccinarea…) îsi au raspunsuri pe site-urile firmelor producatoare, in prospectele vaccinurilor, pe nenumarate site-uri medicale. Un singur exemplu: spre deosebire de vaccinul antigripal, vaccinurile anti-Covid-19 trebuie pastrate la temperaturi mici, iar dupa ce sunt deschise ele trebuiesc folosite într-un anumit interval de timp, de aceea nu pot fi cumparate individual, iar flacoanele, în functie de vaccin, contin 5-10 doze.
    Majoritatea întrebărilor de Gâgă referitoare la ciudateniile de administrare a crizei sanitare si le pune tot omul cu putin discernamânt, iar raspunsurile sunt evidente. Alaturi decidenti politici incapabili si uneori corupti unor medici politruci incapabili, uneori corupti si ei, adaugi musai Big Pharama si alti afaceristi onerosi ghiveciului si ciudateniile nici nu trebuie sa mai para „ciudate”.

  • io mi am pus alt gen de intrebari:))
    -de ce poporul lui Israel s-a vaccinat plenar, pentru a implini acest deziderat trecand peste orice fel de bariera?
    -miliardele de doze cumparate engros, si are vizeaza in viitor inclusiv copiii, au drept cauza goana dupa bani?, vaccinarea si a copiilor devenind un efect?…sau o fi altfel?
    -pentru ca, in dinamica civilizatiilor, aceste vremuri sint ‘vremurile punerii la indoiala in stil plenar’, ce alte decizii…pe masura vremurilor:)) vor lua politicienii, astfel incat ‘increderea’ in ei sa tinda spre valoarea minim posibila?
    -ce alte sau conexe nenorociri trebuie sa se nasca in lume pentru ca Inteligenta Artificiala sa devina singurul rezolvitor al problemelor civilizatiei?
    -Dinamica Dorintelor, adica dinamica fundamentala a Creatiei, povesteste despre o vreme cind, pentru a implini ‘dorintele’ proiectate in Cer, pe Pamsnt se vor naste din ce in ce mai putini oameni.( pentru ca…acelasi om poate implini gramezi de dorinte:))), pe motiv ca ele sint de acelasi tip, au acelasi numitor comun…). prin urmare cum se armonizeaza aceasta dinamica cu goana dupa vaccinare cu un vaccin…precoce?
    -dupa cum se vede intrebarile mele sint din alt registru:), creca nici n are sens sa mai insir si altele:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *