Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)

REPORTAJ: Sfinţii de pe Valea Hoţilor. La Conacu

C-un vultur tot suntem datori

La Murfatlar, județul Constanța, au furat vulturul de pe monumentul eroilor: lumea îi zicea „cioara” şi mulţi îl râvneau fiindcă era din bronz, era greu, era un vultur dolofan care putea fi vândut la un preţ bun în orice centru de neferoase. Alături, în portul Basarabi, au furat unii o macara întreagă. Utilajul era folosit ca să încarce fierul vechi în barjele trimise pe Canalul Dunăre-Marea Neagră: pentru că în ziua aceea patria n-a produs nicio grămadă de fiare pentru port, hoţii au luat macaraua. Vreo 5 km mai spre Constanţa, la Valu lui Traian, alți haiduci rurali au luat toată casa primarului Mitroi. Poliţia l-a deşelat în bătaie pe un suspect, un turc campion la luptele tătăreşti numite „zboruri”, dar omul s-a jurat pe Allah că nu el a fost făptaşul. Mai încolo încă, pe faleza Cazinoului de la Constanţa, alţi îndrăzneţi au furat o statuie de-a lui Mihai Eminescu (bronz de cea mai bună calitate, de om citit, atârnă greu), iar în localitatea-satelit Mihail Kogălniceanu, au luat într-o noapte tot gardul metalic de la cazarma militarilor americani cazați acolo: lăsându-i eventual pe yankeii ambasadorului Klemm descoperiți pe flancul spre ruși.

La Conacu, nu știi tu ce știe satu

În satul dobrogean Conacu, aflat la vreo 12 km de comuna Cobadin şi cca 60 km de Marea Neagră, se fură în schimb cu decenţă, aproape delicat. Când a dispărut, d-un exemplu, centrala termică de la grădinița locală, lumea s-a mirat de-atâta măiestrie câtă fusese la locul faptei: s-a aflat repede că hoţii au lucrat atât de curat, că femeia de serviciu nici n-a mai avut ce să mai măture în urma lor. „Hoţii e de la Conacu sau Movila Verde, dă-i în pi..da măsii! Rău e c-a rămas copiii în frig, din cauza lor”, ne-a zis moș Șoapete, om de-al locului și analist economic în timpul liber.

Moarte grea, apă ușoară

Satul Conacu din comuna Cobadin (jud. Constanţa) se află la 30 de metri deasupra nivelului Mării Negre aşa încât pare clar că pe-aici nu-şi udă nimeni picioarele. „N-avem noi treabă cu reumatismele nici iarna. P’-aci e lumea sănătoasă, se moare greu la Conacu!”, zice un localnic la întrebarea noastră, fără să explice mai multe despre procesul ăsta de moarte lentă care, vezi bine, la Conacu porneşte din călcâie și urcă până-n gât. Când merg să taie lemne, să-şi are ogorul, să ducă vaca la păscut sau să fure o centrală termică dintr-o grădiniţă ţăranii de-aici plutesc, nu umblă: deseori, nici nu se cunoaşte că trec pe unde trec, pe ulițele astea pustii și destupate. Uneori, conăcenii mai şi mor, dar cele mai bune dovezi ale trecerii lor prin lume rămân mereu satul (tot timpul în picioare) și fântânile (tot timpul sub pământ): un blestem al stepei a făcut ca satul să nu aibă apă în ultimii cca 2500 de ani, deși este aflat la mică distanță de Marea Neagră şi e încercuit pe trei laturi de balta Conacu.

Țuică pentru-a patra latură

Lipsa apei n-a fost neapărat o problemă de timp, cât una de curgere mecanică. „Dacă avem apă pe trei laturi ale satului, ne salvăm cumva să avem vin şi ţuică pe-a patra”, ne lămureşte bine dispus unul din sat care se recomandă „Titel, domnul Titel”. Omul adaugă repede: „Aveam ierni aci când mâncam gheaţă, iar vara ne secau fântânile, de ne-aducea Primăria apă cu sacaua. Ăsta-i Conacu!”. Ca şi alţii de-ai locului, domnul Titu are un aer sever când se uită fix la străinii de localitate: privirea sa neguroasă exprimă totul – se întreabă, fără îndoială, cum pot cei de la Bucureşti să înţeleagă atât de puţine din ce se întâmplă într-un sat, în general, şi în satul Conacu, în special. Nu înţelegi cum e cu apa de la robinet, nu ştii ce-i aia un cal (dincolo de alcătuirea caldă de copite şi oase în care dai cu biciul) sau n-ai auzit niciodată de Valea Hoţilor? Foarte bine, îţi explică totul domnul Titel, după care, la final, te va chestiona de fiecare dată, sever şi scurt: „’țelegi acu’?”. Exact ca unui Klaus Iohannis care petrece 30 de zile cu 30 de consilieri pe o rezoluție cu 30 de înțelesuri ale Curții Constituționale.

„Au așa ca o cameră, stil biserică”

Satul propriu-zis se află vărsat într-o uriaşă căldare naturală: vara, căldarea fierbe de căldură, iar iarna se umple de zăpadă şi de vulpi venite la coteţele ţăranilor. Pe zăpadă, peisajul cunoaşte şi îmbunătăţiri: prin ianuarie, dacă vezi pe unul umblând pe Valea Hoţilor cu un tractor, ăla sigur este de la primărie. „Merge săracii să desfunde cu tractorul. La Conacu, cum dă puţină zăpadă, cum blochează tot”, explică mişcat nea Șopoate. Ce să fie acum de văzut în groapa asta cu case, oameni și cai numită Conacu? Mai nimic, domnul Titel strâmbă alături, din nas şi pe urmă scobeşte adânc. Comuna Cobadin cuprinde satele Negreşti şi Conacu, da’ Conacu e mai sărăcuţ. La Negreşti mai poţi să caşti gura la o cruce cu nume de eroi scobite cu dalta în carnea pietrei, dar ăştia la Conacu n-au nimic de arătat – o fi fost istoria mai scurtă la ei. Biserică? Au la Negreşti una mare, renovată, plăcută Domnului, la Conacu e ceva mai micuț, aproape meschin. „E aşa, ca o cameră stil de biserică”, zice domnul Titel. Cum cameră „stil biserică”? „Da, adică e o casă unde se duce babele să se roage și-s doar patru pereți”, lămureşte el respectuos, mereu atent să afle ce și cum pricepem.

Valea Sfinţilor și procurorul Adina Florea

De la şosea, o apucăm prin Valea Hoţilor spre sat, Conacu e undeva sub noi, vârât în căldarea lui naturală. Urcăm o pantă lină, dar merge greu – drumul e de noroi, zăpada scrâşneşte mărunt sub bocanci. De ce „Valea Hoţilor”, de unde numele ăsta? Ne explică domnul Titel: „Acum ceva timp a arestat 30 de poliţişti de la Rutieră, la Constanța, pricepi, procuror era doamna Adina Florea care o văzui acu la București. I-a umflat pentru şpagă, ştii ce-i aia, c-aveţi şi voi la Capitală. Eu le-am văzut numele în ziar şi chiar eu dădusem şpagă la unul din ei, să nu-mi ia permisul. Ei, şi ce-a făcut judecătorii la Costanţa? Le-a dat drumul la toţi, i-a făcut scăpaţi, pricepi, s-a-ntors poliţaii la post, că rămăsese Constanța fără biuroul Circulație, zicea șefii lor că e haos în intersecții. Asta-i şi cu Valea asta, pricepi? Dacă ea e cu hoți, cum vrei să-i zici: Valea Sfinţilor? Cum a făcut la Circulație, la Constanța? Aci se întâlnea odată hoţii să-şi împartă ce-au furat sau șpaga, şi-aşa i-a rămas numele… Că şi poliţaiul de la Rutieră care mi-a luat şpaga, iar judecătorul zice că el n-a luat nimic: poţi fi sfânt şi hoţ în același timp?”. Domnul Titu ne privește, oleacă uluit că un judecător poate gândi așa şi o trântește aproape supărat: „Nu poți asta! Ori sfânt, ori bagabont de oț”.

Ulițe de trei „calibre”

Vra să zică, asta-i Valea Hoților: piatră, iarbă aspră, câteva oi. De la înălțime parcă-i şi vedem pe unii cum îşi împart centrala termică furată la Conacu în spatele vegetaţiei de stepă. Ne târâm mai departe, cu domnul Titel, călăuză de potecă îngustă. Chiar la intrarea în sat, câţiva cai umblă slobozi printre stâlpii de înaltă tensiune, dar nu e nimeni pe-afară, simţim liniştea de Conacu ca pe-o altă formă de relief. Străzile se ghicesc largi, sub noroi, zăpadă și bălegar. „Aicea, la Conacu, avem uliţe de trei calibre: de 12 metri, de 16 şi de 22. La noi a fost ruşii, alături la Cobadin, a fost nemţii, da’ sistemu’ e-acelaşi, ptttrrr, ’mnezeii mă-tii, mea-ha”, răcneşte domnul Titel speriat la un cal care tocmai s-a apropiat de el şi-l amuşinează. Când şi când, la Conacu se mai produce câte-un scandal care mai înviorează aerul cu ciomege – clanurile Nestea, Dinte şi Gâlciu sunt temute aici. După aceea se revine la relieful inițial, liniştea, iar satul reintră în încremenire, cu tot cu fumul din hornurile celor 100 de case.

„La Conacu, când nu te fură omul, te fură peisajul!”

La Conacu, dacă te plictiseşti, mergi la o pomană cu colivă și țuică fiartă, sau înfunzi cârciuma pentru un joc de ţintar sau șah: ori urci pe măgura de deasupra satului şi urli, oricum nu te-aude nimeni. Lângă noi, localnicul Titel îşi drege vocea şi apoi ne spune și finalul de poveste al satului Conacu: „Iarna- blocaţi de zăpadă, vara- prăjiţi de soare, ăştia e oamenii la Conacu. Nici de muncă nu găseşti la Conacu, să mai uiţi de urât. Pe vremea lu’ Ceauşescu, aci n-aveai timp nici să f.ți, era IAS, era CAP, era complex de creştere a animalelor, era de toate, alergai nene de la o muncă la alta. Acu’ nu mai e ni’ca. Eeeeehh.. Pe vremea domnului Nicolae Ceauşescu aveam aci un domn profesor (ce profesor era ăla, o excepţie), știi ce-i aia. Când se-mbăta şi-l prindea urâtul, începea să plângă şi-mi zicea: «Titele, paștele mă-sii, mă tot uit la dealurilea astea și nu înțeleg ce anume strică peisajul aci. E ceva ce strică, tu nu simți asta? Strică, Titele, pricepi, strică ceva la sat, și mă tot gîndesc la ce strică». Săracu domn profesor, se gîndea zi și noapte numa la asta, că ce «strică» aici, la noi: l-a lăsat și femeia, și el tot nu găsise răspuns la întrebarea asta. Într-o zi i-am zis eu, de-o glumă, stăteam pe o țuică: Eu știu ce strică aci, domn profesor: la Conacu, când nu te fură omul, te fură peisajul! Asta strică”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Invitații cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondență de la Londra)”

  • Jipa, jipula, bă jeg sorosist 😎 , căca-ne-am pe G4 al tău, ce-o fi asta, o marcă de țuică de Alba? Din Arici Pogonici n-ai niște citate?

  • Pentru Roxula ,cea degraba varsatoare de prapastii ,pe-aici si pe unde o mai pune Sorosel , gen ca Coldea e patriot :fata mamucii , insul se screme cand citeste ,nu stie cum se scrie patriot , daramite sa mai fie , dintr-un motiv simplu , a facut liceu industrial ,adica zero , ba mai mult ,la seral , iti dai seama , nici macar la zi nu a luat treapta , desii ca sa iei acolo , intre atatea loaze , idem ca tine , trebuia sa stii cel mult sa te semnezi , adica are diploma de unde se dadea cu sudura , pila , bomfaierul , etc , nu cu pixul .
    Daca ai dezinformat-o pe ma-ta , zi-i din partea mea sa se culce linistita , nu sunt Marc Aurel

    • Dar tu, btw, ce liceu ai ‘făcut’, că, din câte ‘văz’, nu prea le ai cu … ‘scrierea’, DEȘII … , al’fel pari băiet bun !!!

  • După ultima ‘trăznaie’, cea cu cardurile stb, pt pensionari, firea va fi EXECUTATĂ !
    Nu asta era prioritatea „0”, a PMB !!!
    Dacă stiti a cui e ‘afacerea’ asta, să-mi ziceţi și mie !!!

  • Ia uitati-va cum il ia Cernat la capace pe Traian, invitatul (cum zice si in titlu) amfitrionului blogului:
    ¨Bă, Horică…Înseamnă că ai condiție fizică, bă!¨
    Bai taranoiule cocalar de Braila! Inteleg ca vrei sa-ti impresionezi noua iubire sfertodocta, singura care vad ca reactioneaza, gregar, la etalarea ta de omnipotenta, dar fa si tu piruete pe la alta masa (blog), ca esti al dracu de penibil..
    Aaah, nu poti, pentru ca ti-au dat toti block in mufarina. 🙂

    • Nikola, dă-i pace idiotului Nicolae Cernat, ăsta și-a făcut condiția fizică pe cînd stătea flexat în fața lu Șerban. 😆 Acu, Cernat ar putea participa la orice campionat de supt sula, cu reale șanse de succes. Dealtfel., rezistenții sînt cei mai tari sugători (uite la Roxy de exemplu sau la Jipula) fiindcă ăștia dau teste de stat în genunchi înainte de angajarea ca protestatar plătit (job part-time sau fulltime, în funcție de programu lu Dragnea, organu decident e una numită Sanda Pralong care odinioară îi spăla rufele cu pete maronii ale lu Soros în Romînia 😆

  • Iaca-ta , citesti , te crucesti si nu-ti vine a crede , proasta de serviciu a blogului , agenta de influenta a scofilcitului matusalemic Sorosel ,papatoare la greu din palma milioasa a distinsului zbircit ,Roxula , isi da cu parerea cum ca nu ar fi in regula cu editorialul de azi , vai de ma-sa , aia care i-a blocat telecomanda , ca nu care cumva sa se uite la tele care se dau la Sorosel , si astfel sa plece la cele vesnice cu glegoria zapacita de marea dilema :are fatuca mamucii , ce aduce merinde de la cuviosul Soros in casa , dreptate in tot ce zgiara zilnic de coruption , sau ailati de spun toata ziua de abuzuri cat in luna si-n stele ?
    Te lamuresc , editorialul de azi e o capodopera literara ,daca nu te taie ,cat de cat ,capsorul ala vid , intreba-ti vecinii , nu prietenii , ca a tunat si v-a adunat , si nu-i banuiesc de o inteligenta mai mare ca a ta , ce nu sare de genunchiul broastei ,ca altfel nu ai debita prapastii fara masura , sa-ti abata ca vacarul pe sat , cand vezi o perla autentica sa spui ca n-are valoare pentru ca e plina de praf , asa cum esti tu in tot ce gavaresti pe langa subiect de fiecare data

  • Neprețuita Kovesi, desființată de una mai rea ca ea. Arestarea lu Popa , făcută pe banii lu Ghiță, ăștia de la UE chiar sînt idioți dsau doar vînduți soros?. 🙂 Nu se există o cămeșă de forță ptr plăvanul klaus Iohannis care continuă să-și facă țara de rîs prin idioțeniile pe care le emite pe cale orală?

    https://www.youtube.com/watch?v=tboG7rzGlYI

    • Eu am spus-o încă de-aseară, in primul comentariu, și tu, vii … acum cu … ‘argumente’ ?!?

  • Iaca-ta , citesti , te crucesti si nu-ti vine a crede , proasta de serviciu a blogului , agenta de influenta a scofilcitului matusalemic Sorosel ,papatoare la greu din palma milioasa a distinsului zbircit ,Roxula , isi da cu parerea cum ca nu ar fi in regula cu editorialul de azi , vai de ma-sa , aia care i-a blocat telecomanda , ca nu care cumva sa se uite la tele care se dau la Sorosel , si astfel sa plece la cele vesnice cu glegoria zapacita de marea dilema :are fatuca mamucii , ce merinde de la cuviosul in casa , dreptate in tot ce zgiara zilnic de coruption , sau ailati de spun toata ziua de abuzuri cat in luna si-n stele ?
    Te lamuresc , editorialul de azi e o capodopera literara ,daca nu te taie ,cat de cat ,capsorul ala vid , intreba-ti vecinii , nu prietenii , ca a tunat si v-a adunat , si nu-i banuiesc de o inteligenta mai mare ca a ta , ce nu sare de genunchiul broastei ,ca altfel nu ai debita prapastii fara masura , sa-ti abata ca vacarul pe sat , cand vezi o perla autenitica sa spui ca n-are valoare pentru ca e plina de praf .

    • Scipio, Roxula e tîrfa de serviciu a blogului. Că sorosismu a creat o generație de tîrfe și slugi. Vro trei îs trimise aci- iar Nick Cernat și cu Roxy fac cu rîndul 😀 😆 😎

  • Teo Matei, de brandu sulii să ne iei. Zău, așa îi zice lu preşedintele organizaţiei oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, hilde Brandl, că lumea a înțeles hitler.. De ce nu își schimbă aia numele în Popescu, ca să înțeleagă romînul mai clar mesaju ei și cine e? E coborîtă direct din daci și tasmanieni, e finanțată soros și are o tonetă de gogoși pe Moșilor unde se plătește gogoașa da și gaura de la gogoașă? Hilde Brand. Bă boule, vezi că așa ați mărit voi drogații rezist populația din spitalele de psihiatrie- cu fericiri de-astea extaziate de pigmei care încă așteaptă la microfon vrun dictator micuț neamț , pardon un Hilde neo-liberal care să treacă la acțiune. 😀 .

  • Nick Cernat, pe tine să ne kc, cum te simți bă acu că v-a trecut tătucu Soros și senila Merkel pe alianță cu rușii? Te simți mai democratizat, ai schimbat hașișu cu vodca? 😯 Să-ți pui perzervativ pe cap în caz că-ți vine în vizită curul ăla celebru de Teo Matei (de sulă să ne iei), nu că s-ar lua spălarea pe creier (o aveți aceeași) da s-ar putea să aveți lăței diferiți- ai tăi să se numească din specia Băsescu și ai lui din încrengătura CTP 😆

  • Matiasule , Mateiasule , iar fabulezi la gazeta , unde ajungea Valahia daca nu o ciordeau alesii neamului ? , tot aici , traiasca intelectul tau , care nu a pus mana pe-o carte vreodata ,sa vada ce inseamna colonie , rapt de resurse , piata de desfacere , chestii valabile de ceva mii de ani , numai la devla aia necitita a ta nu a ajuns eviventa ,pai astia ai nostrii ciordesc frimituri ( gandesc ca au dreptul ,daca tot sunt pusi zilnic sa legifereze pentru multinationale )pe langa noile sovromuri ale hulpavilor de afara ,care adulmeca zeci de miliarde de coco pe an ,traiasca aia care te invart cu cheia , pe tine si pe atatia altii , sa bati campii cu tampenii de genul ca nu e vinovat conducatorul pentru nenorocirile facute de clacasii din subordine , asa cum probabil nici amu peste 30 de anisori , Ceasca nu era vinovat de ce se intampla , vezi doamne , ca nu stia , asa ca mars la cotet , placa asta nu-i noua , prostul e nou , adica matale.

  • Pe o navetă de bere că Adina Florea o să scoată toată mizeria ascunsă de Neprețuita Kovesi sub preșu lu Băsescu. 😆

    • Amice, esti naiv. Sub pres s-a spalat demult, totul e luna. Ce vedem noi acum e doar un spectacol pentru guvizi, pus in scena de adevaratii papusari care conduc Romania! Toata lupta anticoruptie si acum sectia aia de anchetare a magistratilor (sau cum i-o zice), nu face decat parte din spectacol.

      • Pardon, amice ! De data asta este vorba despre un CINÉ – VERITÉE, susţinut cu probe evidente, nu cu … ‘suspiciuni rezonabile’ !

        • Pai nenica, americanii si englezii au inceput un razboi pe probe false si matale crezi ca se incurca ei cu probe evidente? Depinde pentru cine sunt evidente. In general probele sunt evidente pentru occident doar daca le convin lor. Crezi ca acum le convin? Ei au muncit atata amar de ani sa ne cheleasca si acum crezi ca o sa recunoasca? Doamne,cata naivitate. Bre, cartile sunt deja facute. Duduia va fi procuror sef UE si va da cu maciuca in astia care nu sunt cuminti, gen Ungaria, Polonia, Romania, Italia si altii care maraie in front la topirea popoarelor si natiunilor europene si transformarea lor intr-o masa amorfa numai buna de munca si consum de circ televizat si nu numai!

          • Vezi-ti de treabă, că n-ai dreptate ! O să vezi !!! De data asta, sunt alte ‘jocuri’, dar, vorba poetului :
            Nu cerceta aceste legi,
            Căci ești ‘nebun’, de le-nțelegi !

          • @Dragos Voinescu: Stii care e diferenta dintre un optimist si un pesimist? Pesimistul e un optimist informat. Din pacate pentru mine, nu sunt „informat” dar mi-a albit parul si am vazut destule in viata. Si chiar cred in Murphy! :mrgreen:

          • @cib
            Dacă nu vrei să-l ‘vopsești’, sau să te razi (pe cap) poti sa-l … ‘îmbogățești’ cu un implant la culoarea … ‘originarã’ !
            I

          • @Dragos Voinescu: ❓

          • Bade, … cu toată dragostea, … n-ai înțeles ‘gnika’ !!!
            Joiannis are tot INTERESU’ s-o su(b)sţină pe codruţa, ca prosecutor UE, ca să scape de ea la … PREȘEDINŢIE !!!

  • Klemmu se bălăcește în ape tulburi iar
    Ambasadorul SUA: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita (pe Laura Codruța Kovesi). Îi urăm succes”. Ce-o fi aia „încercare aparentă”, textul e scris de CTP? Deci ăsta, klemmu o declară deja nevinovată pe Kovesi.Rezultă de aici că, potrivit acestui spălat pe creier soros-obama-clinton, în Romînia tre să existe oameni care pot avea dosare penale și oameni care nu pot avea dosare penale. 😀 Cît de mult stau ei doi împreună de știu așa multe unul despre altu, tinerica care iubește voleiul kovesi și cu bătrînelu semi-senil care are „opinii”? Trump, ai uitat de Romînia și de așa-zisa ambasadă SUA care seamănă de cîțiva ani a anexă a Parchetului general

  • Adina Florea- Fostul procuror general al PICCJ (Laura Kovei) ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia – Jakarta”, se arată într-un comunicat al Secţiei.

    Altfel spus, pigmeii Soros care protestrează pro-Kovesi o apără pe una accuzată de șpagă. Șpagă mare. Să le dea bătrînul senil mai multă iarbă la flăcăii ăia, poate se trezesc la realitate 😆

    • A fost Kovesi în beciul domnesc al lu Ghiță? Da, au probe. I-a cumpărat Ghiță mașină lu Kovesi cînd ea era procuroir la Bruxelles? Da, au probe. A cumpărat Ghiță biletul de avion ptr Popa Nicolae, cerut de Băsescu și Kovesi din Indonezia ca să-l înfunde pe Vîntu? Da, sînt probe. Restul e frecție și căcat „rezist”, slobozit de sorosism hăpt în grădina lu nazistu Iohannis 😆

  • „La doar câteva săptămâni după preluarea mandatului, Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a reușit să obțină rezultate notabile, conform ministrului francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau. Ministrul francez a fost prezent la o reuniune a ambasadorilor statelor membre UE acreditați la Paris, organizată vineri de Ambasada României.”
    Sursa: Evz.ro
    Pentru răutăcioșii blogului:
    Cernat, Matei, Jipa, Bucur.

  • Cea mai mare prostie pe care Romania prin politicienii sai a facut-o, a fost intrarea in UE fara sa fim pregatiti. Ne-am lasat furati de propaganda vestului cu dezvoltarea si convergenta, chestii care s-au dovedit total false. Acum, e prea tarziu pentru regrete. Suntem prizonieri iar cheia a fost aruncata in cel mai adanc hau posibil. Sa fim optimisti, vin vremuri si mai grele! PS Se poate si mai rau. Intrarea (ipotetic si usor utopic vorbind) in Schengen si zona Euro ne-ar pune capac definitiv.

    • Tot un drac ar fi fost si daca nu intram în UE. Degringolada economiei a început imediat dupa ’89, când românasii dotati din politica, administratie si mediul de afaceri au actionat banditeste, furând si distrugând ca salbaticii tot ce le-a picat în mâna.
      Ai dreptate cu Spatiul Schengen si Zona Euro.

      • I-ai uitat pe baietii de la manastirea Secu! Cine crezi ca conducea si conduce Romania din 89 incoace? Sub indrumarea si controlul „aliatilor strategici”, of course! Cafteala din justitie si politica e doar cafteala dintre diferitele secte ale aceleiasi manastiri. Totul, pentru resturile aruncate de la masa stapanilor externi ai coloniei!

  • Super articol.
    Din păcate, situația de la Conacu, este multiplicată în toată țara. Toate localitățile rurale sunt în aceeași stuație: depopulate, cu restul populației îmbătrânite, fără viitor, pe cale de dispariție.

    • Satele din jurul marilor orașe mai au populație tînără. În schimb județe din sudul Moldovei, Muntenia sau de la Dunăre au rămas cu pensionarii 😯

  • Sorina Matei, împreună cu ‘fugarul’ … domn Ghiţă, au ingropat-o pe codruţa, prezentând dovezi irefutabile privind implicarea acesteia precum și a SRI-ului in aducerea lui Nicolae Popa in tara , in aprilie 2011 !!!
    Dacă n-ati vazut emisiunea cautati-o pe net !

    • Informatoru SRI Cr Tudor Popescu a început să vină cherchelit la umilul său sclav Prelipceanu în emisiune. Cică „Așa cum vă spuneam săptămîna viitoare”. 😆
      Divizia Presă, cu tot cu DIGI tv , se duce dracului, nu mai are jurnaliști ci doar fomiști care dau din guriță ca să-și obțină cornul și laptele de la soros. De toată mila 😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *