Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Iohannis ar fi putut să joace o carte mare

Klaus Iohannis ar fi putut ieri să joace o carte mare. O carte care le-ar fi închis gura tuturor criticilor de la locale și parlamentare încoace. Care ar fi scuturat suficient „guvernul meu“ de praf și ar fi dat o gură de oxigen, ce ironie, unei coaliții care se dezintegrează în fiecare zi în văzul tuturor.

Dar Iohannis nu mai are nimic de câștigat. Stă liniștit la Cotroceni, își vede de ultimul mandat. Niciun consilier nu a îndrăznit să îi spună: „Șefu, arde!” și să ajungă la un compromis. Adică, ok, ajungi la locul tragediei care s-a întamplat la 5 dimineața abia la prânz, dar ceri totuși să se faca dreptate, ceva gen demisii, chiar și cu juma de gură. Pentru că altfel, chiar și pentru cei care încă îi găseau justificări pentru premierea celor care au pierdut alegerile cu însăși puterea pe care poporul a refuzat să le-o dea, situația cred că a devenit foarte clară.

Președintele nu poate accepta că „guvernul meu” a pierdut pe mâna lui tot ce a primit fără să merite. A demonstrat cu vârf și îndesat că poate fi și dus de mână, tras, împins, îndrumat, rugat să treacă strada, el nu poate să o facă. E foarte bun însă atunci când se uită de pe trotuar în stradă și comentează aprins: „Ia uite, dragă, ce aiurea merg mașinile astea, abia se târâie, vai de șoferii lor! Mă duc sigur luna viitoare să fac și eu școala de șoferi, să vezi atunci cum te plimb pe Calea Victoriei!”.

Dar președintele este la al doilea mandat. Nu mai trebuie să se prefacă, este liber să acționeze fix așa cum vrea. Și își cunoaște bine poporul. Poate să ardă toată țara, poate să spună oricând că e zi deși e noapte, poate să nu ceară nicio demisie când se întâmplă o tragedie care, în alte timpuri, l-a urcat repejor în sondaje. Pe atunci era președintele tuturor românilor și cerea dreptate. Acum nu mai e grabă. E ok să ajungă la prânz la locul tragediei și nu are sens să răspundă la întrebările presei. Și da, poate pleca chiar a doua zi la schi. Nu mai e nimic de înlocuit.

(Text de Ligia Enache)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Iohannis ar fi putut să joace o carte mare”

  • Doamnă,cind a fost acest nazist președintele tuturor românilor cum spuneți ? Cumva cind a ieșit cu geaca roșie să asmută haștagiștii impotriva guvernului? Sau cind a incălcat și incalcă constituția ? Sau și dumneata ești hastagistă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *