Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Iohannis nu-l mai vrea pe Orban. Ciolacu, execută!

Nici până astăzi nu avem explicate clar și cu argumente beneficiile pentru România sau măcar cele pentru PSD ale primei moțiuni de cenzură depusă de Marcel Ciolacu, în primăvară. Subiectul alegerii primarilor din două tururi nu stă în picioare, pentru că PSD și UDMR, care dețineau atunci, și au și acum, majoritatea în Parlament, puteau să modifice orice proiect pe care și-ar fi angajat răspunderea Guvernul Orban. Mai mult, la vremea respectivă, se știa că nici cei mai importanți primari liberali nu sunt încântați de alegerile în două tururi, pentru că s-ar fi expus fără sens, deci angajarea răspunderii Guvernului Orban, fie era o cacealma, fie constituia pretextul pentru moțiunea domnului Ciolacu.

În schimb, a existat un mare beneficiar: Klaus Iohannis! El avea nevoie de acea moțiune pentru a merge mai departe cu anticipatele și pentru a scăpa de Ludovic Orban, care căpătase o alonjă prea mare.

Ne-a salvat pandemia de ridicolul în care ne băgase Marcel Ciolacu. Pentru că atunci când strategii Cotroceniului s-au prins că marioneta Cîțu va fi votat de o majoritate parlamentară, brusc s-au schimbat planurile și a fost retras intempestiv. Ulterior, pe principiul „a murit Orban, trăiască Orban”, s-a mers mai departe de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Politic vorbind. Totul la adăpostul pandemiei. Și astfel, nu s-a văzut că Orban e out, că Ciolacu îi face jocurile lui Iohannis și că Cotroceniul urmărea exclusiv un demers politicianist de preluare a întregii puteri, inclusiv cea parlamentară, ca urmare a unor alegeri anticipate în care s-ar fi implicat decisiv. Cu generali cu tot. Curat democrație!

Și suntem la zi. A trecut pandemia, deci putem reveni la vechile metehne și jocuri. Și iarăși domnul Ciolacu depune moțiune de cenzură, ca să ne scape, iarăși, de Ludovic Orban, pentru că asta își dorește Klaus Iohannis. Iarăși! Pentru că indiferent cât am încerca să descoperim rațiunea pentru care liderul PSD a anunțat o nouă moțiune de cenzură, nu vom găsi niciun beneficiu. Nici pentru România și cu atât mai puțin pentru PSD. În schimb, domnul Iohannis este din ce în ce mai iritat de prezența lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. În primul rând pentru că planul său de acaparare a puterii totale printr-o victorie a PNL la parlamentare este tot mai departe, dacă ne raportăm la gafele „guvernului meu”. Apoi, domnul Orban s-a dovedit a nu fi chiar „sluga credincioasă” pe care o credeau strategii președintelui și, trei, nu se mai vede Rareș Bogdan. Deloc! Poziționându-se încă de anul trecut ca un soi de alternativă și oponent al lui Ludovic Orban în interiorul PNL, dovedind cu prisosință că este și preferatul Cotrocenilor, Rareș Bogdan nu are vizibilitate cât timp Orban e „viu și nevătămat” în fruntea României. Și, pe zi ce trece, mai ales că la alegerile de peste câteva luni toate candidaturile stau în pixul președintelui de partid, steaua lui Rareș apune încet-încet.

De asta e nevoie ca de aer o moțiune de cenzură. Pe care nu are cine altcineva să o depună decât PSD, prin voința liderului interimar, Marcel Ciolacu. Care, la rândul său, nu este deloc fericit de demers. Fiindcă este forțat să inventeze un eveniment prin care se expune și din care fie câștigă tot, fie pierde tot, dacă ne raportăm la alegerile interne din PSD. Deci, de soarta moțiunii nu depinde doar soarta lui Ludovic Orban, ci și soarta lui Marcel Ciolacu.

Interesant, nu?! Cum cele două mari partide ale României și liderii lor sunt puși în fața unui demers inutil, gratuit, fără beneficii concrete pentru țară sau măcar pentru partidele pe care le conduc și pe care niciunul dintre ei nu și-l dorește. Dar în urmă căruia cel puțin unul va pierde puterea. Dacă-i ordin, cu plăcere! Trăiască statul de drepți și democrația cu epoleți!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Iohannis nu-l mai vrea pe Orban. Ciolacu, execută!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *