Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Iohannis și Ciolacu s-au pus de acord pe starea de alertă, dar fac un joc de gleznă

Președintele Marcel Ciolacu a declarat, joi, că luni, în Comitetul Executiv, se va decide dacă vor vota prelungirea stării de alertă, însă, în final a admis că marți 17 iunie, „va fi în stare de alertă, fiindcă așa va veni Guvernul”.

Social-democratul a mai spus că „este exclus ca Partidul Social Democrat să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile”. Evident că nu va vota așa ceva deoarece și președintele și guvernul au spus că fac alt document, în care se mai renunță la restricții.

Ieșit la Universitate, joi seara, președintele a fost întrebat cum comentează faptul că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă. Deși, așa cum am arătat și aici .
Președintele a intrat în joc, deși și el știe că PSD va vota și a fructificat ocazia de a lăuda guvernul PNL, însă nu s-a năpustit, cum face de obicei, asupra PSD.
„Mesajul meu este exact același pe care l-am dat și acum câteva zile: nu ne dorim acest lucru, nu ne-am dorit nimeni această epidemie, această pandemie, ea a venit peste noi indiferent că am avut o guvernare sau alta. Eu, sincer, sunt foarte mulțumit că am avut o guvernare liberală, cu care împreună am putut să gestionăm această epidemie și vreau să resubliniez: Guvernul, autoritățile au făcut tot ce a trebuit și au luat măsurile corecte și în timp. Acuma, din păcate, nu s-a terminat. Cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede de epidemie. Ați văzut și astăzi, din păcate, avem peste 200 de noi cazuri. Deci nu putem să vorbim despre fosta epidemie. Este încă în comunitate virusul și pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când se impun, după părerea mea, este nevoie de prelungirea stării de alertă. Însă vreau să fac aici o remarcă, care sper să fie bine înțeleasă. Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare toate. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă, care conține exact acele lucruri care trebuie să rămână obligatorii, de exemplu portul măștii în interior – suntem în exterior – deci portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Gândiţi-vă că fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot emite ordine care să vină în sprijinul medicilor și în sprijinul sănătății publice. Deci sunt motive practice, care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Sigur, măsurile de relaxare pe care și eu le-am anunțat vor fi luate. Deci nu ne gândim să ne întoarcem în timp, vrem să mergem mai departe, dar trebuie să fim prudenți și pentru asta în continuare eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi, ci este vorba de sănătatea oamenilor și de o justă măsură, repet, o justă măsură, lucru pe care l-am solicitat și Guvernului. Dacă și unii și alții vor face ceea ce este bine pentru români, atunci lucrurile vor merge”, a declarat Iohannis.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *