Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Ion Cristoiu: A început bătălia între PNL și USR pentru parlamentare

Imediat după anunțarea primelor rezultate ale exit-poll-ului pentru alegerile din București, Nicușor Dan și-a declarat victoria.
„Astăzi este ziua de naștere a noului București. Am încredere că după numărătoarea votului voi fi noul primar al Capitalei. Am încredere că voi fi noul primar și al încredere că majoritatea primăriilor vor fi câștigate de colegii noștri. Vreau să le mulțumesc colegilor care ne-au votat și care s-au implicat”, a spus el.

La emisiunea pe care o realizează la televiziunea Aleph News, jurnalistul Ion Cristoiu a spus că odată cu victoria lui Nicușor Dan a început și bătălia dintre USR și PNL pentru alegerile parlamentare și că asupra noului primar al Capitalei se vor face presiuni uriașe să se înscrie în partidul condus de Ludovic Orban. Jurnalistul a reamintit că odată cu gestul de joi, când Dan s-a dus la Cotroceni cu premierul, la întâlnirea cu Klaus Iohannis, acesta a devenit „primarul meu” și că se știa că el va fi câștigătorul. „Vor fi presiuni mari asupra lui să se înscrie în PNL, el se iluzionează și, într-adevăr, Nicușor Dan trebuie să fie mai puțin bucuros decât cei care l-au ajutat”, a spus Ion Cristoiu. Câștigătorul a spus, în discursul său, că vede la cei din jur o mai mare bucurie decât cea pe care o simte el.

Realizatorul a mai adăugat că președintele nu concepe ca alianța USR PLUS să fie foarte puternică după alegerile parlamentare. „La parlamentare nu mai este nicio alianță, USR are tot interesul să se disocieze de PNL”, a precizat jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că „orizontul de așteptare de la Nicușor Dan este imens și presant, iar electoratul nu îți nicio circumstanță atenuantă”.
În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, Ion Cristoiu crede că rezultatul de la aceste alegeri o scoate din eventuala luptă pentru șefia partidului și că acesta este un rezultat confortabil pentru Marcel Ciolacu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii