În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Ion Cristoiu: E clar că e un război între palate şi cel de la Cotroceni pregătește terenul

În emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” de la Mediafax, jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu explică legătura între poza cu dezmățul de la guvern și moțiunea de cenzură din septembrie, pe care PSD o pregătește cu acordul lui Klaus Iohannis.

Reamintim că duminică, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, întrebat de reporterul de la cristoiublog despre această înțelegere, nu a negat, ci a spus: „Apariția pozei nu este întâmplătoare, cred că președintele știa și a încuviințat”.

Ion Cristoiu spune că fotografiile în care apare Ludovic Orban încălcând legea nu sunt furnizate de cineva din anturajul premierului şi fac parte dintr-un plan “de frăgezire” a şefului guvernului pentru a-l potoli sau pentru a pregăti debarcarea sa de la Palatul Victoria.

„Nu cred că fotografia cu premierul Orban nu are impact, pentru că vizează un regim de dreapta.Este vorba despre un guvern care pretinde că respectă regulile. Problema la acea fotografie nu este că ei nu respectă regulile, ci că în timpul programului în biroul premierului e petrecere.Premierul, miniştrii aveau treabă, ori noi avem de-a face cu nişte oameni relaxaţi, care beau. Această fotografie avea impact dacă aveam presă, care a inceput să dea că a plătit amenda. Am înţeles şmecheria. Imaginaţi-vă dacă în poza asta era Dăncilă. Nu cu berea. Dăncilă mânca struguri. Aoleu, deja era vin şi era beată. Nu mai spun. Era linşaj, ieşeau demonstraţii, şi ONG-uri”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu critică şi lipsa de reacţie a Opoziţiei la apariţia fotografiilor, ceea ce denotă o ruptuă a acestora de realitate:
„Opoziţia nu a existat. Dl. Ciolacu a scâncit. Normal era să vină un pesedist şi să ne ridice la luptă împotriva PNL. USR e un partid cu frâna trasă şi nu a zis nimic. Putea câştiga. Era partidul unui alt fel de a face politică. Cioloş a fost şi mai penibil, dovadă că sunt lideri de mucava, sunt popice, nu lideri autentici. Se vede că nici Barna, nici Cioloş nu au nicio legătură cu realitatea. Dar nici nu li se dă voie. Un lider politic autentic răsuceşte cuţitul în rană în asemenea momente. Probabil domnul Barna a primit un telefon”.

Ion Cristoiu nu crede că fotografia cu premierul şi colegii săi a fost livrată de unii dintre participanţii la chermeza organizată de ziua lui Ludovic Orban la Guvern, ci de un sepepist sau chiar un ospătar care i-a servit.
„În cazul de faţă, marea problemă a lui Ludovic Orban nu este că a apărut poza aia şi că el pierde electoral, şi oricum prim-ministrul nu noi l-am pus şi nici noi nu-l dăm jos, ci preşedintele, prin intermediul băieţilor, este faptul că apărut acea fotografie. Nu cred că este o fotografie dată din interior. Asta este o legendă. Nu poate fi dată de cineva care era acolo (…) E o poză făcută de un sepepist sau de cineva pe care ei nu l-au luat în seamă, poate unul din ospătari (…) asta e cumplit pentru dl Orban pentru că începe să se întrebe cine a făcut-o, cine a dat-o şi de ce”, subliniază publicistul.

Ion Cristoiu oferă un posibil răspuns şi dezvăluie ultimele informaţii din piaţă privind un plan de cuminţire sau de demitere a lui Ludovic Orban prin moţiune de cenzură, cu ajutorul PSD.
„Există în piaţă această informaţie şi anume că în septembrie PSD va depune moţiune de cenzură la îndemnul lui Klaus Iohannis, nu ca să ajungă la putere, ci ca să fie dat jos Ludovic Orban. Cred că şi asta poate să facă parte dintr-o frăgezire a lui Orban. E clar că e un război între palate şi cel de la Cotroceni are interesul fie să-l pună cu botul pe labe pe Ludovic Orban, fie să pregătească terenul pentru o moţiune de cenzură, care sigur va fi depusă de Opoziţie, care Opoziţie aşteaptă binecuvântarea, semnul de la Cotroceni. Eu cred că au primit deja binecuvântarea. Deci, din acest punct de vedere, cred că Ludovic Orban trebuie să fie îngrijorat. Faptul că cineva a făcut fotografia şi cineva a difuzat-o, ba chiar a mai difuzat încă două poze, este cel mai grav, că undeva se lucrează împotriva lui. Dacă era dată o poză accidental era una, dar au mai apărut încă două care nu erau deloc făcute întâmplător”, a afirmat jurnalistul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *