Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

„Ion Cristoiu în pandemie”. Efectele pandemiei – partea a doua  |  Prin tribunale ca prin viață

– continuarea interviului „Ion Cristoiu în pandemie” cu avocat Mihaela Olaru –

Vă citez, Domnule Ion Cristoiu:
„A fost prezentat un medicament minune, pentru prima dată în istoria medicamentelor omenirii, un medicament miraculos, care rezolvă toate problemele, ca punând capăt pandemiei. Țin minte că tot în 2020 era știrea – Vine vaccinul și rezolvăm toate problemele.”
Despre toate aceste enigme ați vorbit de-a lungul întregii pandemii, atât în „Jurnalul meu video”, cât și în emisiunile tv și dialogurile cu diferite personalități la CristoiuTv.
Cum se face că în secolul 21, omenirea nu reușește să rezolve un virus?

Ion Cristoiu: Eu m-am vaccinat cu a treia doză în septembrie 2021, printre primii. Nici nu-mi puneam problema că aș avea nevoie de o a treia doză ca să am o anumită protecție. Dar nu poți să vii în decembrie, 2020, și să prezinți un medicament, că este un medicament vaccinul, și să-l prezinți ca fiind un medicament minune. A fost o mare greșeală și din punct de vedere legal. Ei trebuiau să vină, mă refer inclusiv la Comisia Europeană, și să spună avem un vaccin, dar el nu rezolvă, nu asigură imunitate, pentru că una din cauzele răspândirii valului patru și a valului cinci a fost că cei care s-au vaccinat, au zis: „m-am vaccinat, pot să cânt, pot să dansez”. Dacă se spunea: „Nu asigură imunitate”, ei s-au concentrat numai pe vaccin și au neglijat medicamentația, adică medicamentele ajutătoare. De asemenea, vaccinul ar fi avut o medicamentație cu o mare eficiență dacă el era dublat de măsuri de protecție.

Am avut un interviu, într-o pastilă cu Daniel Tomozei, care este un român din China. Este foarte interesantă filozofia chinezilor, ei au un miliard trei sute de milioane de locuitori și au trei sute și ceva de cazuri. Daniel Tomozei lucrează la un radio chinezesc care are o secție în limba română. Astfel, este foarte interesantă filozofia net diferită a chinezilor față de europeni. În timp ce europenii merg pe vaccinare, ei merg pe testare. Pandemia nu trebuie să afecteze viața decât a celor care au probleme. Dacă, într-un orășel, se descoperă o persoană suspectă, în acel moment, într-o oră tot orășelul este testat. Și la noi ar fi rezolvat așa. Deci te-ai infectat, imediat, în urma unei anchete te descoperă, astfel cei care treceau testul își vedeau de treabă, restul erau carantinați și în felul acesta se ajunge la izolarea virusului, dar nu prin vaccin, ci prin testare și izolare. La ei, dacă vii cu avionul, imediat te testează. Deci,  filozofia este în felul următor: cei care nu au probleme își văd de viață și cei care sunt infectați sunt carantinați.

La noi nu este așa, la noi sunt afectați și cei care nu au probleme. În România, au fost mari probleme pentru că noi nu am testat, nu ai de unde să știi. De-asta, să dea tuturor cetățenilor testele acelea și omul să se testeze singur. Apropo de proasta gestionare: la noi, până acum nu a apărut nimeni la televizor și să spună cum se face tastarea. Spre exemplu, în cazul testării cu salivă faceți așa… Nimeni nu a venit până acum să spună într-un video care sunt simptomele, ei toți s-au preocupat să se bată cu antivacciniștii, dar este extrem de normal ca eu să știu! Încă o dată, oamenii trebuie convinși, ori dacă vă uitați în ultimul an la noi, ideea de vaccinare nu a părut ceva de genul: „de dragul tău, îți spun să te vaccinezi”, nu, a apărut: „Trebuie să te vaccinezi!”, adică dacă te duci la medic, îl asculți pentru că știi că urmând tratamentul te vindeci.

Domnule Ion Cristoiu, aș vrea să știu, după tot ce ați văzut, ați analizat, ați înfăptuit anumite lucruri, să ne spuneți, ca oamenii să știe, care sunt efectele pandemiei? Ați spus că au fost schimbări uriașe pentru posesorii internetului, ca și efect al pandemiei.

Ion Cristoiu: Nu s-au făcut meditații, cărți de sociologie, cercetări. Noi, la ora actuală, nu avem nicio cercetare a antivacciniștilor, una reală, sociologică, de ce nu se vaccinează, ce consideră… nu avem o cercetare serioasă sociologică de unde să rezulte, ce cred oamenii despre pandemie, de unde provine, pentru că este foarte important să știi, pentru ca apoi ca putere, ca administrație să poți să gestionezi, și atunci, la alt nivel sunt efectele asupra vieții umane. Dacă mă uit la efectele negative, nu știu dacă ați observat, însă pandemia a lovit cu precădere socializarea ca lume modernă, caracteristica lumii moderne care o diferențiază de evul mediu, care o diferențiază de antichitate, chiar și de secolul trecut. Caracteristica omului în evul mediu era izolarea, acum lumea modernă este o lume a marii frecări, a socializării, oamenii se duc din China în Londra, călătoresc. Deci, pandemia a lovit foarte mult acestă socializare.

Pandemia a lovit mult prin introducerea telemuncii. Este foarte important, telemunca are efecte pozitive și negative. Pozitive sunt efectele economice, pentru că noi spunem impropriu telemuncă, de fapt tendința este către munca de oriunde, adică introduci 5G, ceea ce nu este cazul la noi, chinezii ajung la 7G, care înseamnă o mare viteză de internet, de descărcare, și atunci tu te poți angaja undeva, fiind în Găgești Deal, ai internet, ai tot ce îți trebuie, în felul acesta decongestionezi marile orașe. Poți să lucrezi și dintr-o cafenea, asta înseamnă muncă de oriunde. Da, dar telemunca prin statul acasă, încetul cu încetul, o să nască niște monstruozități, adică elimină sociabilitatea, tânărul și tânăra nu își vor mai găsi pereche, întrucât stând acasă vor fi niște efecte destul de negative.

Efectele pozitive constau în faptul că pandemia a dus la creșterea uriașă a importanței internetului, cu un efect negativ că cine controlează internetul, controlează lumea. Sigur, alte mari puteri cum ar fi China sau Rusia, au propriul Browser.

Este și un alt pericol foarte mare dacă ar cădea internetul, toate cărțile noastre online nu mai există și nici opera dumneavoastră. În momentul în care vei pune totul online, dacă papirusul, hârtia rămâne la Biblioteca Academiei și este un exemplar acolo și unul la Biblioteca Națională, dincoace el este pe internet, da. Ai scos-o numai pe internet, ea dispare…

Săptămâna viitoare, urmează partea a treia a articolului „Ion Cristoiu în pandemie”, ultima parte a dialogului deschis cu scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu, și veți afla:

  • Ce cărți a scris Ion Cristoiu în pandemie și ce urmează?
  • A suferit că nu a călătorit doi ani?
  • Ce seriale turcești urmărește Ion Cristoiu?
  • Jurnalul gândurilor mele, o nouă carte?
  • Se fac judecăți sub presiunea opiniei publice?
  • Pe ce se bazează succesul lui Ion Cristoiu?

Vă invit să urmăriți emisiunea „Ion Cristoiu în pandemie” | Prin tribunale ca prin viață cu avocat Mihaela Olaru:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *