Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ion Cristoiu: Iohannis a făcut din România o clasă de elevi nătângi

În intervenția avută la rubrica sa de la Mediafax, „Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul a comentat declarația de joi a președintelui Klaus Iohannis, care a anunțat, ca pe niște favoruri făcute poporului, măsurile de revenire la normalitate. În primul rând, Ion Cristoiu a remarcat în tonul președintelui, care a amenințat că dacă poporul nu este cuminte se poate răzgândi, „o atitudine ce arată dedulcirea şefului statului la modelul Ceauşescu”.

„Din dedulcirea la postura lui Ceauşescu face parte şi permanenta ameninţare că dacă nu suntem cuminţi nu ne mai dă drumul. România e transformată într-o clasă de elevi nătângi care e bucuroasă că domnul profesor de la Cotroceni a mai dat drumul la ceva. E o operaţiune uriaşă, nu numai Klaus Iohannis ne spune că ne dă ceva dacă suntem cuminţi, ci şi presa miluită de Guvern”, afirmat publicistul.

Ion Cristoiu consideră că anunțul președintelui nu este un eveniment, în condițiile în care România este cu o lună în urma celorlalte state europene. Jurnalistul crede că, de fapt, Iohannis a așteptat să vadă dacă celelalte state nu dau înapoi:
„Pentru că niciuna din ţările europene nu a dat înapoi, preşedintele a zis să ne mai dea o parte din drepturi. Acum ne dăm seama că evitarea unei etapizări a fost făcută ca să stăm să ne uităm la Cotroceni. Dacă ştiam planul de măsuri din 15 mai nu ne mai uitam cu privirile lăcrimoase la Cotroceni”.

Jurnalistul spune că preşedintele Iohannis a redat oamenilor nişte drepturi care erau, de fapt, ale lor. „Klaus Iohannis ne dă nişte drepturi care sunt ale noastre. Aşa ceva nu am pomenit. Lui Klaus Iohannis i-a plăcut starea de urgenţă, starea de alertă. Dacă ar putea, ar introduce stare de minialertă, de alertuţă. Domnul Klaus Iohannis ne-a spus, în final, să ne spălăm pe mâini. În curând o să vină să ne spună să ne spălăm şi pe picioare. Preocupările pentru igienă intră în noţiunea de om modern, de om civilizat, nu trebuie să ne spună preşedintele”, a conchis Ion Cristoiu.