În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Ion Cristoiu la Mediafax: E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare pentru a scoate USR din joc

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu nu exclude ca alegerile locale, stabilite în principiu la 27 septembrie, să fie amânate şi cuplate cu parlamentarele de la sfârşitul anului, iar acesta să fie unul dintre motivele pentru care guvernanții insistă pe revenirea epidemiei de coronavirus în România,

Deşi USR-PLUS şi-a lansat candidaţii pentru primăriile de sector, liberalii nu au dat niciun semn că vor să negocieze cu Alianţa candidaturile comune pentru Bucureşti. În acest context, Ion Cristoiu vede posibilă amânarea alegerilor locale.
„E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR. Alianţa USR-PLUS îşi pune mari speranţe în alegerile locale. Dacă alegerile locale vor avea loc primele, separat de cele parlamentare, ele vor da tonul. Cuplarea alegerilor locale şi parlamentare ar fi una din explicaţiile ciudăţeniei cu revenirea în forţă a pandemiei în România. (…) Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei. Presa miluită, dar şi presa de stat insistă pe creşterea numărului de infectări în toată lumea. Această manipulare poate fi explicată prin încercarea de a amâna alegerile locale şi de a le cupla cu parlamentarele”, a punctat jurnalistul la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” la Mediafax.

Ion Cristoiu explică de ce lansarea candidaţilor USR-PLUS a produs o reacţie bizară din partea liberalilor, prin vocea lui Ludovic Orban, care a spus că PNL va avea candidaţi proprii la sectoare, iar la Bucureşti rămâne cu Nicuşor Dan, ceea ce este anormal deoarece partidul ar trebui să aibă o campanie unitară şi pentru Primăria Generală, şi pentru sectoare.
„Dl. Ludovic Orban se teme de moarte nu numai de Rareş Bogdan, dar şi de un alt candidat de la PNL. S-a vorbit şi despre Marcel Vela, de la Ministerul de Interne. Cred că Rareş Bogdan ar avea şanse serioase în bătălia cu Gabriela Firea. Ar câştiga şi o parte din electoratul userist-plus. El are chiar o isterie în antipesedism. Dacă partidul i se va consacra lui Rareş Bogdan timp de o lună, Ludovic Orban ar fi împins în plan secund. Nicuşor Dan este candidatul ideal pentru ca dl. Ludovic Orban să rămână premier şi preşedintele PNL. Dacă Nicuşor Dan pierde, dlui Ludovic Orban puţin îi pasă că iese Gabriela Firea. Chiar ar vrea să fie ea şi nu un alt personaj de dreapta”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu adaugă că liberalii serioşi îşi vor da seama că au de ales în cazul candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, iar efectele ar putea fi pe măsura soluţiei pentru care au optat.
„PNL nu e alcătuit numai din Ludovic Orban şi camarila lui. Sunt şi oameni serioşi care la un moment dat îşi vor da seama că trebuie ori renunţat la Nicuşor Dan în favoarea lui Rareş Bogdan, ori trecerea lui Nicuşor Dan în PNL. Singura problemă e că nu ştim dacă înscris în PNL, Nicuşor Dan va mai avea capitalul politic de până acum. (…) Toate datele arată că primarii în exerciţiu au şanse uriaşe. Pandemia şi prelungirea pandemiei îi ajută uluitor. Starea de pandemie scoate din joc orice nou venit în politică. Primarii în exerciţiu au vizibilitate. Ei pot face şi pomeni electorale. (…) Dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, această stare de pandemie favorizează PNL şi PSD”, a mai spus publicistul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *