Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ion Cristoiu spune că „tontul triumfalist” Florin Cîțu îngroapă PNL

Jurnaliștii Ion Cristoiu și Marius Tucă au discutat, la Mediafax, la „Marius Tucă Show”, despre declarațiile îngrijorătoare făcute joi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declarații care infirmă calculele și spulberă toate promisiunile ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

„Cîțu halucinogenul, săracul, a ieșit la sfârșitul lui aprilie și zicea: „Economiștii, analiștii, recunosc că au fost surprinși de creșterea economică din primul trimestru, de 2,4%, și văd șanse mari pentru revenire în V a economiei. V-am spus că datele din economia reală vor duce la revizuirea estimărilor. Opiniile economiștilor, agențiile de rating sunt importante”. Asta spunea Cîțu și cred că a avut și o postare în care făcea mișto de ăia din PSD. Vine astăzi guvernatorul BNR, Isărescu, și zice că luând în calcul amplitudinea declinului economic din luna aprilie, estimările oficiale privind evoluția pentru trimestrul trei indică o contracție de 14 la sută. 14 la sută! Păi, Cîțu rămâne cu halucinogenul pe viață, săracul”, a spus Tucă.

Ion Cristoiu a explicat de ce strategia lui Cîțu este devastatoare: „Dacă aș fi în locul lui Iohannis, lui Orban, l-aș da afară. Toate aceste triumfalisme au drept efect credința poporului român că dacă nu le vor crește pensiile cu 40 la sută, va fi pentru că nu au vrut ei. Un om normal, un politician normal, chiar dacă noi am sta bine, ar încerca să dramatizeze un pic, să pregătească opinia publică pentru niște măsuri de austeritate, care sigur vor fi. Nu am înțeles de ce orice tont triumfalist este lăsat să vorbească. De exemplu, Ceaușescu. Dacă venea în fiecare zi și ne spunea că nu avem cartofi că nu ne lasă imperialismul american, noi credeam. Și ar fi fost mult mai bine. Tragedia la Ceaușescu era că el spunea că noi avem cartofi și nu aveam. Așa și la el. Ca politician, mai degrabă exagerezi în rău realitatea decât în bine. El spune că stăm foarte bine, că am avut creștere și va veni majorarea din septembrie cu 40 la sută. Ei nu au bani pentru așa ceva și atunci românii nu vor spune că nu le-a crescut pensia că nu a fost de unde, ci că nu au vrut. Și în acel moment s-a rupt filmul”.

În altă ordine de idei, jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a spus că ar fi foarte încântat de o guvernare PNL-USR: „De-abia aștept acea guvernare, CDR a fost biet copil cu PD la ce va fi. Noi, presa, vom avea un mare aliat, pentru că toate relelele despre miniștrii USR ne vor fi date de PNL”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ion Cristoiu spune că „tontul triumfalist” Florin Cîțu îngroapă PNL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *