Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ion Cristoiu: „Ucraina va ieși foarte slăbită economic după anexarea teritoriilor. După o lună acele teritorii vor fi rusificate”

Ucrainei îi va fi foarte greu să mai recucerească teritoriile pe care Rusia se pregătește vineri să le anexeze pentru că va fi slăbită economic, iar în acele teritorii va începe un amplu proces de rusificare, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Ion Cristoiu a explicat ce se va întâmpla în teritoriile pe care Moscova vrea să le anexeze în urma falselor referendumuri. Totodată el spune că Ucraina va ieși foarte slăbită din punct de vedere economic.

„După o lună acolo e o altă realitate. Adică acolo s-a cicatrizat, s-a lipit la o mână. Păi și cum o rup? Adică nu mai merge.

Alipirea înseamnă tot, ce se învață la școli… tot, gata sunt ruși. Milițieni, televiziunile, administrațiile, vor fi alegeri la primării. Bun și cum cred (ucrainenii n.red) că vor recuceri? Cât de slăbit poate să fie Putin?”, spune el.

Ion Cristoiu spune ucrainenii au evaluat greșit că Rusia va proceda cu teritoriile anexate așa cum a făcut Gorbaciov după ce s-a retras din războiul din Afganistan, unde Rusia a suferit pierderi masive.

„Ei au două socoteli greșite aici: Una consideră că Gorbaciov a ieșit după 10 ani din Afganistan pentru că era epuizat economic. Nu Gorbaciov a ieși din Afganistan, că el voia să facă o concesie Occidentului. Doi, Afganistanul nu a fost alipit”, a declarat Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. (Preluare gandul.ro)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Ion Cristoiu: „Ucraina va ieși foarte slăbită economic după anexarea teritoriilor. După o lună acele teritorii vor fi rusificate””

  • Nu esre de ajuns că Ucraina a fost angrenată in războiul dintre Occident și Rusia! Acum a mai rămas și fără patru teritorii importante !De aici și până la ak treilea război mondial nu mai esre decât un pas ! Mulțumim , domnule Cristoiu si mujtumim, Ion pentru clarificările aduse și filmul postat !

  • Va iesi fara litoral si impartita intre vecini. Daca observati , se intampla exact ce a spus Putin in discursul istoric din februarie cand a invitat vecinii sa-si ia ce le apartine de la Ukraina.In situatia de acum daca rusii coboara spre Odessa Ukraina va fi fragmentata si va fi despartita de litoralul ei. Romania este astfel invitata sa-si ia Bugeacul , sudul Moldovei. Ceilalti vecini nu vor sta degeaba dupa o lovitura nucleara la Kiev. Ungaria si Polonia isi vor recupera teritoriu. Ukraina va ramane cu un teritoriu restrans si cu o gaura nucleara in mijloc. Romania va trebui sa-si recupereze si Bucovina. Asta a vrut Putin de la inceput. Pentru ca acest lucru sa se intample trebuie ca Romania , Polonia si Ungaria sa accepte neutralitatea. Toate acestea se vor intampla in ani , insa. Deja se prefigureaza acest fapt prin reorientarea de alimentare cu gaz a Europei prin Bugeac si Romania. Aveti si o harta in filmuletul alaturat. https://www.youtube.com/watch?v=5JUWIpluCEc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *