Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Ion Cristoiu: Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe Justiție

Joi, 10 octombrie 2019, de la 18.00 la 19.00, după moțiunea de cenzură, a avut loc o ediție specială a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu” (redată integral video pe cristoiublog.ro). Din aceasta Mediafax a redactat mai multe știri, din care reproduc următoarele:

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat că, după căderea Guvernului Dăncilă, se va forma repede un nou Executiv în care punctul cheie va fi ministrul Justiției, în persoana Anei Birchall, care va permite schimbarea șefilor de parchete și relansarea luptei anticorupție, cu un DNA întărit.
Ion Cristoiu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că adoptarea moțiunii de cenzură a Opoziției și dărâmarea Guvernului Dăncilă este rezultatul implicării sistemului instituțiilor de forță.

„A fost o comedie jucată de cei care până la urmă au decis acest vot, deoarece Klaus Iohannis, în ultima vreme, și-a asumat inițierea și trecerea moțiunii de cenzură. Tocmai ce spuneam aseară că sistemul instituțiilor de forță nu-și va permite să dea o asemenea lovitură lui Klaus Iohannis. El era asigurat nu de PNL, Pro Romania, USR și de ALDE, era asigurat de băieții cu B mare, „Băieții din păduri”, că va trece această moțiune. Altfel nu își putea permite Klaus Iohannis, altfel ar fi vorbit cu o minimă prudență. El nu a spus «sunt bucuros să treacă». Deja vorbea de viitorul guvern, după părerea mea, știa că moțiunea va trece când i-a cerut demisia lui Bănilă. Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe justiție: să pună la Parchete cei trei inși care sunt acum interimari. Din punctul acesta de vedere, nu aveam nicio îndoială că această moțiune va trece. Tot ce a fost până acum, că e pe muchie de cuțit, că se mai joacă, eu nu am dat crezare niciun moment. Am susținut, imediat de cum s-a anunțat de către PNL, că e ordin de la Cotroceni, e ordin pe unitate și că, în aceste condiții, e greu de crezut că guvernarea PSD va supraviețui”, a explicat Ion Cristoiu.

Analistul politic a explicat că schimbarea de strategie de la Palatul Cotroceni va duce și la o nouă abordare în ceea ce privește instalarea viitorului guvern.

„La Cotroceni, a avut loc o schimbare de strategie, în ultima vreme. Inițial s-a mers, mai ales la moțiunea din iunie, pe varianta ,,Viorica Dăncilă intră în turul doi, PSD-ul trebuie păstrat la guvernare, pentru ca președintele să aibă timp de campanie tema PSD. Aceasta strategie mai era încă valabilă și când a plecat ALDE, dar ea s-a schimbat după ce Dan Barna l-a acuzat pe președinte că e un pompier, iar el a răspuns penibil că e pompier atomic. Probabil atunci a fost convins președintele că electoratul radical vrea să se convingă că între președinte și Dăncilă nu e niciun plan. Voia să se convingă că președintele face ceva. Miercuri, președintele s-a devoalat la acea reuniune de partid a PNL-ului, arătând ce a făcut el pentru a doborî PSD-ul, pentru a face PSD-ului. Avea un lung șir de argumente pe ideea că el nu a fost pompier, ci chiar a fost un luptător pentru moțiunea de azi. Deci avea neapărată nevoie de dărâmarea Guvernului pentru a arăta acelui electorat că a făcut ceva și, mai ales, că nu e blat. Trebuie să judecăm această strategie pentru a înțelege perioada următoare”, a susținut Ion Cristoiu.

În opinia sa, Klaus Iohannis are un interes „mai mult decât dramatic” să instaleze un guvern cât mai repede în care punctul central va fi ministerul Justiției și numirea șefilor la Parchet, DNA și DIICOT.

O altă misiune a viitorului guvern va fi desemnarea lui Siegfried Mureșan comisar european.

„Va pune un guvern a cărui misiune va fi cea de a obține de către Klaus Iohannis succese imediate de imagine. Aceste succes de imagine de care are el nevoie în fața electoratului radical USR sunt cele de justiție. Prin urmare, eu cred că pentru că până la turul doi nu vad guvernul acesta făcând autostrăzi sau făcând să duduie economia.Prin urmare, ce cred eu: se va face un guvern cât mai repede, punctul cheie va fi ministrul justiției. S-ar putea să fie doamna Ana Birchall pentru că ea nu va putea fi dată afară din PSD până atunci și va stârni și mai mare confuzie, adică lumea nu va înțelege, se va crede că este o pesedistă la Ministerul Justiției și ea va continua ceea ce domnul Iohannis anunța aseară, anume lichidarea Secției Speciale, iar noul Guvern va mai rezolva următoarele lucruri: 1. Desemnarea lui Siegfried Mureșan drept comisar european la cererea Berlinului. 2. Numirea spectaculoasă a trei șefi la Parchet, DNA, si DIICOT. Sigur, având un minister al Justiției al lui Klaus Iohannis, de fapt, asta se va rezolva în câteva zile. După asta, după părerea mea, Klaus Iohannis are nevoie de a-i dovedi acestui electorat radical că au repornit lupta împotriva corupției”, a afirmat analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat și cum se va întâmpla acest lucru: „Cred că acest scenariu va fi în felul următor: toți miniștrii care vor lua locul miniștrilor PSD vor depune plângeri penale împotriva PSD pentru că va fi nevoie și de greaua moștenire. Noutatea față de alte perioade este că de data aceasta se va lăsa cu plângeri penale. Probabil că una-două-trei se vor pune în mișcare de către DNA reconfortat și de către binomul acum reintărit, revenit pe scena românească și, în felul acesta, se vor rezolva mai multe lucruri. Nimeni nu va mai fi atent la eșecurile economice ale noului Guvern, că nu are cum să rezolve problema, atenția media va fi ocupată cu arestările preventive, audierile, vă imaginați, e mană cerească. Vor fi fătucele, vor striga «ai furat, nu ai furat», pentru că pentru DNA reîntărit nu contează dacă ăla va fi achitat peste 4-5 ani. Și în același timp, domnul Klaus Iohannis se poate prezenta și în primul tur și în al doilea tur în fața electoratului lui Dan Barna, spunând «am făcut, eu deja am învins PSD»”.

Potrivit analistului politic, campania împotriva PSD va fi menținută prin ideea moștenirii infractoare, nu dezastruoase, în paralel cu “o căpăcire” a lui Dan Barna și USR. “O să vedeți că se va accentua în perioada următoare căderea USR, a lui Dan Barna, se vor activa diferite celule, un nivel de presă. Eu cred că acesta va fi scenariul din acest punct de vedere, nu spun nici negativ, nici pozitiv. Klaus Iohannis are nevoie de rezultate spectaculoase ale acestui guvern. El nu poate să aibă decât în domeniul justiției. Cel mai ușor lucru din România postedecembristă sunt arestările și chemările la DNA. E mult mai ușor decât să faci un metru de șosea”, a conchis Ion Cristoiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Ion Cristoiu: Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe Justiție”

 • Să mai și râdem !
  Johannis, ieri, la întâlnirea cu liberalii :
  Trrree…buuiee ssă… ne miiș…căămm rree…pee…ddee ! (25 sec!)

  • De unde rezulta ca Iohannis îsi plateste consilierii degeaba. Consilierii presedintelui sunt sau prosti gramada, sau sunt prea umili si nu îndraznesc sa-l corecteze, sau, în cel mai rau caz, îl saboteaza lasându-l sa vorbeasca în acest mod ca sa atraga zâmbete, dezaprobare, antipatie.

   • Ilie Dobre, comentatorul radio, striga gooool, in … 32 sec, adică vorbea mai … „raaar” ?!? ???

 • Toti suveranistii sunt haituiti la noi si in occident (inclusiv Trump in SUA). In Romania toti vor avea dosare grele ca sa le iasa din cap ca pot bloca crearea noului Reich in Oiropa. Restul sunt povesti. Asta e batalia. O Oiropa in care o masa amorfa de zombi fara istorie, fara limba materna fara patriotism local si national vor umbla chiauni numai dupa consum.

 • @multi văd puțini cunosc
  Se apropie data de 17 octombrie ! Mai ai ceva de zis, ori nu mai ești pe „planetă” ?

  • Si ??? Ce-i cu 17 octombrie asta???

   • Aaah, e mai greu să-ti povestesc toată „istoria” ! Asta era unul care ne tot zăpăcea cu niste postări in care spunea că președintele ales va fi un „anonim”, dar mai zicea și ceva despre aceasta dată, 17.10, care ar trebui urmărită ! In final, candidatura acelui anonim, Marian Bătăiosu, (așa am dedus eu!), n-a fost nici măcar acceptată, dar văd că, de atunci, tipul n-a mai … „insistat” !

 • https://www.newmoney.ro/gafele-vioricai-dancila-cele-mai-mari-greseli-facute-de-fostul-premier-in-mandatul-sau/?fbclid=IwAR1uTNJVbU3cLC-NRuN6gATUiqTq1ipp2zUEgyq-Pcu01yMq4V-LCLpid_Y
  –––––––––
  Sa nu uitam niciodata cine este Viorica-Dancila!
  Adriana, Gabriela, pe aceasta doamna o vreti ca presedinte al României?! Eu v-as ruga sa meditati putin, ca sa va recâstigati luciditatea.

  • Maestrul Cristoiu a zis asa: „În opoziție, Viorica Dăncilă va fi mult mai dură, o să vedeți, îl mănâncă pe Klaus Iohannis!” 😆
   Maestre, sunteti un romantic incurabil! 😉

   • Eu o vad pe Veorica mai degrabă ținând … POST ! ???

    • Eu zic sa nu uitam niciodata cine este KWI. Urmasul unora care au omorat oameni cu tona. Poate ca dna Dancila nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Dar Iohannis are ipocrizia criminala a celor care au negat si au omorat pana in ultima clipa in lagarele de concentrare.

     • Doamne, Dumnezeule Mare, iarta-l ca nu stie ce vorbeste!
      Cetatene român, nu fi îngrijorat pentru motivul fals pe care l-ai expus! Cu postarea asta idioata, ai reusit sa-mi strici buna-dispozitie. Chiar daca esti pesedist, ar trebui sa-ti controlezi asemenea iesiri.

  • Stimata Dna/dra, oricare cetatean roman cu drept de vot are dreptul de a alege si de a fi ales. Pe de alta viata si experienta acumulata, unica de altfel pentru fiecare dintre noi, nu mai permite nici lipsa de demnitate, nici politica ghiocelului si nici dusul de nas zis mai nou manipulare mass-media. Sfaturi din fericire, chiar daca am primit, au fost inutile urmandu-mi doar propriile idealuri in cadrul legal si constitutional existent.

   • Bine formulat. Felicitari!

   • Excelent. De acord. Aveti dreptate. Si-mi permit sa mai afirm ca puterea de discernamânt a fiecaruia dintre noi este ceva ce trebuie respectat, de asemenea… De unde nu este, nu poti cere…

 • Maestre Cristoiu, nu vreau sa va supar, dar le întoarceti cu mult talent. Nu prea se potriveste sa sustineti saptamâni bune ca Iohannis a facut blat cu Dancila si apoi sa o întoarceti la 180°, cum ca Barna a scapat pe gura porumbelul cu pompierul si în clipa aceea Iohannis a decis sa faca praf blatul amintit si sa o lase pe bucatareasa cu ochii-n soare.
  Scuzati-ma, dar nu pare verosimil, pur si simplu.

  • Și, culmea este că maestrul nu-i din Ploiesti (!!!), că dacă era d’acolo … mai ziceam !?! Dar nici cu Găgești nu mi-e rușine, mai ales că … rimează ! ???
   Eeeh, ce zici zmaule ?

 • Ba Cernate, esti cam prost! Ti se pare ca termenul de Stat Paralel defineste un fel de Statu-Palmă-Barbă-Cot??
  Parca tot tu confundai Deep State cu Deep Throat, asa ca ce ma mai mir? 😀

  • Ba, da Gestapo-ul a putut face DOAR EL atatea atrocitati? Naah, va zice Cernat. Do(a)rel!

   • Poetul, în ambitia lui infinita de a-i demonstra celuilalt poet ca el este cel mai bun, a fost preocupat numai de rime, ideea si cuvintele care exprima ideea nu l-au preocupat deloc.
    Poetul era sa moara de invidie ieri, când a citit versurile reusite ale celuilalt poet despre vie, apa, vin.
    Poetul s-a grabit sa-si posteze sextina înaintea celuilalt poet pentru ca,… în mintea lui, cine posteaza primul este cel dintâi. 😆
    Poetul… :mrgreen:

    • Nope, intreaga strofa are acelasi mesaj. Stie sa lipeasca rime la idee, stai linistita. Chiar daca zic ca e prost, in fapt e doar ticalos. Celalalt, ¨oi¨, debatable…

     • Da ba, Zmau..Vezi ca nu ma mai iau de tine decat tangential. Si stai linistit, nici eu nu am pregatire pe profil Uman, ci Real (stiinte exacte).
      N-am o problema cu chelnerii sau taximetristii, decât daca sunt mârlani (¨complexul¨ Gigi Becali).. 🙂

     • Cependant, „debatable” nu era un cuvânt groaznic. Mie îmi pare rau de cerbul-zburator (cerf-volant). Aie pitié de lui!

     • Ce sa zic, tocmai ii spuneam maimutoiului ca detest mârlania, nu simplitatea sau lipsa de educatie.
      ¨Prostu daca nu-i fudul¨…

 • Președintele a intrat singur într-o capcană, alături de PNL, el neavând încă o soluție pregătită, iar adversarul lui/lor cel mai periculos este TIMPUL !
  Abia astăzi și-a dat seama, dacă și-a dat, că varianta „anticipatelor” nu este viabilă . Timpul lucrează în favoarea interimatului guvernului Dancilă, așa că dacă se mai continua acest „balet”, se vor trezi că guvernul nu va trece !
  Și mai e ceva : dacă guvernarea minoritară incepe prost, se va trezi la viitoarele alegeri cu o înfrângere dezastruoasă, riscând să se ducă după fostul PNTCD !!!

  • Se spune că moțiunile e bine sa treacă vara, nu in prag de iarnă, când impactul social este mult mai mare !

  • Scopul e sa nu treaca guvernul si inca 2 propuneri de PM. Dar ultimul premier ca fi votat. Neamtul acum promoveaza stability for fatada.

 • Da..! Iar politrucul Dan Andronic si Evenimentul Zilei continua sa-i atace cu tot felul de mizerii pe cei de la Alianta 2020, si sa-i pupe in dos, cat se poate de vartos, pe escrocul imobiliar si evazionistul fiscal cu 17 dosare penale Klaus Iohannis si pe smenarii, cocalarii si pitipoancele care-si zic ”PNL”..!

 • privind tangential se crede ca este doar o victorie de etapa a lui Johhanniss. Dar, nu pot sa nu remarc disparitia in 6 luni – pe scara politica – pot sa spun: disparitia fulgeratoare in 6 luni a urmatorilor: Toader, Dragnea, Tariceanu, Melescanu, Firea, Dancila, Fifor, Teodorovici, Rovana, Dan Nica. Ultimii dintre ei nu stiu inca – dar sunt ca si morti. Neamtul poate e mai incet, dar are mina grea. Cind loveste odata cad tot cite trei. Se pregatesc pe margine pentru eliminare: Savonea, baietii/fetele de la Sectia Speciala, si posibil 2-3 persoane de la Curtea Constitutionala. Din cealalta parte a cazut doar Tarcea, dar nu e sigur – poate o vedem ministru Justitiei dupa finalizare mandat la ICCJ. Oricum, neamtul a jucat magistral. Pe care nu i-a putut elimina – i-a promovat: vezi numirea LCK la Parchetul European. Ponta crede ca a scapat – dar eu nu cred: presedintele are nevoie de tinte, iar Ponta e cea mai galbena rata de pe Lac.

  • Ba al dracu´, ne-a prostit KiWI pe toti… Zvarluga asta e mai siret ca o vulpe, mai activ, mai destoinic si mai istet decat un serviciu secret intreg.
   He,he,he..se vede cu ochiul liber! Hopa, nu se mai vede, ca sa-ntors pe burta. 😀

  • „ neamtul a jucat magistral ”…

   Raman la parerea ca el este o marioneta . Altii , multi , au facut jocurile .
   El este papusa din vitrina .

  • Tare

 • Antena 3 a schimbat macazul ! In seara asta a fost singurul post care a preluat în direct discursul lui Rareș Bogdan, de la Brașov, in timpul emisiunii lui Radu Tudor, care i-a avut invitați pe Ciuvică și Nistor ! Cei doi s-au încontrat in timpul rămas după discurs, iar moderatorul nu știa cum să-l potolească pe primul care, se pare, nu a înțeles „reașezarea” politicii postului ! Rușinică Antena 3 !!!

  • Radu Tudor a fost tot timpul mai echilibrat. Stancu si Ursu l-au injurat si pe Iohannis si PNL ca au soti veniti nou-nouti in PSD!

 • Respect, dle. Cristoiu!

  • 1) Poate ca Ponta a reusit cu motiunea sa FORTEZE reunificarea stangii, timpul va arăta. ceea ce nu ar fi reusit prin negociere niciodată, a reusit poate la modul ăsta violent. Minus dancila, plus reunificare.

   2)Un PSD+pro Romania (minus Dancila) e o forță.

   3)Sigur că doare la mandrie să renunte pesedeii la dăncilă, dar e ca-n șah, un sacrificiu de damă perfect ok ca să măture pe jos din nou cu peneleii si cu usereii

   4) plus că impactul național de imagine ar fi uriaș, iohanes ar fi făcut sah mat, nu mai pupă guvern penele, și ar zice toti: uite bă că pesedeul a fost deștept, a facut un mic sacrificiu de imagine si s-a reunificat

   • cum ramane cu candidatul pro+psd? e usor de vandut publicului sustinerea altui candidat, mai ales ca există interesul superior al cresterii fortei partidului, al unei lovituri care l-ar termina pe iohanes, al unei lovituri de imagine extrem de dure aplicate restului partidelor aflate in cursa prezidentiala. e usor de vandut orice fel de sucire mai ales ca e vorba de una strategică, dar trebuie să vrea ciolacii si olgutele :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *