Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ion Cristoiu: Zelenski este o marionetă în acest război ciudat

Publicistul Ion Cristoiu a comentat la cald, la podcast-ul de la Evenimentul zilei, moderat de Robert Turcescu, declarația lui Vladimir Putin din această dimineață. Președintele Federației Ruse a anunțat mobilizarea parțială și a dat o replică dură Occidentului: „Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a distruge țara noastră. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a sosit momentul pentru Rusia însăși ca ea să se dezintegreze în multe teritorii și regiuni ostile de moarte între ele.
Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au avansat infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre. Ei au făcut din rusofobie totală arma lor şi timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pe care au pregătit-o pentru soarta unui cap de pod antirusesc, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră”.

Întrebat de Robert Turcescu dacă Volodimir Zelenski va putea fi convins să accepte pierderea unor teritorii în schimbul păcii, Ion Cristoiu a răspuns că acesta este o variantă optimistă în care nu crede.

 

Întreg discursul lui Vladimir Putin îl puteți citi aici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Ion Cristoiu: Zelenski este o marionetă în acest război ciudat”

  • Într-adevăr Zelenski este o marionetă- un lider jucător – în mâinile Occidentului care nu îi poate furniza arme la infinit pentru că resursele financiare destinate acestora sunt pe sfârșite și pentru că rușii au armament mai performant decât ar putea avea NATO care ajută Ucraina ! Cum bine și metaforic spune doamna Liliana Wichox Zelenski ar putea deven ” spânzuratul cu papiota de ață „”a Occidentului ,dacă nu se va încurca cumva în propriile ițe ! Mulțumim domnule Cristoiu ! Mulțumim , domnule Robert Turcescu !

  • americanii si rusii ar fi putut ajunge la o intelegere inainte ca balamucul sa inceapa.
    s-a ales varianta in care rusii ajung la ce si doresc Actionand, iar americanii isi implinesc, pe valul Actiunii rusilor, propriile tinte, care oricum altfel ori nu pot fi atinse, ori se pot atinge cu costuri semnificative.

    balamucul care se manifesta in lumea mare si care se va inteti poate fi asimilat ‘durerilor nasterii’ Noii Lumi.
    i a venit sorocul!

    orice se intampla,
    …feluritele pandemii care impinzesc sistemele sociale,
    feluritele operatiuni speciale,
    senzatia de balamuc,
    e pentru ca o noua lume se naste,
    deci lumea mare, cu tot cu noi, e in plin travaliu.

    tot ce se intampla este despre Noua Lume.
    nu despre rusi, americani, chinezi, etc etc.
    ca e si despre felul in care se oglindesc toti acestia in Noua Lume,…e asa si nicicum altfel, ca pina la urma toti acestia vor locui in ea. ( daca unii, spre ex rusii, ca promisiunea a fost facuta inca din 2014, nu vor avea loc in lume, atunci lumea va disparea cu tot cu ei, …cu tot cu rusi, in cazul rusilor care nu au loc in Noua Lume )

    • faza e ca Putin, stiind cu ce se mananca Noua-Lume, a pus pe masa….totul!, adica ori se va trai si ‘pe ruseste’ in Noua Lume, ori ea nu se va manifesta si cu asta basta.
      mirarea, daca e cazul sa se manifeste, ar putea fi legata de faptul ca toti ailalti prin lumea mare dau semne ca nu le pasa ca in Noua Lume traitul pe limba propriei natii e mai probabil sa lipseasca cu desavarsire :))

      Civilizatia, mai exact Noua Lume, e un produs Artificial, iar oamenii care vor misuna in Civilizatie vor fi dupa chipul si asemanarea ei :))), deci …dat buluc!, dati buluc in Noua Lume, ca e Raiul pe Pamant! :)))

      ( pe om il pierzi daruindu i Raiul pe Pamant, ca daca te apuci sa Actionezi asupra lui Istoria a dovedit ca…brusc incepe sa se roage la Dumnezeu sa l ajute!, or daca omul isi indreapta dorintele catre Cer…s a zis cu ‘pierdutul’ omului, ca dorintele alea se vor implini, mai devreme sau mai tarziu:)))) )

      deci in mod normal nu faptul ca rusii isi fac griji de ‘traitul pe ruseste’ in Noua Lume ar fi problema, ci faptul ca doar ei isi fac griji dastea!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *