Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Iosefina Pascal, activist și jurnalist de investigație (partea a doua): „Acum, când vorbim, Iohannis a dat o hotărâre în CSAT prin care se ocolește decizia Curții Constituționale privind ilegalitatea Protocoalelor secrete”

„Arafat e o instituție în sine: de fapt, un cumul de vreo 6 instituții”

Reporter: Aerul, vorba lu’ Radu Tudor de la Antena 3, e din ce în ce mai respirabil de când a venit Iohannis la putere. Așa de bine respiră unii că apar regulat în România instituții intangibile în fața Legii: DNA, SPP, Guvern, Nicușor Dan. Cunoști tu și altele?
Iosefina Pascal:
 Da, Arafat este o instituție în sine. De fapt, e vorba de un cumul de vreo 6 instituții, pentru că omul are 6 funcții în stat, acum, când vorbim.
Mai este și Ludovic Orban, premierul și Președintele CNSSU, el propune, el aprobă. Multinaționalele care fac evaziune fiscală. Spitalele private care trimit oamenii „împachetați” la stat pentru că sunt incompetenți. Magistrații care nu pot fi trași la răspundere. Trusturile de presă care iau milioane de euro de la guvern, ca să ne manipuleze pe banii noștri.
Sunt sute de exemple. Ele vor continua să existe atât timp cât instituțiile de presă vor fi parazitate de “cocliți sulfuroși”, iar societatea civilă va prefera pâinea și circul în defavoarea Drepturilor Omului.

 „Evoluția” presei depinde de evoluția cursului euro”

Reporter: Medicina a evoluat atât de mult încât azi nu mai găsești pe vreunul sănătos. Cum e cu evoluția în Presă?
Iosefina Pascal: “Evoluția” 
presei depinde de evoluția cursului euro, din păcate. Trebuie, totuși, să remarc faptul că lumea a început să se informeze din alte surse, să urmărească vloguri și bloguri politice.
E de apreciat că ziariștii care chiar au făcut presă, pe vremea când informațiile nu erau la un click distanță, Cristoiu, Tucă, Lazarus etc, nu au rămas blocați în timp, nu au acceptat deal-urile mogulilor din media, ci s-au adaptat și au reușit, pe cont propriu, să creeze ceea ce eu numesc „alternative media”.
Cu cât vor aborda mai multe subiecte pe care presa le bagă sub preș, cu atât mai mult vor crește. Oferta există, trebuie doar să ajungă la oameni. Cred că, la un moment dat, o platformă cu mai mulți jurnaliști independenți ar putea surclasa lejer orice post TV.

„Nu-s feministă, sunt realistă”

Reporter: Ai o previziune pentru rezultatele alegerilor de la Primăria Capitalei?
Iosefina Pascal: 
Nu am o previziune, am un déjà-vu, am mai văzut filmul ăsta la prezidențiale. Candidat cu probleme penale, candidată care face pe mama națiunii, candidatul fuge de dezbatere, candidata se victimizează, susținătorii candidatului o înjură pe candidată, nu se discută despre problemele cetățenilor și știm cum s-a terminat.
Din păcate, întrevăd un scenariu. Strategia asta, pe stilul Democraților americani, cu femeia-candidat, nu funcționează în România- țara unde 55% dintre români cred că violul e justificat. Nu-s feministă, nu susțin discriminarea pozitivă, sunt realistă și îmi dau seama că, odată ce nivelul politicii a ajuns sub nivelul mării, nu mai poți ieși la suprafață. Te afunzi în mocirlă. Am un singur mesaj pentru matematicianul care, probabil, va ajunge în vârful Primariei: „O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne”.

Reporter: Dacă există o Poliție a Gândirii în plină democrație dâmbovițeană, te invit să ne dai detalii.
Iosefina Pascal:
 „Poliția Gândirii” există de când lumea și pământul, fie că era vorba de coalizarea oamenilor mediocri împotriva intelectualilor, fie că era vorba de poliția politică de prin anii ’50 – ’89, fie că e ceea ce vedem acum, cenzura Big Tech (Facebook, Amazon, YouTube, Google). Oameni care să pună în aplicare manifestul covido-isteric se vor găsi mereu, vezi experimentul Stanford– dacă îi dai putere unui om asupra altui om, oricât de corect si de empatic ar fi, acesta va face abuz de acea putere.
Cea mai mare rețea de socializare rămâne, totuși, cea de la om la om. Dar, dacă nu ai o organizare în acest sens, rămâi singur într-o mare de fake news-uri în care ți se spune că tot ceea ce citești e știre falsă. Părerea mea e că, prin această teroare indusă de mass-media, politicieni, vedetuțe, se încearcă alienarea individului, tocmai pentru a preveni coagularea maselor și inevitabila rascoală populară globală.
Vestea bună e că, dacă mâine pică telecomunicațiile și tot ce înseamnă mijloace de comunicare online, se va rupe, cumva, lanțul ăsta al manipulării, pentru că oamenii vor fi forțați să facă un pas în afara zonei de confort, dacă vor să supraviețuiască. Poate că se va întâmpla de la sine.

„Singura țară care a permis implicarea în alegeri a unui Serviciu secret”

Reporter: „Niciun alt popor nu face atâta politică precum cel român”, zice scriitorul. Și niciun alt popor nu are atâta politică prin serviciile secrete precum cel român, completăm noi azi. Cum explici tu că, săptămânal, se insistă în presă pe implicarea generalilor SRI în culisele politice dar nu este demarată niciodată vreo investigație?
Iosefina Pascal: 
Este o vorbă aici „dacă vrei să îngropi ceva, faci o comisie”, asta se aplică și în cazul pseudo-investigațiilor parlamentare pe tema imixtiunii Serviciilor în Politică și Justiție.
Suntem singura țară din lume care a permis, nu o dată, ci în repetate rânduri, implicarea în alegeri democratice a unui Serviciu secret (STS-n.n.). Acum, când vorbim, Iohannis și Hellvig (Eduard- director SRI, n.n.) au dat o hotărâre în CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării,n.n) prin care se ocolește decizia CCR privind ilegalitatea Protocoalelor secrete (cu Justiția, n.n.) și, practic, toate dosarele penale vor fi trecute pe siguranță națională, deci vor fi instrumentate chiar de servicii. Este de noaptea minții!
Cine să îi tragă la răspundere, dacă oamenii care ar trebui să o facă nu își respectă juramântul depus, nu respectă Constituția României? Cine să îi ancheteze, dacă magistrații nu răspund nici material, nici penal, pentru abuzurile pe care le fac?

„Un liberal, Valeriu Stoica este artizanul pensiilor speciale”

Reporter: Explică-ne de ce nu sunt desființate pensiile speciale, așa cum s-a promis. Au fost garantate de Basarab I Întemeietorul și Iohannis e prea micuț pentru asta?
Iosefina Pascal: 
Tema pensiilor speciale apare la fiecare ciclu electoral si este o lozincă de tipul „corupția ucide”, sau „parlamentarii sunt niște hoți”, care prinde la mase.
În fapt, Valeriu Stoica de la PNL este artizanul pensiilor speciale. Este încă o dovadă că PNL nu a fost niciodată un partid de dreapta, pentru că niciun om de dreapta nu ar susține niște pensii astronomice (bani de la Stat), care nu sunt bazate pe contributivitate.
În mod normal „cât dai, atâta primești”, ăsta e un „principiu de dreapta” adevărat. Aceste pensii nu vor putea fi eliminate niciodată, întrucât avem deja o decizie a CCR în acest sens: „un drept câștigat nu poate fi eliminat”. Nici nu pot fi impozitate mai mult decât celelalte, pentru că ar exista o discriminare între pensionari și știm că pensionarii de lux, de „dreapta”, se pricep cel mai bine la a-și susține drepturile, nu și îndatoririle.

„Sistemul nu are nevoie de martiri”

Reporter: În Occident, conceptul „noul normal” e doar un slogan publicitar la cafea. La ce se referă „noul normal” din România?
Iosefina Pascal: „Noul normal”
 din România este, de fapt, comunismul. Comunismul ăla, pe care ONG-urile, sanchi, anti-comuniste, îl ascund sub preș: anii ’50, Canal, Experimentul Pitești în masă. Globalismul în sine este un hibrid între fascism si comunism: folosești masele pentru a satisface interesele acelui 1% la nivel global.
Le dai impresia de socialism, că aperi categoriile defavorizate, discriminate. Te proclami capitalist, când, în fapt, tu reprezinți interesele multinaționalelor, nu ale antreprenorilor autohtoni. Asta, așa, pe scurt.

Reporter: Lumea vede că ai o activitate intensă. Te simți supravegheată, tapată, urmărită de „noul normal”?
Iosefina Pascal: 
Am o vorbă: „cu cât ești mai expus, ca un nerv, cu atat șansele să pățești ceva sunt mai mici”. Asta și cu doza de nebunie, sau de altruism dus la extrem, mă fac să merg mai departe.
Am avut presiuni, telefoane de la partide, abuzuri din partea poliției, blaturi in Justiție, mi-au furat oameni apropiați informații și surse, dar toate acestea mi-au dat un singur semnal: contez. Și dacă am început să contez, asta înseamnă că și problemele despre care discut contează. Sistemul nu are nevoie de martiri.

Reporter: Plătim ageamii, de la Organizația Mondială a Sănătății până la palatul Cotroceni. Unde crezi tu că va eșua democrația și libertatea de expresie cam după vreo 10-20 de ani de pandemie?
Iosefina Pascal:
 Nu cred că vom avea 10-20 de ani de pandemie. Mămăliga românească stă să explodeze, pentru că, după părerea mea, în ’89 a fost doar o supapă de presiune, controlată. Oamenii care au luptat atunci pentru libertate se simt acum trădați. Copiii acelor oameni au acum șansa să scrie istorie.

„În politică nu intri dacă «ți-e foame»”

Reporter: Cum arată o zi normală din viața ta?
Iosefina Pascal: 
Mă trezesc boierește pe la ora 10, dorm cam 5 ore pe noapte, mănânc ceva rapid, încep să caut informații despre lucrul X, ajung la lucrul Y, pentru ca, de fapt, să scriu despre lucrul Z. Nu am un plan fix, îmi place mereu să găsesc ceva nou de cercetat, materiale și cărți de citit.
Mă obosește statul degeaba. Când nu scriu, merg la plimbare sau fac sport, nu am stat nicio zi în casă, nici în starea de urgență. Ascult foarte multă muzică, îmi construiesc anchetele în jurul unei piese, e ciudat, știu. La fel fac și pentru materialele video. Nu îmi pot imagina un proiect, indiferent care este acela, fără să am în minte niște versuri.
O ajut pe mama și petrec foarte mult timp discutând cu ea, este oaza mea de putere si altruismul întruchipat, și-a sacrificat sănătatea pentru familie. Este supraviețuitoarea a trei tipuri de cancer și, de fiecare dată când îmi scriu bolnavii de cancer despre cum sunt batjocoriți de Stat, fierbe sângele în mine, pentru că știu ce înseamnă această boală cruntă.
Sunt și o mare cinefilă și, ca în cazul muzicii, prefer capodoperele vechi. Încă un motiv pentru care lupt împotriva globalismului: politizarea industriei cinematografice. Rareori, joc ceva jocuri online, cu un gust amar pentru ca nu mai am nici timpul si nici mintea de acum 8 ani, când făceam asta la nivel profesionist.

Reporter: Un mesaj pentru activismul civic din România.
Iosefina Pascal: 
Consider că în politică nu trebuie să intri dacă „ți-e foame” și dacă nu ai experiență de viață necesară. Trăind, înveți. Învățând, înțelegi că cel mai important lucru pentru un om, fie că este politician sau activist, este să-și aparțină, să nu poată fi niciodată întors din drumul său.
Fără cultură civică, fără implicare civică în propria comunitate, nu poți pretinde că poți ințelege problemele cetățenilor de la înălțimea funcției publice. Activismul nu înseamnă că trebuie să-ți faci mare ONG, să iei fonduri europene, să îți iei diverși “parteneri” ONG-iști. Activismul înseamnă să arătăm că societatea e vie, informată și implicată, de la nivel individual, la nivel național. Au americanii o vorbă: “see something, say something” („vezi ceva, spune ceva”, orig. lb.engl. n.n.). Nu stați deoparte, pentru că drepturile omului nu pot fi încălcate niciodată atunci când societatea e vie.

„Vă dau o știre în premieră, nici n-am apucat să o postez”

Reporter: Crezi că atacurile cibernetice din aceste zile asupra a două Centre medicale din București pot face parte din aceeași „familie” cu cele care au vizat anterior publicații independente din București și Sibiu?
Iosefina Pascal: 
Este o treabă delicată aici… Am făcut observația, în cadrul unei emisiuni TV, că baza de date de la Ministerul Sănătății (MS) și, implicit bazele de date de la Centrele medicale, au fost transferate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acum o lună și ceva. Lumea a uitat sau ignorat această știre. Nu se știe nici până acum de ce, putem specula mult pe tema asta.
Concret, un atac de o asemenea amploare nu putea fi efectuat fără ajutor din interior. Având în vedere faptul că bazele de date se află în subordinea MAI și că Poliția română s-a tot coit pe tema asta (ba n-au primit sesizare, ba investighează, ba are purtătorul de cuvânt telefonul închis), poate fi o legătură de cauzalitate între atac și MAI?
Atacul are un dublu scoprăspândirea fricii și neîncrederii in rândul populației deja confuze dar și sedimentarea teoriei conform căreia toți cei care și-au făcut analize de sânge în această perioadă au fost testați, fără voia lor, și pentru COVID-19.
O prezență mică la vot, datorată și acestui atac, avantajează partidele mari, nu doar pe Nicușor Dan. Partidele mari au cadre disciplinate care merg la vot indiferent ce s-ar întâmpla. Deja s-a inoculat ideea cum că ”dacă votezi un independent, un candidat fără șanse, irosești votul”.
Ce înseamnă „candidat fără șanse”? Cine spune mass-media și Pieleanu (Marius, sociolog,n.n.) că ar fi? Poate sunt, în fapt, sute de mii de persoane care ar vota acei candidați, care, implicit, ar deveni periculoși pentru candidații Sistemului.
Cine putea opri aceste atacuri? În primă fază, premergătoare anchetei, STS (Serviciul de Teelecomunicații Speciale,n.n.) putea bloca orice fel de mesaj transmis de pe acel număr de 4 cifre. Apoi, SRI (Serviciul Român de Informații, n.n.) era obligat să intervină prin CYBER INT, să afle sursa atacurilor.
Vă dau o știre în premieră, nici nu am apucat să o postez: am primit o poză de la o doamnă cu un SMS trimis automat de USR PLUS, pe 25 septembrie, tot de pe un număr de 4 cifre, în care scrie așa: „Dacă primiți acest mesaj, probabil că ați fost la vot anul trecut, vă mulțumim și vă așteptăm la vot acum. USR-PLUS”
Asta înseamnă că ei au acces la cel puțin o bază de date pe care o folosesc în scop electoral. Care, de unde? Este baza de date de la BEC (Biroul Electoral Central, n.n.)? De la aceste Centre medicale? De la cei care au semnat pentru candidaturi? De unde au obținut, totuși, numerele de telefon ale oamenilor? E cel puțin interesant și trebuie investigat.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii