Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

J.O.: Kamila detonează bomba drogurilor, iar Hossein aruncă tone de benzină peste flăcări

Olimpiada de iarnă, care are loc în aceste zile la Beijing, a sărit în aer și s-a făcut bucățele mici, mici, mici de tot.
Bomba a fost detonată, cu mare grație, de patinatoarea Kamila Valieva din Rusia, de numai 15 ani. Ea a fost prinsă după ce a folosit substanțe interzise.

Plec la această neplăcută relatare de la faptul că, de mai mulți ani, sportivii din Rusia nu pot participa la competiții sub steagul și imnul național tocmai din cauza unor scandaluri de dopaj.
În 2016, Agenția Mondială Antidoping (Wada) descoperea că aproximativ 1.000 de sportivi ruşi s-au dopat pentru a obţine performanţe, în perioada 2011-2015.

Revenim la zilele noastre pe celebra melodie semnată de Maurice Ravel intitulată ,,Bolero”. Pe acest fundal sonor, sportiva din Rusia a impresionat în primele zile ale competiției din China. Dar, stupoare generală.

Medicii au găsit o substanţă interzisă în sângele rusoaicei Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, transmit agențiile internaționale de presă.

Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu a mai avut loc. Așa după cum scriam chiar ieri în acest loc.
Valieva, considerată în unanimitate noua ţarină a patinajului artistic, a făcut senzaţie la Beijing reuşind o săritură cvadruplă.

La scurt timp a venit și reacția forului mondial de specialitate.
Uniunea Internaţională de Patinaj (ISU) „nu poate dezvălui nicio informaţie privitoare la o posibilă încălcare a regulamentelor antidoping în concursul de patinaj artistic pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing”, a anunţat forul de specialitate într-un comunicat dat publicităţii, citat de agenţia EFE, după cum informează colegii de la Agerpres.

Acum, pe gheață este chiar Kamila Valieva. Un exercițiu frumos executat la Beijing, dar care a cutremurat lumea sportivă prin urmări se poate vedea în următoarea filmare:

YouTube player

*

Tone de benzină aruncate peste flăcări.
Ca și cum nu ar fi fost suficientă acest cutremur puternic din lumea sportului. Iată actul doi:
Schiorul iranian Hossein Saveh Shemshaki a fost testat pozitiv la o substanţă dopantă, la JO de iarnă 2022 de la Beijing, scrie DPA, citând un comunicat al Agenţiei Internaţionale de Testare (ITA).

Saveh Shemshaki, în vârstă de 36 de ani, a fost testat pozitiv la substanţa dehidroclormetil, care este clasificată ca un steroid androgenic anabolic, proba fiind recoltată la un test în afara competiţiei la începutul săptămânii, în cursul zilei de luni.
Saveh Shemshaki, care a fost suspendat provizoriu, a cerut deja testarea unei probe B.
El participă pentru a treia oară la o ediţie a JO de iarnă, obţinând cel mai bun rezultat la JO de la Soci (2014), locul 31 la slalom.

*

Speranțe pentru Jocurile Olimpice din anul 2024 de la Paris.
După două file de mare tristețe în fond ale mișcării olimpice mondiale, parcă se simte nevoia unei schimbări. Iată ceva frumos. Și chiar cu România. Facem prin urmare un salt de la competiția din China, dar nu părăsim orizontul preocupărilor olimpice. Chiar mai mult, batem până la ediția Jocurilor Olimpice de vară din 2024 găzduite de Franța.

Sportiva română Laura Ilie a câştigat, joi, proba de puşcă aer comprimat 10 metri din cadrul Grand Prix-ului de tir sportiv de la Jakarta (Indonezia), după ce a avut o evoluţie impecabilă din calificări până în finală.

Trăgătoarea dinamovistă, antrenată de Olimpiu Marin, s-a impus în calificări cu 629,3 puncte, urmată de Citra Dewi Resti (India), cu 626,4 puncte, în faza finală a fost din nou cea mai bună pe partea sa de tablou, la fel şi în sferturi, iar în finala pentru aur a întrecut-o pe Salsabela Khairunnisan (Indonezia) cu scorul de 16-14.
Laura Ilie a acumulat, astfel, puncte importante în clasamentul mondial pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. O ediție de vară ce va avea loc la Paris. Să fim sănătoși până atunci!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *