Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru ca America să facă față Războiului cu Federația Rusă

Evenimentul principal nu doar al zilei, dar și al ultimei perioade îl reprezintă solicitarea adresată de Joe Biden Congresului de a aproba un ajutor financiar pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde pentru asistență militară, adică armament, muniție, antrenarea militarilor ucraineni în SUA, trimiterea de specialiști pe cîmpul de luptă pentru mînuirea armamentului sofisticat, pe care nu-l pot mînui ucrainenii, întreținerea mașinăriei de propagandă de război.

În cartea sa, America paralizată, Donald Trump dădea curs plîngerilor americane privind starea dezastruoasă a infrastructurii și a lucrărilor publice din SUA. În acest context, pare straniu că un președinte Democrat, teoretic de Stînga, să ceară Congresului să ia de la autostrăzi, de la Spitale, de la Educație, de la Sănătate suma de 33 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în Războiul cu Federația Rusă. Pare ciudată această solicitare și pentru că motivarea ei din discursul ținut de președinte n-a fost convingătoare:

„Tocmai am semnat o solicitare către Congres pentru asistenţă economică, umanitară şi de securitate cu scopul de a ajuta Ucraina să contracareze în continuare agresiunea lui Putin, într-un moment decisiv. Avem nevoie de această lege pentru a susţine Ucraina în lupta sa pentru libertate. Aliaţii noştri din NATO, partenerii noştri din UE îşi vor acoperi cota parte din costuri, însă trebuie să ne îndeplinim şi noi rolul în conducerea alianţei. Costul acestor lupte nu este unul ieftin, dar dacă întoarcem spatele în faţa acestei agresiuni va fi şi mai costisitor. Putem să-i ajutăm pe ucraineni să-şi apere ţara sau putem să stăm deoparte pe măsură ce rușii continuă cu atrocitățile și agresiunile în Ucraina. În fiecare zi ucrainenii plătesc acest preț cu viețile lor, luptă. Deci trebuie să contribuim cu arme, cu muniție, cu bani, cu suport economic pentru a le arăta că sacrificiul lor are un scop și pentru a putea să continue lupta. Acest ajutor trebuie să fie aprobat cît mai curînd.”

Războiul din Ucraina durează de două luni. În toată această perioadă au fost multe momente cînd Joe Biden putea cere Congresului să ia 33 de miliarde de la Bugetul alimentat de cetățenii americani pentru a-i ajuta pe ucraineni „să contracareze agresiunea lui Putin”, „să lupte pentru libertate”, „să-și apere țara”. N-au fost ceruți acești bani nici imediat după declanșarea Invaziei, nici după ce Volodîmîr Zelenski a țipat că rușii vor să-l ucidă, nici cînd sirenele șuierau la Kiev, nici cînd presa americană (căreia, în chip ciudat, Joe Biden, om al Puterii pe care presa trebuie s-o vegheze, i-a mulțumit pentru ajutorul în Război) suna alarma că „la noapte Kievul va fi cucerit”.

Între timp, rușii au plecat de lîngă Kiev și s-au concentrat asupra a ceea ce a fost de la început obiectivul intervenției:
Cucerirea litoralului Mării Negre astfel încît Crimeea să iasă din izolarea de pînă acum de teritoriul Federației Ruse.

Pînă la această mișcare strategică, oficialitățile americane, puternic sprijinite de CNN-ul transformat în televiziune de război, au susținut de dimineața pînă seara că Armata Rusă a suferit un eșec în încercarea de a cuceri Kievul și, mai ales, de a răsturna regimul Zelenski, că din punct de vedere moral militarii ruși sînt la pămînt, că jefuiesc magazine pentru a mînca hrana destinată pisicilor, că se predau cu miile. Ucrainenii au fost prezentați sub semnul zicerii În fiecare pensionară ucraineană stă fără ca aceasta să fi știut pînă acum un Rambo.

Repet, mutarea rușilor spre Sud n-a fost prezentată ca un efort de îndeplinire a obiectivului inițial al agresiunii, ci drept o retragere rușinoasă, cu coada între picioare. Deși, de ceva timp, propaganda de război ucraineană nu ne mai proclamă nimic despre ce se întîmplă în Sud, judecînd după ce a spus pînă acum despre ruși, ne-am putea imagina că, umiliți lîngă Kiev, rușii s-au retras în Sud ca să poată suspina în voie.

Joi, 28 aprilie 2022, nitam-nisam, Joe Biden cere Congresului un ajutor dat Ucrainei de 33 de miliarde de dolari justificîndu-l prin necesitatea ca americanii să nu stea deoparte și să consume hamburgheri, ci să strîngă cureaua pentru a-i ajuta pe ucraineni „să facă față invaziei rusești”.

Păi, ucrainenii trebuie să facă față invaziei rusești de vreo două luni. De ce solicită acum Joe Biden, în chip dramatic, 33 de miliarde de dolari?
Întrebare legitimă – repet – cîtă vreme, cu excepția Sudului, Ucraina își revine la normal, rușii potrivit tot americanilor, au fost nu înfrînți, ci umiliți, iar sancțiunile sînt pe cale să îngenuncheze Rusia?

Răspunsul e simplu:
Joe Biden n-a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru ca Ucraina să facă față invaziei rusești, ci pentru ca America să facă față Războiului cu Federația Rusă.

Discursul nu poate fi înțeles dacă nu ne raportăm la trei momente capitale petrecute în ultima vreme:

1) Declarațiile oficialilor americani că scopul implicării SUA în Războiul din Ucraina nu e sprijinirea Ucrainei ca să-și păstreze suveranitatea și independența, ci înfrîngerea militară și economică a Rusiei.

Altfel spus, implicarea economică și militară fățișă a SUA stă sub semnul folosirii Ucrainei pentru înfrîngerea Rusiei. Așa cum am mai scris, America a angajat cu Federația Rusă chiar din 24 februarie 2022, un război, să-i spunem, semi-cald. Nu e nici Război Rece (pentru că se implică fățiș în înarmarea unei țări), nici cald, pentru că soldații americani nu-și riscă viața pe cîmpul de luptă. Cei care-și riscă viața sînt ucrainenii. Vorba aia: America va lupta împotriva Rusiei pînă la ultimul ucrainean.
Orice am spune, armele trimise de SUA vor fi mînuite de ucraineni. Și nu în poligon, ci pe cîmpul de luptă! Unde, din cîte se știe, se mai și moare.

2) Constituirea oficială a Coaliției multinaționale împotriva Rusiei.
La Reuniunea de la baza militară din Germania au fost convocate de către America și state care nu sînt membre NATO.

De ce?
Pentru a înlesni implicarea militară a țărilor membre NATO în Războiul din Ucraina fără a mai fi nevoie de o decizie colectivă a NATO. Prin constituirea Coaliției, care se va reuni o dată pe lună, NATO a fost împinsă în plan secund. Nu numai pentru că implicarea țărilor membre NATO să nu mai fie supusă organismelor colective ale NATO, dar și pentru a nu da rușilor posibilitatea să susțină că se bat cu NATO.

Șmecheria a fost folosită de SUA în cazul invadării Irakului. Deși armata americană era suficientă pentru a cuceri Irakul, SUA au alcătuit o Coaliție multinațională mai mult de fațadă decît de dragul nevoilor militare. Invadarea Irakului, răsturnarea regimului și spînzurarea conducătorilor irakieni urma să aparțină unei Coaliții multinaționale și nu Americii.

La fel și acum.
Pentru ca nu cumva să se creadă că NATO a declarat Război Rusiei, implicarea militară pe cîmpul de luptă aparține unei Coaliții fără nici o legătură cu NATO. Germania, România, Polonia, Bulgaria, Franța, ca să dăm doar cîteva exemple, trimit armament Ucrainei nu ca membre NATO, ci ca membre ale Coaliției multinaționale.

3) Replica lui Vladimir Putin din discursul din fața Senatului Rusiei potrivit căreia Rusia are arme pe care le-a ținut deoparte pînă acum. Replică din care înțelegem că Rusia știe că Războiul din Ucraina e partea întîi, clasică, a Războiului cu America și sateliții acesteia, un Război în care ambele părți sînt tentate să folosească arma nucleară, fie și pentru a scăpa de ceea ce ele numesc Complexul Apocalipsei.

Constituirea oficială a Coaliției, urmînd declarațiilor făcute de oficialii americani, replica lui Vladimir Putin ne explică Discursul lui Joe Biden.
Venit după declarațiile unor înalți funcționari, Discursul are semnificația unei recunoașteri oficiale că Federația Rusă se bate cu o Coaliție multinațională condusă de America.

Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru Războiul dintre SUA și Rusia și nu pentru Războiul dintre Ucraina și Rusia.
La un moment dat, Joe Biden anunță:

„Săptămâna viitoare mă voi afla la Alabama, pentru a vizita o fabrică Lockheed Martin, care produce rachetele Javelin pe care le trimitem în Ucraina, și să mulțumesc muncitorilor americani, să le mulțumesc pentru că produc armele care opresc avansul rușilor în orașele ucrainene, precum Kiev. Munca lor din greu a jucat un rol critic în a se asigura că Putin eșuează în Ucraina.”

Se anunți public faptul că vei merge la o fabrică de rachete și nu la una de medicamente, rachete care vor fi date ucrainenilor ca să omoare militari ruși și, mai mult, că vei mulțumi muncitorilor că fac nu ciocolată, nu lapte praf, nu medicamente, nu autostrăzi, spitale și școli, ci arme pentru a fi folosite împotriva rușilor, ce altceva poate însemna asta decît recunoașterea oficială că America se află în Război cu Federația Rusă?

N. B. Ironia sorții.
Donald Trump, prezentat de presa americană drept un zurliu, ba chiar și drept un iresponsabil, gata în orice moment să tîrască America și planeta într-un nou Război mondial, a ținut deoparte America de orice Război, fie acesta și local, în timp ce seriosul, responsabilul, înțeleptul Joe Biden a antrenat America și Occidentul într-un război cu mari riscuri pentru supraviețuirea rasei umane.
Și asta în doar doi ani de mandat.
Și cînd te gîndești că mai are la dispoziție încă doi ani!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Joe Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru ca America să facă față Războiului cu Federația Rusă”

  • Conducatorii Europeni nu fac decat sa ne bage in faliment, saracie, foamete si probabil si intr-in razboi nuclear. Zici ca lucreaza pentru Zelensky, nu pentru popoarele lor.
    Iar inarmarea Ucrainei nu face decat sa prelungeasca tragedia, saracii oameni.
    Europenii au uitat ce a insemnat al 2-lea razboi mondial, multi infierbantati care cred ca e un joc pe calculator.
    Ce putem face, restul oamenilor care vor pace?
    – sa cerem conducatorilor sa nu mai trimita arme Ucrainei, sa se limiteze doar la ajutoare
    – sa cerem postacilor Pro razboi sa mearga sa lupe in Ucraina daca sunt asa viteji, nu pe net.

  • Maestre, antipatia dumneavoastra pentru americani este bine-cunoscuta. Apoi, despre Putin nu scrieti de bine, dar nici de rau. Desi, textele despre acest razboi nu trebuie sa scoata din analiza actiunea agresoare a lui Putin, cel care a declansat toata nebunia.
    Întrebarea mea este urmatoarea: de ce ar fi trebuit americanii sa-i ajute pe ucrainieni mai cu perdea, când se stie ca multe tari membre NATO, dar si ne-membre au ajutat Ucraina cu armament înca de le începutul invaziei rusesti? Ori, este cât se poate de clar ca, o data începuta actiunea de trimis ajutor militar ucrainienilor, ea trebuie sa continue pâna ce agresorul va fi învins si obligat sa se retraga la mama lui acasa. Trimite cine poate si cât poate, nu doar americanii, si bine fac toti.
    Lasati-l pe vesnicul kaghebist sa-si faca numarul cu santajul nuclear, pentru ca dement nu este asa cum zic unii, dar crede ca minciuna, manipularea si diversiunea îi vor folosi si de data aceasta. Si uite ca nu-i mai ține.

    • daca pe mine nu ma credeti, poate credeti o prietena comuna:
      .
      „De ce a spus Stoltenberg(cred) ca trebuie sa ajutam Ucraina nu doar sa isi elibereze teritoriul, dar si sa slabeasca puterea Rusiei de a face rau?
      Pentru motivul evident ca daca nu o oprim acum nu o mai oprim niciodata! Si-a facut de cap in Georgia (Osetia), a anexat Crimeea, a atacat Ucraina cu intentia clara de a o anexa. Treaba asta dureaza deja de 14 ani si in acesti 14 ani nimeni nu i-a facut nimic, nici NATO, nici SUA, deci grija Moscovei « sa nu fie incercuita »(pe unde? Pe la buric?!) e un pretext ridicol.
      V-am mai atras atentia ca nu vad de ce Rusia ar avea dreptul la zone « tampon »(a se citi : tari aflate sub papucul ei) iar Ucraina nu ar avea dreptul sa adere la ce sistem de securitate vrea ea!
      Prin urmare, a venit vremea sa i se puna o stavila. Sa i se stabileasca niste limite. Daca lumea accepta ce face Rusia acum, tot sistemul de securitate mondial sare in aer.
      Moscova a avut intotdeauna apucaturi expansioniste. Poate n-am’folosit cum trebuie anii 90 cand ar fi trebuit ajutata sa se dezvolte pe o cale europeana. Dar acum nu mai sunt atat de convinsa ca la un moment dat n-ar fi muscat oricum (stiti gluma cu scorpionul care nu s-a putut abtine…). Asadar e nevoie sa se faca acum ceea ce nu s-a facut in 45 si sa i se smulga coltii. Exact cum i s-au smuls Germaniei. Sa i se interzica price activitate militara. Ar fi spre binele poporului, cine stie, daca tot PIB ul ar fi folosit pentru bunastare in loc sa fie inghitit de inarmari.”
      (M.F.)

    • Voi cei cu razboiul nuclear aveti macar idee ce inseamna? Miliarde de oameni morti, foamete, radiatii, totul distrus. Merita oamenii sa moara pentru Zelensky si razboiul americanilor? Eu cred ca nu.
      Nu e un joc pe calculator.
      Iar faptul ca tranformi un razboi local intr-un razboi mondial e cea mai mare prostie.

  • Domnule Cristoiu, chiar fără certitudinea că aveți timp să citiți aceste rânduri, vă cer scuze pentru intenția perversă de a întrerupe șirul de exerciții și exchibiții ideatic-teoreticiste găsite zi de zi aici, prin postarea „GÂNDURI LA O TRISTĂ COMEMORARE”, la care nu așteptam vreo reacție.
    Nu am nimic împotriva libertății de exprimare, atunci când aceasta este controlată de o auto-cenzură bazată pe responsabilitate și obiectivitate, pe aprecierea corectă a efectelor ei. Mă gândesc, totuși, dacă chibițarea inutilă a jocurilor politice și economice, precum și polemicile la fel de inutile au scopul, dar nu și puterea, de a le influența în vreun fel sau sunt numai ușoare simptome ale unor tulburări de personalitate.
    Pentru că mă mir mereu de ce mi se întâmplă mie și de ce se întâmplă în această lume, nu pot să semnez, cu urări de sănătate, altfel decât
    Calimero, 75

  • Propaganda vestului are picioare scurte – numeroase tari europene au inceput sa deschida conturi in ruble la banci rusesti pentru a putea plati gazul iar Italia si Germania se gandesc sa nationalizeze companii de energie si gaze ca pe vremea lu Stalin. Perspectivele sunt absolut sumbre. Europa va intra cel mai probabil in colaps energetic iar miscarile de protest violente vor fi dramatice.

  • exista mai multe tipuri de agresiune asupra unei tari…una cum ar fi furarea unei tari prin smecherii financiare, prin punerea unor guverne marioneta, rings a bell?…

  • Citind comentariile,ma întreb cum e mai bine..,?sa fi violata de un soldat tânăr sau de un bărbat cu chelie???? Meditez

  • Excelent articol.Pe DT lam iubit când,pe un aeroport ,ia zburat mesa blonda de pe chelie și bineînțeles când l-am auzit ridicanduse împotriva marilor ,tiranelor Organizații Mondiale

  • GÂNDURI LA O TRISTĂ COMEMORARE

    Dacă ar fi fost în viață, regizorul român de film Doru Năstase ar fi împlinit 89 de ani la 2 februarie 2022. El a murit la vârsta de 50 ani, la 29 aprilie 1983, fără a fi avut posibilitatea să-și pună în valoare toate potențele de creație în domeniul artistic, pentru care și-a sacrificat pregătirea juridică.
    Conform cerinţelor vremii privind compromisurile care aduceau siguranţă profesională şi materială, el a fost nevoit să accepte regizarea spectacolului de pe stadion organizat cu ocazia sărbătoririi zilei de 1 Mai 1983, care urma să se desfăşoare în prezenţa conducătorilor ţării.
    Doru Năstase a fost victima nemiloasei cenzuri politico-ideologice, care i-a cerut în ultimul moment modificări în concepţia organizatorică şi regizorală a manifestării, imposibil de realizat în timpul de două zile rămas până la eveniment.. Stresul, tensiunea creată de această imixtiune, i-a provocat sfârşitul prematur și regretabil, prin infarct miocardic.
    Cei care l-au cunoscut cât-de-cât, știu că Doru Năstase și-a împins pasiunea pentru creația cinematografică până la starea de patimă. Această patimă se concretiza într-o teribilă putere de muncă şi capacitate de efort, printr-un neobișnuit spirit de sacrificiu personal pentru realizarea activității de creație în care se angaja. De aceleași calități se aștepta să dea dovadă colaboratorii și subordonații cu care trebuia să lucreze.
    În timpul filmărilor pentru unul din filmele sale, exasperat de ineficiența pregătirii unei zile de filmare și în contextul general al nemulțumirii față de modul în care echipa de filmare răspundea la exigențele sale, a fost auzit spunând răspicat că s-a săturat de acea ”armată de impotenți și vivandiere” cu care era nevoit să-și facă filmul. Fără îndoială, membrii echipei de filmare care au auzit aceste vorbe s-au simțit jigniți și nedreptățiți, receptînd acești termeni cu presupuse sensuri peiorative.
    Înțelesul cuvîntului ”impotenți” este clar, însemnînd persoane care nu pot săvîrși actul sexual, dar și persoane lipsite de vigoare, neputincioase, iar prin extensiune – persoane incapabile de a face ceva, de a vrea să realizeze ceva dincolo de interesele și comoditățile proprii, egoiste, de a-și stăpîni unele porniri sau purtări sancționate de reguli scrise și nescrise din societate.
    Pentru cuvîntul ”vivandiere”, dicționarele desemnează femeile autorizate cândva să insoțescă trupele pentru a vinde soldaților, din armata franceză sau din armatele altor țări, alimente și diverse articole de consum. În sens figurat, vivandiere pot fi femeile dispuse să vândă orice și pe oricine, care îi vând pe cei vulnerabili, după ce aceștia le-au servit anumite interese sau care se vând chiar pe ele însele ca să atingă anumite scopuri și să le fie bine cu orice preț.
    Parlamentul României, partidele politice și toate instituțiile publice din țara noastră sunt pline de personaje demne de aceste categorisiri, care ar putea fi ”eroi” în opere cinematografice ale binecuvântatului ”realism capitalist”.
    Doru Năstase, de 39 de ani te odihnești în pace ?

    • Nu multi stiu ca Doru Nastase a colaborat cu profesorul Mircea Coltofeanu care preda fizica la Liceul Industrial # 26. Domnul profesor Coltofeanu, este unul dintre cei mai buni profesori intilniti vreodata. Nu aveai nevoie de meditatii,ce preda dumnealui la clasa, era clar, raspicat, complet…daca invatai ce-ti preda dumnealui, puteai da admitere la orice facultate unde se cerea examen la fizica si n-aveai treaba cu admiterea…Ce vreau sa spun de fapt…domnul profesor Coltofeanu a dorit foarte mult sa lase ceva in urma,a dorit sa faca Fizica accesibila elevilor, pe intelesul elevilor. Era, printre altele, preocupat de realizarea de materiale didactice. Asa ca a scris scenarii, a pus la punct „lectii” pt orele de fizica si chimie(in colaborare cu alta profesoara exceptionala, doamna Aurora Balea), si cu Doru Nastase au realizat filme pt sistemul nostru de invatamint. „Actorii”???… au fost citeva eleve selectate de domnul profesor Coltofeanu si Doru Nastase…numele lor: Diana, Violeta, Ancuta, Magda…si Dragos…Doru Nastase era pasionat de orice se numea „regie”…”film”…Domnul Coltofeanu vorbea la superlativ despre Doru Nastase…seria cu Margelatu a fost gindita si inceputa de Doru Nastase…Vlad Tepes e regizat de Doru Nastase…in sfirsit, s-a dus prea din timp…Spectacolul de care pomeniti de 1 Mai, a avut loc la Polivalenta…Am repetat cu Ludovic Spiess, printre multi altii…Silviu Stanculescu de ex…spectacolul a fost MAGNIFIC, la propriu, precizia cu care a fost executat fiecare cintecel, dans, poezie, etc, a fost uimitoare …Spectacolul s-a incheiat cu un cintec patriotic, un cor imens care se auzea ca o singura voce pt inceput…daca ati fi fost in sala in aceea zi, ati fi inteles cu cita maiestrie s-a lucrat pt acel spectacol de neuitat…Ceausecu s-a ridicat primul in picioare si a aplaudat pe toti cei care au contrubuit la realizarea spectacolului. La fel si Elena Ceausescu. Doru Nastase s-a alaturat corului la final,si a cintat si el…ba as spune ca a fost foarte multumit de rezultatul muncii depuse de toti, copii si adulti deopotriva…A fost o seara de neuitat pt mine si daca mi-a ramas aceasta amintire atit de adinc imprimata in amintiri, cred ca realizati impactul pe care l-a avut acest regizor deosebit ca profesionist si ca om…Domnul profesor Coltofeanu a fost foarte afectat de trecerea in nefiinta a lui Doru Nastase….nu stiu cine sinteti, dar daca aveti legatura cu televiziunea romana, sau stiti pe cineva la Minsiterul Invatamintului, va rog spuneti acestor bombalai ca avem adevarate comori in arhivele de la TVR…acele filme didactice cred(si sper) ca inca exista undeva, SInt foarte frumos realizate, ar ajuta mult sa fie distribuite in scoli, copiii ar intelege mult mai usor anumite subiecte legate de fizica sau chimie. CInd Doru nastase a trecut in nefiinta, colaborarea cu domnul profesor Coltofeanu nu era incheiata, dimpotriva, aveau multe planuri pe ideea asta a filmelor didactice.Pot sa va scriu aici kilometri, important e sa fie gasite acele filme didactice, sint facute de maestri, nu de diletanti…Ce avem azi la ministerul invatamintului e o rusine,la fel si la TVR…standardele sint joase, a decazut complet TOT…fufele si fufoii au pus mina pe titluri si posturi pe care nu le merita, tupeul lor fiind incredibil…Daca domnul profesor Coltofeanu mai traieste, are aproape 100 de ani.Sta intr-un bloc intre Dristor si Rimnicu Sarat, a fost intotdeauna activ si cu mintea brici…sa va spun o intimplare povestita de domnul Coltofeanu…A mers la „Gloria” sa vada „Vlad Tepes”…din respect pt Doru Nastase(regizorul filmului) cu care era prieten bun, a stat sa vada filmul cap si coada, desi a fost foarte iritat si deranjat de citiva spectatori care ii scuipau cojile de seminte in cap, iar unul care avea loc linga dinsul, si-a scos pantofii sa se simta mai comod…povestea cum a dus o”batalie” cu dumnealui insusi…pina la urma „acidul piceric” a fost insuportabil, asa ca a vazut filmul stind in picioare pe ultimul rind din sala,asta ca sa nu deranjeze alti spectatori…un loc ar fi gasit, dar trebuia sa-i faca pe altii sa se ridice…Sa aveti o zi buna.

      • Aveti mare dreptate. I-am avut profesori la liceul 26 pe amandoi, Dl. Mircea Coltofeanu la fizica si D-na Aurora Balea la chimie. Amandoura le pastrez un profund respect.

  • Americanii ăștia numai de războaie se preocupă de prin anii 90. Nu mai punem la socoteală așa zisa pandemie…

  • Și Biden ca și alții conduce o țară profund divizată la fel ca Macron sau Boris Johnson într-o Mare Britanie post Brexit. Daca Putin declara pentru opinia publică un război patriotic,.la fel Biden revine la retorica celui de-ai doilea conflict mondial și proclama lupta pentru salvarea libertății. Așa speră să închidă gura republicanilor vocali și să justifice in ochii opiniei publice inflația galopantă și scăderea nivelului de trai, pe motiv că așa e la război. Evident că acum doua buldozere se apropie unul spre celălalt la viteza cat mai mare. Până una alta la mijloc ca mase de sacrificiu sunt ucrainenii si vom urma daca e nevoie noi. La ce conducători avem cine sa poată evita regulile unui joc atât de mare ?

  • Dragi tovarasi si prieteni rusii au inceput sa devina mai nervosi si pe buna dreptate din ceea ce s-a vazut din discursul lui PUTIN in sensul ca …Ba iar trebuie sa ne lasam treburile gospodaresti si viata de zi cu zi si iar trebuie sa mergem pana la Berlin?!Iar trebuie sa eliberam Europa?De data asta de Americani?Din pacate pentru noi ROMANIA istoria nu se va mai repeta adica nu v-a mai fi un nou 23 AUGUST pentru ca noi vom fi cenusa radioactiva!Americanii cu RAMBO in frunte cred ca rusii sunt acei barbosi care locuiesc in corturi fumeaza hasis si au un Kalasnikov si un RPG…NU ..nu sunt aia…. sunt ailaltii ..aia care din greseala o singura racheta cu ADN american cade pe teritoriul RUS raspunsul v-a fi pe masura rachete rusesti pe teritoriul USA……PACE!

  • bineinteles ca exista un agresor!
    pai ce, in cazul pandemiei n-a existat?
    a existat!, virusul a existat iar agresivitatea lui a generat morti.

    faza e ca in fata agresorului s-a reactionat ultradisproportionat!, diferenta de ‘actiune’ constituindu se in forta care a demolat economii, rinduieli, minti,…
    insa nu virusul a fost cel care le-a produs, ci excesul de reactiune.
    asa si acum, excesul de reactiune, reactiunea disproportionata, va fi cea care va demola Lumea Invechita….pentru a i face loc Noii Lumi.

    impartirea lumii in doua tabere. asta e efectul probabil, oricum scontat, al excesului de reactiune, in cazul razboiului din ucraina. acum se construieste un nou sistem de vase comunicante, cel anterior isi echilibrase potentialele, prin urmare nu mai genera miscare, adica viata, in sistemele sociale. pentru a defini un nou sistem de vase comunicante, in care tu sa fi cel care aduna energia, e musai sa renunti la o halca din lumea asta. altfel…nu poti fi definit ca fiind beneficiarul unic al sistemului de vase comunicante. mai simplu: in noul sistem de vase comunicante americanii vor fi beneficiarii diferentelor de potential, chiar daca pentru ca asta sa se intample au renuntat la o halca din lumea asta, caz in care, peste o vreme, intre gasca americanilor si restul lumii, in curind, nu va mai exista nicio intersectie. niciuna la modul absolut ( teoretic ). Marele Reflux incepe cu o…divizare findamentala a lumii mari.

    • ce inseamna divizarea lumii mari? inseamna, printre altele, ca ucraina va cistiga razboiul. nu exista pic de indoiala in faptul ca ucraina va cistiga razboiul. in fapt ucraina va sectiona orice legatura intre spatiul euroatlantic… si cealalta gasca. deci ucraina va scapa definitiv de rusi, ca asta inseamna ca va cistiga razboiul. bineinteles ca si rusii il vor cistiga, pentru ca si ei isi vor atinge scopul. vor fi doi cistigatori, pentru ca din start ‘dorintele’ lor au fost…ca apa cu uleiul, nu s-au intersectat ( iar asta s-a stiut inca de cind rusii au zis ca ei…nu si doresc ‘noua lume’, insa fara ei Noua Lume nu va exista )

  • Si de fapt nu pentru Ucraina este efortul asta al SUA ci pentru Europa.Planul nenorocitilor de Rusi nu era Ucraina ci Ocuparea si Anexarea Europei prin Operatiune Militara,asta e Adevarata intentie a Rusiei Putleriste.Nu apara nimeni de fapt Ucraina,de fapt noi ne aparam pe noi de atacul Rusiei impotriva Occidentului inceput in Ucraina.Ce nu va e clar iubitorilor de Putler,Putler vrea sa ocupe militar Europa(si sa masacreze cu hoarda sa toti europenii si sa violeze toate femeile din Europa asta vrea nebunul de la Kremlin) si sa izoleze SUA ,iar SUA ca si NATO este in defensiva de fapt.Rusia este agresoarea de fapt.De asta si ameninta dementii cretini de la Moscova cu armele nucleare pentru ca nu au reusit dupa doua luni sa ocupe nici Ucraina cand de fapt ei visau la Anexarea si Ocuparea Europei in astea doua luni(se asteptau cretinii Putleristi sa si scalde tancurile in Atlantic prin Portugalia nu sa stea prin Donbass).Nebunul Putler si dementii sai isi imaginau ca fac parada de 9 mai pe la Lisabona si ei lupta inca in Donbass.De aia se oparesc nebunii 👿 de la Moscova si ameninta cu arme nucleare pe toata lumea.

    • Iar Trump,sa ma lase 👿 Maestrul,pai Trump a vrut sa bage SUA intr un razboi aiurea cu Iranul pentru 300 de miliarde luate de la Sauditi sub forma de contract pentru inarmare,dupa care a tot amenintat China in toate modurile posibile,ajungand si in pragul conflictului nuclear cu China,impingand China in bratele Rusiei,si facandu i pe chineji sa si bage banii in inarmare masiva(rachete Hipersonice,arme si sisteme de scut pe baza de lasere,sisteme de arme cu energie dirijata) facand China un adversar mult mai de temut decat Rusia.Oricum daca iesea Trump la al doilea mandat ,cred ca am fi vorbit la ora actuala despre ramasitele Omenirii de dupa razboiul nuclear China SUA(pe care l ar fi declansat Trump).Asa ca lasa ti ma cu pasnicul Trump.Trump nu a a declansat nici un razboi pentru ca institutiile Americane(in special Congresul) nu l au lasat ,ca altfel facea el nefacute destule.

  • Și noi , care am crezut ca Joe Biden este o marionetă a marilor puteri, cât de crunt ne-am înșelat ! Dar, este totuși o marionetă a propriei minți bolnave, care crede ca numai printr-un război între SUA și Federația Rusa, SUA își va putea consolida supremația în lume , neținând cont ca în acest mod omenirea și planeta ar putea fi distruse iremediabil ! Un editorial admirabil, vizionar, Maestre Ion Cristoiu ! Va mulțumim din tot sufletul, Maestre !

    • @Ileana Vulpescu.Dupa Ucraina urmam noi si cu Polonia,Rusia a spus o clar chiar azi ca intentioneaza atacarea Romaniei si Poloniei cu rachete Kalibr(au declarat razboi si Marii Britanii urland ca vor sa lanseze mizeria de Satan 2 asupra acesteia uitand ca in momentul acela de pe submarinele britanice de razboi instantaneu niste zeci de focoase nucleare ar fi pornit degraba spre Rusia facand o scrum),practic Rusia ne a declarat razboi pe fata,dupa ce si au inscenat porcaria din Transnistria,in cel mai pur stil Hitlerist,adica au pus transnistrenii sa si darame antene pe acolo,si tipa in gura mare ca vrem sa invadam cica mizeria aia de Transnistria,care nu ne intereseaza si care este oricum pe teritoriul altui stat,asa ca nu avem nici o treaba acolo.Si oricum,pe mine personal nu ma intereseaza unirea cu Moldova de peste Prut.Sa intre in UE da,dar ca stat suveran(Moldova).Noi nu anexam alte tari cum fac nazistii de la Kremlin.Iar dupa noi urmeaza restul Europei.Ce sa faca Biden si SUA cand dementii de rusi vor sa declare razboi Europei si NATO.Trebuie sa ne aparam.Ca daca lasa Occidentul Ucraina sa fie cucerita de Rusia,imediat urma o campanie militara a rusilor de cucerire impotriva Europei.

      • @Ileana Vulpescu .Daca va place cum au fost tratate femeile din Ucraina de catre „vitejii” soldati rusi sustinet i pe rusnaci.Daca omenirea va fi distrusa de un razboi nuclear va fi exclusiv vina Rusiei,si toti rusii vor arde in Iad ,acolo unde se vor duce ,la Tatal Tuturor Rusilor,Dumnezeul Maicii Rusia adica Satana,Diavolul.Restul vom merge in Rai.Asa ca… Cum spune poetul nostru Cosbuc „Toti cu o moarte suntem datori”.Nu suntem eterni pe acest pamant.Prefer sa mor ca un om liber decat sa traiesc ca sclav al Putleristilor.Dar eu ma indoiesc ca acei cretini Putleristi vor folosi bomba nucleara.De ce…Pentru ca sunt niste lasi.Armata rusa este compusa din lasi care sunt curajosi doar cand violeaza femei si copii si cand ucid si tortureaza civili,altfel in fata soldatilor ucrainieni(si a altor soldati) sunt niste betivi si scursuri de doi lei.Si nu o sa si arunce in aer averile furate de la idiotii de rusi care i au finantat si i sustin.Vor si generalii si ofiterii rusi sa stea la vilele de lux luate din fondurile furate de la bugetul armatei ruse,sa si reguleze curvele la Mediterana,nu sa moara pentru Putler in explozii nucleare.

        • Plus ca nu stie nimeni ce tehnologii detine SUA in realitate(astia nu fac tam tam sa se laude prin targ ca rusii).Daca conducerea SUA are atata tupeu in fata amenintarilor nucleare ale Rusiei(si Biden nu e de capul lui,are un Establishment urias in spate care l a facut presedinte si il sustine,asta nu vorbeste neintrebat ca SUA nu e Rusia,o dictatura condusa de un nebun neonazist si clica lui de maxim 10 oameni apropiati ,nebuni ca si el,SUA a fost,este,si va fi condusa mereu de catre Establisment)asta inseamna ca SUA trebuie,probabil sa aiba un as in maneca,pe care sa l foloseasca,in caz ca Rusii chiar o iau razna si fac nefacuta.Nimeni nu porneste la lupta fara un plan B.

          • Asta daca nu cumva si treaba asta din Ucraina nu o fi vreo regie abil orchestrata cu un scop pe care noi prostimea il vom vedea devoalat doar cand se va termina mizeria asta de razboi.Este si asta de luat in calcul.Cine stie.

          • in orice caz, daca exista un alt plan atunci el se bazeaza pe cei asemenea tie :), fara de care el nu ar fi putut fi indeplinit :). dar…bine ca au pe cine se baza, treaba va merge brici! 🙂
            atunci cind cei care au pus paie, paduri, ba chiar si pe ei insisi pe foc, asemenea tie, vor vedea planul devoalat, …cale de intors nu va mai fi 🙂

          • oamenii de actiune…doar distrug, tudy. de cind e Lumea si cit va mai fi ea, oamenii de actiune sint cei care ‘distrug’, construind caramida cu caramida…’altceva’. pentru ca ‘oamenii de actiune’ intotdeauna construiesc ceva diferit de ceea ce este 🙂
            or ceea ‘ce este’ e chiar Natura.
            oamenii de actiune,…actionind!, se departeaza de Natura caramida cu caramida. in final constructia oamenilor de actiune va fi ceva…fix pe dos decit momentul de Start ( care era una cu Natura )
            oamenii de actiune, din generatie de oameni de actiune in alte si alte generatii de oameni de actiune, construiesc…Artificialul, Lumea Artificiala. adica Noua Lume.

            intr o lume in care tinta e Artificializarea, unii inca zic ca cei care lipsesc sint ‘oamenii de actiune’. uiote ca io zic fix pe dos: ei nu lipsesc!, s-au dezvoltat in stil fibonacci de a lungul…vremurilor. fara ei Lumea nu s-ar Artificializa, aratind fix pe dos decit Natura.
            oamenii de actiune sint pilonii Civilizatiei, care e o constructie bazata pe Actiune, deci in final Civilizatia va fi…fix pe dos decit Nonactiunea, adica decit Natura 🙂

          • @online E prea filosofic pentru el ca sa priceapă (sigur, a avut un moment de luciditate când a spus că prostimea va înțelege regia când va fi devoalată, dar e doar un moment). Și e mult prea departe de ceea ce spuneți ca să simtă, altfel ar mai fi putut fi salvat. Depinde câți ca el sunt în lume ca sa mai putem spera noi la salvare. Deocamdată pare că s-au adunat prea multi la comanda acestei lumi.

  • Pai si URSS si China au inarmat si sustinut in draci Vietnamul de Nord pentru unificarea Vietnamului sub steag comunist si n a tipat nimeni cand Vietnamul s a unificat,la fel si SUA au ajutat Afghanistanul impotriva URSS,astea se numesc razboaie proxi si nu sunt de ieri de azi.SUA vinde arme cui vrea,la fel poate sa o faca si rusii,se numeste comert cu arme.

    • Tudy se pare că te cerți tu cu tine însuți. In panoplia patologiilor comportamentale asta are cateva denumiri. E intruziv și deranjant oricum. Te rog lasă spațiul comentariilor celor care au într-adevăr ceva de spus la obiect.

    • Tudysor baiete , ai nevoie urgenta de ingrijiri medicale , nu mai amana , ca o faci pe pielea matale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *