Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Joe Biden: Voi numi, luni, un grup de oameni de ştiinţă şi experţi, consilieri de tranziţie, pentru a ajuta la pregătirea planului anti-COVID Biden-Harris

Primul discurs al președintelui ales al SUA, Joe Biden:

Bună seara, dragii mei americani! Şi celor datorită cărora am intrat în acest dans, oamenii din Delawear! Îi văd pe prietenii mei, senatorul Tom Carper, acolo, cred că şi senatorul Coons, este aici şi guvernatorul… Ruth Ann, tu eşti? Fostul nostru guvernator Ruth Ann Minner! Cumnata mea şi sora mea Valerie, prieteni, poporul acestei naţiuni a vorbit! Ne-au asigurat o victorie categorică, o victorie convingătoare, o victorie pentru noi, poporul, deoarece am câştigat cu cele mai multe voturi exprimate vreodată la un scrutin prezidenţial din istoria acestei naţiuni, 74 de milioane. Ceea ce trebuie să recunosc că m-a surprins este că vedem în această seară în toate oraşele din toate părţile ţării şi în întreaga lume o mare bucurie, speranţă, credinţa în ziua de mâine, speranţa unor zile mai bune. Sunt copleşit de încrederea pe care mi-aţi acordat-o! Promit să fiu un preşedinte care să nu dividă, ci să unifice, care nu vede state albastre şi state roşii, vede doar state unite. Voi lucra cu tot sufletul, cu încrederea poporului, pentru a câştiga încrederea tuturor şi despre asta cred eu că e America, e despre oameni. Şi despre asta va fi şi administraţia noastră.

Mi-am dorit această funcţie pentru a restabili spiritul american, pentru a reconstrui bazele acestei naţiuni, pentru a reclădi societatea şi pentru a face din nou America respectată în lume. Să ne unim aici, acasă, este onoarea vieţii mele, iar milioane de americani au votat pentru această viziune, iar acum, munca pentru a împlini această viziune este reală, este îndatorirea timpurilor noastre. Prieteni, cum am mai spus de multe ori şi înainte, eu sunt soţul lui Jill şi nu aş fi fost aici fără dragostea şi sprijinul său şi al fiului meu Hunter, fiicei mele Ashley şi nepoţilor mei şi întregii familii. Ei sunt sufletul meu, Jill este mamă, educatoare, şi-a dedicat viaţa educaţiei, asta o defineşte, pentru toţi cei din învăţământul american este o zi mare, să ştiţi! Veţi avea unul din rândul vostru la Casa Albă! Iar Jill va fi o Primă Doamnă grozavă, sunt atât de mândru de ea!

Voi avea onoarea să o am alături pe o vicepreşedintă fantastică, Kamala Harris, pe care aţi ascultat-o mai devreme, care va face istorie ca prima femeie, prima femeie de culoare, prima femeie asiatică, prima fiică de imigranţi aleasă vreodată în această ţară! Să nu îmi spuneţi că ceva nu este posibil în SUA! Atâta timp cât s-a făcut şi ne reamintim în această seară de cei care s-au luptat din greu atâţia ani pentru a face asta posibil şi încă o dată America a rupt barierele. Kamala, Doug, vă place sau nu, sunteţi parte din familie, aţi devenit membri ai familiei Biden şi nu este cale de întoarcere! Pentru toţi cei care aţi fost voluntari şi aţi muncit pentru acest scrutin, în mijlocul acestei pandemii, oficialii locali, meritaţi mulţumiri speciale din partea întregii naţiuni.

Echipei mele de campanie, voluntarilor, tuturor celor care au dat atât de mult pentru a face acest moment posibil, vă datorez totul! Tuturor celor care ne-aţi susţinut, sunt mândru de campania pe care am făcut-o, sunt mândru de coaliţia pe care am pus-o pe picioare, care a fost cea mai diversificată din istorie, democraţi, republicani, independenţi, progresişti, moderaţi, conservatori, tineri, bătrâni, orăşeni, săteni, homosexuali, heterosexuali, transgender, latino, asiatici, nativ americani, în special în acele momente când comunitatea afro-americană a stat alături de mine! Întotdeauna m-au susţinut şi eu vă voi susţine pe voi!

Am spus de la început, vreau ca în această campanie să reprezint America. Am făcut asta! Uitaţi cum arată acum administraţia. Pentru toţi cei dintre voi care aţi votat pentru preşedintele Trump, vă înţeleg dezamăgirea, şi eu am pierdut de câteva ori, dar acum haideţi să ne dăm o şansă! Este timpul să lăsăm resentimentele, să ne răcorim, să ne regăsim, să ne ascultăm din nou, să facem progrese, să nu ne mai tratăm oponenţii ca duşmani! Nu ne sunt duşmani, sunt americani! Sunt americani! Biblia ne spune că este un timp pentru toate, o perioadă de reconstrucţie, o perioadă de ruptură şi o perioadă de explorări şi o perioadă de vindecare. Acesta este timpul ca America să se vindece! Acum, că s-a terminat campania, ce trebuie să facem în faţa oamenilor? Care este misiunea noastră? Eu cred că asta este: America ne-a chemat pentru a mobiliza forţele decenţei, forţele egalităţii, forţele ştiinţei şi ale speranţei, în marea bătălie a vremurilor noastre.

Bătălia pentru a controla virusul, a construi prosperitate, a vindeca sistemul sanitar, a asigura dreptate rasială şi a elimina rasismul din ţara noastră! Şi bătălia pentru salvarea planetei prin controlul climei. Bătălia pentru reinstaurarea corectitudinii, apărarea democraţiei şi asigurarea pentru toți din această ţară a dreptăţii, doar asta cer, dreptate! Prieteni, munca noastră începe prin controlul situaţiei. Nu putem reface economia, nu-i putem restaura vitalitatea, nu ne putem relua cele mai preţioase momente alături cei dragi – îmbrăţişa copiii, nepoţii la aniversări, absolviri, toate momentele care contau pentru noi – până nu vom controla din nou situaţia.

Luni, voi numi un grup de oameni de ştiinţă şi experţi ca şi consilieri de tranziţie, pentru a ajuta la pregătirea planului anti-COVID Biden-Harris şi vom începe planul în ianuarie 2021. Acest plan se va baza pe ştiinţă incontestabilă, va fi construit cu compasiune, empatie şi grijă. Nu voi face rabat de la niciun efort. Niciun angajament nu este prea mic pentru a combate această pandemie. Prieteni, sunt un democrat mândru, dar voi guverna ca un preşedinte american. Munca noastră este grea. Pentru cei care nu m-aţi votat, dar şi pentru cei care aţi făcut-o, haideţi să facem acest sentiment de demonizare a Americii să dispară, aici şi acum! Refuzul democraţilor şi republicanilor de a coopera unii cu ceilalţi nu este o forţă misterioasă incontrolabilă, este o decizie, o alegere pe care o facem şi, dacă decidem să nu cooperăm, putem decide şi să cooperăm. Cred că aceasta este partea mandatului care ne-a fost dat de poporul american. Ei vor să cooperăm în interesul lor şi aceasta este şi alegerea mea şi voi cere Congresului să facă această alegere cu mine!

Povestea americană este despre dezvoltarea oportunităţilor în America. Fără îndoială, prea multe vise au fost amânate prea mult timp. Trebuie să facem promisiunile reale pentru toată lumea, fără să conteze rasa, credinţa, identitatea sau dizabilităţile. Prieteni, America a fost întotdeauna marcată de puncte de cotitură, de momente în timp în care am luat decizii grele despre cine suntem şi ce vrem să fim. Lincoln, în 1860, pentru a salva Uniunea, FDR în 1932, care promitea ţării un nou acord, JFK în 1960 care garanta o nouă frontieră şi acum 12 ani, când Barack Obama a făcut istorie şi ne-a spus „Da, putem!” Prieteni, suntem la un punct de cotitură. Avem şansa să construim o naţiune a prosperităţii, putem să o facem, ştiu că putem! Am tot vorbit despre lupta pentru spiritul american, trebuie să restaurăm spiritul american. Naţiunea noastră este zguduită de lupta constantă dintre îngerii noştri şi impulsurile noastre întunecate. Prezenţa noastră în această luptă contează, este timpul ca îngerii buni să învingă.

În această seară, toată lumea e cu ochii pe America şi eu cred că America este un reper pentru Glob, nu vom conduce doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului ! Ştiu, întotdeauna am crezut asta, mulţi m-aţi auzit spunând-o, cred că putem defini America într-un singur cuvânt: POSIBILITĂŢI. Asta şi America. Toţi ar trebui să aibă şansa să meargă cât de departe duc visele lor! Vedeţi, eu cred în posibilităţile acestei ţări! Întotdeauna privim înainte, într-un viitor unde America e mai liberă şi mai corectă, unde sunt locuri de muncă cu demnitate şi respect, unde boli precum cancerul şi Alzheimerul sunt vindecate, unde nimeni nu rămâne în urmă, unde nimeni nu renunţă, nimeni nu cedează! Asta e naţiunea noastră! Suntem oameni buni, acestea sunt Statele Unite ale Americii şi niciodată nu a fost ceva de care să nu fim capabili, atunci când am făcut-o împreună. Prieteni, în ultimele zile ale campaniei, am început să mă gândesc la un imn care înseamnă mult pentru mine şi familia mea, în special din cauza fiului meu decedat, Beau. El a reprezentat credinţa care m-a susţinut şi care cred eu că susţine America şi sper că poate asigura speranţă şi încredere pentru cei 230 de milioane de americani, printre care sunt cei care şi-au pierdut pe cineva drag din cauza acestui virus teribil, anul acesta.

Inima mea se îndreaptă către fiecare dintre voi. Sper ca acest imn vă oferă și vouă consolare. Este așa: Și te va ridica pe aripile de vultur, te va purta în sufletul zorilor și te va face să strălucești ca soarele și te  va ține în palma mâinii sale. Și acum împreună, pe aripile de vultur, ne angajăm în lucrarea pe care Dumnezeu și istoria ne-au chemat să o facem. Cu inimile pline și mâinile ferme, cu credință în America și unul în celălalt. Cu dragoste de țară, sete de dreptate, să fim națiunea pe care știm că putem fi! O națiune unită, o națiune întărită, o națiune vindecată! În SUA, doamnelor şi domnilor, nu a fost niciodată ceva care să fi încercat şi să nu fi putut face! Amintiţi-vă, cum îmi spunea bunicul meu când am plecat din casa lui din Scranton, când eram copil, mi-a spus „Joey, păstrează-ţi credinţa!”, iar bunica, atunci când trăia, spunea „Nu, Joey, răspândeşte-o!” Răspândiţi credinţa, Dumnezeu vă iubeşte pe toţi! Dumnezeu să binecuvânteze America şi fie ca el să ne protejeze! Vă mulţumesc!

(CNN INTERNATIONAL – 8 noiembrie)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *