Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Jurnal din Urgisitul an 2020. Parlamentul României a fost dizolvat fără s-o știm?!

1. Deși OMS ne trage de mînecă pentru a ne avertiza că nu trebuie să ne relaxăm, lumina de lumînare se vede pîlpîind la capătul nopții care a fost Criza de coronavirus. Explicabil în aceste împrejurări că toți cei ce trec prin Lume cu ochii deschiși meditează deja la Viața de după Criză. Unul dintre aceștia e Adrian Năstase. Fostul premier nu-și dezminte în aceste zile postura de politician care știe să extragă din faptele mari și mici ale realității concluzii care îngîndurează. În tableta Crizele de dupa criza: 1 – Criza democratiei, publicată pe blogul propriu în 9 aprilie 2020, Adrian Năstase trage un semnal de alarmă în ce privește fascinația produsă asupra maselor populare de autoritarismul din perioada stărilor de urgență:

„Mai apare un fenomen interesant – disiparea lenta a partidor politice si a sindicatelor in conditiile in care se pune problema eficientei regimurilor politice in „razboiul” contra coronavirusului. Sunt mai eficiente regimurile democratice sau cele autoritare? China, cu un regim considerat autocratic, este data ca exemplu de eficienta, spre deosebire de Italia sau Spania care au luat decizii (nepopulare) cu intarziere.
Sigur ca in timp de razboi sau de criza grava creste sentimentul de patriotism si de loialitate fata de conducatori, pornind de la ideea ca in acest fel cetatenii vor fi mai bine protejati.
Chestiunea delicata este aceea ca modul de functionare din regimul de urgenta, eliminarea, practic, a parlamentului din sistemul major de putere in care nu mai conteaza decat componentele executive, bazate pe armata, politie, jandarmerie, va crea tentatia de acceptare si ulterior crizei covid-19 a unei posibile tranzitii spre un regim autocratic.
PS Gaita e tentata de tot ce e stralucitor.”

Citind tableta lui Adrian Năstase, mi-am amintit că România are un Parlament în funcțiune. Deși, după cum stă el deoparte de orice decizie și mai ales după cum e ținut deoparte de regimul tot mai militarizat din starea de urgență încep să mă întreb dacă nu cumva Parlamentul fost dizolvat fără s-o știm noi.

Procesele în Starea de urgență: Un dezastru on line din punct de vedere juridic

2. Pentru cazurile de urgență din Justiție, Starea de urgență, reglementată prin Ordonanțe militare, citite de Marcel Vela ca un Svejk ce se vrea luat în serios, dă posibilitatea să se judece on line dosarele penale.
Cum are loc o asemenea judecată ne povestește o avocată pe Facebook.
Un dezastru online din punct de vedere juridic:

„În principiu sînt de acord cu orice evoluție care vine în sprijinul progresului în orice domeniu.
A fost zilele acestea foarte aplaudată așa-zisa procedură de derulare a ședințelor de judecată în regim online prin intermediul serviciilor de videoconferință.
Am participat azi la cea mai nefericită ședință de judecată realizată parțial prin videoconferință în materie penală și pot spune că sistemul judiciar din România, în mod clar, nu este pregătit pentru așa ceva.
Este adevărat că la nivel teoretic, măsura poate aduce beneficii cel puțin din perspectiva celerității actului de justiție, a optimizării timpului celor implicați și a simplificării birocrației legate de prezența justițiabililor în instanță. Cu toate acestea, în prezent, procedura este implementată «românește» ceea ce o face să fie un fiasco total.
În cele 5 ore petrecute astăzi în sala de ședințe, timp în care nu cred că s-au judecat mai mult de 15-20 dosare, au domnit dezorganizarea, timpii pierduți, problemele tehnice, stresul tuturor celor implicați în înfăptuirea actului de justiție, ceea ce a făcut ca in condițiile date, procedura judecării cauzelor să fie chiar mai greoaie și mult mai superficială decît cea standard.
S-a intrat în videoconferință cu detinuți aflați în 5 penitenciare, 2 spitale și de la domiciliile acestora. Nu a existat o conexiune care să nu aibă probleme începînd cu penitenciarele unde fie nu răspundea nimeni minute bune în șir, fie camera era poziționată înspre sol, fie deținuții erau la vizita online. În spital, era o deținută care a încercat să își spună ultimul cuvînt prin teleconferință de 5 ori pentru ca de fiecare dată cînd începea să vorbească apăsa pe butonul de «end call». La domiciliu, un deținut după ce a fost citat în prealabil cu mențiunea să fie prezent prin videoconferință pentru termenul de azi dîndu-și consimțămîntul în acest sens, astăzi a adus în vedere instanței prin apel audio că nu are și nu știe să instaleze aplicația whatsapp.
E foarte probabil ca această măsură să fie aptă să aducă beneficii sistemului de justiției și, deși voi rămîne fidelă sistemului formalist tradițional care consider că dă prestanță actului de justiței, cred că pentru această procedură este necesar un trainning serios al tuturor părților implicate pentru a nu îl face mai ineficient decît sistemul standard. Desigur, pe timp de pandemie pare a fi o soluție bună în detrimentul celeilalte oricît de greoaie ar fi dar mi-ar plăcea pe termen lung să nu o punem în practică și pe asta tot «românește».”

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Jurnal din Urgisitul an 2020. Parlamentul României a fost dizolvat fără s-o știm?!”

  • DOMNULE CRISTOIU
    cred ca sunteti lamurit cum a decurs transportul din Suceava catre Cluj. Stam in casa, dar poate vom vedea vreodata inregistrarile din punctele de filtru pe unde au trecut autocarele , si s-ar putea sa apara si masinile insotitoare, eventual cu girofaruri.
    parlamentul autodizolvat va face o comisie, ca si toate celelalte.
    am o intrebare:
    CAND DOMNUL MINISTRU VELA A DECLARAT CA PERSOANELE CARE AU AJUNS LA CLUJ AU PLECAT PE DRUMURI DE TARA, NU PE DRUMURI NATIONALE, CUNOSTEA CA UN ANUMIT NUMAR DE PERSOANE AU PARASIT SI ZONA DE CARANTINA? DACA UN MINISTRU DE INTERNE EXPLICA IN ACEST MOD O INFRACTIUNE, TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN CEEA CE FACE STATUL PENTRU NOI.

  • Matematica a facut…ce s-a priceput.
    A disecat Sfanta Treime in ‘componente’, definindu-si cifrele fundamentale astfel:
    0-Nimicul
    1-Singularul
    2-Pluralul
    3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
    deci in Cap e Zero, care e Nimicul. daia e Seaca.

    Cifrele, cu c mare
    sint tot atitea cite culori are Curcubeul,
    cite zile are Saptamana,
    cite zile a durat Creatia,
    cite note muzicale exista,
    adica 7.

    Zero: E! Oul Absolut, care E! Totul, nu Nimicul.
    Unu: E! Tatal, Singularitatea
    Doi: E! Fiul, Pluralul, Viata, Adevarul.
    Acestea trei sint Principii Absolute, ale Oului Absolut.

    3 e prima Cifra, e Oul Absolut Crapat in El Insusi. e Zero Crapat in El Insusi.
    4 a aparut odata cu 8. unul e Pluralul Cerului, celalalt Pluralul Pamantului, Cerul si Pamantul fiind Aripile Curcubeului.
    5 e in balanta cu 3,
    7 in balanta cu 9,
    Pluralul Pamantului si Pluralul Cerului echilibrind fiecare propria balanta.
    3 s-a nascut odata cu 7, iar 5 odata cu 9, fiind gemeni se misca la fel.
    Pluralul Cerului si Pluralul Pamantului sint in balanta, aceasta balanta fiind chiar Balanta Creatiei,
    adica 4-6-8.
    Balanta Creatiei,
    pe care o echilibreaza in mod absolut, Pacea.
    adica 6 .
    adica Adevarul.
    adica Verdele Curcubeului.
    Prin urmare iata cele 7 Cifre Sfinte ale Creatiei:
    3,4,5,6,7,8,9

    privind Sefirotul intors pe dos,…ca toate se cad intoarse pe dos pentru a fi vazute in picioare pe lumea asta,
    Verdele e Miscarea, Izvorita din Nemiscare,
    atunci cind Oul Absolut s-a Crapat in El Insusi,
    Nemiscarea fiind si ea o ‘miscare’,
    dar Absoluta,
    adica ‘miscarea’ din Sanul Sfintei Treimi.
    In Sanul Sfintei Treimi Galbenul e Fiul Albastrului, tot asa cum Caldura din Frig se naste.
    Aceasta este Cifra 6,
    Viata,
    Referinta Sefirotului,
    Referinta Absoluta a Creatiei, a Saptamanii, a Muzicii, a Omului…

    Astfel Cifrele sint sapte, iar Referinta lor e Cifra 6, care e Referinta Absoluta a Creatiei.

    Curcubeul e Esenta Creatiei, care are intr un Capat Cifra 3, in celalalt Capat Cifra 9, iar spre Absoluta echilibrare, adica spre vesnica Pace, in mijloc este Cifra 6,
    Calea, Adevarul si Viata,
    adica Hristos.

    prin urmare dincolo de ce a zis Tesla, cu ale lui 3-6-9 se afla Pacea, a carei Balanta Sfanta este 4-6-8, fara de care Curcubeul Creatiei nu se poate manifesta.

    Aceasta este Povestea Creatiei si va continua daca si Cerul ingaduie, pina la Inviere, deci o Saptamana.

    • Dinamicile de tip Fibonacci incep cu prima Cifra, adica cu Cifra 3,
      Principiile fundamentale, Absolute, ale Creatiei stau chiar la Temelia Cifrelor Sfinte, ale celor sapte, ele fiind ‘principii’, nu ç cifre’.

      Astfel, cei doi stilpi ai Dinamicilor Creatiei,
      Daruirea si Acumularea, care sint, ambele, dinamici de tip Fibonacci,
      se manifesta odata cu Craparea in Sine Insusi a Oului Absolut,
      adica incepind cu prima Cifra, Cifra 3.
      ( Matematica, citind eclusiv proiectiile Cerului pe Pamant, si pentru ca a disecat proiectia Oului Absolut…inlocuind Principiile Absolute cu…cifrele 0,1,2, 3, incepe si ea…cu ce poate, adica cu 0, care e Nimicul.
      Prin urmare diferenta fundamentala intre Matematica si Natura e ca Matematica copiaza Proiectia Cerului Naturii pe Pamantul Naturii,…pierzind fix Esenta Ultima, pe care o redefineste intr o Tindere, prin Acumulare, catre Infinit, tot asa cum Infinit tinde catre Zero, dar fara a si putea fi,
      incercind, dar nereusind, ci Tinzind sa reuseasca, sa faca din Zero…nu Nimicul, ci ‘totul’, dar pe traseul…spre Infinit. insa Tinderea e plenara, asta e de folos…

    • Cu toate ca omul va privi Matematica in ochi,
      stiindu-i esenta Seaca,
      va alege totusi Nemurirea…stind la coada

  • Măi băiatule, pe tine ori te-a afectat „izolarea”, sau carantină, sau … ce crezi tu, ori chiar nu-ți dai seama despre ridicolul situației în care ai intrat!
    Ei bine, nu mai am nevoie de scuzele tale, întrucât ar fi ceva peste posibilitățile tale!
    În legătură cu „gașca” despre care vorbești trebuie să-ți spun că ești prea mic să înțelegi!
    Poate fi ești pe cele cu anot, cum ii zici, dar nici asta nu mă interesează !
    Oricum sunt mai multi care nu-l suportă, dar, probabil o fi agreat de IC !?!
    Și mai e ceva, pt a „rupe gura blogului”, este imperios necesar ca respectiva gura mai întâi să … înghită cele postate !
    Si, să știi că nici măcar n-am ochi … albaștri, ca multi alții ! ?????

  • @EmilZmau
    Măi băiatule, eu mă refeream la anotherline, nu la tine, așa că cere-ți scuze! Tu, cel puțin pt mine, chiar nu contezi! Fii mai atent ce și cum citești!
    ??????

  • Maestre, o să-ți dau o veste proastă:
    Pt persoanele de vârsta lu’ matale statul în casă s-ar putea prelungi până în luna Iulie!?!
    Așa a declarat azi nenea Tătaru, in urma celor spuse de muter Leyen, azi la o ședință a Consiliului European on lume!!!
    Ce-i drept că ea avansase ca dată … SFSRSITUL ANULUI, când oricum va mai exista un val de răspândire a virusului, … Ediția toamna-iarna!!! Ca la colecțiile de … modă!?! Să citești și să nu crezi !!!

  • Acu i dau dreptate si lu nonconformica de anotherline,ideea e ca ,oricum am da o romanii nostri tot la sparanghel ajung si la capsune,de ce? Foarte simplu,Romania nu le ofera nimic,pe bune,si daca trece pandemia,romanii ramasi fara joburi si fara surse de venit o sa faca prapad,de foame,asa ca solutia germanilor,si a guvernantilor nostri improvizati,cinica pentru unii,va fi singura care va dezamorsa criza sociala ce va urma,in Romania dupa pandemie,oricum cine se iluzioneaza ca diaspora va ramane in tara mult dupa pandemie se inseala,Europa isi va reveni mai repede decat credem,in unele domenii,si isi va lua ienicerii inapoi.Guvernu e fericit ca scapa de guri de hranit,nemtii nici nu vor tulburari sociale la mai putin de 1000 de kilometri de granita lor.Asa ca toti sunt multumiti.PS ideea ca Romania avea nevoie disperata de forta de munca,si ca inainte de pandemie era nevoie masiv de forta de munca era mai mult o gogorita inventata de patroni,ca sa poata sa si aduca lucratori extracomunitari,care pot fi tinuti fara prea multe drepturi,realitatea dura e ca diasporenii recent intorsi si au dat seama ca nu prea au ce face aici,si ca vor muri de foame prin batatura,mai ales ca pandemia a decimat si putinele posibilitati de a se angaja pe aici a diasporetilor,ca si ale noastre,ale tuturor,asa ca spre jermanica cu orice risc.Ideea e ca Romania nu a oferit,nu ofera,si nici nu va oferi nimic cetatenilor ei,fie ca e vorba despre cei ramasi,fie ca e vorba de diasporeni.

    • Realist vorbind ma gandesc ca Europa,in ciuda dezastrului din Spania,Italia,si Franta,(oricum spaniolii si italienii au extrem de multi cetateni ajunsi la varsta senectutii inaintate dar in fine) isi va reveni totusi,iar despre nemti,ce pot sa spun,pe real,parerea mea personala e ca,de fapt Germania e prima economie a lumii,in realitate,oricat i as supara pe fanii Americii,care,acum,in criza Coronavirus ,e la „intubare”,zicea unu ,un bogatan romano-american,unu excentric Radoi,cum ca amerlocii cu bani o tulesc toti in Mexic,o sa vrea preseditele Mexicului zidu lu Trump,sa nu dea navala amerlocii in Mexic,(vezi cum Istoria e o curva). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cat despre chinezoi,ei fac miracole,construiesc,sunt disciplinati,construiesc lucruri monumentale,au o economie puternica,dar si cand o dau cu bata n balta,o dau monumental,ma gandesc la Mao ,ala a vrut sa industrializeze China in timp record,si a lasat agricultura balta,atunci a venit marea foamete,si s au curatat zeci de milioane de chinezi,dupa foamete,au prins mai tare obiceiul chinezoii sa manance toate tampeniile,de aia mananca si lilieci,pe care savantii i considera bomba biologica a naturii(zeci de virusi ciudati zac in aceste ciudate fapturi,dupa cum ne spun oamenii de stiinta,ma gandesc ca demonii in cinematografie au aripi de liliac,demonii reali sunt insa virusii purtati de liliac,asta e o faptura care ar trebui lasata n pace de oameni sa vietuiasca n pesterile ei,unde a lasat o bunul Dumnezeu,la fel ca si alte fapturi,in habitatul lor natural).In fine conducerea Chinei nu s a sinchisit ca cetatenii lor mananca toate idioteniile ,ca asa scapa de o parte din grija de cum sa si hraneasca miliardu jumate de cetateni,ei avand doar o singura grija,constructiile faraonice,cu care sa impresioneze mapamondul(Asa cum Americanii sunt obsedati de arme,si de producerea lor,fara arme nu sunt sanatosi).Asa ,ca din obiceiurile alimentare proaste ,chinejii au dat duma (duma adica pocinog intr un argou)mileniului,au imbolnavit toata planeta,si vor schimba ordinea mondiala pe decenii inainte,prabusind tari,ridicand altele sus,practic au intors lumea cu susul in jos.E drept ca si prostia monumentala(sau reavointa???) majoritatii guvernelor Occidentale,a contribuit la dezastrul Planetar,dar in fine. 👿 👿 👿 😈 😈 😈

      • Parlamentu s a autodizolvat,de ce??? Simplu,pai anu asta i pandemia,la anu i megacriza economica dupa pandemie,i se da tara pe mina lu iohanila si gastii lui,sa ia astia toate masurile proaste,sa deconteze dezastrul care va fi anu asta,si anu viitor,morti,miscari sociale,instabilitate ,criza economica,somaj,infractionalitate,dupa care vine 2022,cand Europa deja va incepe sa si revina,si va incepe sa si culeaga ienicerii de pe aici cu milioanele,intre timp,iohanita si Pnl se duc la groapa de gunoi a istoriei,parlamentu,PSD Pro Romania stau frumos in opozitie dand din cand in cand ghioage mediatice guvernului,ramanand in opozitie,PMP si USR vor incepe sa se bata pe hoitu PNL iohanila,de ce ar avea parlamentu activitate,ce s prosti,i lasam pe idioti sa guverneze,sa si rupa gatu,asta i filosofia,si venim la putere dupa 2022,cand pnleii sunt morti,iohanis e ca base in 2012,somerii si saracii se cara pe post de ieniceri inapoi la Europa,asta i filosofia.Si noi trai nineaca,stam acasa si ne distruge Coronavirus dusmanii,asa cred ca gandesc aia in parlament,i doare n fund.Asta ca opozitia se zbarleste la guvern,ca ,cica i da jos,haida de ,spectacol pentru prosti,sa stea prostii aia la guvernare cat mai mult,sa aibe iohanita guvernu lui,las sa stea sa si rupa gatu.Ei castiga nefacand nimic.(Opozitia si parlamentu).

  • Bună ziua. Avem un subiect „picant” din Alexandria, județul Teleorman.

    Ce face PNL în timp de pandemie? Campanie electorală cu candidații desemnați, sub masca unor asociații, care nu mai pot de grija cetățenilor.
    Ați auzit până astăzi de Valentina Veronica Mitran Piticu? Este vicepreședinte ANPC, instituție cu rol foarte important în această perioadă, dar, și candidata PNL la Primaria Alexandria. Ce a făcut astăzi doamna? Campanie electorală. Defilare printre bătrânii ieșiți la cumpărături și o mică baie de mulțime. Multe poze cu bătrâni, știți, categoria cea mai vulnerabilă și expusă, care însă nu contează prea mult pentru liberali, că aceștia conform tradiției ar vota cu PSD. Deci cam asta fac liderii locali PNL. Își văd de campania electorală, expun cetățenii la riscuri inutile, încalcă ordonanțele militare. Organele de control unde sunt? Nu controlăm tot? Nu sancționăm tot? Sau alegem după culoare politică?

    „Ca să vezi!
    MEMBRII PNL SUNT PRIMII CARE ÎNCALCĂ ORDONANȚA MILITARĂ NR. 3

    Oare ce a completat Vera Mitran Piticu în declarația pe propria răspundere impusă de Ordonanța militară nr. 3?!
    Păi Veruk, ți-a zis cineva că Iohannis a decretat stare de urgență? Ți-a zis cineva că nu trebuie să ieși pe străzi dacă nu ai un motiv care să se regăsească în Declarația pe propria răspundere, impusă tuturor cetățenilor din România ori, tu ești mai SPECIALĂ?! Puteai chema câte un cetățean la tine acasă ori la asociație să le împărți măști, drăguță dar nu, tu trebuia să te afișezi public că așa dă bine publicului larg, nu?!”

    Sursă text: https://www.facebook.com/819450981596963/posts/1448926881982700/
    dar și,
    https://www.stiripesurse.ro/candidata-pnl-la-primaria-alexandria-a-iesit-sa-imparta-masti-medicale-pe-strada-incalcand-ordonantele-militare_1452359.html

  • cu…șparanghelul

    …ca asa se cheama, daca ii intrebati pe culegatori.
    maestre, nici nu stiti cite familii isi pot construi un viitor mergind la cules, prin Europa.
    fara șparanghelul din Germania si telefoanele primite din Spania sau Italia, multi raman fara viitor, …’sa mori de foame’ devine o posibilitate, pentru ei.

    ei aveau, pina acum, un program anual extrem de bine definit, stiau exact ce au de facut pe parcursul anului inca de la inceputul lui, stiau ca astfel au si ei banii lor,
    si pot face ceva in si pe linga casa, pentru ei si copii lor.

    am cunoscut culegatori de șparanghel.
    sint apreciati pentru ca sint muncitori!, maestre, daia sint cautati.

    deci nu e despre culegatorii de șparanghel, povestea,
    ca romanii nu sint toti geniali,
    …si am intalnit oameni cu adevarat frumosi si printre culegatorii de șparanghel,…si invers.

    povestea este despre cum nu conducatorii Ro au fost cei care au sunat in Germania si in Spania si in Italia sa se intereseze…care e treaba cu culegatorii, cind anume pot veni la munca?!

    asta e problema,
    …ca daca nu sunau nemtii si italienii, …sper sa sune si spaniolii, dupa romani, dorindu-i la munca,
    maestre…familii intregi, cu copii cu tot!, intrau in depresie fundamentala, pentru ca ‘a muri de foame’ devenea o posibilitate, pentru ei.
    ei isi cistiga pe munca cinstita banii, maestre, si muncesc pe rupte pentru ei…, si chiar se bucura de munca lor, maestre! ei sint bucurosi cu viata lor, maestre!

    deci…bucurati va ca ei au plecat la munca!,
    bucurati va daca aflati ca altii ca ei pleaca la munca!,
    …ca ei sint obisnuiti,
    asta e viata lor, asa si numai asa ei isi pot construi un viitor, in orice alt fel…viitorul ii va darama!

    prin urmare…certati-i pe conducatori, pentru ca nu au pus mana pe telefon sa gaseasca ei! solutii pentru culegatori,
    nu-i certati pe nemti sau italieni sau sper! spanioli, care au pus mana pe telefon si au…comandat culegatori in Ro.

    daca nemtii, italienii si spaniolii nu puneau mana pe telefon si nu comandau,..pe limba lor!, culegatori in Ro,…romanii nostri teoretic urmau sa moara de foame, aici!

    maestre, ‘;paranghelul’, ‘capsunele’, ‘rosiile’ reprezinta cirligul cu care ei se agata de viata!
    maestre, ei, culegatorii, dabia asteptau sa plece! am de an, …asteptau…cu ochii pe telefon Apelul!, ca el, Apelul!, era…generator de normalitate, pentru ei…

    problema e ca Apelul!,
    …pina si…Apelul!, a venit din afara!, nu din Ro!

    • maestre, in Ro si genialii, dar si culegatorii de sparanghel sint tratati cu aceeasi masura, nu va faceti griji.
      si unii si altii isi implinesc visurile adesea in afara Ro nu in Neam!

      • romanii au visurile lor,
        …visul unora e sa mearga si anul asta la capsune,
        visul altora e sa mearga la sparanghel,
        visul unora e …oricare ar fi el!,
        faza e ca cei care conduc tre sa implineasca visurile poporului!, nu pale lor!, ca daia au fost alesi de popor, sa le implineasca visurile!, ca altfel…pentru ce sa-i aleaga poporul, si sa i urce pe Tron?!

        poporul o sa vrea la Inviere, iar conducatorii vor pazi intrarile cu armata…
        po sa stii…?!

        • criza sanatatii e doar un impuls,
          ea…nici macar nu se pune,
          repet, ea va putea fi asimilata, atunci cind se va trage linie, sa spunem in octombrie, ca fiind una care poate fi asimilata unei dinamici a Naturii.

          prin urmare ea, prin reactia statelor in fata ei…total disproportionata, se va dovedi ca e,
          fiind si o nonactiune, treaba fundamentala,
          doar impulsul care va initia Revolutia Mondiala, adica varianta adusa la zi a razboiului mondial.

          prin urmare nu doar criza economica e actorul, ci si criza politica care va urma, dar si criza sociala care va urma, criza culturala, scriza in sistemul de invatamant, etc etc

          dar daca tot stim ca ele se vor manifesta…io nu pricep de ce stam si ne uitam pe pereti?!
          bineinteles ca munca trebuie inceputa, dar, concomitent trebuie gindite noi tinte, pentru ca lumea se va misca cu totul altfel…pe zi ce trece.

          exista ceva mai important ca orice. in UE se vor defini in curind, termen scurt!, noile vase comunicante, astea fiind singurele generatoare de miscare.
          daca Ro iar se va gasi in pozitia vasului din care se scurge miscarea, nimic nu va mai putea fi facut ulterior definirii acestui sistem de vase comunicante.

          doar inchipuiti va ce inseamna o economie in care se pompeaza 1000 de miliarde de euro. pai…va suge tot!
          cei mai buni ingineri, cei mai capabili medici, cei mai talentati it isti,
          toate mintile capabile, de pe lumea asta vor fi atrase destul de rapid catre aceste aspiratoare uriase,

          e ca si cum Germania se reconstruieste din temelii. e ceva chiar colosal, pentru ca, concomitent se vor reconstrui si alte tari…

  • @Maria Caloianu
    12 oameni furiosi a fost un film de exceptie care ar trebui introdus in programa tuturor facultatilor de drept si al scolilor de militieni din Romania. Dar stiti ce? Chiar daca 1% l-ar vedea, nu i-ar interesa nici cat o ceapa degerata. E prea mult de gandit si meditat!

  • Da-l dreaq de parlament. Militia e cu noi. Spor la sparanghel!

  • exista o Referinta a tuturor civilizatiilor?
    pai cum sa nu existe.
    e Joia Creatiei,
    e Joia Mare a Creatiei.

    deci iata Referinta Creatiei,
    e Joia Mare a Spatamanii Mari,
    care e tot una cu Joia Mare a Creatiei,
    a Saptamanii Creatiei,
    care e Alfa, dar mai inainte e Omega,
    tot asa cum mai intai a fost ‘seara’ si
    dupaia ‘dimineata’, adica o intoarcere in Oul Absolut, in Sine Insusi.

    Referinta civilizatiilor e absoluta,
    se suprapune peste Referinta Creatiei,
    se suprapune peste Joia Mare din Saptamana Mare a Patimilor lui Hristos,
    …deci iata ce e Joia Mare din Saptamana Patimilor lui Hristos, care s-a manifestat acum cam 2000 de ani: Referinta Absoluta a Creatiei,
    adica E! Verdele Curcubeului Creatiei.

    poate avea civilizatia actuala o alta referinta decit Referinta Creatiei?, adica Joia Mare a Creatiei?
    ar putea, dar n-ar fi cea absoluta.

    Prin urmare iata Curcubeul care acopera dinamica vremurilor, Dinamica Civilizatiei curente:
    Verdele in Joia Mare a Saptamanii Patimilor lui Hristos,
    un Capat al aripii Curcubeului pe Vremea Babailonului,
    celalalt Capat al Curcubeului pe vremurile astea.

    Aceasta civilizatie isi are Referinta pe Vremea lui Hristos si Temelia pe Vremea Babilonului.

    Duminica si Lunea Una sint, tot asa cum si Omega e Alfa.

    Curcubeul care acopera Vremurile, de pe vremea Babilonului si pina astazi, este o Saptamana care isi are ziua de Joi pe Vremea lui Hristos.
    o Saptama a Patimilor si ea.
    Care si are si ea Ziua ei de Florii, ea fiind inaintea zilei de Luni a Saptamanii, adica in Radacina Babilonului.

    Tot asa cum dupa Joia Mare, a Saptamanii Patimilor lui Hristos…’nimic nu mai era de facut!’,
    Cerul Curcubeului Saptamanii Mari manifestindu-se deja!, in primele trei zile ale Saptamanii Mari,
    tot asa dupa Joia Mare a Creatiei, care e tot una cu Joia Mare a Saptamanii Patimilor lui Hristos si care s-a manifestat acum 2000 de ani,
    ‘nimic nu mai era de facut!’,
    deci nimic nu mai e de facut,
    ci doar de implinit.

    asa cum spuneam Istoria are doua aripi, una e Trecutul iar alta Viitorul,
    existind o Istorie a Trecutului dar si o Istorie a Viitorului, pentru ca Viitorul e nimic altceva decit suma dorintelor neimplinite, dar dorite!, ale omenirii,
    prin urmare cunoscind dorintele, cunosti Istoria Viitorului, cunoscind si Viitorul care, la soroc, se naste, devenind Realitate, adica Dorinte Implinite.
    Intre aceste Doua Aripi se manifesta Referinta Absoluta, Lumina Intrupata, Hristos.

    si…Lumina Lumii.
    ca Hristos e Lumina Lumii
    Lumina Lumii, adica…Un Foton.

    atit.
    simplitatea absoluta. si…absolut nimic mai complicat de atit.

  • Totul a fost dizolvat si depersonalizat cu buna stiinta nu numai Parlamentul Romaniei in tara culegatorilor de sparanghel. Vad ca nici macar nu se „impacheteaza” cu bun simt minimal fapte flagrante normelor impuse prin ordonantele militare facute in graba si care ar stopa propagarea acestui virus.
    Nu am gasit nicaieri scris nici macar o propozitie despre cuantificarea efectului izolarii si distantarii sociale a persoanelor de peste 65 de ani. Am citit insa un articol de bun simt si cu un umor fin, in presa locala, preluat si de presa nationala la adresa masurilor care isterizeaza natia al dlui.prof.Astarastoaie pe care va recomand tuturor sa il lecturati sau sa il ascultati https://www.youtube.com/watch?v=e48TnWrsGP0 (Ce se ascunde in spatele epidemiei de coronavirus)

  • Maestre, fă o MINUNE, și scapaă-ne de postacu’ ăsta obsedant de plictisitor!!!

    • Un prieten maghiar, Dumnezeu sa il odihneasca in pace spunea ca, daca intrebi romanii daca sunt toleranti, ei iti raspund ca da, dar tu continui si ii intrebi ce faci daca un prieten are o opinie… binenteles iil fac sa gandeasca ca mine…
      Eu sunt socialist “francez”, este adevarat ca domnul abuzeaza de ambilitatea domnului Cristoiu, dar dumnealui este proprietar…
      Multumim ca ne gazduiti si pe noi…
      Pasti Fericit catolicilor, in special romanilor catolici… nu aveti idee cat de numerosi sunt…

  • asa e, pe vremurile astea ‘conducatorul defint artificial’ tinde sa fie pe masura ‘conducatorului pe care Natura l-a definit’,
    prin urmare ‘conducatorul definit asa de Natura’ devine alegerea ideala in procesul de definire artificiala a conducatorului.
    ( treaba va fi valabila o vreme, pina cind dinamicilor li se va cere ‘vectorizare’…)
    prin urmare…po sa stii?!:)))

    • de-asta am si spus ca vestita Apocalipsa s-a vazut asa, adica infricosator, pentru ca a fost privita prin ‘ochi de tip Ioan’!

      prin ochii oamenilor vremurilor de acum…se va vedea altfel,
      logic vorbind…fix pe dos!,
      adica…cu toate ca oamenii asteapta o Apocalipsa infricosatoare,
      ea va veni in haine deloc infricosatoare!,
      …in fapt va fi cu bucurie!,
      de asta nici n-o vor recunoaste, oamenii vremurilor de acum…

      aceasta ‘bucurie’, care e si cea care permite o alegere a conducatorilor daruiti de Natura pe pozitia ‘conducatorului definit artificial’,
      se va manifesta doar pina cind ‘bucuria’ va deveni o marime vectoriala,
      privind…ori spre Cer…ori spre Pamant.

      ‘desavarsirea’ Civilizatiei o obliga sa se miste fix ca Natura, ca doar Natura e Desavarsita:)))
      prin urmare iata la ce…minunatie vom asista, pina cind va aparea nevoia de vectorizare:
      ‘Civilizatia, miscindu-se asemenea Naturii’ :)))
      ohoooo, ce tare e chestia! ( asta e prima civilizatie care va reusi o asa minunatie… )

  • „Sigur ca in timp de razboi sau de criza grava creste sentimentul de patriotism si de loialitate fata de conducatori, pornind de la ideea ca in acest fel cetatenii vor fi mai bine protejati.”

    ‘creste sentimentul de patriotism si de loialitate fata de conducatori’, asa e, dar asta e o Daruire, un dar instinctiv al Poporului catre conducatori,
    prin urmare el vine la pachet cu un sentiment pe care tot el, Poporul, il simte,
    si care se manifesta spre echilibrare,
    si care se numeste ‘placerea de a primii in dar Placere’ ,
    mai simplu spus…Poporul asteapta, tot instinctiv, ca cei care ii conduc sa se ridice la masura vremurilor, la masura darului pe care el, Poporul, tocmai l a daruit.

    prin urmare darul Poporului e potential! asta e faza, ca e potential!
    adica…nu se adreseaza conducatorilor actuali a priori, ci ‘conducatorului ideal’, asa cum rezulta el, in mod instinctiv, din sinele cetatenilor…

    mai simplu spus, ‘crestea sentimentului de patriotism si de loialitate fata de conducatori’ indreapta…instinctiv! focusul Poporului spre conducatorii actuali, carora tot in mod instinctiv li se cauta ‘potentialul’ despre care vorbeam. foarte tare faza!, pentru ca nicicind nu i-a fost mai simplu Poporului sa-si Vada conducatorii, decit in vreme de razboi.

    ce inseamna toata treaba asta, de fapt?
    …mai ales! daca actualii conducatori se dovedesc,
    in ochii Poporului, aia interiori,
    incapabili sa implineasca ‘potentialul’?
    pai…o singura treaba, ca daca apare un ‘Vlad Tepes’,
    …chiar din pura intimplare!,
    poporul il va imbratisa Instantaneu! , adica plenar.
    iar daca nu va aparea, atunci va creste presiunea…si va tot creste, pe transformarea in realitate a acelui ‘potential’…

    una peste alta…’cresterea sentimentului de patriotism si de loialitate fata de conducatori’ e un soi de…Jale!, nenica!, pentru ca el poate fi echilibrat exclusiv prin manifestarea unui Conducator.

    de unde rezulta ca se prea poate ca in mod artificial acest sentiment sa fie inabusit, ca…cine are nevoie de Conducator pe vremurile astea…

    • intotdeauna cele care depresurizeaza in mod stiintific, deci pastrind totul sub control, sint dinamicile de tip Popper, asa ca…nici o grija, Civilizatia are cum sa tina bine in frau dinamicile, depresurizind in stil Popper.

  • Domnule Cristoiu sa nu va suparati pe mine, dar va comportati ca o doamna din aia cu pretenti din Bucuresti, care vede un film
    porno japonez… filmele porno japoneze au si naratiune… o doamna pe care cucoana aia cu stilul, o face umeras, proasta, saraca, vaca, vai de mama ei…
    Asta s-a intamplat din totdeauna, a inceput masiv prin 2000…
    Eu vreau sa va linistesc, sa stiti ca pe fiecare santier din Germania din 2014, romani ii depasesc ca numar pe polonezi, acolo unde sunt jugoslavi sunt si romani, dar este o particulalitate, jugoslavii lucreaza pentru conationali de-ai lor nascuti in Germania si astia sunt patrioti. Eu vorbesc de macaragii, instalatori, electriciani, faiantari, tamplari… si din astia cei care vorbesc putin germana merg in Germania la medici romani, avocati romani, Steuerberater-i romani.
    Eu prefer sa merg la medici germani, se repecta programul si astia n-au inima, isi urmeaza protocolul fara sa cracneasca
    indiferent cat te doare, la medicii romani nu sti niciodata cat timp pierzi la coada… eu merg la Steuerberater polnezi, ei sunt mai ieftni.
    Sa va suparati pe mine, dar polonezi sunt mai camarazi si mai cumsecade la locul de munca…
    Polonezii pot sa lucreze in UE din 1990 si acuma au salarii mari in Polonia… am cunoscut un polonez Lucas, la care nevasta i-a spus esti plecat de mult in Germania, vi acasa sau divortez, s-a intors acasa la nevasta lui si cei doi copii ai lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *