Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Jurnal din vremuri de Coronavirus | Peste noapte, zeci de milioane de oameni care n-au comis nici o infracțiune sînt arestați la domiciliu

De la intrarea și a României în Psihoza Coronavirus (după exemplul Psihozei teroriste deosebesc între pericolul real întruchipat de virus și pericolul în imaginea publică) am reamintit un adevăr de viață și de moarte al societății moderne, bazate pe stat de drept, pe lege, pe proceduri și pe dictatura democrației.
Am făcut acest lucru și continui să îl fac, deoarece o întreagă istorie a lumii moderne ne arată că democrația se verifică în vremuri de delir al istoriei și nu în vremuri normale.

În vremuri normale toți liderii lumii democratice lasă impresia că s-au născut în gură cu biberonul democrației. Pe vremuri, cînd venea vorba de deosebirea dintre Est și Vest se spunea că în timp ce în Est politicienii sînt educați de mici, nu în climatul democrației, al statului de drept, ci în cel al dictaturii, în Vest, politicienii sînt din tată-n fiu democrați. Ferească Dumnezeu! se scria și se vorbea pe vremuri ca unui lider din Occident să i se ofere ocazia de a fi nițel dictator. Respectivul ar respinge cu violență oferta. Istoria lumii arăta însă că nevoia de putere e atît de adînc intrată în om încît ea egalează dacă nu chiar întrece alte nevoi fundamentale. Puterea e însă dulce, amețitoare, doar atunci cînd e putere absolută.

Prin urmare, în orice politician stă ca un morb, așteptînd doar condițiile să încolțească și să se dezvolte, nevoia de putere absolută, de putere de tip dictatorial.
Liderii occidentali – am tot scris după decembrie 1989 – sînt democrați pentru că n-au condițiile să fie dictatori. Dacă li se oferă, puțini dintre ei vor avea forța să reziste ispitei.

Au venit vremurile Coronavirus.
Toți liderii occidentali, în frunte cu Donald Trump, s-au grăbit să ia măsuri de inimaginabilă restrîngere a drepturilor omului. La început cetățenilor occidentali li s-a recomandat să-și limiteze singuri libertățile individuale, pentru care s-au făcut la un moment dat și Revoluții. În scurt timp însă liderii occidentali au impus cu forța limitarea drepturilor individuale. Stare de urgență, stare de asediu, scoaterea Armatei pe străzi, ordonanțe militare, sancțiunea cu închisoarea dacă ieși din casă. Nu ca să devastezi chioșcurile, nu ca să te bați cu jandarmii, nu ca să protestezi împotriva Guvernului. Să nu ieși din casă pur și simplu. Să te plimbi, să admiri cerul primăvăratic, să te emoționezi la vederea pomilor înfloriți. Codul Penal din toate țările democratice prevede ca a doua sancțiune după arestul preventiv arestul la domiciliu. Peste noapte, zeci de milioane de oameni care n-au comis nici o infracțiune sînt arestați la domiciliu. Culmea, fără posibilitatea de a face recurs. Pe vremea Binomului SRI-DNA, la un moment dat, Elena Udrea a fost arestată la domiciliu. De-al dracului, pentru că mulți se făceau că n-o cunosc, am vizitat-o la domiciliu. Putea fi vizitată de cine dorea, cu excepția celor cu care ea n-avea voie să se întîlnească. Pentru că voia să fie simpatică, a trimis pe cineva să cumpere prăjituri de la cofetărie. Elena Udrea nu mai e arestată la domiciliu. Da, dar dacă aș vrea s-o vizitez, n-aș putea pentru că ar trebui să am un motiv profesional. Iar ea n-ar putea trimite pe cineva după prăjituri fără ca respectiva să nu completeze pe proprie răspundere o Declarație în care să spună unde și de ce merge. Ca să nu mai spun că înainte putea să facă o seară dansată cu 100 de persoane, pe când acum nu are voie să se întâlnească decât cu maxim trei, și acestea din familia ei.

Arestarea cetățeanului la domiciliu în aceste vremuri e cu atît mai ciudată cu cît:

 1. Nici un lider din lumea democrată nu iese în fața națiunii cerîndu-și scuze pentru limitarea drepturilor omului și pentru a susține că e un moment trecător. Toți dezvoltă o fericire neroadă cînd ne anunță că sîntem arestați la domiciliu.
 2. Cetățenii europeni, cei care se trag din celebrul Libertate, egalitate, fraternitate, nu zic nici pîs la această gravă încălcare a drepturilor omului. Normal ar fi fost ca ei să se fi închis în casă din proprie inițiativă. Să se dezvolte pe internet mișcarea haștag hai în casă! E limpede că stau în casă pentru că i-a obligat guvernele. Altfel nu s-ar fi introdus amenzi și chiar sancțiuni cu închisoarea. Vă mai amintiți Mișcarea Vestelor galbene? Dacă un protestatar violent era reținut, ba chiar și dacă un protestatar era perchiziționat, se stîrnea un tărăboi național în Franța. Cum adică? Unde sînt drepturile omului? Ei bine, acum în Franța, dacă ieși să te plimbi pe bulevarde vine o patrulă și te sancționează de-ți merg fulgii. Și tu cetățean urmaș al celor care au introdus în lume Drepturile omului, nu zici nimic, și te întorci acasă bucuros că n-ai fost împușcat.
 3. Presa, Opoziția, cea care trebuie să vegheze la respectarea drepturilor omului nu anunță că va veghea ca starea de urgență să nu fie cadrul unor abuzuri ale puterii. Ea critică Puterea pentru că n-a luat măsuri și mai dure de îngrădire a libertăților individuale. Marcel Ciolacu, președintele PSD și prin asta liderul Opoziției din România democrată, a fost întrebat cum comentează noile restricții de tip militar în materie de libertatea de mișcare.
  Știți ce a zis Marcel Ciolacu?
  Că măsurile nu sînt atît de drastice cum ar vrea partidul pe care-l conduce.
  Atenție!
  Nu-i cerem liderului Opoziției să atace măsurile militare din timpul stării de urgență.
  Îi cerem să-și facă datoria de lider al Opoziției și să declare că speră că aceste măsuri erau necesare și nu sînt produsul nevoii de putere a puterii, dar mai ales că PSD va veghea ca în aplicarea acestor măsuri Puterea să nu comită abuzuri.
Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Jurnal din vremuri de Coronavirus | Peste noapte, zeci de milioane de oameni care n-au comis nici o infracțiune sînt arestați la domiciliu”

 • pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda MAREA MINCIUNA MONDIALA !

  https://phibetaiota.net/2020/03/fake-pandemic-ceo-of-urgent-care-hawaii-on-camera-lying-no-lines-what-the-fuck/

 • primul ww, al doilea ww.
  …adica au fost doua?

  nu prea cred!
  au fost doua dar tot asa cum o moneda are doua fete.

  cele doua razboaie mondiale sint parti ale unui intreg.
  unul s-a ocupat cu Demolarea, celalalt cu Noile Temelii, ambele procese fiind parte a unui intreg

  deci in ciclul trecut a avut loc un singur ww,
  care intre timp, adica pina in ciclul curent si-a primenit definitia,
  cea noua, aia de azi, fiind ‘revolutie mondiala’, aceasta inglobind ambele procese.

  prin urmare radiografia revolutiei mondiale e o dezvoltare de tip Fibonacci a razboiului mondial,
  astfel, revolutia mondiala va dura cam 6 ani, pina in 2026.
  totusi, se prea poate ca ultimii trei ani sa fie doar o proiectie a primilor trei, prin urmare definitorii sint primii trei ani, adica urmatorii trei ani.

  la povestea de mai sus am ajuns gindindu-ma la gripa spaniola. tot gindindu-ma m am oprit la corelarea ‘tinerii gripei spaniole’ – ‘batrinii gripei actuale’.
  se prea poate ca ei, si unii si altii, sa aiba o stare extrem de speciala, influenta lor in Dinamica Dorintelor ( asta e alta poveste ), deci influenta asupra Viitorului
  sa fi fost or impotenta in a genera dorinte Capabile, putinta fiind daruita generatiei de pe partea ailalta a Monedei numita ‘razboi mondial’, deci din…al doilea razboi mondial,
  or generatoare de dorinte carora Cuiburile in care sa se Nasca le expira accelerat.

  • in cazul in care ‘Cuiburile in care sa se Nasca le expira accelerat’,
   mai simplu spus dorintele dorite nu mai au in ce cuib sa se nasca, sa se implineasca, pentru ca toate sint expirate,
   atunci se prea poate ca un al doilea val sa produca cu adevarat ravagii,
   si se prea poate , simetric, sa se manifeste mai spre toamna, vizati fiind in primul rind batrinii

   • daca a r putea fi descompusa revolutia mondiala curenta,
    …nu se poate, ca e un intreg,
    am regasi componentele Monedei din ciclul trecut.
    prin urmare ‘revolutia mondiala’ poate fi gestionata si privind-o descompusa…

    • razboi mondial
     revolutie mondiala
     …si dupaia?

     revolutia mondiala e tot un razboi mondial, dar intre timp nu doar unul din sirurile care defineste si echilibreaza razboiul mondial s-a dezvoltat, ci si celalalt,
     prin urmare nu doar putinta de a demola si redefini s-a dezvoltat,
     de la un ciclu la altul, astazi fiind de 1,6 ori mai potenta,
     ci si putinta de a echilibra, de a face ‘pace’ .

     prin urmare revolutia mondiala e un razboi mondial care si-a cizelat putinta de a se manifesta in echilibru…cu Natura.

     pai si atunci? o revolutie mondiala in ce va evolua?!
     …pai de ce apar…revolutia mondiala si razboiul mondial?
     nu cumva pentru ca cele doua siruri se dezvolta fara sa fie in perpetua armonie?’
     io creca daia!
     deci, dupa un timp, adica mai spre urmatorul termen fibonacci, incepe sa se manifeste o suprapresiune care cere cu insistenta echilibrare!
     or echilibrarea asta, adica depresurizarea, se numeste fix razboi mondial sau revolutie mondiala, si se manifesta in fiecare ciclu al anotimpurilor Civilizatiei.
     tare!

     deci o revolutie mondiala se va desavarsi intr o perpetua revolutie, intr o revolutie permanenta, aceasta fiind rezultata din perpetua armonie intre sirurile, adica intre esentele dinamicii care reprezinta, pina la urma, scheletul Civilizatiei.

     perpetua revolutie devine posibila in cazul si numai in cazul unei ecuatii perpetue, or perpetua e doar Natura.
     copiind Natura,…cloniond ecuatia de miscare a Naturii, Civilizatia isi va perpetua miscarea pastrind si o miscare armoniasa a prpriului schelet…

  • in ceea ce priveste felul in care e definita strategia de miscare a Ro pe vremurile astea
   consider ca de folos e Acceptarea.
   pretuiti nonactiunile, ca reactiunile sint generatoare de actiuni care vor lovi Ro drept in nas.

   singura strategie valabila pe vremurile astea
   …si precizez!, nu e cu imbalmajit!, ci cu exprimari clare-cristal! pe vremurile astea,
   chit ca in armonie cu Civilizatia…chit ca in armonie cu Natura,
   e…lupta dreapta.
   pititul in case…o fi fost si el bun, dar pe alte vremuri.
   pe vremurile astea…Binele si Raul…sint paci,… printre noi, te-ai oglindi si in…altceva, dind-o la pace, dar…n ai in ce te oglindi, ca singuele oglinzi disponibile sint…una Binele si cealalta Raul:))))
   domne, singura strategie valida e lupta dreapta!
   deci e cu lupta, nu cu pitit!:))))
   indiferent, dar indiferent despre ce e vorba pe acest Nivel care…intre noi fie vorba:))), e Nivelul Maestrilor!

 • Masina cu portavoce a poliției te bagă in sperieti. Sinistru, lugubru si trist! Război biologic…

 • Health Based on Croatia’s own positive experiences in the area of organ donation and transplantation the Presidency will make special eorts to explore the possibilities of closer and improved cooperation among Member States. As part of the process of achieving sustainable development goals in the eld of healthcare, the Croatian Presidency will encourage discussions on lifelong healthcare. Faced with the burden of population ageing and the increased prevalence of chronic non-communicable diseases, the Presidency wishes to encourage a more ecient utilisation of accessible health care solutions. The Presidency will continue working on an agreement on a Regulation on health technology assessment, aimed at addressing the increasing need to analyse the eects of new medicinal products and health technologies at EU level.
  1 January – 30 June 2020 PROGRAMME EU2020 HR . A strong Europe in a world of challenges
  OF THE CROATIAN PRESIDENCY OF THE COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

 • Dupa parerea mea, acest virus scapat din laborator are ca prima tinta batranii… Pur si simplu vor sa ne extermine si au inceput cu Italia – cea mai imbatranita tara din UE si vor continua cu celelalte. S-a constatat ca bugetele nationale nu mai suporta presiunea pensiilor asa ca stapanii planetei s-au gandit sa „regleze” pe cale „naturala” lucrurile.. un virus care te rezolva rapid, fara dureri si fara cheltuieli si suferinte exagerate pentru familie. De aceea batranii trebuie sa aiba maxima grija ca ei sunt „castigatorii” acestei pandemii.

  Si cu stat in casa si fara, in cca. 6 luni, peste 80% din populatie va fi virusata (exista studii in acest sens) si atunci va fi un teren fertil pentru un regim totalitar care sa controleze biometric intreaga populatie. Se va introduce un cip, fiecare va fi vaccinat si urmarit peste tot pe baza cipului si va plati un abonament lunar unei firme, doar pentru ca sa poata iesi pe strada. Cam despre asta e vorba. Planurile iudeo-masoneriei au fost devoalate.. nu va mai bateti capul.

  • Cercetatorii spun ca este imposibil ca virusu asta sa fi iesit din laborator,ca a aparut pe cale naturala infirmind atat teza conspirationista chineza,cat si pe cea americana,oricum am da o,parerea mea este ca,de fapt cercetarea medicala(descoperirile in medicina),precum si educatia au fost neglijate,omenirea a investit in armata,spionaj,si in general in chestiuni neesentiale,si am cam uitat care sunt prioritatile omenirii,si acum platim pretul.Poate nu e vorba de conspiratii,poate,pur si simplu este vorba de prostie,ca in Occident conduc prostii,si ca sistemul este bazat pe contraselectie,si pe promovarea mediocritatii,asta nu mai este un secret pentru nimeni,corporatiile au impus la putere prosti,care sa le sustina interesele,si,care au mai dus si la raspandirea prostiei in mase,iar acum,in criza,liderii astia de mucava,impreuna cu masele de prostiti,nu mai fac fata situatiei.Prostia ucide ❗

 • Toate acestea se întâmplă pentru ca sclavii sa cadă în genunchi in fața „Fiarei”, a stăpânilor și să ceară îndurarea, vaccinare, introducerea unui cip sub piele.

  Tabloul e simplu – pe de o parte statul, poliția, structurile de forță, iar dincolo de gard sclavii care trebuie să simtă că viața lor depinde de vaccinul stăpânilor.

  Printr-un nou ordin adoptat azi, medicii de la stat, nu mai pot presta in privat (colaborări). Daca o femeie care se pregătește să nască a plătit sa nasca la privat, nu va mai avea cine sa o asiste și va fi trimisă acasă, sau sa caute o baba pe post de moașa prin sat. Totul are că scop că sclavii, panicați, fara soluții, sa ceara milă statului.

  • Pe timpul lu Ceaușescu, când trebuia pus la zid un tovarăș, în ședința de partid, nu o făceau șefii, se ridica tovarășul Cotoi, din rândul 4 și spunea: „Nu se poate asa, mai tovarăși…!”

   Așa se va întâmpla și cu „masurile dure dar necesare”, ele nu vor fi impuse de conducători ci vor fi cerute, cu disperare chiar de popor.

   La Miami a fost scoasa armata pe străzi să-i pună cu botul pe labe pe cei care inca mai circula în aer liber. Tot mai multă lume a început să saliveze după astfel de măsuri.

 • D-l Cristoiu, cum ar fi condus Tovarasul Ceusescu Romania, in aceasta situatie ???

  Este o situatie foarte grava, cu consecinte economice foarte grave, care ne arata ca de la 1989,
  AM AVUT SI AVEM, POLITICIENI, FUNCTIONARI SI ADMINISTRATORI NECALIFICATI, INCOMPETENTI, MEDIOCRI, CORUPTI………………………………….
  PROBABIL 50% DIN ADMINISTRATIE, SUNT NEPOATE, AMANTE, RUDE………………………………………….
  SI IN WEST SUNT FUNCTIONARI SI ADMINISTRATORI, NEPOATE, AMANTE, RUDE………………………………….
  DAR AU AVUT PE BUNE CEL PUTIN NOTA 7 LA SCOALA…………

 • Pe toate posturile TV „Mașinăria Fiarei” acționează pe doua componente: culpabilizarea populației pentru răspândirea virusului plus „masurile dure dar necesare”, care trebuie cerute chiar de popor (oameni care suna in direct și care cer să se intervină în forță).
  În unele localități poliția și jandarmeria circula pe străzi și baga spaima în lume cu megafonul.

  În tot acest timp israelienii testează supravegherea de masa și recomanda și altor state să facă la fel. Au apărut voci care cer imperios o stampila pe mana dreaptă sau chiar o zgarda biometrica RFID.

  Deschideți ochii și veți vedea!

  • Suntem stampilati deja cu telefoanele noastre mobile,cu care putem fi detectati oriunde,si se mai poate sti si ce vorbesti acolo,retelele de socializare tip facebook,toate computerele au IP uri,cu care oricine poate fi identificat,dupa activitatea de pe net,sau activitatea pe care o desfasori in spatiul virtual ti se face profilul psihologic,in functie de acel profil,sistemul stie cum sa ti sugereze ce sa cumperi,ce comportament sa adopti,ce recomandari ti se pot face,cum sa ti moduleze comportamentul,ce informatii ti se pot transmite,ca sa urmezi comportamentul dorit de sistem,vezi cazul Cambridge Analitica.

   • Ideea este ca metodele gen cambridge analitica,de manipulare in masa,si alte metode de modulare comportamentala,si supraveghere prin telefonia mobila,retele de socializare,modularea comportamentala,sunt metode mult mai eficiente de control,decat cipurile si bratarile,plus ca la aceste metode,care par mai soft ,nu se opune nimeni,deci e mai eficient asa,omului nu i iei libertatea asa brusc,nu i arati ca l controlezi,il faci pe om sa creada ca e liber,i dai iluzia libertatii,desi omul nu e liber,si atunci il controlezi mult mai eficient.

 • Faza este ca Occidentul a proclamat demult ca de fapt competitia,adica neoliberalismul este cheia succesului,iar societatile de tip rasaritean,care pun accentul mai putin pe individ,si mai mult pe grup,natiune,colectivitate,actiune si munca de grup,sunt societati inapoiate,iliberale,comuniste,retrograde,si numai competitia,individualismul,egoismul,sunt importante in occident,iar solidaritatea nu este importanta,pentru ca in liberalism reusita este individuala,nu se imparte cu ceilalti,deci nu prea e nevoie de solidaritate,aceste elemente reprezinta cheia succesului intr o societate de tip neoliberal,societate spre care se tinde in occident.De asemenea in occident s-a pus accentul pe dezvoltarea fortei militare,la fel ca si in Rusia,si s-a neglijat cercetarea in domeniul medical,sau educatia.

  • ideea este ca acest coronavirus vine si impune o schimbare de paradigma.

   • Ideea este ca,tocmai valorile neoliberale,care au dat impresia puterii nemasurate a occidentului,in special spiritul de competitie,si individualismul,reprezinta o mare vulnerabilitate a occidentului,in fata acestei noi crize atipice a coronavirusului,in timp ce iliberalismul,gandirea de grup,si neglijarea individualitatii in favoarea grupului,solidaritatea impusa de sistem,a statelor asiatice,rasaritene,vezi China,Coreea de Sud,Japonia si alte state asemanatoare,in contextul acestei crize a coronavirusului,ei bine acest iliberalism de tip rasaritean, asiatic constitue un avantaj,pentru respectivele state,in lupta cu aceasta criza,pe care au si depasit-o in mare parte,sau,macar o tin sub un oarecare control.In occident lucrurile stau altfel,criza este numai la inceput,iar tot edificiul Occidental,neoliberal,construit dupa 1989 risca sa se prabuseasca,si chiar daca nu se va prabusi,Occidentul va fi altceva decat a fost pana acum.Inca un lucru,daca Occidentul a dominat lumea pana acum,asta s-a datorat exclusiv sacrificiilor facute de generatiile bunicilor si a parintilor nostri,generatii puternice,educate,si intr-o oarecare masura solidare,cand vad generatia celor sub 40 de ani din Occident in general nu prea imi fac multe sperante pentru viitor,chiar nu am incredere in aceasta generatie,si nu neaparat datorita capacitatii intelectulale,ci mai degraba datorita cinismului,individualismului feroce,lipsei de solidaritate in situatii de criza a acestei generatii,indolentei si nepasarii de care aceasta generatie da dovada,a lipsei de curaj si multor altor defecte a acestei generatii,pentru care numai banul,posesia de lucruri materiale,(multe inutile) si imaginea conteaza.Va face fata aceasta generatie viitoarei expansiuni a Rasaritului sau crizelor viitoare care pot aparea,pe langa care criza coronavirusului e o bagatela ❓ ❓ ❓ Cu siguranta nu,asta cred cu tarie ❗ ❗ ❗ Daca,dupa criza coronavirusului vine altceva mai rau ❓ ❓ ❓ Daca erupe megavulcanul Yellowstone ❓ ❓ ❓ Daca Trump,ca sa revigoreze economia americana ataca Iranul si declanseaza al treilea razboi mondial??? Daca Rusia ataca estul Europei???Daca extraterestrii ne transmit ca vor sa comunice cu noi(presupun ca astia nu sunt idioti precum pamantenii,si daca au o tehnologie cu care sa strabata mii de ani lumina,ca sa ajunga la noi,asta se datoreste faptului ca s-au dezvoltat pasnic timp de mii,zeci de mii de ani,si sunt pasnici,folosind forta doar pentru autoaparare,civilizatiile distructive,agresive,avand mari sanse ca sa se autodistruga),si aflam ca tot ceea ce stim despre planeta noastra,despre univers,despre religie,este gresit,si atunci sistemul este in colaps,pentru ca tot ce stim de milenii este fals,atunci ❓ ❓ ❓ Daca vine un asteroid,chiar cat un teren de fotbal,sau cat un cartier,care intra pe traiectorie de coliziune cu planeta ??? Si altele si altele. Atunci,in loc sa fie ca la Hollywood,unde eroi mascati americani salveaza lumea,ce facem??? Ca lumea reale,vezi nu e ca la Hollywood.Cine ne salveaza??? Mult hulitii asiatici iliberali??? Noi ne gandim la interesul individual al fiecaruia,la interesul de clica(formata pe baza de interese meschine financiare),la interesul de corporatie,meschin si ala,la profit,la ce gadget imi iau ca sa fiu smecher pe instagram,la ce fite sa etalez,ca sa moara toti de ciuda,ce smecher sunt eu,in rest nu ma intereseaza,ce excursii smechere am facut,dar,din care nu am invatat,si nu am aflat nimic,ce am adus din Dubai,sau din Shoppingul de la Milano,Nisa,lucruri inutile de altfel,dar foarte scumpe,dar,intr-o criza,nu valoreaza nimic.Dar intr-o criza ca asta,toate astea nu valoreaza de fapt nimic,desi toate astea sunt centru universului nostru,iar problemele importante nu ne intereseaza,uite acum problemele importante ne lovesc in fata.Si dupa cum am zis coronavirusul este nimic fata de ceea ce ni se putea intimpla.Si atunci ❓ ❓ ❓

 • @popescu
  desavarsirea presupune tinderea catre manifestarile Naturii.
  Desavarsirea..e chiar Natura.

  Tinzind catre manifestarile Naturii, tinzind implacabil catre desavarsire,
  civilizatia, o constructie artificiala, tinde sa si muleze miscarile pe ecuatia de miscare a Naturii, dar fiind o constructie artificiala, deci pe dos decit Naturala, va intoarce pe dos inclusiv ecuatia de miscare a Naturii.

  Totusi e esential sa retinem ca, precizez,
  la acest Nivel, indiferent care sint efectele scontate, cauzele nu pot fi altele decit unele care pot fi echivalate cu unele ale Naturii.

  Prin urmare atunci cind se va trage linie se va putea observa, tu deja observi o tendinta, ca dinamica aferenta mortilor pusi pe seama virusului sa nu produca o variatia altfel decit Naturala in dinamica persoanelor decedate intr o perioada de timp echivalenta, in trecut.

  Totusi, cel care conteaza e catalizatorul, pentru ca el e generator de armonii,
  prin urmare chiar daca Civilizatia, o constructie Artificiala, e obligata sa foloseasca exclusiv dinamici care pot fi echivalate cu cele ale Naturii,
  ea poate cataliza dinamicile folosint catalizatori potriviti, dar, culmea!, chiar si astia tre sa poata fi echivalati cu dinamici naturale. Or, in cazul asta, fricile oamenilor, stiintific spus…pacatele oamenilor:))), devin cei mai performanti xatalizatori care pot fi folositi pe vremurile astea extrem de foarte unice…

  faza e ca spre orice dinamica ai privi, calapodul e acelasi, nu se poate iesi cu Cauzele din echivalenta cu dinamicile Naturii.

  Daca s ar iesi,…pentru ca Natura cere…’ punerea la indoiala’, pai sa vezi ce toaaaata civilizatia se va aduna in cel mai profesionist mod posibil pentru a trece peate obstacol, pentru ca doar o astfel de armonie ar putea fi capabila sa o scape din ‘ punerea la indoiala’.

  toate datele spun ca civilizatia se va ‘ desavarsi’ deci va trece de toate momentele in care i se va cere sa demonstreze ca e Capabila sa se miste pe acest Nivel, care e Unic, ‘ de Granita’, nemaintailnit paici…de cind e omul pe Pamant.

  Chiar daca omul isi va folosi Pamantul pentru ‘ desavarsire’ si Cerul pentru ‘Desavarsire’, Facerea Omului e egala cu sine, vesnic. Asa cum Omul E! in Vesnicie, el e! si Capabil sa genereze Nemurirea.

  Ca Omul, alegind intre Nemurire si Vesnicie, se va judeca plenar, singur,
  in fapt asta fiind Infricosatoarea Judecata …dreptatea manifestindu se astfel plenar,
  nu stirbeste cu nimic Facerea Omului, prun urmare omul va implini si dorinta- esenta a ‘ desavarsirii’, adica Nemurirea.

  Mai simplu spus, se va descurca, va depasi incercarile,
  se va descurca cu Vesnicia, se va descurca cu Nemurirea, le va atinge pe ambele, in stil…’ Bine SI Rau’

 • Anul trecut în Italia au murit aproximativ 1750 de oameni pe zi. E rata conform statisticilor oficiale. Anul acesta, tot pe zi, au murit 1765 de oameni. Ar rezulta că avem, în medie, cu 15 oameni mai mult pe zi. Să ne îngrijorăm? Dacă punem în balanță anul 2018, în care zilnic au murit 1735 de oameni, observăm că și în 2019 avem o creștere de 15 morți/zi. Cu alte cuvinte suntem cam în același trend.
  Când vine vorba despre speranța de viață, constatăm că, pe baza datelor la zi, în 2020 avem o creștere a acesteia cu 0,17% față de 2019(de la 83,42 ani la 83,57 ani).

  Iranul înregistrează în 2020 un declin al mortalității de 0.27%, fapt care se corelează aproape perfect cu rata de creștere a speranței de viață de 0.26%(de la 76.55 ani la 76.74 ani).

  • Exact, mortalitatea totala ramane in mare aceeasi! Ceea ce face regimul tiranic din Italia e sa mute mortii din alte cauze la statistica „pandemiei” de Coronavirus.
   Oricum, in Italia exista si problema grava a deceselor cauzate de infectiile intraspitalicesti: 49 de mii / an, fata de care orice „epidemie” de Coronavirus paleste.

 • E uluitor ce se intâmplă iar eu nu pricep de ce,
  Nici China nu ne spune ce s-a intâmplat la ei, adik a fost inchisă toată metropola Wuhan sau doar o parte? adik numai partea urbană, că noi am văzut veșnic imagini doar dintr-o o anumită zonă.

 • Amenzile sint cu miile de €, peste tot in vestul luminos si civilizat.
  Sintem singura tara in care jurnalistii nu stiu nimic si vorbesc, ore in sir, tot despre nimic!
  Domnule Cristoiu ca sa intelegeti ce se intimpla aveti doua posibilitati: de citit, dar trebuie sa stiti ce si cum, ori sunati un coleg vestic, care stie despre ce este vorba si va poate spune, iar acestia nu sint prea multi, asa ca trebuie sa stiti f bine pe cine anume intrebati.

 • Despre razboaiele mondiale se cunostea ca fix in momentul in care el devine mondial,
  ca xista un astfel de moment in care el se mondializeaza,
  se poate cunoaste deja perdantul, acesta fiind cel care l-a inceput.

  Dar, cum spuneam, razboaiele mondiale…cresc si ele, se fac mari, cresc…fix ca o floricica, urmand si dinamica clasica a dezvoltarii, prin urmare si ‘dinamica anotimpurilor’. mai simplu spus evolutia naturala a ‘razboiului mondial’, care e de tip Fibonacci, ii permite redefinirea definitiei astfel incat aceasta devine ‘revolutie mondiala’.

  dincolo de definitia pe care o poarta acest proces plenar transformator, plenar innoitor, efectele urmarite spre a fi implinite sint ‘redefinirea temeliilor’.
  orice dinamica de tip Fibonacci presupune sa-ti faci din nivelul de dezvoltare atins in mod plenar, temelie. Mai simplu spus, fiecarui termen Fibonacci ii corespunde o ‘revolutie’.

  dinamica, in Creatie, e echilibrata de ‘trei balante’.( asta e o alta poveste, retinem esentialul, ca sint trei balante ). felul in care aceste balante se autoechilibreaza disponibilizeaza o dinamica unica, capabila sa asigure in orice conditii tendinta de desavarsire. mai simplu spus, cu toate ca s-ar putea observa ca perpetua dezvoltare disponibilizeaza orizonturi noi, in realitate perpetua dezvoltare asambleaza ‘orizonturile noi intr un Intreg! asta e faza tare de tot.

  prin urmare, tot catarindu-te pe cel mai inalt munte posibil, el…se tot ingusteaza, chiar daca orizontul pe care-l vezi se tot largeste,
  la limita, adica atunci cind tu ai atins culmea, cu toate ca orizontul tau se manifesta plenar,…observi ca…locul in care te afli…nu permite miscare, ca e mare cit…talpile tale.
  deci…oi fi vazind tu…ca nimeni altul, pina hat, departe,…ba chiar plenar ‘departe’, genul asta de ‘miscare’, vederea, fiind plenar,
  dar…toate dinamicile din univers sint echilibrate de catre alea trei balante, prin urmare tot in mod plenar ti s-a indisponibilizat o alta ‘miscare’, …practic nici macar un pas nu mai poti face.

  dinamica revolutiilor poate fi echivalata cu o dinamica de tip Fibonacci, prin urmare cu toate ca urmareste plenar largirea orizontului (cunoasterii, spre ex), concomitent…unifica dinamici,
  mai simplu spus, Globalizarea nu e un moft, ci o dinamica care e rezultata dint obligatia pe care orice proces, Natural sau Artificial, il are in Creatie: e echilibrat prin cele trei balante, acestea avind ca unic scop cunoasterea ‘Binelui SI Raului’, implicit a Intregului.

  in ‘lupta cu Natura’ (asta e alta poveste), statele-natiuni se unifica, asta e faza tare ca se unifica.
  prin urmare statele-natiuni nu vor disparea, ci se vor unifica, intr un stat-natiune gigantic, cit Civilizatia de mare. mai simplu spus, procesul de Globalizare va acoperi si statele-natiuni, unificindu-le. deci…nu nu, statele-natiuni nu vor disparea, dar in ‘lupta cu Natura’ statele se vor unifica manifestindu-se ca un intreg, ca un stat natiune gigantic, abia in felul asta unic sperind sa cistige ‘lupta cu Natura’.

  prin urmare cu toate ca revolutia curenta,
  …dar care va deveni nu doar mondiala, ci va acoperi si toate sistemele sociale, demolindu-le,
  pare a fi despre manifestarea statelor-natiuni, vaaai ce bucurie:))), bravo!:)),
  ea e in fapt un proces de globalizare a statelor-natiuni intr un stat-natiune mare mare care va putea fi asimilat unui intreg.
  ‘lupta cu Natura’ va fi catalizatorul, unul plenar, dar tot catalizator e.

  cea care defineste ecuata de miscare a actualei cvilizatii e Dinamica Dorintelor.
  a dorintelor neimplinite de alte civilizatii…dar transferate, prin cenusa rezultata din autoconsumul acestora, catre civilizatiile care au tot rasarit, dupaia, paici…pina iaute ce civilizatie minunata a rasarit:)), asta!, care n-are de ales,
  si n-are de ales pentru ca Suprapresiunea creata de o dorinta dorita de cind e omul pe Pamant a ajuns nu doar gigantica, ci chiar s-a desavarsit.
  Si se stie, Definitia Libertatii e plenara in Creatie, ‘orice dorinta va fi implinita!’ ( chiar daca din implinirea dorintei ceea ce se va cunoaste, ca urmare a manifestarii celor trei balante, adica a Adevarului, va fi ‘Binele si Raul’ :)) )

  Numele acestei dorinte atit de dorita pe planeta asta, dar care a ramas neimplinita de cind e omul pe Pamant?
  …pai e Nemurirea. asta e faza, ca numele ei e Nemurirea.
  bine,… i se mai spune si Perpetuum Mobile

  deci o fi cu ceva balamuc, momentul, …dar un balamuc care nu e mai mare decit o demolare controlata,
  dar e si cu…minuni!, invie mortii…gen:))))
  asa ca…doar stati si priviti:))))

  • @Gabriela Proca
   :)))
   orice sir…e legat ombilical de altul, care e fix pe dos si care-l echilibreaza:))
   sirul care conteaza pe vremurile astea, adica Fibonacci, e legat de altul, care se manifesta pe numere negative, unul definind Acumularea, adica…Pamantul, celalat definind Daruirea, adica Cerul, Cerul si Pamantul fiind ale…Curcubeului, evident:))))
   Yin-Yang, gen:)))
   prin urmare nu numai ca putem fi optimisti, dar putem fi optimisti chiar la modul absolut!:))),
   e ca urcatul pe muntele despre care am povestit mai mult:))
   daruind plenar…putinta de exprimare a pasilor, odata ajuns pe pisc,
   primesti in dar altceva, dar tot plenar, privelistea… unica!:)))))

   …acuma daca tot a venit vorba, atunci cind unul dintre siruri migreaza spre exprimare plenara, si celalat face la fel, prin urmare dinamicile Artificiale ala Civilizatiei vor tinde sa se suprapuna, ca-n oglinda, peste dinamicile Naturii,
   prin urmare ceea ce Platon’…ba chiar si Apostolii numeau ‘comunism pur’ devine singura cale pe care civilizatia curenta poa sa mearga…in echilibru.
   deci spre ce ne indreptam stim:)))), spre un ‘comunism pur’…dar care are un minus in fata:)))
   cum o veni asta, …un ‘- ‘comunism pur’ ‘ ?:))))

  • spuneam ca…Despre razboaiele mondiale se cunostea ca fix in momentul in care el devine mondial,
   ca xista un astfel de moment in care el se mondializeaza,
   se poate cunoaste deja perdantul, acesta fiind cel care l-a inceput.

   de unde ar rezulta ca…nimeni nu se mai inghesuie sa initieze unul, stiind sigur ca-l pierde:))

   totusi, exista o energie potentiala atasata de spre ex o revolutie mondiala, or cea care conteaza e fix energia asta, pentru ca potentiala fiind, daca e atasata unei revolutii mondiale ii va transfera, in timp, potentialul. faza tare de tot e ca energia asta potentiala e o marime vectoriala:)))), de unde rezulta ca daca o revolutie mondiala incepe cu -…se va termina tot prin cel care a inceput-o, dar cu plus, prin urmare iaute cum unul care incepe o revolutie mondiala, adica un fost razboi mondial se poate transforma din perdant garantat in cistigator garantat, iar asta doar prin setarea vectorizata a energiilor implicate in procesul de initiere a revolutiei:)))))))))

   • Astea sint Vremuri de Granita.
    binele devine Bine, raul devine Rau, si- ul devine Si, astfel incat Vremurile de Granita se suprapun peste ‘ Bine Si Rau’
    ..e cu manifestari plenare, e cu desavarsiri si Desavarsire…
    e cu minuni, nenica…:)))

    • Maestre, daca revolutia pe care insistati a fost, de fapt, o lovitura de stat,
     in cazul unei revolutii mondiale,
     asta, gen,
     lovitura de stat..cum s- o numi, maestre?!…:))

   • deci de fiecare data cind priviti spre lumea mare si vedeti ca…trage sa moara, sa stiti ca sigur aia nu e Apocalipsa!:))), deci nu va speriati…:)
    Insa atunci cind veti vedea ca lumea mare e o fericire si o bucurie…de nedescris, atunci ar fi cazul sa intrati la banuieli:))), oar atunci cind o sa auziti ca oamenii incep sa tunda sa nu mai moara, ca nuș ce minune s a deacoperit, lumea mare fiind inundata de o bucurie unica, atunci sa stiti ca alea sint vremurile:)))
    Cit de departe sint vremurile alea?
    Pai…priviti si voi lung spre Xalculatorul Cuantic, ca acolo e Perpetuum Mobile, Nemurirea, el Computerul Cuantic fiind visul omului, dorinta oamenilor…de cind e omul pe Pamant:)))
    Asta si au dorit, asta au primit,
    au dorit sa mai traiasca oleaca, …daca s ar putea sa nu mai moara si mai bine!:)))) si au primit ce si ay dorit, un Perpetuum Mobile:))
    ..bine, unii si au dorit Vesnicia… si asta o sa primeasca, nu zic…
    :))))

   • Este bine sa fim solidari dar este posibil sa vedem tot mai multi morti in case din diverse motive dar trebuie sa avem grija ce vorbim pt ca aceste masuri draconice va avea toata lumea de suferit nu imi permit sa judec pe nimeni pt ca altii nu se gindesc ca vor fi responsabili ca vor distruge vieti inclusiv guvernul orban parca si vad ca o sa zica ca ei nau nici o vina si o sa deie vina pe oameni in loc sa vina cu o masura acceptabila pt toti romanii. Este doar o opinie de a mea desi solutii bune sint,ceea ce pe mine imi lasa un gust amar de acesta pandemie am impresia ca acest guvern ascund ceva,eu unul nu am vazut ceva concret pt binele romanilor,sincer sa fiu nu mai stiu ce sa mai cred.

  • Apocalipsa in sus, Apocalipsa in jos…numa apocalipse, cam peste tot:)))

   domne, nu va impacientati:)))), Apocalipsa se vedea asa…urat pentru ca era vazuta prin ochii unui sfant, Ioan:)))
   ..sinteti sfinti?:)))
   in caz ca nu, ea se va vedea, atunci cind
   se va manifesta,.. eeextrem de foarte deosebit de luminoasa!:)))
   E cu minuni mari, cu…bucurie de nedescris!:)))

   unde vedeti, domne, bucurie asa mare prin piete, azi?!:)))
   …deci nu e. De unde rezulta ca nici Apocalipsa nu e.:))))

   Bineinteles ca exista si oameni care vad Apocalipsa prin ‘ ochi de Ioan’, si aia e varianta dreapta,, da tre sa ne cautam ochii de sfinti, ca altfel e imposibil sa vedem ce a vazut el:))
   cu ochii oamenilor care sint ai lumii asteia Apocalipsa, cin va aparea pe ecrane, va fi de o frumusete orbitoare:)))
   , daia nici n o vor recunoaste, oamenii lumii asteia:))), ca ei vor astepta…ceva urit rau:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *