Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Justiţiarul vine la Ambasada Americii

Pe calea Victoriei, în dreptul Muzeului George Enescu. S-au ivit şi au crescut fulgerător semnele unei întîmplări care te intrigă niţel. Un poliţist şapcaliu dă indicaţii preţioase prin mijlocirea unui ţignal. În curtea aşezămîntului, agitaţie mare. Pe trotuarul de vis-à-vis, doi zdrahoni au luat poziţie de agenţi de la Secret-Service.

Ai crede o clipă că muzeul urmează să primească Înaltele tălpi ale lui George W. Bush. Te îndeamnă la aşa ceva steagul american înfipt solemn chiar lîngă scara peronului.
Nu flutură mîndru.
Dacă va fi nevoie, o va face, mai mult ca sigur, deşi nu simte nici măcar o adiere.

Nu, nu e vorba de vizita preşedintelui american.
Nici măcar de vizita ambasadorului SUA.
E vorba de turnarea unei secvenţe dintr-un film hollywoodian. Un justiţiar anihilează o bandă de traficanţi de droguri dintr-o republică bananieră din America Latină. Se filmează secvenţa în care Justiţiarul vine la ambasada americană să-l dea în gît pe secretarul ambasadorului vîrît pînă-n gît în afacerea supravegheată de FBI, CIA şi NSA.
Aşa se explică prezenţa drapelului american lîngă treptele pe care le urca pe vremuri, întrebîndu-se dacă-l mai iubeşte, nefericitul amorez George Enescu.

Limuzina din care va coborî Justiţiarul, legănîndu-se ca o raţă ghiftuită, aşteaptă pe trotuarul de vis-à-vis. Din curtea în care a fost băgată îi iese doar botul. Are număr de Bucureşti. N-are nici o importanţă. Va fi scos la montaj. Toată lumea aşteaptă semnalul regizorului. Inclusiv cei cîţiva gură-cască de pe ambele părţi ale Bulevardului. O bătrînică, ieşită în balcon să atîrne rufele pe sfoară, a rămas cu o pereche de izmene în mînă. Fiică-sa şi ginerele, îmbrăcaţi în ţinută de bal, adecvată momentului, filmează totul cu telefonul mobil.

Trece Bulevardul, profitînd de oprirea circulaţiei, un actor american celebru în Los Angeles pentru rolurile sale, în care-i bate pe toţi de-i zvîntă.
În Bucureşti îl recunoaşte puţină lume.
De aia fîţîitul lui zadarnic încolo şi încoace e complet inutil.
Cîţiva de pe trotuar îl confundă cu un angajat al SPP.
Înseamnă că vine George Bush!
De aia s-a oprit circulaţia!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *