Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Justiție pentru oameni”?

Primul clip al campaniei derulate pe micile ecrane și pe panourile publicitare din oraș și-a atins din plin scopul – la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii (perioada iulie 2022- martie 2023) s-au înscris numai 1650 de candidați! Spun numai fiindcă în anii anteriori numărul acestora a fost semnificativ mai mare. Acest concurs, potrivit anunțului Consiliului Superior al Magistraturii, „se organizează pentru ocuparea a 300 locuri de auditori de justiţie – INM și pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor si procurorilor, astfel:

  • – 10 posturi în cadrul Ministerului Justiţiei
  • – 2 posturi la Agenţia Natională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate
  • – 6 posturi la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie
  • – 2 posturi în cadrul Direcţiei Naţională de Probaţiune
  • – 4 posturi în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  • – 2 posturi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.”

Din nefericire, după prima probă eliminatorie, constând în verificarea cunoștințelor juridice, au rămas 347 de concurenți, dintre care 120 au obținut peste 70 de puncte (punctajul maxim fiind de 90). În logica lucrurilor, locurile scoase la mezat nu se vor ocupa, ceea ce va adânci criza de magistrați, în perspectiva pensionării în bloc a multora dintre ei, ca efect al ridicării limitei de vârstă preconizată a se legifera curând.

Revenind la spotul cu pricina, partea a doua este la fel de stupidă ca și cea dintâi. Sigur, a dispărut jalnicul avocat, încălțat cu niște pantofi scâlciați și îmbrăcat cu o robă lălâie, bașca geanta de perceptor. Imagine mai umilă, mai degradantă a apărătorului nici că se putea! În definitiv, cam asta este percepția despre latratores în sistemul judiciar transformat în „câmp tactic” , de ce m-aș mira? Dar să depășesc momentul, unul frustrant pentru o categorie de juriști desconsiderați și deveniți personaje de bancuri și de bășcălie, și să vedem cine înfăptuiește justiția în vatra carpato-danubiano-pontică!

Nu vă grăbiți să răspundeți, căci la noi nimic nu-i ca oriunde ! Ei bine, pretoriul din filmulețul de desene animate este alcătuit nu din oameni, ci din păpuși. Să te crucești și să sudui fără contenire, zău ! Ce mai batjocură ! Sau o fi o recunoaștere explicită a rolului de marionete ce se preconizează a fi interpretat de viitorii onorabili ?! Dacă e așa, de ce nu sunt arătați și păpușarii, indivizii de la capătul firelor ! Cică astfel se înfățișează justiția pentru oameni… Mulțumesc Celui de Sus că nu voi mai apuca sinistrele vremuri ce ni se pregătesc ostentativ !

Și încă ceva, în aceeași notă de amatorism scandalos – o voce din off ne asigură că, anual, trec prin mâinile inamovibililor două milioane de dosare și „toate se soluționează”! Toate, rețineți, nu doar unele ! De parcă judecătorii ar avea opțiunea nerezolvării pricinilor intrate pe rolul instanței… Și da, „fiecare cauză contează” pentru figurile din jocul de copii difuzat la ore de maximă audiență în numele justiției pentru oameni

Până una, alta, stimați justițiabili, grăbiți-vă să vă judecați de urgență, cât în jilțurile sacrosancte se găsesc încă oameni! Altminteri, veți ajunge la mâna păpușilor, a figurinelor din lut, ceară, plastilină, teracotă, granit, adică… Alea din carne și sânge vor fi alungate din sălile de judecată, în desăvârșirea celei mai radicale reforme a justiției neaoșe!

PS: Înțeleg că programul finanțat de boșii de la Bruxelles vizează „investiții în oameni, coeziune socială, valori” și costă 25 de milioane de lei, din care CSM alocă 4 milioane. Deși nu am date la îndemână, cred, totuși, că niciun alt desen animat n-a costat atât…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „„Justiție pentru oameni”?”

  • Vreau si eu dreptate, am fost rapit de politie si dus la nebuni, am sunat la 112 si am cerut un procuror, avocat, dar am primit tot eu amenda, am zis bunaseara, s-a luat de mn, a zis:,,ce e cu aroganta asta?” Am tacut, pe urma a zis:,,ce e cu mersul asta pe tn?” Atunci am zis ce are cum merg eu? El a zis: la nebuni cu el, punetii bratara si la nebuni!! S-a depistat ca sunt normal, mi-a dat drumul din spitalul de nebuni, pe urma am fost la sectie sii au inceput, am zis ca am sa-i bat cu propiile arme, a zis ok sa te vedem ca ne pregatim, uite m-au scos nebun sii culmea ca nici la instanta nu am fost lasat sa vb, chiar din contra….am zis omule daca pateai tu asta, sau copilul tau, nepot…mi-a raspuns ca el nu e om, asta a zis presedintele de camera la instanta, azi iar m-a chemat, am zis sa vina toti ca sa se afle adevarul a zis ca nu am sa vad asta…atunci i-am zis ce ma bat cu morile de vant?? Mi-a raspuns ca inca nu…..deci va urma cer ajutorul, e simplu vin toti si aflam adevarul sii daca sunt nebun am sa merg la nebuni, daca nu sunt ei unde ar trebui sa mearga? Cei 4 politai?? Am zis unde sunt drepturile omului? A zis ca nu sunt…pai unde au fugit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *