Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Kamala Harris: Joe este un vindecător, un unificator, o mână de fier. Am ales un preşedinte care reprezintă ce e mai bun din noi, un lider pe care lumea îl va respecta

Discursul de sâmbătă seara al vicepreședintelui ales al SUA, Kamala Harris:

Bună seara! Vă mulţumesc! Congresmanul John Lewis, înainte de a muri, a scris că democraţia nu este o situaţie, este o acţiune. Şi ceea ce a vrut să spună a fost că democraţia Americii nu este garantată, ci este atât de puternică pe cât este voinţa noastră de a lupta pentru ea, de a o păstra şi de a nu o lua ca garantată şi protecţia democraţiei noastre necesită luptă, sacrificii, dar există bucurie în asta, există progres. Pentru că noi, poporul, avem puterea de a construi un viitor mai bun. Democraţia noastră a fost pe buletinele de vot la aceste alegeri, cu o parte din spiritul american, cu lumea urmărindu-ne, voi aţi asigurat o nouă zi pentru America.

Pentru membrii campaniei noastre şi voluntari, această extraordinară echipă, mulţumesc pentru că aţi adus mai mulţi oameni ca oricând la acest proces democratic! Şi pentru că aţi făcut această victorie posibilă, tuturor celor implicaţi în procesul de votare în toată ţara, care au muncit neobosiţi pentru a se asigura că fiecare vot este numărat, naţiunea noastră vă datorează recunoştinţă nemărginită! Aţi protejat integritatea democraţiei noastre. Şi pentru toţi americanii, care au făcut această ţară minunată, vă mulţumim pentru că v-aţi mobilizat în număr record pentru ca vocea voastră să fie auzită!

Ştiu că timpurile nu sunt uşoare, mai ales ultimele luni, furia, întristarea şi durerea, grijile şi lupta, dar am fost martori de asemenea la curajul vostru, rezilienţa voastră şi generozitatea spiritului vostru. Patru ani, aţi militat pentru egalitate, dreptate, justiţie, pentru vieţile noastre şi pentru planeta noastră şi, apoi, aţi votat! Şi aţi transmis un mesaj clar, aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţa şi adevărul! Aţi ales ca Joe Biden să fie următorul preşedinte al SUA! Iar Joe este un vindecător, un unificator, o mână de fier, o persoană a cărui proprie experienţă de viaţă îi dă un sens existenţei sale, care ne va ajuta ca naţiune să ne revendicăm propriul sens al existenţei şi este un om cu o inimă mare, care iubeşte neîncetat. O iubeşte pe Jill, care va fi o Primă Doamnă incredibilă, îl iubeşte pe Hunter, pe Ashley şi pe nepoţii săi, întreaga familie Biden. Când l-am cunoscut prima dată pe Joe, ca vicepreşedinte, l-am cunoscut ca pe tatăl care îl iubea pe Beau, dragul meu prieten, de care ne amintim astăzi.

Pentru soţul meu Doug şi pentru copiii noştri, Cole, Ella, şi sora mea Maya şi întreaga familie, vă iubesc mai mult decât pot exprima! Suntem atât de recunoscători lui Joe şi Jill, pentru că ne-au primit în familia lor, în această incredibilă călătorie! Şi pentru femeia căreia îi datorez prezenţa mea astăzi aici, mama mea, Shyamala Gopalan Harris, care a fost întotdeauna în inimile noastre. Când a venit aici din India, la 19 ani, poate că nu şi-a imaginat acest moment, dar a crezut atât de profund că în America este posibil un astfel de moment, încât mă gândesc la ea şi la generaţiile de femei, femei de culoare, asiatice, albe, latine, nativ americane, care au scris istoria naţiunii noastre şi au pavat drumul către acest moment, din această seara! Femei care au luptat şi s-au sacrificat atât de mult pentru egalitate şi libertate şi justiţie pentru toţi, inclusiv femeile de culoare, care sunt prea des neobservate, însă adeseori au demonstrat că sunt baza democraţiei noastre. Toate femeile care au luptat pentru a asigura şi proteja dreptul de vot de peste un secol, acum o sută de ani, cu amendamentul al 19-lea, acum 55 de ani cu legea drepturilor civile şi acum, în 2020, cu o nouă generaţie de vot în ţara noastră care au mers la vot şi au continuat lupta pentru dreptul lot fundamental de a vota şi de a fi auzite!

În această seară, reflectăm la lupta lor, la determinarea lor şi la puterea viziunii lor de a vedea ce poate fi dezvăluit şi sunt alături de ele şi asta arată caracterul lui Joe, care a avut îndrăzneala de a sparge una dintre cele mai mari bariere din câte există în ţara noastră, alegând o femeie ca vicepreşedinte. Dar dacă sunt prima femeie în această funcţie, nu voi fi ultima! Pentru că fiecare fetiţă care se uită în această seară vede că aceasta este ţara tuturor posibilităţilor şi pentru copiii ţării noastre, indiferent de sex, ţara noastră v-a transmis un mesaj clar, visaţi cu ambiţie, conduceţi cu convingere, vedeţi-vă într-un fel în care alţii nu o fac, doar pentru că nu au mai văzut înainte, dar să ştiţi că vă vom aplauda fiecare pas!

Pentru poporul american, indiferent pentru cine aţi votat, mă voi strădui să fiu un vicepreşedinte aşa cum a fost Joe pentru preşedintele Obama. Loial, onest şi pregătit, trezindu-se în fiecare zi şi gândindu-mă la voi şi la familiile voastre, pentru că astăzi începe munca grea, munca necesară, lucrul bun, esenţial, pentru a salva vieţi şi a învinge această epidemie, de reconstrucţie a economiei noastre, astfel încât să nu mai existe rasism în sistemul nostru de justiţie şi în societate, să combatem criza climatică, să unificăm ţara noastră şi să vindecăm sufletul naţiunii noastre!

Drumul nu va fi uşor, dar America este pregătită şi aşa este şi Joe, aşa sunt şi eu! Am ales un preşedinte care reprezintă ce e mai bun din noi, un lider pe care lumea îl va respecta şi pe care copiii noştri îl vor urmări, un comandant care va respecta trupele noastre şi va păstra ţara noastră în siguranţă şi un preşedinte pentru toţi americanii.

(CNN INTERNATIONAL – 8 noiembrie)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *