Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis a ajuns cu capitalul politic atît de jos încît ne întrebăm cum va conduce țara încă trei ani de acum încolo

Se spune că Trecutul e o sumă de lecții pentru prezent. Și se înțelege prin Trecut trecutul îndepărtat. Eu cred însă că lecții pentru prezent ne poate oferi și Trecutul apropiat. Ca, de exemplu, cel de acum doi ani, cînd au avut loc alegerile prezidențiale. Mi s-a confirmat acesta adevăr citind sau mai degrabă recitind în vederea unei Prefețe comentariile semnate de Ionuț Cojocaru pe cristoiublog.ro, strînse între coperțile unei cărți de publicistică. Pe parcursul campaniei electorale pentru prezidențiale și după al doilea tur, Ionuț Cojocaru semnalează în mai multe rînduri o ciudățenie a acestor alegeri:
Klaus Iohannis a cîștigat la scor al doilea mandat fără să facă nici un efort.

Și mie mi-a atras atenția această ciudățenie. Am scris la vremea respectivă, într-unul din editoriale că Klaus Iohannis a cîștigat alegerile dormind.
Explicația ciudățeniei?
O dă Ionuț Cojocaru în cartea sa:

„Aceste alegeri sînt așa cum și-a dorit Klaus Iohannis! Iar în turul al doilea a intrat cu cea pe care și-o dorea! Nu a depus un minim efort pentru al doilea mandat!”

Aceste alegeri au fost așa cum și-a dorit Klaus Iohannis nu datorită geniului politic al președintelui în exercițiu prin care a dat lovituri strategice înainte de campanie astfel încît aceasta să nu-i ceară nici măcar efortul de a fi prezent, ci datorită Sistemului instituțiilor de forță. Ca și în cazul alegerilor din 2014, Sistemul, ajutat din afară, prin Serviciile secrete străine active pe teritoriul României cu complicitatea SRI, a manevrat astfel încît Klaus Iohannis să aibă drept adversar în turul al doilea pe Viorica Dăncilă. S-a spus că Viorica Dăncilă a fost un contracandidat ușor pentru Klaus Iohannis, deoarece era un politician catastrofal. Nimic mai fals. Viorica Dăncilă nu era un politician catastrofal. Avea o imagine publică de politician catastrofal! O imagine creată de Sistem. Pe de o parte prin compromiterea PSD, partidul al cărei candidat urma să fie Viorica Dăncilă. Pe de alta, prin plasarea între consilierii premierului Viorica Dăncilă a unor agenți cu misiunea de a o împinge să greșească. Unul sau mai degrabă una dintre agente îi punea în față texte dinadins agramate. După care, prin contactele din presă ale agentei, dar și prin implicarea Sistemului, Viorica Dăncilă era prezentată ca o analfabetă.

De ce mi-am reamintit de campania electorală din 2019 în ultima vreme?
Pentru că în ultima vreme se văd efectele felului în care Klaus Iohannis a dobîndit cel de-al doilea mandat.

Campania electorală pentru prezidențiale e peste tot în țările democratice nu numai un examen în urma căruia învinge cel mai bun, dar și o școală de luptă pentru învingător:
Campania din 2019, ca și cea din 2014, n-au fost pentru Klaus Iohannis școli ale luptei politice.

Putem vorbi de o școală doar atunci cînd politicianul se confruntă cu adversari reali. În campaniile prezidențiale, adversarii reali trebuie să fie contracandidații. Ce să învețe Klaus Iohannis dintr-o parodie de luptă, dintr-o luptă de fațadă în care Sistemul i-a aranjat astfel lucrurile încît adversarii erau învinși înainte de a începe campania?

Ionuț Cojocaru nota în comentariul Există învinși și învingători? de după alegeri că:

„Este pentru prima dată în istorie cînd președintele în exercițiu a refuzat orice dezbatere electorală!”

Eu susțin însă că nici în primul mandat Klaus Iohannis nu s-a confruntat în plan social-politic cu un adversar real. PSD-ul lui Victor Ponta a fost fezandat de Sistem – convocarea premierului la DNA, scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea, curățarea de către Binomul SRI-DNA a scenei politice de orice lider politic mai acătării. Guvernul Victor Ponta n-a căzut în urma unor lovituri politice date de Klaus Iohannis, ci prin exploatarea diversionistă de către Sistem a tragediei de la Colectiv, Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, lipsit de majoritate parlamentară, guvern al nici unui partid, n-a reprezentat o problemă pentru Klaus Iohannis. Deși PSD a cîștigat alegerile din 2016, partidul n-a reprezentat o problemă pentru Klaus Iohannis. Guvernarea PSD a fost fezandată de Sistem. Klaus Iohannis n-a depus nici un efort pentru a face față unei majorități parlamentare. Imediat după alegeri a avut în față un Liviu Dragnea slab, pe care l-a îngenuncheat prin refuzul fără nici o explicație al a premierului propus de ditamai majoritatea parlamentară.

Sînt în istorie personaje care au condus țări, imperii, deși întruchipau mediocritatea!
Au avut noroc!
Istoria nu le-a scos în cale adversari puternici.

Klaus Iohannis lăsa impresia că va avea un destin asemănător.
A venit însă Ploaia de la Waterloo!
Pandemia.
Pandemia i-a spulberat Planul de alegeri anticipate.
Pandemia i-a spulberat Planul de a avea un Guvern în jurul PNL după alegerile parlamentare din 2020.

Sistemul poate orice cînd e vorba de oameni.
Sistemul e neputincios cînd e vorba de Viață.
Viața nu poate fi învinsă de nici un Sistem din lume.
Și astfel Klaus Iohannis s-a trezit după alegerile din 2020 cu bătăi de cap pe care nu le avusese timp de șase ani și cărora Sistemul nu le putea găsi leacul.

S-a încropit o Coaliție de Hăis-Cea, din start contra Naturii, deoarece USRPLUS a primit cu mult peste cît i se cuvenea.
Ludovic Orban și-a putut permite să demisioneze din funcția de premier și s-o păstreze pe cea de președinte de partid.

Ocupat cu bătaia de cap numită formarea cît mai repede a Coaliției de Guvernare, Klaus Iohannis n-a fost atent la Ludovic Orban.
Trebuia să-l execute rapid, după alegeri, pentru rezultatul catastrofal al PNL.
Și-a dat seama de forța acestuia abia cînd Ludovic Orban a programat o campanie întinsă pe jumătate de an.
O campanie care s-a transformat rapid într-una anti-Iohannis.

Confruntarea cu Ludovic Orba era fără ieșire.
Dacă Ludovic Orban ajungea președintele PNL, Klaus Iohannis devenea cu trei ani înainte de finele mandatului un pensionar. Ludovic Orban devenea un premier și prin asta cel mai puternic om din România.
Pe Klaus Iohannis îl aștepta soarta lui Ion Iliescu din al doilea mandat. Cu singura deosebire că Ion Iliescu a decis el ca puterea să revină premierului Adrian Năstase.
Puterea ca premier.
Puterea ca președinte al PSDR.

Pentru a evita pensionarea anticipată, Klaus Iohannis a pariat pe Florin Cîțu. Singurul candidat care, premier fiind, putea să-l înfrîngă pe Ludovic Orban.
Florin Cîțu e însă un politician mediocru. Campania pentru șefia PNL l-a întărit pe Ludovic Orban prin comparație cu dezastrul Florin Cîțu.
Klaus Iohannis n-a putut da înapoi.
A mers cu Florin Cîțu pînă în pînzele albe.
Fără a avea pregătirea de luptă pe care i-ar fi dat-o o campanie prezidențială reală.

Din greșeală în greșeală Klaus Iohannis a ajuns într-o situație pe care nici un președinte postdecembrist n-a avut-o:
Să fie huiduit (cam asta au fost strigătele Orban, Orban!) la Congresul propriului partid.

Ludovic Orban a continuat și continuă să-l atace.
Liderii USRPLUS îl atacă.
AUR îl contestă în stradă.
Presa care-l scărpina zilnic îl înjură acum mai rău decît îl înjura pe Traian Băsescu după terminarea mandatului.
Pandemia e scăpată de sub control.
Și mai vine și Moțiunea de cenzură.

Declarația sa despre Statul eșuat amintește de cea a lui Emil Constantinescu despre cum l-au învins securiștii.
Da, dar Emil Constantinescu a făcut această declarație în ultimul an de mandat.
O Declarație însoțită de anunțul că nu mai candidează pentru un al doilea mandat.
A mai stat cîteva luni la Cotroceni.

Klaus Iohannis mai are trei ani de mandat.
Spre deosebire de Emil Constantinescu el trebuie să mai stea încă trei ani la Cotroceni.

Cum va rezista, oare?
E o întrebare dramatică nu atît pentru el, cît pentru țară.

România are nevoie în următorii trei ani de un președinte cu un important capital politic.
Vor fi momente – sînt sigur – cînd președintele va trebui să intervină pentru a convinge Poporul că trebuie să accepte măsuri nepopulare.

Cum s-o facă un președinte ajuns la nivelul cel mai de jos al simpatiei populare?
Există două posibilități:
Sau se retrage de pe acum de la Președinție, lăsînd locul unui nou președinte, care va beneficia din start de un capital politic însemnat.
Sau ia măsuri drastice (una dintre ele rămîne renunțarea la Florin Cîțu ca premier) pentru a reveni în sondaje.
E însă Klaus Iohannis capabil de astfel de măsuri?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis a ajuns cu capitalul politic atît de jos încît ne întrebăm cum va conduce țara încă trei ani de acum încolo”

  • ” Sutem satui de grimasele țanțoșe ale unui personaj altminteri incapabil să lege de unul singur două fraze”. Sa le fie rusine lui V. Ponta si Crin Antonescu ptr ca au considerat ca ar fi fost un bun premier. Din fericire au plecat pe apa sambetei. Si mai urmeaza !

  • Nu stiu de ce intrebarea „cum?”. E simplu. Ca si pana acum. Cu aceleasi interese antiromanesti (de la apatie si dezinteres, la promovarea golfului…hahaha). Sa fiu succint, poate intelege toata lumea logica Presedintelui Romaniei (c) fara sa alerge in cerc reliefand te miri ce conflicte securiste-economice. „La 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu, Klaus Iohannis a dezvelit statuia lui Samuel von Brukenthal, guvernatorul sub care s-a reprimat răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”. E acolo, la vedere, fara sa fie nevoie sa cautam mult. Nu va faceti griji de poporul roman, istoria ne-a consemnat, inca o face si va continua sa ne consemneze ca oameni chinuiti, care indura totul pana la extrem. Este evident nivelul de analfafabetism functional, de inversare de modele, reperele societatii sunt gresite (lumea vrea bmw, aur, manele si tik tok, nu mai vrea scoala, carte, sa lase ceva in urma si sa fie un om bun, modest de la care altii sa invete). Daca as putea sa le folosesc astora computerele cuantice, as calcula cu ele cat au vorbit romanii despre ei, situatia lor si Romania si cat au facut concret, fiecare. Brrrrr. Ne plac tricourile cu che Guevara, ne plac travestitii si ne plac motto-urile „catchy”. Ma’ ales la alegeri. (Iarna nu-i ca vara hahaha, Romania lucrurilui bine facut. Ce?!Hahahah)

    (c) de la Colonie. Romania Colonia.

  • URMEAZA UN HAOS INTERNATIONAL SI CADEREA DRAMATICA A SUA….ROMANIA ESTE DEJA ANTRENATA SA SE TINA DE PAI CAND SUB EA SE CASCA O PRAPASTIE…CONDUCTA CU GAZ DE LA RUSI NU TRECE PRIN ROMANIA PENTRU PREA MULT KKAT MANCAT DE CONSILIERII LUI IOHANNIS SI AI LUI BASESCU…UITATI-VA LA TRADATORII ASTIA DE TARA RADU TUDOR, IULIAN CHIFU, IULIAN FOTA…DAR DE AIA AI CUMPARAT CAINI , SA LATRE! TOATA TARA E CONDUSA DE PROSTII SCOLITI DE SOROS SI DE CEI CE FRECVENTAU MISA…DEPRAVATII! TIRIAC TAIE HALCI DIN TARA SI LE VINDE CU VITELE ASTEA CARE CICA CONDUC TARA…TIRIAC FURA DE STINGE SI LATRA DESPRE ECONOMIE!!! CIURUCURI DE OAMENI CARE DIN HOTIE O DAU PE MAIESTRIE!

  • Klaus Iohannis e biciuit din toate părțile: destulă populație ostilă, presă, televiziuni! E ca un cal nărăvaș care nu vrea să tragă la căruța numită România încă de la debutul lui de Președinte. A avut și are alte obiective și priorități. Și oricât ar fi de biciuit, un cal nu se ridică decât dacă vede spectrul foamei și al aruncării în pustiu. Atâta timp cât el are toate privilegiile intacte, va primi biciuirile cu nepăsare și, în cel mai rău caz, cu rânjetu-i consacrat!

  • Iohannis si Cîțu, constienti ca se fac vinovati DIRECT de faptul ca deciziile lor politicianist-jigodist-neosecuristice au bagat tara in haos, in criza sanitar-medicala, in criza politico-economico-sociala, in indatorare excesiva, in inflatie galopanta, in saracie si, acusi ..acusi, in faliment, blufeaza si promit panicati in stanga si dreapta, ca niste bolsevici tupeisti, tot felul de cresteri salariale , măriri de pensii, ajutoare financiare si alte ”beneficii” complet demagogice.
    In plus, dupa ce au distrus Educatia si Invatamantul copiilor, acum au ajuns sa le riste si sanatatea, pentru ”a da bine ” in ochii unor parinti si sindicate, dar mai ales din dorinta a ”se scoate” cat de cat din postura de RESPONSABILI PRINCIPALI ai dezastrului pe care ”partidul meu” si ”guvernul meu” l-au produs Romaniei si romanilor, invrajbindu-i, jefuindu-i, mintindu-i, manipulandu-i, tradandu-i, saracindu-i si ostacizandu-i sub pretextul ”luptei cu pandemia”. ”Lupta cu pandemia” ale care-i cifre masluite din interes politic si masuri gresite sau tardive ”impuse” de calculele politicianiste mizerabile ale aripei peneliste iohannist-cțîulist-neosecuristice, au ucis cu buna stiinta.
    Poate credeti ca au niscaiva remuscari, sau ca ar dori sa repare cate ceva..? Da de unde..! Escrocii, politrucii si cozile de topor penale nu au niciodata, nici un fel de scrupule. Asa se si explica de ce de-alde Iohannis, Cîțu si sefii serviciilor care i-au plantat in functii prin manipuare opiniei publice si fraudare morala sau chiar materiala(fizice) a alegerilor, fac calcule mizerabile in continuare si planuiesc ”sa forteze”si pe mai departe Constitutia, in ideea de a-l mentine pe Cîtu premier interimar al unui ”guvern al meu” pana la viitoarele alegeri parlamentare la termen(2024), pentru ca Iohannis, sefii serviciilor si guvernul condus de catre Cîțu ”Interimaru” sa le poate frauda pe indelete din postura de ”organizatori de drept” (guvernul in exercitiu organizeaza alegerile).

    • Pentru a dejuca calculele politicianist-jigodist-nesosecuristice facute de Iohannis, Pahonțu si Hellvig, calcule conform carora mazeta lor, puscariasul cu cazier FL. Cîțu, ar putea avea un interimat pana in 2024 in fruntea actualului guvern al tradarii si ruinarii nationale, trebuie efectuati urmatorii pasi:
      – motiune de cenzura pentru ”trântirea” guvernului Cîțu;
      – suspendarea lui Iohannis pentru incalcare repetata a legilor si Constitutiei, si pentru tradare a intereselor nationale.
      – numirea de catre presedintele interimar al Romaniei (presedintele Senatului) a unui un nou premier, o personalitate stiintifica sau culturala, integra si nealiniata politic, care sa conduca un guvern de uniune nationala (fara ministri de la PNL atata tip cat aceste partid e condus de Iohannis, Pahonțu si Hellvig prin intermediul mazetei acestora, Fl. Cîțu) pana la alegerile parlamentare anticipate, sau la termen;
      -destituirea sefilor serviciilor si a adjunctilor acestora de catre presedintele interimar si instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru anchetarea lor de catre membrii acestei comisii (iar apoi de catre procurori onesti), pentru a se vedea dimensiunile implicarii personalului si logisticii serviciilor in manipularea opiniei publice, in fraudarea morala si fizica a alegerilor, in politica, in general;
      – referendumul de demitere a lui Iohannis (care va avea loc in cel mult 30 de zile de la data suspendarii lui);
      – organizarea de catre guvernul de uniune nationala in maxim 3 luni de la data demiterii lui Iohannis a alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei.

      Toate astea la un loc constituie singurul drum al Romaniei catre intrarea in normalitate, catre inceperea reconstructiei tarii, catre redobandirea demnitatii si suveranitatii nationale, catre speranță, solidaritate, prosperitate si onestitate.

  • Dacă se strigă „Împăratul e gol!” asta nu înseamnă că Sistemul (fiecare înțelege ce vrea din acest substantiv comun) a suferit pagube majore în competiția cu Viața. Par doar niște stricăciuni remediabile din mers, cu ceva mai mult efort. În basm, împăratul conștientizează situația în care se află, dar n-are încotro și merge mai departe însoțit de alai. În articolul „1907 din primăvară până în toamnă ” Caragiale face un tablou foarte exact al specificului nostru național . Cu toate că a trecut mai mult de un veac, în esență, comentariile lui sunt de mare actualitate. România e deja aproape înghițită de noul Leviathan. Primește comanda și negustorii de cuvinte, susținuți de clovni politicaștri, o pun în practică. De cele mai multe ori, fără discernământ și fără să respecte culoarea locală. Împăratul va merge mai departe însoțit de alai. Actorii politici sunt incompatibili cu alegerile anticipate. Căderea guvernului e posibilă, dar nu e sigură. Dacă se va întâmpla, alți eroi, aceeași piesă. Cel mare îl nedreptățește pe cel mic, cel mic îl înșeală pe cel mare, cei puțini îi exploatează pe cei mulți. Și când îl citez pe Caragiale mă gândesc la noul Leviathan care ne zâmbește triumfător la orizont.

  • Ce întrebare, maestre! O va conduce prost, așa cum a condus-o și până acum.
    Dacă cineva își închipuie că românii îl vor demite pe Iohannis printr-un eventual referendum, ar trebui să știe că celor care sunt vocali acum, le va fi lene să iasă la vot, ca de obicei.
    Domnule Cristoiu, insistați să-i atribuiți în continuare lui Orban vina cea mai mare, ceva se ascunde în spatele acestei păreri care contrazice realitatea. Pun pariu că nu o să ne spuneți ce. Și totuși, poate vă răzgândiți…

  • De fapt sunt mai multe grupari oculte, si momentan gruparea din spatele lui Iohanis e la cutite cu cea din spatele USR. Cei din spatele lui Iohanis au CCR, STS si alte lucrusoare prin Parlament. Aia din spatele USR au mai putina logistica, dar au mai multe parghii in presa, de unde si asaltul recent asupra lui Iohanis. Cei din spatele USR ar sa aiba vrea inapoi DNA-ul si de aia tin mortis la desfintarea Sectiei Speciale. Astia din spatele lui Iohanis stiu ce-i asteapta si n-au chef sa dea puterea din mana. Intre timp aia din USR fac campanie in presa cat pot si e destul de sigur ca vor da marti jos guvernul. De altfel nici jandarmii sambata la meeting n-au sarit cu amenzile, au stiut ca guvernul asta nu mai tine mult si n-au vrut sa se puna rau cu urmatorul.
    Si evident, in cele din urma gruparea Iohanis va ceda. N-au opinia publica si sa mearga mai departe e sinucidere pe termen lung. Au incercat ei sa o imbuneze pe Ursula cu masuri draconice si cu certificatul verde, dar nu cred ca a fost de-ajuns.
    Intre timp poporul roman sta in tribune si se uita la telefon. 🙂

  • Nu e in stare!
    Oricum nu mai are nime radare cu el. Umbla numa dupa tinichele, e un lenes, nu stie sa faca nimic.
    Sa se spele pe cap cu el, aia din servicii care l au pus acolo. O stiut ei ca i bun asta:) L o cautat la oua.

  • Maestre, eu cred ca este o persona sincera care vrea sa faca ceva, insa din punct de vedere al competentelor sale este extrem de limitat ca libertate de miscare din punct de vedere al atributiilor de presedinte.
    Pe de alta parte, comunicarea nu este punctul sau forte, iar opinia publica in mod firesc si absolut normal astepta de la presedintele Klaus Johhanis acel ceva care sa ghideze mersul societatii, acel mesaj adaptat asteptarilor populatiie care a investit in dumnealui incredere si anume : educatie facuta cu rigurozitate, cultul pentru munca, adoptarea unei sistem juridic similar celui din Germania, unde cetatenii sunt educati sa respecte legislatia – economica, bancara, de mediu, din domeniul circulatiei publice, etc..
    In schimb, eu nu am vazut absolut nimic concretizat, nimic si cred ca si restul populatiei, si din acest motiv se acumuleaza acest curent negativ de opinie la adresa dumnealui, iar faptul ca cei care in teorie ar fi trebuit sa-l apere, adica PNL, USR nu iau atitudine, asta este un semnal care ar trebui sa-l puna serios pe ganduri.
    O alta greseala a actualui presedinte Klasu Johannis a fost faptul ca eu cred ca echipa sa de consilieri este foarte slaba, altfel ar fi fost informat macar sau ar fi avut curajul sa -l avertizeze ca rolul sau constitutional este de mediator si de aceia sa evite acordarea de etichete cu conotatie negativa partidelor si aici ma refer la PSD care din punct de vedere organizatoric este dominant.
    De ce trebuia sa iasa pe posturile de televiziune domnul presedinte Klaus Joahannis si sa puna eticheta de ciuma rosie, hoti, etc. unui intreg partid, cel mai mare din tara la acel moment chiar trebuia sa se coboare limbajul la un asemena nivel de dialog, care in esenta conduce la un efect invers, in loc de liant sau dialog politic are acum o tara dezbinata.
    Din acest ultim motiv, cred ca domnul presedinte a rupt practic dialogul cu forta politica majoritara care putea alaturi de celelalte partide sa modernizeze in mod real Romania, dar .. ce semeni ai sa si culegi…

  • Președintele poate fi acuzat de multe lucruri, iar încălcarea Constituției la el e o obișnuință.
    Dar trebuie să vorbim și de neîndeplinirea sarcinilor care-i revin.
    De exemplu, că nu a acționat prin diplomație (care e domeniul său) atunci când cofigurația conductelor de gaz și-au schimbat traseul în Europa.
    Turcia a devenit un nod principal de distribuție prin „Europa Balkan Stream” iar traseul „BRUA” a fost scos din discuție.
    Practic conducta de gaze construită în România a devenit inutilă.
    Conducta „Europa Balkan Stream” trece prin Bulgaria apoi Serbia – Ungaria.
    Bulgaria nu a vrut să lege conducta ei de România.
    Întreb și eu, ce a făcut Iohannis în acestă situație?
    De ce nu a negociat măcar cu Bulgaria în acestă situație?
    Nu a avut OK de la americani sau ce?
    Cum de președintii Bulgariei și a Ungariei (vecinii noștri) și-au înțeles resposabilitățile față de țările lor, iar Iohannis nu?
    Cum de toate țările din Europa, începând cu Germania au relații diplomatice și comerciale cu Rusia iar noi nu.
    Se poate, sau nu se poate ca nepăsarea lui Iohannis să se numească trădarea intereselor țării sau nu!?
    *
    Maestre, Chiar dacă-l schimbă pe Cîțu nici un guvern de dreapta nu va rezista încă trei ani la guvernare.
    Pur și simplu nu au oameni competenți. Sunt o adunătură de proști plini de orgolii și plini de răutate.
    Lumea nu are încredere, doar dispreț.

    • Dacă Orban reușește cu ultima lui „suflare” politică să convingă parlamenterii PNL să voteze alături de PSD și AUR demiterea președintelui, atunci va fi o șansă.
      Referendumul trebuie pus în ianuarie-februarie atunci când viața în România va devenii insuportabilă.

  • Cum va conduce tara?
    Pai de ce s o conduca?!:)) :)))
    Țara…ori se misca singura…ori nu face doua parale!
    Tara o conduce poporul, Maestre, nu presedintele:))
    Cui ii pasa ce vrea presedintele, daca el nu vrea…ce vrea poporul:))?!

    ‘suflul nou’, despre care vorbiti, va veni de la…celelalte puteri din stat, nu tot de la asta:))
    un stat in care una dintre puteri face ce i trece prin bibilică..e un stat bun de dus la țăcaniti!:))
    suflul de care e nevoie țara acum e…al celorlalte puteri ale statului.
    daca puterea executiva a luat o razna, atunci celelalte puteri n au decat sa i dea acesteia…doua palme si s o trimita inapoi in Cuibul…definitiei pe care o umple!

    Viata Țării e data de miscarea acestor Balante care echilibreaza dinamica Statului. Daca balantele astea sint gripate…pa pa viața!, deci pa!..țară!:))

    Cele care sint chemate sa…participe plenar, acum, la ‘miscarea’ țării sint…celelalte puteri ale Statului.
    Abia așa Sistemul de Balante devine functional, si abia asa Țara se…trezeste la viață!:))

  • Maestre, intreaga clasa politica s-a decredibilizat in ultimii ani, iar PNL-ul aflat la guvernare a pus bomboana pe coliva.
    Indiferent ce se va intampla cu noul PNL-ul, viata va merge inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *