Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis a fost la Bruxelles pentru a-i aduce lui Ludovic Orban banii de alegeri

Marți, 21 iulie 2020, dimineața, s-a încheiat la Bruxelles ceea ce jurnaliștii au poreclit, din iluzia lor că sînt martori numai la fapte și evenimente despre care va scrie mai tîrziu Istoria, cel mai lung summit al Consiliului din istoria UE. Într-adevăr, începută vineri ședința Consiliului UE s-a prelungit pînă marți dimineața. Pe parcurs, ziariștii veniți să acopere Summitul (cu excepția ziariștilor români, interesați de cum pregătea Andreea Esca în bucătăria proprietății sale cartofi cu usturoi) au trecut prin emoții mai mari chiar decît șefii de stat și de guverne. Din cînd în cînd în sala de presă, ajungea zvonul că șandramaua UE s-a dărîmat. Liderii europeni se pregăteau să plece acasă fără să fi ajuns la un acord. Venea însă imediat dezmințirea oficială: Reuniunea continuă, chiar dacă pentru mulți pare că ar fi mai bine să se plece acasă. Ca orice reuniune de o asemenea importanță, Consiliul European din 17-18-19-20 și 21 iulie 2020 și-a avut eroii săi: Cei despre care întreaga presă europeană a scris, i-a intervievat, i-a comentat și i-a tras în poză: liderii țărilor poreclite zgîrcite – Olanda, Danemarca, Austria, Suedia, Finlanda. Aceste țări, care s-au autoproclamat drept cumpătate, s-au opus inițiativei cuplului Franța-Germania de a da bani cu nemiluita, fără nici o obligație de a da socoteală de felul în care le cheltuiesc, unor țări precum Italia și Spania numai pentru că au suferit de pandemie. Țările respective au făcut ca Summitul să țină atîtea zile. Liderul acestui grup și eroul mediatic al reuniunii a fost premierul olandez Mark Rutte, care și a primit porecla de Mister No, no, no, pentru felul în care a ținut piept lui Emanuel Macron și Angelei Merkel. Și dacă n-ar fi fost obsesia Germaniei și Franței, cuplul care a pus stăpînire pe UE după plecarea Marii Britanii, grăbit prea tare să rămînă stăpîn ca să nu bănuim și o anume jubilație la ieșirea din UE a Perfidului Albion, care a jucat de secole în Europa rolul puterii ponderatoare, ca Uniunea să arate în fine solidaritatea care i-a lipsit în perioada Pandemiei, poate că Summitul s-ar fi încheiat fără un Acord. Încăpățînarea celor cinci state a făcut ca Germania și Franța să se încline. Din acest punct de vedere, așa cum arată mulți comentatori, Summitul din aceste zile se constituie într-un moment istoric. Pentru prima dată de la admiterea țărilor din Est în UE, Franța și Germania au fost obligate să se încline în fața a cinci țări mici, dar încăpățînate. După cum nota un ziar austriac:

„Un grup restrâns alcătuit din state mici a încetinit motorul franco-german. Grupul recent format al celor cinci zgîrciți a descoperit că dacă sunt uniți, au putere. Fie că este vorba de ţări mici, de cele frugale sau de cele patru state Visegrad, din acest summit istoric al UE suflă un nou vânt asupra funcționării interne a Uniunii Europene”.

AFP alătură celor cinci un alt stat: Ungaria, „care a obținut un compromis diluat privind statul de drept”.

Presa europeană a scris mult despre un alt erou al summit-ului: Viktor Orban, premierul Ungariei. Ungaria a venit la Bruxelles pregătită să se lupte pe viață și pe moarte cu inițiativa cuplului franco- german, sprijinită de cele cinci state zgîrcite, de a condiționa banii pentru relansarea după Pandemie de respectarea statului de drept. Ajutată de Polonia, Ungaria lui Viktor Orban a repurtat o victorie istorică. Pentru a obține voturile Ungariei și Poloniei, Consiliul a acceptat o procedură complicată de condiționare a banilor de statul de drept, procedură practic greu de îndeplinit pentru că presupune discuția în Consiliul European a unei posibile sancțiuni. Nu întîmplător după summit, la o conferință de presă comună cu premierul polonez Viktor Orban a subliniat că Ungaria și Polonia nu numai că au obținut sume importante, „dar și au apărat mîndria națională”.

Am trecut în revistă pe scurt realitățile de la acest summit pentru a-i da dreptate lui Emanuel Macron care, la o conferință de presă comună cu Angela Merkel, proclama Acordul drept cel mai important pentru UE de la crearea euro. Cancelarul german a declarat Acordul „un semnal important care merge dincolo de Europa”, o dovadă că „Europa poate acționa în comun”, un răspuns istoric la „cea mai mare criză a Uniunii de la creația sa”.

Din cîte se vede, deși a fost vorba de bani, Summitul a luat în discuție chestiuni de esență ale Uniunii Europene:
De la relațiile de forță dintre dintre statele naționale pînă la costul solidarității.

Cum s-au implicat alte state membre ale UE în această dezbatere am văzut.
Ca de obicei definite prin conștiința că indiferent de mărime, de puterea economică, de numărul de locuitori, fiecare țară membră a UE are nu numai dreptul, dar și obligația de a-și spune punctul de vedere despre chestiunile fundamentale ale UE.

În aceste condiții se înțelege că am așteptat cu toții declarația lui Klaus Iohannis după încheierea summitului. O așteptare cu atît mai de înțeles cu cît pe parcursul Summitului Klaus Iohannis n-a existat pentru presa europeană. Nu-i nimic, ne-am zis noi, presa europeană e vîndută ungurilor, vorba lui Klaus Iohannis, și de aia s-a ocupat de eroul Viktor Orban și nu de președintele României Klaus Iohannis. Poate că șeful statului nostru a activat în culise, situîndu-se de o parte sau de alta în discuția cu note evidente de discordie dintre Zgîrciți și Generoși sau dintre Suveraniști și Integraționiști.

Intervenția lui Klaus Iohannis s-a rezumat la următorul text:

„Am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene – negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este de asemenea foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relaxare, pentru revigorare economică. Repet: 79.917 milioane, deci 80.000 de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică pe de o parte planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar pe de altă parte lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Iată deci că pînă acuma ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos, încă o dată: este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României. Vă mulțumesc.”

Declarația debutează cu o minciună, nedemnă nu doar de un șef de stat, dar și de un profesor de Fizică:
Au fost patru zile și patru nopți de negociere pentru ca România să obțină suma respectivă.

Lăsînd să se înțeleagă că Summitul a durat atîta pentru că Klaus Iohannis, în numele României, a zis nu și nu, nu mă las pînă nu-mi dați peste 80 de miliarde de euro.
Urmează apoi un text care poate fi considerat fără riscul de a greși o contribuție a președintelui la campania electorală a Guvernul PNL.

Klaus Iohannis a fost surprins la summit cărînd cu el o servietă de strîngător de impozite. Impresia lăsată de acest discurs electoral a fost cea de ins care i-a adus lui Ludovic Orban de la Bruxelles în vederea alegerilor din acest an banii de care Guvernul are nevoie pentru a le cîștiga. Nimic despre temele mari discutate la summit, nimic despre ce și-a propus România să obțină și ce a obținut după summit.

Dacă nu l-ai fi văzut în poze cu servieta în care parcă îi pusese niște sendivușuri nevastă-sa, să aibă și el ce îmbuca prin străinătățuri, ai fi crezut că Klaus Iohannis nici n-a fost la summit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis a fost la Bruxelles pentru a-i aduce lui Ludovic Orban banii de alegeri”

  • In comedia asta de prost gust, numita UE, rolurile au fost demult stabilite. Vestul haleste estul la micul dejun, pranz si seara iar estul face curat si raneste la grajd moka. Doar ca smecherii de la Visegrad s-au prins si sar la beregata vestului. Noi stam cu matura in mana si ne scarpinam pe dupa ceafa sub caciula in asteptarea boierilor din vest care ne prezinta seara curu’ pentru a fi generos spalat cu limba. Atata putem, atata facem. Halal!

    • Cibule, îti place sa te faci ca ploua, comme d’habitude! Bineînteles ca esti la curent cu faptul ca cei doi mari patrioti au facut reforme prin care au redus independenta justitiei si a mass-media.

      • Mda, asta trebuia sa o postez mai jos.

      • Va rog cuantificati independenta justitiei si a mass-media in Franta. Cat la suta din acestea nu mananca din mana lui Zeus?
        PS Doamne, cata naivitate! (sau poate cinism?)

        • Cibule, lasa arta conversatiei deoparte si studiaza obiectiv cel putin cazul Viktor Orban, ca de la el ne porniram. Si daca vrei cuantificare, cântareste-i micului dictator actiunile politice în ansamblul lor si las-o pe Marianne în pace, ca eu nu am zis niciodata ca „individa” ar fi fara pata.
          Dar sa faci o comparatie între independenta justitiei si a mass-media în momentul de fata din Ungaria si cea din Franta… asta da cinism (sau naivitate).
          .
          Autrement, c’est sympa de ta part de me vouvoyer! Ha, ha, continua tot asa, ca ironia ta nu ma deranjeaza câtusi de putin!

          • Dar stai! La Marianne justitz indepandanta l-a suit repejor pe Zeus pe scaunelu’ de la Elizee, bagandu-i contracandidatii en gard si en prizon. Si mai stai! Si la Marianne les procuroren sunt magistraten. Curat endepandanti. So? Dar Orban V e diktator! Muahahahahaha!!! Glop glop!

          • Da, mai, François Fillon nu a furat nimic, el trebuia sa ajunga président.
            .
            Apoi, vrei sa dezbatem care-i diferenta între „magistrats du siège” si „magistrats du parquet” în Franta?! Poate altadata, ca azi nu mai am timp! Voilà totusi, lectureaza si delecteaza-te: ___ https://www.justifit.fr/b/guides/droit-justice/magistrats-siege-parquet/
            .
            Sanatate si A+

          • Am citit. C’est la meme Jeannette, autrement coiffee, cam ca la noi. Si sigur la fel de „independenti”! Doar ca frantuzii mai smecheri au si „avocati procurori”. Astia sunt mai dusi ca noi! Bre, las-o asa cum a cazut ca oricum e plina de sange. Traiasca pretenia frantuzo-rumaneasca!

  • Cele doua oi negre ale UE, Vicktor Orban si Mateusz Morawiecki, jubileaza degeaba, închipuindu-si ca banii ce li se cuvin nu vor mai fi conditionati de respectarea principiilor Statului de Drept. În textul final adoptat se stipuleaza ca se vor putea lua sanctiuni financiare împotriva unora ca ei si ca aceste masuri se vor lua mult mai simplu, printr-o majoritate calificata, si nu prin unanimitate.

    • Va rog cuantificati (exprimati cantitativ) statul de drept ca sa stim la ce viteza ne ia radaru’ ala corect al ipocritilor din occident. Felicitari Ungariei si Poloniei! Comme d’habitude, Zeus a luat-o dans le main! I-a inrosit tusa Merkel manutele cu linia folosindu-l pe zmecheru’ ala olandez. Numai briganzi prin vest. Dar cu cravata!

      • Cibule, îti place sa te faci ca ploua, comme d’habitude! Bineînteles ca esti la curent cu faptul ca cei doi mari patrioti au facut reforme prin care au redus independenta justitiei si a mass-media.

        • Va rog sa explicati sintagma „statu’ de drept” si zona de pe planeta unde acest concept abstract se aplica. Exemple concrete?

        • Cu cat au redus-o? Cu 10, 20%? Adica ala din Polonia a vrut sa-i dea afara pe magistratii conectati la servicii si ONG-uri, deci baieti „independenti” si sa aduca oameni noi fara contacte dubioase. A dreaq reducere a independentei justitiei. Bre, mai gandim si noi un pic cu neuronu’ propriu? Totusi, o intrebare: oare la Budapesta lu’ diktatoru’ o fi criminalitatea mai mare sau mai mica decat la Parisu’ lu’ Zeus, ala de se joaca in curte cu justitia si mass-media alea independente?

    • Bai GEO, ori nu ti-au mai trimis aia OZU azi, ori fac mishto de tine si-ti baga la impuse tot felul de ineptii. Esti absolut penibil cu acest comentariu, capacul meu de wc ar fi fost mai profund, taranus semitembel!!!

    • Măi, Geo!
      Cu tot respectul, dar cu acest comentariu ai trecut…granița penibilului, monșer.
      Ăăă…pe bune.

      • Măi, Moșule!
        Poate ai curiozitatea sa citesti urmatorul articol din LE MONDE ca sa vezi ca Jean-Baptiste Chastand zice ca mine ( sau poate, eu ca el 😆 ).
        .
        https://www.lemonde.fr/international/article/2020/07/21/plan-de-relance-europeen-la-hongrie-et-la-pologne-crient-victoire_6046825_3210.html
        .
        P.S.
        Vad ca pe Nikola, alias DR Dre, uiti mereu sa o tragi de urechi când scrie ca porcu’… Îmi închipui ce morala mi-ai fi facut daca as fi atacat-o eu din bun senin, asa cum a procedat ea mai sus! Ceea ce nu am facut niciodata! Sa nu uiti asta, Moșule! Stii de ce am facut aceasta remarca, nu-i asa?!
        .

        • Taranus semitembel! Iar te-ai dat in fapt ca bagi numai copy-paste-uri fara sa judeci cu modesta-ti capatzana! Fa si tu diferenta intre declaratiile de presa ale politicienilor si realitatea pe care si ei o cunosc foarte bine. Ia exemplu pe tac-tu Klaus, cand a venit din America su sapca MAGA!

    • Nu ne spune iohanila cati din banii aia sunt nerambursabili,si cati va trebui sa i rambursam,aia ar trebui sa stim,si daca ,din banii aia,majoritatea trebuie rambursati,cu ce i garantam,ca tara am cam dat o la Europa,(probabil cu sclavi,ca aia mai avem de dat capete de sclavi,practic asta mai are de dat Romania,sclavii ei,cred ca noi cu asta garantam cu sclavii).Eu ma gandeam ca iohanila s a dus la Bruxelles sa mai vanda niste sclavi(cateva sute de mii,sau milioane),ca aia este treaba lui,sa vanda sclavii din Romania.

      • Zicea un europarlamentar ca vom rambursa doar 30% din întreaga suma si ca dobânda va fi mica.

        • Acuma as vrea sa vad faptele,ca de fapt chiar intra banii aia in tara,si ca se fac lucruri pentru tara cu ei,daca ar fi asa,as fi primul sa i laud pe astia de Dreapta,dar tare ma tem ca sunt vorbe frumoase,care nu vor avea finalitate,pentru ca de ani buni toate guvernele s au laudat ca iau banii europeni,ca fac,ca dreg,si nu s a facut nimic cu ei,plus ca si europenii,ne promit ei bani europeni,dar pe cand sa i luam,incep chichitele,”nu ai respectat aia,nici ailalta nu ti dam bani”si in final ramanem fara ei,”da sunt ai vostri ,dar nu puteti sa i luati ca putiti,a coruptie,a Balcani,a dracu stie ce”,asa ca eu raman sceptic.Iar marota cu independenta justitiei,nicaieri justitia nu este independenta,daca nu este la ordinul dictatorior sau a regimurilor autoritare,este la ordinul marilor corporatii,banci,bogatani,in general la cheremul celor cu bani,pentru cei saraci nu exista justitie nici in cea mai democratica societate.Singura Justitie independenta care exista este Tribunalul lui Dumnezeu.Faza cu Justitia independenta poate fi un tertip ca tarile bogate din Nord si Vest(din Europa),sa si retina si banii care ar trebui sa revina tarilor din Est si Sud(un pretext ca banii Europeni sa ramana in Nord si Vest ,si sa nu ajunga in Sud si Est unde este nevoie de ei).

          • Nu ne am nascut ieri,unii dintre noi.

          • Nici UE nici SUA nu sunt case de binefacere,cand dau 1 euro sau 1 dolar se asteapta sa primeasca 2 euro sau dolari in loc,altfel nu dau nimic.

        • 30% din 80 de miliarde asta inseamna peste 25 de miliarde de Euro pe care trebuie sa i rambursam,si cu dobanzi se ajunge binisor la 40 de miliarde de euro,cum economia este praf nu prea vad cum i rambursam noi,plus ca orice imprumut se garanteaza cu ceva,cu ce oare i garantam banii astia? Ce punem gaj,pe Romaneste pentru banii astia?

          • Si ca dobanda va fi mica,asta ramane de vazut,faptele ma intereseaza nu vorbele,vorbele pentru mine sunt hartie igienica,faptele conteaza pentru mine, vorbele in general sunt pentru partea mea dorsala.

  • „Klaus Iohannis a fost la Bruxelles pentru a-i aduce lui Ludovic Orban banii de alegeri”
    Alte masti , aceeasi piesa . Ce, lui Base nu i-a adus FMI ul bani pt cea de a doua …venire ?

    • Nea Nae,pai iohanila s a dus sa vanda sclavi,si sa vada ce bani ia pe ei,20 de milioane de sclavi,80 de miliarde de Euro,asta ar fi ,daca nu ma insel 4000 de euro pe cap de sclav 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Hai ca a luat pret bun pe noi.

    • Cam asa domnu Nae.

  • Dacă ar fi fost adevărat că s-a zbătut 4 zile și 4 nopți să obțină suma respectivă, ar fi putut încropi un discurs liber, nu citit de pe prompter. Acolo, în focul luptei, la Bruxelles sau Strasbourg, tot după prompter a citit zbaterea lui? Am simțit o umilință când l-am văzut cum s-a băgat singur în seamă și a atenționat cu o batere pe mână pe unul din președinți ca să intre și el în grupul format înainte, printre care erau președintele Franței și premierul Austriei. Băsescu parcă era mai demn când se plimba de unul singur și nu-l băga nimeni în seamă. Klaus Iohannis îl întrece în penibilitate pe fostul președinte și face echipă bună cu ”ludovicul”: paiațe pe frânghie.

  • ..apropo si de balbaiala asta cu paturile ATI.
    Tot la noi, la romani, experimentam iarasi cu alogeni:1) KJ presedinte (cine dracu isi mai pune in prima functie in stat un neamt – tu fiind statul roman) 2) Arafat asta, comandantu actiunii -lu'”peste) – care crede ca toti suntem oligofreni in tara asta si trebe sa vina el din Palestina si sa ne sperie cu bau bau.. Pot sa mai continui, dar mi se face greata. Cand ne venim in fire?

  • @
    ‘conducatorii alesi artificial’ vor avea tendinta sa se suprapuna peste ‘artificialul care devine conducator’, alta cale nu exista.

    iar conducatorii alesi natural vor tinde sa se suprapuna peste Natura, care le devine ecuatie de miscare ( tare de tot!…:)))) )

    ‘conducatorii alesi artificial’ vor tinde sa si defineasca ecuatia de miscare, matematic. pe oriunde ar fi cautati, ‘conducatorii alesi artificial’ vor fi gasiti la brat cu Natematica!:)))

    ‘conducatorii alesi natural’ vor tinde sa-si suprapuna ecuatia de miscare peste Iubire :))), Iubirea fiind ecuatia de miscare a Intregului Absolut:)…

    va fi o poveste Matematica VS Iubire, gen :)), creca o sa fie haioasa, treaba!:))))
    ___
    linga ‘conducatorii alesi artificial’ se vor aduna…ciurciumel, altoamenii, adica oamenii de tip nou, adica Noulom, adica….ce s-o mai lungesc:))), Antioamenii,
    iar linga ‘conducatorii alesi natural’ se vor aduna, fara sa se-ngramadeasca, dar…inima linga inima…linga Inima, …oamenii. adica cei care sint una cu Omul:)
    :)))
    ….de unde rezulta ca io tot pamea o tin, cum ca vremuri mai interesante decit astea de stau sa vina, …dar hei!, chiar au sosit!:))), nu mai gasesti prin Creatie:))))

  • ..tot avem asteptari de la insul asta marunt si nereprezentativ (KJ).

    Vedem prin comparatie, de exemplu, un Tudorel Toader suplu, abil, chiar charismatic – pt. un observator avizat, activand intr-un domeniu mult mai complex (ministerul justitiei) – cu recunoastere internationala – amintiti-va cum l au protejat omologii lui din comisia de la Venetia, atunci cand alde Orban si alti liberali „titrati” (a se citi :alti prostalai) au vrut sa i faca felul.

    Vreau sa spun ca ar fi de presedinte si cineva din Romania, care sa onoreze functia – sa aiba „palarie”de presedinte.

    Sunt convins ca daca votul ar functiona fara constrangeri si manevre, „glasul poporului”-vox populi vox dei, ar scoate solutia cea mai buna.

    Dar se petrece ca, serviciile militarizate (SRI – in primul rand) se baga si schimba regulile jocului (incalcand grav locul si rolul constitutional care i sunt atribuite). Totdeauna prostul care i si fudul.. Asa ca avem parte de rezultatul manevrelor unor sergenti majori,care pun in fruntea statului un profesoras de liceu, de doi bani (dupa chipul si asemanarea lor). Dupa mintea lor ii f bun.
    Dar, cand prin comparatie, vedem un Viktor Orban, abia atunci putem intelege diferenta.

  • Sa vedem ce zice vecinul Borissov:
    Am reusit sa obtin €29 de miliarde( cam ca noi, raportat la populatie).
    DAR, m-au ajutat prietenii, Merkel, Kunz si Rutte( uite ca Rutte are si prieteni) si le multumesc. E o diferenta?

  • Să vedem dacă în următorii 7 ani vom fi în stare să-i luăm și pe aceștia. Stăm f. prost la făcut proiecte.
    Am înțeles că punctele principale au fost investițiile in Green Deal, digitalizare și ajutorul ptr. criza sanitară.
    Green Deal înseamna închiderea totală a extracției cărbunelui și trecerea totală pe energie electrică. Să vedem cum se poate face asta.

  • Circul mediatic cu cele ”4 zile de negocieri” a fost pentru spalarea creierilor babuimii si pentru ”imaginea artistica” a liderilor prezenti la negocieri, care, vezi Doamne, au muncit pe branci pentru UE si pentru fericirea si prosperitatea celor ”de-acasa” ..! Dupa atata izolare in pandemie, chiar aveau nevoie un pic de ”actiune” cu..happy-end, ca sa nu zica populimea majoritara a Uniunii Europene ca a ramas a nimanui, si sa se apuce de prostii sub sloganul ”white lives matter”..!
    In mod real insa, pentru ca asa ceva (deciziile finale) nu se lasa ”pe ultima zi” si nici nu se iau sub presiunea oboselii si ”sentimentelor”, acordul fusese demult ”batut in cuie”, fiind negociat de ”politistii buni” si ”politistii rai” cu ajutorul canalelor diplomatice folosite si inainte. Informari despre forma finala primisera cu siguranta Spania si Italia (ambele avantajate), care au si facut ”ciocu mic” pe durata ”negocierilor”.
    Ceilalti, chiar daca s-au ”agitat” pe ici, pe colo, au fost de fapt ..figuranti..!
    Dintre toti, cel mai jalnic s-a comportat Iohannis, care nici macar n-a deschis gura sa le aduca aminte de promisiuni si sa zica si el ceva in apararea intereselor Romaniei si romanilor..! Un nimic..! O nulitatea de politician si sef de stat..! Nici nu-i de mirare ca in mandatele lui de presedinte România a pierdut tot ce putea pierde pe plan extern si a ajuns ”ultima gaina” a UE , iar drept urmare acum trebuie sa-si ..cerseasca drepturile si indeplinire apromisiunilor care i se fac, in loc sa impuna cu vigoare si demnitate sa-i fie respectate si nu ..conditionate..!
    Mai trebuie adaugat ca, in timpul pauzelor, sefii de state si de guverne se adunau grupuri si grupulete pentru a dialoga pe diferite teme. Iohannis s-a plimbat de la un grup la altul, sperand la un pic de..atentie. Nimeni nu l-a bagat in seama. Plus ca a fost singurul sef de stat care nu a purtat masca. Iata imaginile : https://www.fanatik.ro/presedintele-klaus-iohannis-singurul-fara-masca-intr-o-poza-alaturi-de-toti-liderii-tarilor-ue-fotografia-a-devenit-virala-19261090

    ”Ce politica sa duci TU STAT (!) sa stai tot timpul cu mana intinsa ? Asteptam investitorii ! Asteptam fondurile de la U.E. (pe toate domeniile) ! Asteptam sa ni se dea…Adica AM AJUNS NISTE MILOGI la nivel de stat! Noi nu suntem in stare sa facem NIMIC ! Si ii mai condamnam pe cersetorii de la Paris,Madrid,Roma.Berlin etc…EI (cersetorii) NE REPREZINTA !”(user Scorilo)
    Asa cum ne reprezinta si faptul ca suntem condusi de un presedinte cu 17 dosare penale pentru fapte de coruptie si de un premier si el anchetat pentru coruptie intr-un dosar penal..!

  • Iohannis: „Am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“.
    Propaganda de doi bani..! Iohannis n-a contat nici cat e negru sub unghie la summitul asta, si nici nu l-a intrebat nimeni , nimic, nu l-a bagat nimeni in seama..! La final a pocnit din calcaie, atat..! Din cauza asta România a a pierdut o gramada de bani..!
    Nu va spune nimeni, dar va spun eu..!
    Coada de topor Iohannis si camarila lui au tradat din nou interesele Romaniei si romanilor acceptand fara sa zica nici ”pâs” ca sumele din granturi (banii nerambursabili) sa fie micsorate, urmand ca diferenta pana la 79,9 miliarde de euro sa fie imprumtată..!
    Chiar si asa, toti banii sunt numai pe..hartie..! Pentru a-i accesa (fie granturile, fie imprumuturile) Iohannis si cocalărimea liberala trebuie sa prezinte cat mai rapid un plan de redresare economica ”beton” si ”calat” pe domeniile vizate de granturi si impumitiri, obiectivele carora le sunt destinate ..! Si n-au asa ceva..!
    In plus Iohannis a acceptat si conditionalitati de natura..politica (stat de drept, blea..blea..blea..)
    Sa nu uitam nici de faptul ca gargaristica propagandistica si declaratiile de intentii pe care Iohannis si cocalarii liberali le-au prezentat babuimii romane ca fiind ” plan de relansare economică de 100 mld. euro, pe zece ani”, nu valoreaza doi bani in ochii comisiilor europene..!
    Fara proiecte bine găndite si etapizate, si avizate chiar de catre ei, ”ordinatorii de credite” de la UE, birocratii corupti de la Bruxelles nu-ti dau nici macar un eurocent..!
    Iohannis si cocalarii lui liberali pot sa se milogeasca si din pozitia drepti in limba in fata lor, si tot degeaba..! Birocratii aia de la Bruxellles , unsi cu toate alifiile politicianismului putred de corupt, iubesc tradarea, dar nu dau doi bani pe tradatori si milogeala acestora..!
    In concluzie, dincolo de declaratia schizo-fanfaronarda de politruc mincinos a marionetei cotroceniste („Am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“) Romania, prin ”titularul politicii sale externe”, recte coada de topor pocnitoare din călcâie Klaus Iohannis, a pierdut din nou la toate capitolele: bani, respectabilitate, suveranitate.

    Si inca o treaba.. cele 4 zile de negocieri ale ”istoricului acordul de la Bruxelles, în patru puncte” a fost un ..film prost..! Un film cu un scenariu scris cu mult inainte si regizat in asa fel in cat sa-i prosteasca pe babuinii din est..! Un film cu Germania si Franta in rolul ”politistilor buni”, iar Olanda, Austria si Finlanda in rolul ”politistilor rai”.
    Cancelariile acestor tari au si scris..scenariul si iar durata si deznodamântul a surprins numai pe cersetorii obisnuiti (Romania si Bulgaria), care au si iesit cel mai in pierdere..!

  • in timp ce toata lumea topaie de bucurie, privind gramezile de bani,
    ….mie mi se pare ca… mai trebe bagat un stecher in priza:))) .
    si daca dorinta in ue e sa fie liniste, …la capatul stecherului asta se afla o boxa mareata! :)))

    in timp ce io ziceam, paici, ca vremurile sint mai complexe decit au fost vreodata pe planeta, iauite cum realitatea m-a indoit pina m-a crapat!:)).
    in ue ploua cu bani!, deci…trai neneaca cu banii babachii! :)))
    totusi, consumati raiul care a dat peste ue, cu moderatie, sa nu vi se aplece!:))))

    …imi bag coada ntre picioare, ciusdesc urechile, ma tupilez si o tulesc pîș-pîs de pe scena,…poate nu se prinde lumea! :))
    ăăă…sa nu uit. deci cu stecherul…! :)))

  • Ce a obtinut e un mizilic si ala f.greu de obtinut si ulterior fiind partial rambursabil. Numai cine nu a scris un grant nu stie cat este de laborioasa si de complicata intocmirea, iar daca si numai daca este elegibil,urmeaza finantarea etapizata si plina de hopuri.
    Sa-i felicitam din nou pe polonezi si unguri, chiar merita!

  • Pai si ce-ati fi vrut sa iasa din dulap!
    Cand a avut ceva de spus!
    A tacut la comanda ,inteligent si intelept!
    Romanilor sa le iese prostia prin urechi,ca doar l-au votat ca oile!

  • In aceste conditii,
    „De remarcat că în textul final al Declarației Consiliului European apare și condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. Mecanismul e următorul: Comisia Europeană va propune măsuri în cazul încălcării statului de drept, care vor trebui adoptate de Consiliul UE (statele membre) cu majoritate calificată (ceea ce înseamnă că trebuie aprobată de 15 dintre cele 27 de state membre, care să aibă minimum 65% din totalul populației UE). Apoi, în textul final apare și mențiunea ”Consiliul European va reveni rapid asupra chestiunii respective”,
    si stiind cum este apreciata tara noastra dupa criteriile MCV, este de asteptat ca suma 80 milierde sa fie redusa drasctic.
    In plus, este cunoscuta lipsa noastra de „entuziasm” pentru „extragerea” fondurilor europene, aceaste nefiind „profitabile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *