Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier

Klaus Iohannis a pețit USR-PLUS până i-a reușit căsătoria din interes

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea președintele USR, Dan Barna confirmă ipoteza lansată de Ion Cristoiu, potrivit căreia Klaus Iohannis, după întâlnirea cu conducerea PNL, forțează o alianță între cele două formațiuni.

„Nu am nicio îndoială că marea majoritate a oamenilor din PNL și-ar dori să guverneze singuri sau cu niște partidulețe-balama și să păstreze guvernarea ca atare, cum, de ce să nu o recunosc, și noi, în USR ne-am dori să putem guverna singuri. Realitatea însă, și în politică asta contează, este că și sondajele și voința electoratului e una destul de clară de o bună bucată de timp. Românii se așteaptă la o coaliție USR-PLUS-PNL. O coaliție care să fie stabilă și o coaliție care să poată să facă reforme”, a afirmat Dan Barna. Liderul USR recunoaște că s-a consultat mai des cu Iohannis „Am avut corespondențe în ultima perioadă într-adevăr. Avem un dialog deschis, cum e și firesc să fie. Prin intermediul telefonului, dar sunt subiectele de agenda zilei, perspective politice, colaborări. Eu o consider o relație bună”.

Și cu Ludovic Orban „discut des la telefon, nici aici nu e niciun fel de problemă”.
Însă, după alegeri USR-PLUS va merge la Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *