Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Klaus Iohannis, expert în proverbe românești. Azi, categoria „să vindem pielea ursului din pădure”

Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, cu experți care, probabil, l-au prostit că vaccinul împotriva Covid-19 este gata. Prin urmare, președintele s-a grăbit să ne dea vestea cea mare și, în ziua în care România a înregistrat un record de cazuri de infectări, ne-a vândut pielea ursului din pădure.

„Ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, un vaccin sigur și eficient, iar eforturile făcute la nivel internațional confirmă dorința tuturor de a avea acest vaccin. România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, atunci când acestea vor fi disponibile, urmând ca țării noastre să îi revină o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității, totuși, destul de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a spus Iohannis. Deci, „sperăm” e cuvântul de ordine. Dacă nu ar avea o treabă cu bisericile, ne-ar fi trimis să ne rugăm.
Până atunci ne recomandă, ca de obicei, „purtarea măștii, igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor”. Tot mai multe persoane care nu ar putea fi bănuite că nu respectă aceste recomandări (de exemplu, ministrul Virgil Popescu, Simona Halep și alții) sunt depistate pozitiv. Deci, este limpede că aceste măsuri nu sunt infailibile.

După care a explicat planul de vaccinare. Cu vaccinul care „sperăm” că va ieși.
„Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm totodată că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale. Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătății și cu experți din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirii României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital. Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a anunțat președintele. De ultima parte s-au bucurat cei care vor primi bani pentru „corecta informare”, cam aceiași care primesc acum pentru propagandă și vestirea apocalipsei.

În ceea ce privește alegerile, Iohannis rămâne pe poziție: „În momentul acesta, nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor”.

Despre testare și ce face Slovacia, care a testat aproape toată țara, Iohannis nu are o părere bună, că au făcut de capul lor: „Slovacia este singura țară care şi-a propus un astfel de demers. Premierul slovac ne-a informat chiar în cursul ședinței informale a Consiliului, pe care am avut-o în format videoconferință – experții nu sunt convinşi că o testare în masă aduce un rezultat palpabil, dintr-un motiv foarte simplu. De exemplu, noi doi, dacă ne testăm acum, în această seară, și rezultatul este negativ, oricare dintre noi, dacă nu are mare grijă, este posibil să ia boala mâine şi, atunci, rezultatul testului a devenit deja destul de irelevant”.

După care, președintele a decoperit secretul lui Policinelle: „Pandemia se poate termina numai în două feluri, fie dacă se îmbolnăvesc suficient de mulţi, şi Doamne fereşte să se întâmple acest scenariu la noi, sau dacă se găseşte un vaccin”.

Evident, a existat și momentul de campanie electorală și am aflat că oamenii mor din cauza PSD. Premierul Ludovic Orban le reproșa oamenilor că mor pentru că se îmbolnăvesc.
„De aceea este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătăţii, de aceea este nevoie de un alt tip de guvernare decât am avut în ultimii 30 de ani. Dacă aţi pus problema aşa, pot să vă spun că PNL este singurul partid care poate să vină cu o altă politică care poate să implementeze o reformă autentică, împreună cu o largă majoritate din parlament care se va forma, evident, după alegeri”, a spus președintele anunțând și cine va câștiga alegerile. În aceste condiții, o decizie înțeleaptă pentru protejarea populației ar fi evitarea alegerilor și numirea din oficiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis, expert în proverbe românești. Azi, categoria „să vindem pielea ursului din pădure””

  • Sigur ASTIA au ceva de castigat la toate astea care sunt facute sa se intample

    Din greseala in greseala, spre prepastia finala !

  • Atâta poate mintea numitului Klaus Werner, ce poți să-i ceri?! Să-i explicăm ca pentru cei puțintei la minte: testarea nu se face pentru depistarea negativilor ci a pozitivilor, care pozitivi intră în carantină și nu-i mai infectează pe ceilalți. O fi suficient de simplu și pentru domnul acesta cu domiciliul la Cotroceni (prin voia poporului, desigur)?!?

    • Pana la urma, cum o fi reusit sa faca fizica un om pe care nu-l da logica afara din casa? O fi invatat-o ca pe poezie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *