Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis: În același timp, începe campania electorală

Klaus Iohannis este o persoană goală de conținut. Nu este capabil să emită empatie, să simtă afecțiune sau să înțeleagă momentele critice cu care se confruntă o țară întreagă. După ce a renunțat la organizarea alegerilor locale la termen (nevoit), acum se încăpățânează să le organizeze pe cele parlamentare pe 6 decembrie știind că dacă se vor organiza în primăvara PNL nu va mai câștiga alegerile. Un om cu o minimă rațiune ar găsi și alte argumente în afara PSD, care are mai mult de un an de când nu mai este la guvernare.

Ideea acesta a urii, a dezbinării, a unei campanii de manipulare în presă cum că totul izvorăște de la existența unui partid este una de orientare extremistă. Cu toate păcatele sale, PSD-ul este un partid legal.

În planul său, împreună cu guvernul său și cu serviciile sale, Klaus Iohannis, din palatul Victoria declara: cred că suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Trecând peste exprimarea de țață de genul „cred că suntem”, care exprimă un tip de om care nu știe sigur ce crede completează, pe bună dreptate, de parcă dreptatea este bună, nebună sau altfel!

Am avut și astăzi mulți, prea mulți, care au decedat. Din această exprimare a președintelui ne dăm seama că cei testați pozitivi și cei de la terapie intensivă sunt doar o cifră. O cifră care-l obligă pe el să se exprime.

Și trebuie să fim foarte realiști. Nu știu dacă-i spune cineva dar cuvântul trebuie este unul gol de conținut, folosit de cei care au grave carențe în exprimare, iar sintagma „foarte realiști„ este una tâmpă. Nu poți fi puțin sau mai mult sau foarte realist! Ori ești, ori nu ești!

Pe lângă faptul că ne transmite măsurile, folosește excesiv …ceea ce ne demonstrează orgoliul său disprețuitor. Să treacă la muncă! Nu să treceți, să trecem, să facem…poate împreună. Nu ne-a explicat de ce noi trecem cu toate școlile în online în comparație cu statele occidentale care nu au luat o astfel de măsură.

Evident că noi dorim să controlăm extinderea, răspândirea pandemiei. Am completa noi cu faptul că nu sunteți în stare, că nu puteți, dar nici nu vă stresați să găsiți soluții. Nu dorim să închidem economia românească, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Ați înțeles? Își doresc! Că nu pot, este altă problemă!

În același timp, începe campania electorală. De aceea s-a deplasat președintele la guvern. Să ne anunțe începerea campaniei electorale în ziua cu cei mai mulți infectați din România.

Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Vedeți în Klaus Iohannis un democrat real? Un tip care și-a sacrificat viața în slujba democrației? Un tip care s-a luptat pentru dreptul la exprimare în regimul comunist pentru că democrația nu poate fi pusă în paranteză? Sau îl vedeți un oportunist care caută orice mijloc de a-și organiza alegerile?

Discursul președintelui, pus aseară pe Facebook, a adunat până la ora când scriu acest articol peste 22 000 de comentarii. Pentru că EL este prea comod să și le citească, vom pune noi aici câteva dintre gândurile celor care-l urmăresc deoarece știm că presa care există doar pentru a-l lăuda nu se va sinchisi să le popularizeze:

Marcel Popescu: Ghinion ! Chiaburul României a decis! Felicitări!

Mina Petrescu: Du-te … !Sa …. cu tot cu guvernul tău de tâlhari, trădători ,vânzători de țară!

Viorel Bălan: Nu înțeleg de ce restricționați circulația noaptea ? Ce treabă are virusul noaptea ?

Dănuț: Dar nici să nu ne chemi la vot, ne-am înțeles?

Alin Ivanciu: Dă-mi și mie nenea Iohannis un salariu de-al tău ca să pot sta și eu liniștit în casă! Promit că dacă faci lucrul ăsta nu mai ies pana la anul afară!

Marius Lucian: În acest caz, vă solicit :

  • – 32 de laptopuri sau tablete;
  • – pentru 32 de elevi…internet;
  • – electricitate pentru 5/32 elevi;

Toate acestea până luni, nu de alta, dar elevii mei au o situație financiară…așa…precară spre modestă!

Andrei Katalin: Mulțumim domnule, o să “închidem” si noi votul de pe 6 Decembrie !

Natalia Nicola Daria Urdăreanu: Domnule Președinte lăsați școlile deschise că nu toți părinții au posibilitatea să le ofere la copii tablete și internet.

Dan Beșu: Care e raționamentul restricției de circulație pe timp de noapte?

Emil Calinescu: Vă rog, domnule președinte, închideți și ușile blocurilor. Nu se poate să le lăsați deschise!

Mikola Petriko Gabriella: Cel care își câștigă pâinea vânzând ceva la piață acum ce face? Rabdă de foame?

Ionuț Măte: Da bravo mă! Fix pe timp de noapte era problema! Și faptul că magazinele se închid cu o oră mai repede, rezolvă problema. Vai de capul vostru! Luați și voi decizii cât să nu vă scoată lumea ochii..penibil.

Octavian Balan: Acum parcă îmi pare rău ca nu am votat-o pe Veorica…

Zora Netzer: Vom trece prin aceasta criză împreuna ? Eu sunt o simpla adolescentă care vrea sa respecte aceste reguli ! Dar nu vă gândiți că unele lucruri nu sunt puse cap la cap ? Înțeleg că este o țară democratică ,dar totuși în secțiile de vot nu mai exista COVID? În vară când nu erau atâtea cazuri s-au închis școlile si am stat în stare de urgență ! Acum când era focarul cel mai mare s-au deschis și bineînțeles că acum le închideți ! Vă gândiți și la noi ? Ne stricăm ritmul ! Metabolismul ! Programul! Și nu mai zic că la ce învățământ online avem o sa fim un viitor de inculți!

Cristina Monica Ilovan: Ce fac copiii care nu dispun de dispozitive pentru învățământ online? Ce să mai zic de școlile care dețin calculatoare vechi și care nu au încă echipamente cu care să poată preda online? Ce sa zicem de copiii care nu au curent electric? Despre ce vorbim domnule președinte? Habar nu aveți s-au nu vreți să aveți habar de ceea ce se întâmplă în România….vai de noi și de viitorul copiilor noștri.

Lăcrămioara Babat: In Anglia sunt peste 1 milion de infectați și nu s-au închis școlile cu toate că a intrat în carantină toată țara! Copiii care nu au facilități în România cum or să facă școala online, prin telepatie? Și ce școală online mai e și asta frate, gândiți-va la copii de clasa întâi care trebuie sa învețe sa țină stiloul….

Sunt doar câteva din cele peste 22 000 de comentarii de pe pagina președintelui. Faptul că are doar o idee, o singură idee și aceea fără logică, ar trebui să fie suficient ca românii să se preocupe serios de viața socială și politică. Altfel, vom fi doar mielușei în complicatul joc al scenariilor politice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *