Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Klaus Iohannis în opereta „Am un Guvern de un leu și fac cu el ce vreu!”

La o distanță de patru ani, Klaus Iohannis a repetat opereta „Am un Guvern de un leu și fac cu el ce vreu!”
Ca și în 2015, în disprețul Constituției, pe care el și Generalii din Camarila cu epoleți o violează zilnic în grup, președintele în exercițiu a participat la ședința informală de guvern din seara zilei de luni, 4 noiembrie 2019, și apoi, a doua zi, marți, 5 noiembrie 2019, la instalarea miniștrilor din ministerele mai importante.

Față de momentul anticonstituțional din decembrie 2015 cel din noiembrie 2019 are cîteva deosebiri fundamentale.
Pentru a le înțelege trebuie să recapitulăm datele celor două momente.

2015
4 noiembrie 2015: Victor Ponta își dă demisia din funcția de prim-ministru
10 noiembrie 2015: Dacian Cioloș e propus de Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru.
17 noiembrie 2015: Guvernul Dacian Cioloș e investit de Parlamentul României.
17 noiembrie 2015, seara: Guvernul Dacian Cioloș depune Jurămîntul la Cotroceni.
17 noiembrie 2015, seara, după Jurămînt: Klaus Iohannis participă la prima ședință a noului Guvern.
17 noiembrie 2015 noaptea, după ședința de Guvern: Klaus Iohannis participă la investirea ministrului Apărării, a ministrului de Interne, a ministrului Afacerilor Externe.

2019
10 octombrie 2019: Guvernul Viorica Dăncilă e demis prin Moțiune de cenzură.
15 octombrie 2019: Ludovic Orban e propus de Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru.
4 noiembrie 2019: Guvernul Ludovic Orban e investit de Parlamentul României.
4 noiembrie 2019, seara: Guvernul Ludovic Orban depune Jurămîntul la Cotroceni.
4 noiembrie 2015, seara, după Jurămînt: Klaus Iohannis participă la prima ședință a noului Guvern.
5 noiembrie 2019: a doua zi: Klaus Iohannis participă la investirea ministrului Afacerilor Externe, a ministrului de Interne, a ministrului Apărării și a ministrului de Justiție.

Cu mici excepții, programul Președintelui în cadrul operetei „Am un Guvern de un leu și cu el fac ce vreu!” e în 2019 același ca în 2015.
De remarcat că anul acesta Klaus Iohannis a participat la instalarea Ministrului Justiției, ceea ce n-a făcut în 2015.
De ce?
Ana Birchall, încă PSD-istă prin căcăcioșenia liderilor PSD, care se tem de Înalta Protecție de la Washington a distinsei, a fost înainte de a pleca de la Minister o harnică ordonanță în fustă a Generalilor din Sistem. Klaus Iohannis a participat și la instalarea noului ministru pentru a-i putea mulțumi, în numele Generalilor, pentru abnegația cu care a îndeplinit ordinele.

Sînt însă deosebiri fundamentale între cele două momente, care fac din momentul 2019 un odios atentat la democrație și la Constituție:

 1. În noiembrie 2015, Guvernul Dacian Cioloș a apărut opiniei publice drept o soluție de ultim moment găsită de președinte la Criza politică produsă de demisia lui Victor Ponta din funcția de premier. S-a apelat la un guvern de tehnocrați, fără bază într-o majoritate parlamentară. Prin urmare, binecuvîntarea președintelui Klaus Iohannis, aflat la doar un an de la alegerea în înalta funcție de la Cotroceni, deși anticonstituțională, a avut un rost, cel puțin în ochii opiniei publice. Deoarece Guvernul tehnocrat era o noutate în postdecembrism și în plus era lipsit de o majoritate parlamentară angajată la asta prin acorduri scrise, președintele a simțit nevoia să-i dea ceva din capitalul său politic pentru a putea administra țara pînă la alegerile din decembrie 2016.
  În noiembrie 2019 situația e radical schimbată. Guvernul Dăncilă a fost demis prin Moțiune de cenzură și nu printr-un accident în genul demisiei premierului, ca în 2015. Pentru trecerea Moțiunii de cenzură, cel puțin oficial (deși în realitate au lucrat Generalii din Camarila cu epoleți) principalul partid de Opoziție a angajat negocieri cu alte partide și mai ales cu parlamentari pentru crearea majorității cerute de trecerea Moțiunii. Zile în șir opinia publică a fost informată cu activitatea lui Ludovic Orban, în numele PNL, de creare a noii majorități. Ca urmare a acestei activități, Moțiunea de cenzură a trecut. Imediat, potrivit Constituției, președintele a desemnat pentru formarea noii majorități pe Ludovic Orban. Au urmat timp de 10 zile negocieri cu partidele din Opoziție și cu cele care au fost în Coaliția de guvernare anterioară – gen ALDE – pentru formarea unei majorități care să sprijine noul Guvern. Așa s-a creat o coaliție majoritară alcătuită din PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE și un număr de parlamentari de la PSD și ProRomânia, angajați în negocieri pe persoană fizică. Neîndoielnic, și în acest caz cuvîntul hotărîtor l-au avut generalii. Apăsînd pe buton ei au scos din silozul de ofițeri acoperiți pe Mihai Tudose, cel cu chestia aia mereu în gură, care, luînd acum în gură, pentru a o pîngări, vorba Patrie, s-a așezat în fruntea unui comandou alcătuit din camarazi de Unitate Mobilă pentru a asigura trecerea noului Guvern. Totuși, în ochii opiniei publice a fost vorba de negocieri duse de PNL pentru a-și asigura o majoritate. Nu numai pentru trecerea Moțiunii, dar și pentru sprijinirea în Parlament a guvernului monocolor Ludovic Orban. În aceste condiții, din punct de vedere oficial, Guvernul Ludovic Orban n-are nici o legătură cu președintele. Constituțional, președintele l-a desemnat pe Ludovic Orban să facă majoritatea. Ludovic Orban a făcut-o. Constituțional, președintele, aflat deasupra intrigilor de pe scena politică, prezidează ceremonia de depunere a Jurămîntului, după care se ocupă de îndeplinirea prerogativelor stabilite de Constituție. Ședințele de Guvern, instalarea noilor miniștri sînt de datoria exclusivă a premierului. Mai ales pentru că, repet, acum e vorba de un guvern politic, al unui partid mare, puternic, sprijinit de o Coaliție de partide în Parlament.
  Prezența lui Klaus Iohannis la prima ședință a guvernului și participarea la instalarea unor miniștri sînt acte fără rost.
  Dar nu numai atît.
  Prezența conferă guvernului PNL, un guvern al unui partid puternic, statul de guvern de pisoi jigăriți, pe care mama, pisica, îi prinde de ceafă cu gura și -i pune unde vrea ea. Din acest punct de vedere, deosebirea față de Guvernul Cioloș sare în ochi. Deși alcătuit din oameni adunați de pe stradă, întîia oară mulți dintre ei în funcția de demnitari, Guvernul Dacian Ciloloș a manifestat o anume demnitate față de Klaus Iohannis. A fost impusă asta și de prestația lui Dacian Cioloș. Guvernul PNL, deși alcătuit din lideri politici puternici, din politicieni hîrșiți, dacă nu chiar prea hîrșiți, au manifestat o slugărnicie grețoasă față de Stăpînul de la Cotroceni. Imaginea de puradei bucuroși c-au primit de la Moș Crăciun o ciocolată a fost întărită de năstrușniciile lui Florin Cîțu. În continuarea deraierilor de pe vremea cînd nu era ministru, Florin Cîțu și-a postat pe facebook poze selfie făcute în ipostaza de membru al Guvernului. Imaginea de guvern de cameriste trimise de Stăpîn la Victoria ca să-i schimbe lui cearșafurile a fost întruchipată de ploconelile zîmbărețe ale lui Ludovic Orban. Bucuros, în fine, că e premier și prin urmare pînă la intrarea în casă i s-a făcut o șosea națională pentru tiruri cu d-ale gurii, Ludovic Orban mai că nu i-a cîntat lui Klaus Iohannis, la mandolină și din gură, Mulțumescu-ți, Jupîne!
 2. Deosebirea gravă, cu iz penal, față de 2015, stă în ipostaza de acum a lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis e candidat la președinție în săptămîna dinaintea primului tur. Ceremonia de depunere a Jurămîntului, prezența la prima ședință a guvernului, participarea la instalarea unor miniștri, au fost tot atîtea acțiuni electorale publice prin folosirea abuzivă a funcției de președinte. Cu acest prilej Klaus Iohannis a ținut discursuri electorale, unele împotriva candidatului Viorica Dăncilă, altele de prezentare a programului său Pentru o Românie normală. Încălcarea normelor de comportament electoral e clară. Față de ceilați candidați Klaus Iohannis și-a folosit abuziv funcția pentru a-și face campanie electorală în chip ilegal.
  Ar fi trebuit ca măcar unul dintre contracandidați să-i facă plîngere la Biroul Electoral Central sau chiar la DNA pentru abuz în serviciu.
 3. E mai mult decît semnificativ pentru democrația de fațadă din România de azi faptul că nimeni nu reacționează la încălcările Constituției de către Klaus Iohannis. Presă, societate civilă trec nepăsătoare peste obișnuința lui Klaus Iohannis de a trata Constituția ca pe o tîrfă ieftină.

Semnificativ pentru complicitatea liderilor politici la aceste încălcări ale Constituției rămîne reacția lui Călin Popescu Tăriceanu la prezența lui Klaus Iohannis la prima ședință de guvern. Președintele ALDE a declarat:

„Nu pot să înțeleg ce rol a avut descinderea lui Klaus Iohannis. Nu dă bine, nu dă cu plus. Trebuie să existe o independență, o separație a puterilor, o separație între președinte și Guvern.

Vi-l amintiți pe Călin Popescu Tăriceanu de pe vremuri? Vi-l amintiți cum reacționa la încălcările Constituției de către Klaus Iohannis?
Comparați ce declara Călin Popescu Tăriceanu pe vremuri despre astfel de isprăvi ale lui Klaus Iohannis cu behăitul politicos de acum!

Luni, seara, așteptînd să intru în partea a doua a emisiunii lui Ionuț Cristache de la TVR, am urmărit în sala de protocol confruntarea dintre Cătălin Ivan și Thedor Paleologu.
Ce buni sînt! mi-am zis.
Dar ce folos! mi-am adăugat: Softul de la STS a încheiat de mult primul tur!

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis în opereta „Am un Guvern de un leu și fac cu el ce vreu!””

 • IDEI CONTEMPORANE
  HRANA PENTRU SASE MILIARDE
  Conferinta a Clubului de la Roma
  – septembrie 1983 –
  Prof. Tiberiu Muresan, dr. Eugen Buciuman

  “Concentratia de dioxid de carbon continua sa creasca. Cauza principala a acestei cresteri este degajarea de CO2 prin arderea combustibililotr fosili. Defrisarea padurilor este alta cauza.[…]. p. 97
  1986
  EDITURA POLITICA
  BUCURESTI

 • Atenție ACHTUNG !
  Va urma un lanț de arestări, in cadrul FESTIVALULUI CĂTUȘIADA ROMANIEI, cu defilarea actorilor PRINCIPALI, pe PODIUMUL din jurul DNA-ului!
  SE VOR PLĂTI POLIȚE, PE BANDĂ RULANTĂ!!!

  • Cum zisei, e mai usor sa faci circ, decat ceva treaba..
   Sa arestezi f0 20 de nemernici costa mai putin decat sa multumesti 20 de milioane de sarmani.
   Dar populimea, ca in vechile circuri romane, multumita! 🙂

 • Bazdaganie, nu ai raspus la asta:
  ”Adicaaa, sa-ntelegi si tu: ti-am reprosat cumva ca ai reactionat la o obscenitate, sau ca pupi in c*r un obscen??
  Poti sa faci diferenta, sau te doare tare tigva cd fortezi neuronu´?”
  Ti-am atins coarda de sluga pupincurista si te-ai blocat??

  • Da’ cine p…a ma-tii te crezi tu, ba, caricatura, de îti face impresia ca sunt obligat sa-ti raspund la toate întrebarile cretine pe care mi le pui?! Ba, dobitocule, eu nu i-am tinut isonul niciodata lui Cernat când a scris porcos, asa cum ai facut tu cu Serban, pe care l-ai lins cât ai putut! Relatia dintre mine si Cernat a fost întotdeauna respectuoasa, ne-am dat replici doar pe subiecte politice!
   Vezi-ti mai bine de viata ta si nu te tine tot de c-ru meu p-acilea ca o catea în calduri, ca asa, demonstrezi tuturor ce kkt de om esti!

   • Punctual, eu scriu doar aici, tot ce am scris e in istoric.. Daca poti face dovada a ceea ce sustii, fa-o!!!
    Daca nu, esti exact acel trist, penibil, frustrat, parasit de proprii copii.. Mi-ar fi mila de tine, daca nu ai fi, in esnta, un porc ordinar, la fel ca Cernat…dar muuuult mai rau, pentru ca esti ascuns!

    • Ia uita-te la tine, ba, rahat cu ochi! De unde stii tu ca sunt parasit de copii, ba, javra nerusinata?!
     Ba, nesimtitule, de unde stii tu, unde locuiesc toti copiii mei, ba, mizerabilule?! Si daca unii sunt în tara, asta înseamna ca m-au parasit, ba, intrigant fara ratiune ce esti!

     • Bai, baiatule! in esenta, incerc sa te dezradicalizez.
      Adica, daca-ti scoti capul din c*r (e din english), s-ar putea sa te bucuri si tu de viata, esti crancen pentru ca nu ai avut parte de apreciera pe care crezi ca o meriti..
      E posibil sa nu fie vina celor din jur, ci a ta. Daca crezi ca, lasandu-te eu in pace, iti rezolvi problemele, te inseli amarnic!!
      Gandeste-te la asta..Nu sunt eu dusmanul tau, tu esti!

     • Esti de-a dreptul nebun, du-te naibii! Baaa, stii tu ca eu nu ma bucur de viata, ca nu ma bucur de aprecierea pe care o merit, ca sunt crâncen, radicalizat…
      Du-te si trateaza-te, omule, nu mai delira în public!
      Ba, scârba, stii cum sunt tratati toti medicii în Franta, de catre pacienti? Ca niste D-zei. Stii cât câstig eu pe luna, ratatule?! 7000. Stii ce familie am eu, cârcotasule? O familie foarte reusita. De ce, ma-ta, ar trebui sa fiu eu, dupa capul tau, un amarât nefericit etc?!
      Cara-te, ca m-am saturat de tine pâna peste cap! Stai dracului în banca ta, ca eu nu te-am provocat niciodata! Clar?!

     • Bine, ba! Cum zici tu..
      BTW, nu-mi face placere sa ma laud cu asta, pentru ca nu mi se pare important, dar tot insisti si te lauzi.. eu castig cam de 4 ori mai mult ca tine, fara sa muncesc mai mult de 2 ore pe zi..de acasa!
      Am incercat sa te aduc cu picioarele pe pamant, nu vrei, incordeaza-te mai departe!

     • A, scuze împarate! 28.000 euro net pe luna, zici? 2 ore de munca pe zi! Ha, ha, esti dus, dus!

     • Bivole, nu ca angajat! Scoate-ti capul din c*r, cum ti-am zis..

     • Stii cate firme au profit de peste 500k anual, in Romania??
      Sau esti redus la cabinetul tau de la tara??

     • Boule, cabinetul meu este la oras si tu nu ai cum sa câstigi nici în privat 28.000 pe luna, lucrând 2 ore pe zi!

     • Retard! Iti repet ca la prosti: nu angajat!

     • Bai taranoiule, tu nu poti sa percepi ca exista oameni care nu sunt slugi?
      Ridica un pic privirea, daca zici ca stai in Franta, dincolo de satul tau, unde esti privit ca un ¨Dumnezeu¨ pentru ca faci clisme la babe sau le pupi pe hemoroizi, whatever…
      Chiar in halul asta de idiot esti, ca, daca la tine la tara te-ai ridicat deasupra celorlalti ghertoi, ai senzatia ca esti Alesul Lui pe Pamant??

 • Cum era de asteptat, a inceput Mandolina cu ce ”dezastru” au mostenit de la pesedei… Parca am mai vazut filmul asta, la FIECARE schimbare de macaz.
  E mai simplu sa faci circ, decat sa faci ceva treaba.

 • @ mârlanul blogului, Cernat
  Asa, gramatic mojic si agramat?! Zici ca „stabil” rimeaza cu „inevitabil”, mitocane?!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 • Bazdaganie perversa! Cum era cu pupatu-n c*r al obscenilor de pe blog?? Ca vad ca ti s-au lipit buzitele de dosul lui Cernat..mancati in tandem kkt! N-am gasit alta rima. 😛

  • Fous-moi le camp, crétin! Azi nu am timp de magariile tale!
   Spurcaciune, nu exista nicio obscenitate în postarea lui Cernat la care am reactionat, asa ca tu papi kkt, perversule!

   • Iar repeti ca papagalul..si e vorba de personaj, bivole, nu de postarea la care ai raspuns.
    Ba, uneori ma intreb, chiar esti atat de prost, incat sa dai asa raspunsuri penibile?
    Raspuns corect: DA!

    • Adicaaa, sa-ntelegi si tu: ti-am reprosat cumva ca ai reactionat la o obscenitate, sau ca pupi in c*r un obscen??
     Poti sa faci diferenta, sau te doare tare tigva cd fortezi neuronu´?

   • Auzi mai, sluga frantuzita? Ti-ai epuizat vastul vocabular din limba romana (perversule si ratatule) si te dai crocant in franceza?
    Si te milogeai sa-ti spun¨Monsier¨ ..Bine ba, Monsier Vasile , cum a mers ieri cu clismele la ¨vizitele la domiciliu¨? 😀

    • Deci vrei sa variez. Bine, ba, imbecilule!

     • Imi place, ca altfel iti accepti statultul de sluga frantuzita care face clisme..
      Te-a deranjat doar aia cu vocabularul. 🙂
      Variaza pe ma-ta, bou ignorant!

     • Da, ba, imbecilule, tu esti inteligentul! Doar o persoana inteligenta ca tine poate sustine ca un medic face clisme pacientului. Vrei sa-l imiti pe Serban în felul în care ma ataci, dar esti atât de „slab pregatit” si atât de anost, încât am început sa regret lipsa nebunului.

     • Taranoiule, ti-am spus ca ai simtul umorului mai putin dezvoltat decat o bordura. Nu stiu de ce il tot amintesti pe Serban, pe care spuneai ca nu-l iubesti pentru ca nu stiu ce ti-a zis.. Se pare ca n-ai trecut peste pierderea suferita. 😛

     • Nu, boule, tu nu ai simtul umorului, d-aia îti raspund serios la glumele tale proaste si prost formulate.

     • Elegant!! Vezi ce faci cu spumele alea de la gurita, ca iar ti-ai patat babetica.. 😀

     • Spune corect BAVETICA, agramatule!

     • Ha, ha, ha…cine ar putea sa stie mai bine???
      QED

     • Ia d-aici taranoiule, ca tot iti place tie sa verifici.. Baaa, dar mult esti prost!!
      https://www.dex-tex.info/dictionartextil/id.Babe%C5%A3ic%C4%83/i.html

     • Adori sa te iei dupa prosti, prostalaule!
      Zicem BAVETA, nu, BABETA, deci zicem BAVETICA, nu BABETICA.
      Mai studiaza!

     • Cine ”zicem” bai, bivole? Ti-am aratat ca se foloseste si este larg acceptata si varianta folosita de mine.
      Dar, daca vrei, iti dau tie victoria asta: faci spume pe bavetica, nu pe babetica!! Happy Pappy??

 • Înainte era „am un guvern de-un leu, nici acela nu-i al meu, dar vreau să-l beu”.

 • @emilzmau
  Aciuându-se, respectiv bălăcindu-se, cred c-ai vrut să scrii, n’așa ?
  Despre virgulele lipsă, nu mai spun nimic, din „jenă”!
  Tu scrii incorect, la MIȘTO, sau chiar a început să-ți placă să fii CORECTAT!

 • Decât un guvern de-un leu
  Numit și GUVERNUL MEU,
  M-am gândit, fără să vreu
  Că va fi doar un RATEU !
  Si-aș vrea să dea Dumnezeu,
  Să nu mă înșel, doar EU !
  Știți cum e:
  NAM GĂSIT ALTĂ RIMĂ !

 • Vorba unui amic: what’s the point? Vreti sa spuneti ca avem o clasa politica de papitoi, care se dau tigri cu portarul de la guvern şi-s gaini umile in relatia cu seful? Asta-i un truism pe care il stie toata lumea. Ori ca Johannis a incalcat Constitutia? Da, dar nu in ultimele trei-patru saptamani, de cand cu epopeea politico-artistica a lui Orban.

  Cu privire la „batalia” dintre Ivan şi Paleologu… nu, personajele nu-s bune, oricat de simpatici ne-or fi. Daca erau politicieni buni, aveau in spate ceva, pe cineva, un partid. Ivan are in spate ce? Fix nimic. Paleologu? Umbra lui Basescu. Atat.

  PS Tot nu v-ati lamurit cum sta treaba cu softul STS-ului?!…

 • Va trece putin timp pâna când Tariceanu va behai ca Sectia Speciala de Investigare a Magistratilor trebuie desfiintata si ca DNA nu a facut niciodata niciun abuz. :mrgreen:

  • Mai degraba cred ca Tariceanu isi va pierde imunitatea asigurata anterior de PSD si se va duce sa isi rezolve problematica bogata de la DNA.

   • Mda, parca nu i-o pot asigura noii lui colegi de joaca…
    Ba, da si DNA-ul asta, tot o icoana a ramas pentru unii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog