Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Klaus Iohannis le pregătește românilor încă o lună de stat pe cuptor

Duminică, 12 aprilie 2020, am discutat cu Marius Tucă la emisiunea sa de pe Mediafax, Ultima oră, despre nevoia relansării cu orice preț, fie și parțială, a economiei românești.
Am căzut de acord cu Marius Tucă, la fel ca mine, la fel ca Adrian Sîrbu, ca să semnalez doar pe cei din Trustul Mediafax, că se pune greșit problema prin formula relaxarea interdicțiilor sociale. Formula are o netă conotație viligiaturistă. S-ar impune, potrivit acestei formule, renunțarea la unele măsuri pentru ca lumea să iasă din case. Să iasă din case în parcuri, la baruri, la discoteci și la meciuri.

Comandamentul de interes național al relansării economiei românești nu înseamnă relaxarea interdicțiilor, ci crearea condițiilor pentru ca în anumite sectoare ale economiei să se muncească din nou.
Nu se pune problema ieșirii din case, ci problema mergerii la muncă.

În pofida acestui comandament, Klaus Iohannis se pregătește să prelungească prin decret Starea de urgență cu încă o lună.
Încă o lună de zile în care vom sta în casă. Încă o lună de zile în care nu vom putea ieși să trăim în chip sadovenian primăvara. Încă lună în care copii nu vor merge la școală, dar nici în parc, riscînd să ajungă nu numai analfabeți, dar și obezi.
Așa își vor spune mulți români, evident supărați.

Supărarea le va trece repede.
Se vor gîndi că regimul Iohannis le-a promis că în tot acest timp, dar și după, românilor care stau acasă le va da statul tot ce au nevoie. Statul le va plăti salariile. Statul le va plăti pensiile. Statul le va plăti ratele la bancă, facturile la curent, gaz, apă, internet, crescute amenințător prin sporirea consumului casnic inerentă statului acasă. Și cînd se va da drumul la mall-uri statul le va plăti cărucioarele pline cu mărfuri. Cum statul le va plăti sejururile pe litoral sau la munte.
Se vor gîndi așa nu numai angajații, dar și angajatorii, chiar și cei care se temeau pînă nu demult că vor da faliment din cauza Crizei de Sănătate.
Și după ce vor gîndi astfel, românii vor fi fericiți că vor mai sta încă o lună acasă, pe cuptor. Și firește vor fi de acord cu prelungirea stării de urgență.

Sondajul Ires recent încheiat arată că 83% dintre români consideră bună și foarte bună prelungirea. În tot acest timp, toate țările din Occident fac pregătiri pentru scoaterea oamenilor din casă. Nu în vederea plimbării, ci în vederea muncii. Spania, o țară mult mai afectată decît România de Coronavirus, a anunțat prin premierul Pedro Sanchez reluarea parțială a activității economice. Reluarea parțială a activității economice e azi cuvîntul de ordine în aproape toate statele occidentale. Au anunțat deja măsuri în această privință, pe lîngă Spania, Italia, Austria, Norvegia, Danemarca. Pînă și în America se vorbește despre așa ceva.

De ce parțială? Pentru că toți specialiștii susțin teza unei coabitări un timp între măsurile de precauție față de infectare și măsurile de reluare a activități normale. Nimeni în Occident nu-și imaginează curmarea bruscă, într-o zi, a pericolului, pentru ca a doua zi toată lumea să iasă din case. Mai mult ca sigur, chiar și cînd populația activă va merge la muncă, seniorii vor trebui să stea acasă.

Pericolul din punct de vedere al Virusului n-a trecut.
Statele occidentale sînt însă conștiente că mult mai mare decît pericolul în planul Sănătății va fi pericolul în planul Economiei. Perioada de carantină a lovit cumplit echilibrele bugetare din toate țările occidentale. Nu numai pentru că blocare economiei a lipsit Finanțele de banii din taxe și impozite, dar și pentru că în această perioadă s-au cheltuit bani cu nemiluita în Sănătate, în protecția socială. Multe state occidentale s-au trezit față în față cu o dilemă dramatică.
Fie se moare de Criza din Sănătate, fie de Criza din Economie.
Dacă ne gîndim însă că victimele Coronavirus sînt mai puține decît cele potențiale ale Crizei din Economie, multe țări occidentale încearcă să rezolve dilema prin relansarea parțială a economiei.

În timp ce în Occident, se trece în zilele următoare la relansarea parțială a economiei, în România se pregătește prelungirea stării de urgență.
În timp ce în alte țări, oamenii se întorc treptat-treptat la muncă, în România oamenii vor mai sta încă o lună în casă.
Și nu supărați că sînt obligați la așa ceva, ci chiar bucuroși că vor sta degeaba încă o lună.

De ce sînt de acord cu prelungirea stării de urgență?
Pentru că din motive populiste regimul Klaus Iohannis le întreține iluzia că pot sta și un an în case, fără să muncească:
Nu li se va întîmpla nimic rău. Statul va avea grijă ca ei să aibă de toate, deși n-au muncit luni în șir.

Numai că lucrurile nu vor sta așa.
Adevărata, marea Criză, va fi în România Criza economică. O criză care există de mai mult timp și pe care Criza coronavirus a adîncit-o. Dezechilibrul grav dintre cheltuielile statului și banii primiți de stat prin taxe și impozite va duce în mod fatal la tăieri de salarii, la anularea măririi pensiilor, dacă nu chiar și la tăierea pensiilor (se va invoca solidaritatea socială). După două luni de stat pe cuptor, românii se vor trezi pe drumuri, prin falimentul multor firme, și în imposibilitatea de a plăti facturile și ratele.

Iluzia întreținută de populismul regimului Iohannis va fi plătită scump.
Propaganda Puterii, atît prin presa Miluită, cît și prin Presa Militarizată, s-a concentrat pe obținerea entuziasmului popular față de prelungirea stării de urgență. Asta înseamnă exagerarea apocaliptică a ce ne așteaptă în materie de infectări și morți de Coronavirus, dar și crearea falsei iluzii că Uniunea Europeană ne va da bani cu nemiluita.

Sînt tare curios ce vor spune cei trași pe sfoară de regim cînd se vor trezi în plină Criză economică.
În același sondaj 57% consideră ca proastă și foarte proastă măsura tăierii salariilor bugetarilor după încheierea crizei Coronavirus.
Dovadă elocventă că românii nu fac legătura între tăierea salariilor și statul acasă încă o lună, pe cuptor.
Fericiți cei săraci cu Duhul!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis le pregătește românilor încă o lună de stat pe cuptor”

  • Romania merita sa fie tinuta in casa de catre Iohannis si guvernul lui de militieni pana la Anul Nou. Si poate ar fi cazul sa se dea niste amenzi si acasa, aleator si preventiv. Cumperi online, ok, ia si o amenda. Eventual trimisi si niste flacai cu brandul tare dintre militieni sa ne bata un picut si prin casa. Asa, la misto. Ca tot se poarta prin colonie. Cum votezi, asa traiesti. Minunat!

  • De unde rezulta ca Iohannis îl copiaza pe Macron, si nu pe Merkel.
    Francezii se asteapta ca Macron, în alocutiunea sa televizata de astazi, ora 20, sa anunte prelungirea starii de urgenta sanitara cu înca o luna si deschiderea scolilor doar în septembrie. Desi, în Franta, dupa unii specialisti, vârful epidemiei a fost depasit zilele trecute, exista teama aparitiei unui al doilea val de îmbolnaviri, teama exprimata de multi infectiologi.
    .
    Abia dupa ce se vor fi terminat odata infectiile cu Covid19 în întreaga Europa, se va putea analiza care stat a procedat cel mai bine în actiunile de salvare a vietilor omenesti si de salvare a economiilor nationale.

  • Au ceva guvernul și președintele cu persoanele în vârstă?
    Sincer sa fiu cred că da, iar când spun asta, chiar am în minte un scenariu:
    1. Bătrânii sunt labil psihic, asta însemnând că, dacă guvernul o mai freacă mult cu prelungirea statului în casă, multi dintre ei vor ceda !
    2. In acest fel se va rezolva și marea problemă a măririi punctului de pensie, întrucât nu va mai fi nevoie de atâția bani, unii dintre pensionari dispărând dintre cei vii!!!
    3. Dat fiind și o continuă bătaie de joc a tinerilor fata de cei în vârstă , in diverse situații, spre exemplu în intervalul orar 11 -13, când au „dezlegare” la cumpărături, când în nici un caz nu li se acordă prioritate, sunt mai mult decât convins că cei vârstnici vor suferi și mai mult!
    5. Fiindcă m-am luat cu scrisu’ și cred că v-am plictisit, nu pot decât să mă opresc aici, remarcând totuși că, dacă guvernanții vor continua in halul ăsta s-ar putea să ne așteptăm la o serie de revolte sociale intense !!!

    • Nu exagera. Nu toti batrânii sunt labili psihic. Exista persoane în vârsta care stau mai bine cu psihicul decât multi dintre tinerii de azi.

      • Corect. Sunt convins ca batranii aia de 50 de ani din Primaverii si alte asemenea cartiere muncitoresti, stau perfect relaxati si cu psihicul beton in vilutele alea amarate de 500-1000 mp obtinute prin sudoarea fruntii si a dungii de la cashcheta care le marcheaza cu atata daruire vasta inteligenta pusa in slujba patriei si a Partidului!

        • Mei, nu fi mistocar pe subiecte sensibile! Avem destui batrâni lucizi, chiar daca nu sunt locatari ai vilelor de care amintesti. Eu, unul, cunosc multe persoane în vârsta de mare calitate.

          • Pourquoi pas? Je sui Charlie Hebdo, n-est pas? Ups, esti cam sensibil la chestia cu Primaverii. Gogule, probleme ma?

          • Probabil ai dreptate. Poate locuiesc in Cotroceni, alt cartier muncitoresc. Sunt convins ca „mosulicii si babele” de acolo sunt de mare calitate!

          • Pas de souci, cibule! Je n’ai jamais été Charlie Hebdo. Iar în ceea ce-i priveste pe „babalâcii” din Primaverii si pe cel de la Cotroceni, zilele trecute am fost singurul care a scris p-acilea ca Iohannis si Guvernul Orban ar trebui maziliti! N’EST-CE PAS?

          • Ba-s pas. Da’ te juri cu mana pe drapel ca nu l-ai votat pe amicu’ Ioha si pe amicu’ Ludo? Ca prea multi se dau revolutionari dupa ce s-a incheiat meciu’. Uite, eu l-am urat pe nea Nicu, l-am votat pe Petrov prima oara, l-am votat pe Ioha prima oara si acu’, cu mana pe inima pot sa marturisesc acelasi lucru pe care l-a marturisit Postelnicu. Da’ frate, da’ eu recunosc. Si acum mi-a ramas doar mistoul, ca asta e singura arma a neamului. Deh, asta e realitatea. A la guerre comme a la guerre, mais pas si vite, n-est pas?

          • Uite ca pot jura. Stau marturie postarile mele în care l-am sustinut pe Barna si l-am criticat pe Iohannis. Ce-i drept, mi s-a pus pata pe Iohannis doar spre sfârsitul primului mandat. În ’89 l-am votat pe Ratiu, deh, citeam publicatiile lui Cristoiu si Nistorescu…
            (Cibule, N’EST-CE PAS.)

          • He, he, Ratiu, ce vremuri! Putini l-au votat. Poate merita mai mult, cel putin fata de Iliescu sau Campeanu. Dar la cum arata occidentul si la cat de ipocrit se arata mi-e ca viasam si atunci ca si scum cai verzi pe pereti. Cat despre Borno, sa ma ierti, da’ nu dau pe ala nici o ceapa degerata. Baiatu’ pare parasutat direct de la Manastire. Adevarul e ca ne-a luat gaia, iar occidentul ala roz al anilor 80-90 nu va mai reveni never-ever. Poate voi in Galia sa mai aveti o sansa (ma cam indoiesc) da p-acilea prin batatura noastra timpul va ramane tot nemiscat. Asta in cel mai bun caz! Macar sa nu strice astia ce a mai ramas autentic. Ca si cu strachina de lut si lingura de lemn se poate trai. Doar sa fie autentice!

          • Nu va fi bine niciunde. Eu sunt convins ca UNII asa au vrut sa fie. De ce? Sa ma ia naiba, daca stiu.

          • D’acordeon. E clar ca suntem toti in ceata si unii fac misteaux de noi. Da’ macar ne dam seama. Tot e ceva!

      • Tu mai lucrezi, în sistem, Geo, sau ti-e frică de COVID 19?

        • Draguto, vad ca stii, lucrez în sistem… în Sistemul Medical, mai precis. Si ca sa-ti satisfac în întregime curiozitatea, uite, îti marturisesc ca mi-e teama de covid, dar nu am dezertat, ma lupt zilnic cu el, pentru ca asta mi-e menirea.

    • Las ca si cu generatia asta tanara,aoleo ,eu nu sunt nici tanar nici batran,sunt la mijloc,pot judeca nepartinitor,da cu generatia asta tanara,haoleu astia dilii rau,da i fine lumea toata e dilie.Uite ultima dileala conspirationista pe care am auzit o,cica biluta Gates cu prietenii oculti din Americuta si cu prietenii chinezoi au pus o de o pandemie,sanchi,sa scoata ei vaccinu,care vaccin e facut sa dea infertilitate,asa ca prin vaccin cica se rezolva pandemia,dar multi devin si infertili prin vaccin,si nu mai fac copii si mai scade suprapopularea pe planeta,cica(Si ca ei lucrau de decenii sa gaseasca asa ceva in laboratoare oculte,vaccinu cu infertilitate inclusa) .Ca sa vezi ce mai scot si conspirationistii astia pe piata. 😆 😆 😆

  • Activitatea economica nu este atat de inchisa. Poate cu exceptia vanzatorilor de chiloti din Obor. Toate produsele se pot cumpara din hipermarketuri, chiar si sosetele.
    Se cumpara chiar si electrocasnice, dar la un ritm mai scazut decat inainte (ceea ce este un semn de insanatosire mintala).

    • @Make
      Doar un mic amendament. Da, se pot cumpara, daca ai si bani. Daca nu ai, nu. Deci, ramane cum am stabilit. Noroc ca in Romania se ragaie de bogatie. ma rog, nu peste tot, doar prin cartierele muncitoresti gen Primaverii dar ce conteaza. Matale ai rezolvat problema. Nu-i asa ca ii iubesti pe galbiori, manaca-i-ar mama de frumosi si ‘telijenti?

  • Poate asta se vrea cu buna intentie,prabusire economica a tarii,poate si a economiei globale,cine stie,oricum decizia,cand dam drumu la economie,daca il dam,nu o luam noi,o iau sefii nostrii externi,care la randu lor au si ei …sefi mai mari.Degeaba urlam ca tot ce vor baietii mari se face,iar dupa „afacerea” cu sparanghelu nemtesc,treaba e clara,cand Europa iese din rahat,primul lucru va fi pentru ea ,rechemarea ienicerilor romani,ce facem cu muritorii de foame din Romanie,ce am facut si pana acum,i trimitem la „export”.

    • Romania sorry

      • Stapanii stiu mai bine cum sa „intrebuinteze” romanii,Romania oricum habar nu are,de ce??? Simplu,suntem tara doar cu numele,in realitate suntem o „improvizatie”,zisa tara,cum imi spunea odata un bun prieten”Romania nu e o tara,Romania e o manea”. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  • Bănuiesc că din tot felul de împrumuturi inrobitoare se va plăti efectul frânarii activităților economice și sociale încă o lună. Parlamentul încă nu s-a trezit în totalitate. Oricum noua ordonanță militară trebuie aprobată sau respinsă de vajnicii parlamentari.
    Cine se bucură de statul inchis in casă, se înșeală amarnic.

  • UE…baltea.
    miscarea, adica viata UE era fara viitor, UE se misca din inertie.( peveste veche )
    asta doar pentru ca vasele comunicante, singurele care pot genera miscare in UE, prin diferentele de potential pe care le genereaza, ajunsesera la acelasi nivel…

    iata ce urmeaza sa se intimple in UE, prin urmare:
    o redefinre a sistemului de vase comunicante!
    chestie…fundamentala.
    dupa ce sistemul de vase comunicante va fi activ, nimic nu se va mai putea face, diferentele de potential, definite artificial!, vor misca…Natural.
    pina cind? pai pina cind iar sw vor estompa diferentele de potential!

    faza e ca, cu toate ca unii inteleg iar altii nu, lumea mare va fi demolata controlat, o alta lume, Noua Lume,
    fiind construita, concomitent.

    prin urmare doar imaginati-va ce presupune o demolare constrolata a Germaniei si o reconstructie din temelii a acestui colos!, o reconstructie dupa un Plan clar, cu tenhologii aduse la zi, ba chiar coborite in Realitate…din Viitor.
    eu imi imaginez un aspirator…care aspira tot ce e capabil prin UE!
    1000 de miliarde de euro, doar la prima strigare, rezerva fiind parca de trei ori mai mare,…va face din Germania un aspirator, va genera diferente de potential uriase! miscari nemaiintilnite in UE si asta macar pentru faptul ca si Franta va fi obligata sa procedeze la fel, demolindu-se controlat si reconstruindu-se concomitent, dar si Italia…si Spania…
    mai simplu spus…va fi greu sa te apuci sa reconstruiesti Ro si s-o demolezi controlat, pentru ca…sa vedem…cu cine?!
    si mai simplu spus, pina la redefinirea diferentelor de potential, alea capabile sa reziste un ciclu de dezvoltare de tip Fibinacci,
    diferentele de potential care vor genera presiune pe ‘miscare’ vor fi proiectele gigantice de demolare controlata si de reconstructie a…colosilor UE, intre care lider e Germania.

    • iar in cazul in care se va prelungi starea de urgenta fara ca Proiectul de demolare controlata si de reconstructie din temelii a Ro sa existe, ceea ce facem e..doar o potentare a diferentei de potential…si asa colosala, prin urmare ‘binele’ se va scurge din Ro tot asa cum o ia la vale o sanie pe un derdelus de nota 10.

  • Spuneam ca efectele directe ale crizei virusului vor iesi din dinamici naturale daca si numai daca Civilizatia dispare din peisaj.

    Pe de alta parte, Isoria Civilizatiilor spune ca aceasta civilizatie va tinde sa se ‘desavarseasca’.

    De unde rezulta ca efectele crizei virusului vor fi unele care vor putea fi asimilate cu dinamici ale Naturii.

    prin urmare si Reactiunea pe care statele trebuie s-o manifeste, spuneam eu, se cade sa fie echivalenta cu Actiunea…virusului.

    dar devenise clara treaba ca statele vor supralicita, dezechilibrind…de tot! balanta ‘actiune-reactiune’. care, spuneam eu, va genera, astfel si numai astfel, o noua Actiune, dar care de data asta va fi a statelor, nemaiputind fi pusa in circa virusului, Actiune care va initia un proces complex, bulgare de zapada, gen, care va fi capabil sa demoleze controlat toate sistemele sociale, povestea devenind astfel una mondiala,…i am spus eu, motivind, Revolutie Mondiala,
    chestia asta fiind noua Definitie a ‘razboilui mondial’.

    pentru ca povestea acestei civilizatii este una a ‘desavarsirii’ , am spus ca…va fi extrem de foarte greu, pe Vremurile astea, sa deslusesti ‘binele’ de ‘rau’, pentru ca…vor semana foarte mult daca nu le diseci plenar Esentele.
    prin urmare…insasi Dreptatea se va intrupa in Realitate, ziceam io.

    aplicata, treaba era cam asa:
    politicienii se vor feri sa pice ei pe pozitia vinovatului,
    spunind ca…daca n-ar fi reactionat ei atit de dur in fata virusului, ar fi murit gramezi de oameni!
    deci nu ei sint vinovati de criza economica care se va manifesta, ci virusul.

    or virusul…va sta in dinamici naturale si atit, nimic mai mult, prin urmare tot cu naturalete trebuia luptat cu virusul, nu altfel.
    orice lupta dusa la un nivel superior se va intoarce fix impotriva celor care au initiat,,,nivelul superior, adica dinamicile superioare celor naturale, acestia fiind politicienii din lumea mare…

    totusi…spuneam ca Dreptatea se intrupeaza, s-o vada toata lumea,
    prin urmare aunci cind politicienii vor spune ca nu ei sint vinovati de criza, vor trebui sa priveasca drept in ochi Suedia.

    bine, politicienii ar putea privi Suedia si azi!, intelegind ca au depasit cu mult reactia naturala impotriva virusului, intr atit de mult incat devin initiatorii unui deranj planetar care, pentru inceput, se numeste Criza Economica.

    cu toate ca Dreptatea se vede aievea, poti s-o privesti, e Suedia,
    …ititial ziceam paici ca e GB, dar…pina la urma ea s-a umplut de dubii, a ramas in picioare Suedia, ideea e ca a priori trebuie cautata ‘Dreptatea intrupata’, pentru ca ea se manifesta, pentru ca Vremurile sint speciale, …se desavarseste Civilizatia, nenica!
    …e ceva unic in Creatie,… ca, odata cu ea se intampla si cu omul minuni!, cu m mic. ( ca cu m mare s-au intimplat deja )

    rezumat:
    cu toate ca devine ceva de bun-simt,
    reluarea partiala a activitatii economice, referinta fiind Suedia,
    hranirea crizei economice ( care va genera mortii ei!…poate ) e prioritara.
    ?!

    ________________________
    m-am gindit cit m am priceput, ce e cu luna asta in plus, de stare de urgenta….

    la limita se justifica inca o luna de stare de urgenta.
    la limita!
    dar…daca si numai daca exista in spate un Proiect de reconstructie a Ro din temelii, si in absoluta armonie cu vremurile.
    …ar fi ceva grandios, daca un astfel de proiect ar exista. habar n am daca exista, dar daca un proiecta de reconstructie a Ro e pregatit, deci e pregatita si demolarea controlata Ro, atunci si numai atunci inca o luna de ‘stare de urgenta’ se justifica.
    oricum altfel, ceea ce se intimpla va fi o hranire a crizei economice care se va manifesta si care, astfel si numai astfel, devine mai puternica pe zi ce trece, …demolind, dar necontrolat, cutremur, gen. treaba horror, clar.

    • spuneam ca
      ‘prin urmare dincolo de ce a zis Tesla, cu ale lui 3-6-9 se afla Pacea, a carei Balanta Sfanta este 4-6-8, fara de care Curcubeul Creatiei nu se poate manifesta’

      spre echilibrarea dinamicii 3-6-9, se manifesta Oglindirea acesteia, care e 5-6-7,
      pentru ca asa cum se observa in sefirotul intors pe dos, cele doua sfere care limiteaza sefirotul, cea de sus si cea de jos…sint in oglinda.
      mai altfel spus, ‘punerea la indoiala’ plenara a lui 3-6-9, adica 5-6-7, e parte a Creatiei.

      5-6-7- e anti3-6-9, tot asa cum unei Fete a Fotonului ii corespunde una Anti. (1)

      Pluralul. adica Principiul Yin-Yang.
      in timp ce Matematica il defineste pe 2 ca fiind doi de 1,
      in Creatie Pluralul se manifesta in Sanul lui 1, Singularul Daruindu-se pe Sine!
      prin urmare diferenta fundamentala intre pluralul definit matematic si Pluralul Creatiei sta in faptul ca unul e definit prin Daruire ( Iubirea fiind ecuatia de miscare ) iar celalalt e definit prin Acumulare ( ecuatia de miscare fiind definita matematic, dar…copiind matematic ecuatia de miscare a Iubirii…in sens Anti. in sens AntiDaruire. adica in sensul Acumularii. )
      Principiul Yin-Yang e…Pluralul Creatiei, este Balanta Absoluta. E! Adevarul.

      Yin-Yang e Dinamica Curcubeului. adica Viata.

      Timpul si Spatiul sint intr o dinamica Yin-Yang.
      in Inima Tot Timpului se afla Esenta Spatiului si in Inima Tot Spatiului se afla Esenta Timpului.
      pentru a experimenta Tot Timpul suprimi pina la Definitie, Spatiul.
      pentru a experimenta Tot Spatiul suprimi pina la Definitie, Timpul.

      deplasindu-te prin Univers cu o viteza din ce in ce mai mare, tendinta Timpului e sa se suprapuna peste propria Definitie, iar a Spatiului sa tinda spre manifestarea Plenara, Tot Spatiul.
      prin urmare atunci cind ai atins viteza luminii nu doar ca ai devenit Foton, dar ocupi si Tot Spatiul, din Timp mai manifestindu-se doar Definitia, adica Timpul lui Planck.

      prin urmare indiferent citi fotoni veti cauta prin Univers, si indiferent citi fotoni veti gasi in Univers, el este doar unul…
      Fotonul.
      Unicul Foton. Care…umple Tot Spatiul…in lipsa manifestarii Timpului.
      practic e si aici…si dincolo, si la ani lumina distanta,…concomitent.
      Unicul Foton…adica Lumina Lumii.

      imaginati-va ca sinteti…foton si zburdati prin Univers ocupindu-l plenar. zburdind, evident, cu viteza luminii. acum intoarceti privirea in spate…
      ce vedeti?
      vedeti o lume incremenita, pentru ca ‘toti fotonii’ care tind sa va ajunga pe retina raman blocati….fix acolo, pentru ca ei ‘zburda’ prin Univers cu aceeasi viteza, daia ce vedeti e o lume incremenita.

      acum se intimpla…ceva magic.
      de fapt Unicul Foton e cea mai nemiscata chestie din Univers.
      cel ce se misca…cu viteza luminii fata de Unicul Foton este fix…Universul.
      prin urmare viteza luminii e constanta nu pentru ca viteza Unicului Foton e constanta, ci pentru ca…orice chestie care se manifesta in Univers se misca cu o viteza constanta fata de Unicul Foton, care e cea mai nemiscata chestie din Univers. nemiscata, dar vie, ca e chiar Viata.

      Iata Referinta Absoluta a Universului, a Creatiei: Unicul Foton care se manifesta in Univers.
      adica Cifra 6, Pacea, Viata, Lumina Lumii.

      astfel, cele Doua Fete ale Unicului Foton sint Tot Spatiul si…Tot Timpul.

      Referinta Absoluta a Universului se afla pe Granita Creatiei…fiind chiar Granita Universului.
      prin urmare Granita Creatiei se afla la nivel cuantic, iar ea e mare…cit un foton, cit Unicul Foton.
      iata Calea, de la Oul Absolut Crapat in El Insusi la Oul Absolut, de la Nemurire la Vesnicie, adica de la Tot Timpul la Lipsa Timpului,
      de la toate Cele Vazute la Toate Cele Nevazute.

      de ce e importanta Granita Creatiei?
      pai…cum de ce?! pentru ca aceasta civilizatie uite fix acusica tinde sa ajunga acolo, e…ca si ajunsa.
      cum asa?!? pai simplu. si-a facut Scara pina la Cer, atingind una din Fetel Unicului Foton, cea Anti, care e Tot Timpul, adica Nemurirea, adica…Perpetuum Mobile despre care tot vorbesc…

      cum se cheama Scara pina la Cer? pai cum sa se cheme, Computer Cuantic.
      iata Trofeul din Virful Dealului, cel capabil sa aduca in Realitate dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului, adica acolo unde se manifesta exclusiv ‘desavarsiri’ ( Tot Timpul si Tot Spatiul ) acesta fiind si cel care ii va ‘darui’ omului…Nemurirea.
      omul habar n-are cu ce se joaca, dar o sa afle. se joaca cu o ‘desavarsire’ a Creatiei si asta o sa afle, ca se joaca cu o desavarsire.

      conceptul Tot Timpul e un pic greu de cuprins.
      inchipuiti-va ce poate face o Inteligenta Artificiala, …cea mai banala exprimare a ei, daca are acces la o ‘desavarsire’: Tot Timpul.
      pai…avind Tot Timpul din Creatie la Indemana, va ‘descoperi’ Matematica. toaaata Matematica Creatiei. dupa care se va redefini pe sine. dupa care va scana dinamicile Naturii, devenind capabila sa se miste asemenea ei. adica perpetuu, copiindu-i ecuatia de miscare.
      e tare de tot faza, atita tot ca…dai Vesnicie si primesti, pe 30 de arginti, Nemurire.
      ohooo, si ce coada va fi la cumparat Nemurire…

      de cind e omul pe pamant si a dorit: Nemurirea; Vesnicia.
      Vesnicia a atins-o, Hristos a Inviat!
      Nemurirea uite acusica o va atinge, …si sa vezi minuni, nenica!:)))
      Toate minunile pe care Hristos le a facut le va vedea omul implinite iar!, …dar pe dos! pentru ca Nemurirea e antiVesnicia.

      Aceasta este Povestea Creatiei si va continua daca si Cerul ingaduie, pina la Inviere, deci o Saptamana.

      • altalinie
        Bai nene, ne-ai luat de cap cu fentele matale filosofice pe care nu cred ca le intelegi nici matale. Bre, daca ai ceva de spus, zi fratioare clar sa priceapa si Gigel de la Popreaca, asa ca mine, nu te mai da dupa ciresu’ academiei, sa cadem noi pe spate si sa fecem podu’ de emotie ca ne-ai bagat in seama. Ca poate suntem prea mici si neinsemnati pentru creeru’ lu’ matale si ne obosesti. Da? Unu’ ca matale poate e prea valoros pentru neamu’ asta asa ca lasa-ne sa intelegem si noi cate ceva din cugetarile alea mai superiaore ale lu’ matale. Bine?

      • altalinie
        Si zi-ne fratioare ce fumezi, ca pare misto si vreau si eu, mai ales pe timp de puscarie militieneasca covidatoare!

        • Gândeste-te ca omul reuseste sa-si umple timpul si mintea, în mare parte, cu activitatea scriitoriceasca de pe blog, împuscând astfel mai multi iepuri dintr-o data. Nu mai are nevoie de psihiatru si de psiholog, nu-i repugna sa stea prea mult timp în casa si îi umple lui Cristoiu subsolul cu postari la kil. Îi folosesc maestrului la ceva, sau nu, habar nu am.

    • atunci cind in balanta 4-6-8 intervine o Inteligenta Artificiala care lucreaza cu Tot Timpul, deci intr un Computer Cuantic, cunoasterea despre Viitor devine nu doar posibila ci si plenara. la fel si a Trecutului.
      prin urmare definitiile Viitorului si Trecutului se modifica dupa chipul si asemanarea Prezentului,
      4-6-8 devine 6-6-6.
      pentru ca Computerul Cuantic foloseste o ‘desavarsire’, adica Tot Timpul,
      Inteligenta Artificiala dintr un astfel de calculator va fi asisderea.
      adica ‘desavarsita’.
      capabila de minuni, gen…invie mortii.
      tot asa cum Ilie si Enoh sint asteptati, dar vin…doi intr unul, deci cauti doi…daia nu-l gasesti ppe-ala, unul, tot asa Antihrist va fi cautat printre oameni si cind colo el e altomul, daia nu va fi recunoscut:))
      citeodata saptamana are mai putine zile,
      …dar doar pentru a si le completa fiecare dupa cum le-a fost dorinta, @cib:)
      Saptamana despre care vorbeam… s-a terminat.

      • Fratioare, nu cred ca esti real. Esti pe sine? Esti programat in C2+? Sau linux? Sau esti neamt? Ca numai aia sunt setati si nu-i poti scoate din ale lor, orice ai face? Mai bag-o p-aia cu Fibonacci, aia ma distreaza. Unde le-ai invatat Titi?

      • @altalinie
        Stai, ca m-am prins. Bai, tu cand erai mic, te-a aruncat tatuca de bucurie de trei ori in sus si te-a prins doar o data. N-asa? Sau poate la botez n-ai nimerit bazinu’ la sarituri? Hmm?

      • Maestre, vezi ca iar a scapat potaia!
        Piteste o,…fa i ceva!,…ca sperie copii pe strada!
        ..ca nu ca e potaie, e problema, da io asa potaie tacanita n am mai vazut!

        • …ușșș daici!

        • …deci cu potaia.
          e geniala, maestre,…
          cum ziceam…n am mai vazut asa ceva!
          o fi geniala, da…treceo la pierderi, ca are un caracterrr…sa nu te uiti!, ca visezi urat!

  • Se pare ca originea numelui Klaus nu este Nikolaus ci latinescul clausus – incuiat . ( in ambele sensuri de prost dar si de zavorat ). Werner „Zavoratorul „!

  • Se va muri efectiv de foame in Romania, o sa vedeti.. vor fi cozi de kilometri la Cotroceni sau in Unirii la o ciorba calda..
    Bugetarii vor fi dati afara pe capete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *