Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis poate să-l sacrifice pe Florin Cîțu. Oricum nu mai are nimic de pierdut, pentru că a pierdut deja totul!

Luni, 11 octombrie 2021, are loc la Cotroceni o primă rundă de consultări pentru desemnarea premierului mandatat să formeze Guvernul. Nu întîmplător folosesc formula O primă rundă. Și în politică sînt minuni, unele mai mari decît chiar Vindecarea Leprosului. Datele de pînă acum (cînd m-am apucat de întocmirea acestui comentariu), spun că Președintele și dacă ar vrea, tot n-ar avea cum să desemneze un premier. PSD a anunțat că nu vrea să preia guvernarea. AUR îndrugă ceva cu Guvernul de specialiști. USR merge la Cotroceni cu mandatul oricine premier, numai să nu fie Florin Cîțu. PNL are drept mandat că nu propune pe nimeni. Prin urmare, Klaus Iohannis n-are pe cine să desemneze. Toate partidele parlamentare fug de guvernare ca dracu de tămîie. Unele (PSD, de exemplu) refuză și Guvernul minoritar, deși, dacă nu vrei să guvernezi, normal ar fi să lași pe alții s-o facă. USR e și mai dihai. Sub conducerea macronistului (de la Emmanuel Macron, care e adevăratul președinte de Republică al lui Dacian Cioloș) Dacian Cioloș, USRPLUS nu vrea să formeze Guvernul, vrea să-l formeze PNL. Dar nu oricum. Ci fără Florin Cîțu.

Există o șansă ca președintele să aibă pe cine desemna. Dacă pînă la consultări, PNL își modifică (a treia oară) mandatul. Și anume să lase președintelui să desemneze pe cine vrea el din rîndurile PNL.
Sună ca dracuʼ.
Da, dar și Petre Roman a zis, în 22 decembrie 1989, că sună ca dracuʼ și cu toate astea așa a fost!

Că va fi o rundă de consultări. Că vor fi două, trei sau chiar nouă, Criza se va încheia pînă la urmă. Din acest punct de vedere, seară de seară, pe televiziuni și dimineață de dimineață (pe site-uri) se deapănă scenarii. Unul mai frumos și mai breakingnews-ist decît altul!

Numai că orice scenariu serios trebuie să se întemeieze pe realități.
Și realitățile în Cazul Crizei înseamnă interesele partidelor.

Așadar, luni, 11 octombrie 2021, din punctul de vedere al realităților, partidele care merg la Cotroceni stau astfel:

1) PNL se află în situația cea mai complicată. Pentru a obține majoritatea, PNL are următoarele posibilități:

  • a) Guvern de Uniune Națională sau Guvern de specialiști alcătuit împreună cu PSD. Ar fi din punctul de vedere al țării, soluția ideală. Cel puțin pînă la finele lui 2022 majoritatea parlamentară confortabilă dată și de participarea UDMR ar asigura stabilitatea, ar trece prin Parlament legi vitale pentru țară, inclusiv modificarea Constituției.
    E o soluție imposibil de aplicat în practică. O parte a PNL nu vrea alianță cu PSD. Pe plan local, mulți parlamentari s-au dușmănit cu PSD și nu cu USRPLUS, care există doar pe Facebook. Ludovic Orban s-a declarat adversarul alianței. Dacă s-ar întîmpla, Ludovic Orban ar pleca din partid cu 40 de parlamentari. PNL – aripa Cîțu n-a luat în calcul puterea lui Ludovic Orban. Marcel Ciolacu, la rîndu-i, nu-și poate permite o aliere cu PNL. Un grup de „băieți de bine” îi picură în ureche că PSD trebuie să aștepte pînă în 2024, cînd va cîștiga toate alegerile. Va cîștiga pe dracu – zic eu, dar mă rog, ca și lui Liviu Dragnea, lui Marcel Ciolacu i s-au plantat în jur „băieți de bine”.
  • În plus, Marcel Ciolacu îl are în coastă pe Liviu Dragnea. Fostul și-a făcut rost de o televiziune – Realitatea Plus – prin Miron Mitrea, unul dintre frustrații din echipa de epave trase la mal a PSD. O echipă destul de numeroasă.
  • b) Guvern minoritar sprijinit de PSD.
    Nu poate. Din motivele de mai sus.
  • c) Refacerea alianței cu USRPLUS. Pentru asta, trebuie să-l sacrifice pe Florin Cîțu și să dea înapoi USRPLUS toate ministerele grele.
    E singura soluție, deși Florin Cîțu își pierde autoritatea în PNL. Una e să fii premier și alta președinte la Senat.
    Ca să nu mai spun că nu văd rostul întregului tărăboi, cîtă vreme se revine la situația dinainte, cea în care USRPLUS era vioara întîi a Guvernului.

2) PSD e condamnat să rămînă în Opoziție. Va continua să zbiere timp de 3 ani de acum încolo. Pînă-și va pierde glasul.

3) USRPLUS se află într-o situație mult mai bună decît cea a PNL. Controlează toată presa TeFeListă și toate ONG-urile. Are un electorat de Facebook. Față de PNL, USRPLUS nu trebuie să dea primarilor nici o para. Clotilde Armand administrează Sectorul 1 de pe Facebook. Electoratul nu-i cere curățenie, căldură, străzi pavate. Îi cere să depună plîngeri penale împotriva Mafiei!

Prin urmare, USRPLUS merge la Cotroceni limitată de un singur interes. Al reparării Onoarei pe Facebook prin renunțarea de către PNL la Florin Cîțu. Și cum își poate permite să treacă în Opoziție, are de partea sa forța celui care n-are prea multe de pierdut.

4) UDMR are un singur interes. Ca România să nu se alăture țărilor din UE care sînt de acord ca Ungaria să fie sancționată. Și cum asta depinde doar de Klaus Iohannis, UDMR e gata de toate combinațiile.

5) AUR nu vrea să guverneze. Știe că nu va intra în nici o combinație guvernamentală. Și nici n-are cum. Pe cine să propună pentru posturile de miniștri? Partid anti-Sistem, AUR are interesul să nu facă parte din Sistem.

6) Klaus Iohannis e un președinte terminat. Ca la apăsarea pe un buton, asupra lui s-a năpustit o campanie de atacuri, acuzații, ironii, înjurături cu care nici un președinte postdecembrist nu s-a confruntat pînă acum. Ion Iliescu a fost ținta unei campanii între 1992 și 1996. Da, dar el a avut de partea sa politicienii PDSR, presa iliescistă. Emil Constantinescu și Traian Băsescu au fost atacați după ce și-au încheiat mandatul. Klaus Iohannis mai are trei ani de mandat. E un Traian Băsescu din 2011. Klaus Iohannis e atacat cu virulență în spațiul public de un lider PNL, Ludovic Orban. Vi-l imaginați pe Traian Băsescu în 2011 atacat de Vasile Blaga sau Adrian Videanu? Dacă ar fi fost atacat, Traian Băsescu ar fi fost apărat de îndată de liderii PDL, în frunte cu Elena Udrea, de întreaga presă de Dreapta. Klaus Iohannis e numit de liderii USRPLUS Werner. O răutate menită a arăta că e neamț și nu român. L-am criticat pe Klaus Iohannis timp de șase ani. Niciodată nu i-am zis Werner. Liderii USRPLUS îi zic. Ludovic Orban, lider PNL, îl face cu ou și oțet. Îl apără cineva dintre liderii PNL pe Klaus Iohannis? Îi sare în ajutor vreun site din rețeaua de unități militare? Evident, nu. Culmea e că liderii PSD sînt mai politicoși cu Klaus Iohannis decît foștii aliați.

Pentru ieșirea din Criză, Klaus Iohannis are o singură soluție:
Să-l sacrifice pe Florin Cîțu.
Pe cel folosit ca o dronă pentru producerea Crizei, pentru blocarea lui Ludovic Orban.
Să-l sacrifice după ce săptămîni în șir a creat impresia că-l susține pe Florin Cîțu pînă în pînzele albe.

Da, Klaus Iohannis poate să-l sacrifice pe Florin Cîțu.
Cîștigurile sînt minore:

  • Se reface Coaliția, dar Guvernul Meu va avea drept vioara întîi USRPLUS. Nu va mai fi Guvernul Meu.
  • Încheierea Crizei îi va aduce lucrul la care visează Klaus Iohannis:
    Să n-aibă bătăi de cap.

Pierderile sînt majore:

  • Toți vor evita să mai fie drone ale lui Klaus Iohannis. Cine le-ar garanta că nu-i sacrifică.
  • USRPLUS nu-l va ataca direct. Va continua s-o facă prin rețeaua din presă.
  • Ludovic Orban va triumfa:
    Nu v-am spus eu ce fel de om e Klaus Iohannis?!

Teoretic, Klaus Iohannis ar trebui să țină seama de aceste pierderi.
Practic, n-are nevoie.
Oricum a pierdut totul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis poate să-l sacrifice pe Florin Cîțu. Oricum nu mai are nimic de pierdut, pentru că a pierdut deja totul!”

  • logic vorbind, a doua propunere de prim-ministru, despre care io creca va fi una imposibila, va fi cea cu stres plenar:)), deci acolo va fi interesant de urmarit care va fi alegerea:))

  • Mai tineti minte previziunile unei vrajitoare?
    Cred ca 75% din jurnalistii din Romania ar trebui sa se mute in Austria. Macar acolo scorul pentru fake prediction este mult mai consistent. Revenind la vrajitoare singura necunoscuta pentru ca predictia sa se indeplineasca 100% este Rares Bogdan. Dar cum in Univers nimic nu este aleatoriu ,tot ceea ce trebuie sa se intample se va intampla. Urmeaza Episodul 3 din predictiile unei vrajitoare dupa votul in parlament. Apropo, daca vreti sa invatati ceva cititi Isaac Asimov – Fundatia.

  • Maestre, gata sunteti cel mai tare.
    Ciolos ati zis, Ciolos a iesit.
    NB. Sigur sunteti numai jurnalist?

    • @Agricultorul fericit,

      Mai mare prostie ca asta nici ca putea face domnu’ Johannis… 🙂
      Da’ acum ramane sa vedem ce mutare face Ludovic Orban, ca e momentu’ sa se sparga PNL-ul… 🙂

  • Scenariul pare să fie Cîţu da, USR nu. Criza de guvern poate dura trei ani. Ce se întâmplă e de domeniul fantasticului literar, în România sugrumată de molimă şi explozia preţurilor. PNL-Cîţu are timp berechet, se arată imun la dezastrul Covid, căderea leului, creşterea preţurilor, exasperarea cetăţenilor, încât istoricul partid al lui Brătianu, perceput ca atent doar la umflarea averilor, poate fi trimis de Popor mâine lângă cel ţărănesc al lui Aurelian Pavelescu.

  • johannis inca nu a pierdut totul , mai sunt unii care inca il tin in brate si l reanimeaza spre disperarea noastra …bine ar fi fost sa fii pierdut totul , chiar totul … constatam totusi ca directia pe care a luat-o este fooaaarrrteee buna : se indreapta ca Zorba Grecu spre un wonderful disaster , drept recompensa pentru cei ce l-au votat ..cele sase case nu vor putea plati daunele care i se vor pune in carca

  • am obosit sa l vad pe dl cristoiu facand atatea variante de previziuni … Daca ar dori sa devina mai pretios s-ar expune mai putin … vorbeste mult la tv si pe blog si deja devine plictisitor … atata gargara pentru o gasca de politicieni mediocri … fiecare regim are si jurnalistii lui …dl Cristoiu parca isi doreste sa fie jurnalistul lui Catzu si johannis, sa-i ajute printre meandrele mass mediei, sa le ofere solutii , sa i ajute intr-un fel sau altul… analizele sale ar trebui sa fie mai clare si la obiect , nu disecate in patruzeci de mii de solutii, ipoteze, explicatii , semnale, avertismente , verdicte … pe zi ce trece dumnealui nu este un istoric al clipei , devine o vedetuta monden politica specialist in datul cu parerea … chestia asta : in politica exista minuni mai mari decat vindecarea leprosului – este o mare fantasmagorie , nu este demna de un istoric si un jurnalist de marca… in primul rand pentru ca in politica nu exista minuni … politica , chiar cea mai rafinata , presupune un lant de compromisuri … exista riscul ca jurnalistului sa inceapa sa-i placa balacareala asta din politica si sa o transpuna cu metafore care mai de care mai deocheate in articolele de pe blog … macar sa treaca aceste articole pe pagina de literatura unde totul pare posibil

    • @enia

      O fi de la atâtea „vaccinuri”?… Ca in mod clasic vaccinul se face o singura data, da asta-i „fără număr”… 🙂

  • A început circul! Măscăricii Cîțu, Rareș Bogdan, Bode și Flutur la Cotroceni.
    Adunătura asta vrea să conducă țara.
    Dacă n-am fi într-un dezastru m-aș fi tăvălit de râs!

  • Maestre, cred că nu înțelegeți situația și anume că în aceste momente contează doar ce guvern e capabil să conducă țara și acest guvern este doar un guvern PSD.
    Mor oamenii pe capete că nu s-au asigurat medicamentele necesare, criza energetică s-a instalat în toată Europa iar România este incapabilă să-și protejeze cetățenii.
    Îndatorarea țării este maximă fiindcă finanțele au fost date pe mâna unor descreieraţi de la PNL.
    Ce mai insistați cu diverse scheme de guvernare, este exclusă guvernarea de dreapta dacă nu vrem să murim cu toții de pandemie, de frig sau de foame.
    De la Iohannis nu vrem să așteptăm nimic fiindcă e iresponsabil.

  • ceea ce se poate observa e ca in sistemul politic de pacilea se manifesta o dinamica de tip ‘razboi mondial’.
    or… despre dinamica unui razboi mondial se stie ca…fix atunci cind ‘razboiul’ a devenit ‘mondial’, deci fix atunci!, …deja! se stie si cine il va pierde: va fi cel care l-a inceput.
    ( habar n-am cine a inceput acest ‘razboi mondial’ politic, insa cel care l-a inceput e si cel care-l va pierde. teoretic.
    iar ‘pierderea’ poate fi imaginata privind spre alte ‘pierderi’ pe care cei care au pierdut deja ‘razboaie mondiale’ le-au suferit.

    • ( aceasta dinamica a ‘razboiului mondial’ poate fi translatata si catre prezenta ‘revolutia mondiala’, pentru ca si aceasta e o dinamica de tip ‘razboi mondial’, ca ‘revolutia mondiala’ e nimic altceva decat un ‘razboi mondial’ desavarsit.
      diferenta fundamentala intre un ‘razboi mondial’ si o ‘revolutie mondiala’ e data fix de felul in care arata ‘actiunea’ initiala, in cazul unui ‘razboi mondial’ ea e o actiune in forta, iar in cazul ‘revolutiei mondiale’ de o nonactiune.
      prin urmare, pentru ca ‘revolutia’ a devenit deja ‘mondiala’, iar primul care a reactionat plenar disproportionat in fata nonactiunii numita ‘virus’ a fost ‘sistemul politic’, stim si cine va pierde…ultimul ‘revolutiamondiala’: sistemul politic.
      pentru ca ‘revolutia mondiala’ se preocupa cu demolarea tuturor sistemlor sociale, iar pentru ca ‘revolutia mondiala’ e doar una, ‘noile sisteme sociale’ vor fi…nou-noute!, plenar noi!, asta insemnand, din cite imi dau seama, ca vor fi subordonate Inteligentei Artificiale , iar pentru ca ‘reactiunea’ de inceput, aia care s-a manifesta in fata unei ‘nonactiuni’, …deja s-a manifestat:)), si ‘finalul’ a devenit, odata cu ‘mondializarea’ ‘revolutiei’, implacabil.
      cit de implacabil?
      pai fix atat de implacabil pe cit de implacabila a fost caderea lui Hitler, atunci cind ‘razboiul’ pe care l-a purtat s-a mondializat, ca inca de atunci se stia cine va pierde razboiul mondial… )

    • Așa e!

  • Domnu’ Cristoiu,

    Johannis ar face bine sa demisioneze. Duca-se la golf! Calare pe bicicleta…. 🙂

  • ‘Oricum a pierdut totul.’

    teoretic, Presedintele n-are nimic!:))
    acuma daca n-are, ce sa piarda, Maestre?!:))

    daca Presedintele oglindeste ‘dorintele poporului’, cel care pierde, de fapt, e poporul, pina la urma. asa ca de fiecare data cind vrei sa i pierzi tot ce are, Presedintelui, cel care va reactiona nu e Presedintele, ci poporul:))
    atunci cind Presedintele n-are nimic, iar el oglindeste dorinele poporului, cind ‘dai’ in Presedinte dai in popor, pina la urma. popor…in sensul cel mai larg.

    parca mai era o motiune. aia pe unde-o mai fi?!:))

  • Domnule Cristoiu, am citit comentariul dvs, dar nu sint de acord cu tot ce ati scris. Nu cred ca pierdeti din vedere anumite detalii (pe care eu le consider importante), cred ca nu le considerati foarte importante pt moment. De ani buni se screm toti politicienii sa schimbe Constitutia. Fiecare vrea ceva dupa mintea si intelegera personala. Problema e ca a schimba Constitutia, nu inseamna neaparat ca schimbarile respective ar face bine Romaniei si cetatenilor ei. De acum 20-25 de ani, cind se comenta pe pagina de internet a TVR, se aduceau in discutie diverse subiecte ca: vaccinarea obligatorie, transplant de organe, eutanasiere la cererea, gettouri, modificat constitutii, inarmare, acumulare de fonduri in valoare de trilioane de catre indivizi „invizibili” omului de rind, dar acre dau ordinele din culise bine protejate,crize economice, etc. La vremea aceea, multi ii injurau pe cei ce scriau pe temele enumerate, ba chiar eram facuti cu ou si cu otet, ni se recomanda sa ne tratam la cap si nu scapam de injurii grosolane. Au trecut 20-2 de ani de atunci, uite ca ce scriau unii pe atunci, a devenit o realitate oribila. Din tot ce ati scris in articolul de azi, un singur lucru e de urmarit, si anume indeea de modificare a Constitutiei. Uitati-va la Polonia. Am intrebat de-a lungul anilor, si am intrebat chiar aici pe blogul dvs, cu citeva saptamini in urma, cind Romania a aderat la diversele troace impuse de vest, cum au incheiat acele intelegeri?Daca au facut ca ingramaditul ala de constantinescu care nu intelege ce inseamna sa pui intr-un contract de orice fel, cuvintul”flexibilitate”, ma astept ca cei ce au facut intelegerile cu UE si NATO de exemplu, sa fi facut si alte greseli grosolane in termenii pe care i-au acceptat cind Romania a aderat la UE si NATO. Daca le-a scapat la toti un mic am,anunt, si anume ca , in orice tara Constitutia tarii respective e deasupra oricarei intelegeri cu strainatatea, de aia i-a apucat boala pe toti si bineinteles ca vor modic\ficarea Constitutiei ca sa primeze interesele vestice peste cele ale natiei asteia prostite peste masura. Acesti politicieni care nutin cont de interesul national al Romaniei, ar trebui pusi la zis, cu o judecata identica,nici mai mult,nici mai putin, identica cu judecata facuta sotilor Ceausescu.Daca Ceausecu a avut o judecata cinstita si dreapta, apai asa s-o aiba si acesti nenorociti de politicieni care nu stiu cum sa se mai schimonoseasca sa convinga oamenii sa se supuna orveste unor bezmetici. Cred ca asta e una din magariile de nedescris pe care actualii politicieni o vor realizata: MODIFICAREA CONSTITUTIEI. Nu ma cert cu dvs si nu ma cert cu nimeni, dar am incredere mai multa in ce vad, analizez,simt eu, decit in ce-mi spune oricine altcineva, manipularea in prezent depaseste orice limita admisibila, daca se poate spune asa ceva despre „manipulare”. Asta e cheia, si-n timp ce toti se concentreaza pe „haoleoooo a cazut guvernu'”, „huiduhuuuuu nu-l vrem pe citzu”, realitatea e ca urmeaza teatrul ieftin de a convinge platitorii de taxe ca e nevoie de schimbarea Constitutiei Romaniei.Herr ciolhanis a plasat ideea asta de mai multe ori, la d\fel alti politicieni, inclusiv ciolacu din ce-mi amintesc, deci undeva e un plan clar de a face schimbari si Dumnezeu sa-i apere daca o sa faca schimbari in detrimentul interesului national.Sint prea multi straini cu interese meschine. V-am tot scris, repet, indiferent cit s-or bate neghiobii adtia de politicieni, doar UDMR-u’ cistiga cu ai lor huni cu multe fete.Astia n-ar trebui sa existe ca partid in nici un guvern al Roamiei,vor sa guverneze?SA PLECE LA BUDA.PUNCT.Deja interesele starine au devenit insuportabile, inteleg decenta, ospitalitate,diplomatie,vorba buna,etc, da’ se pare ca sintem luati de cretini si comportamentul strainilor reflecta felul cum ne catalogheaza ei.AJUNGE, AJUNGE fir-ar muma si tatsu’ lor si de politicieni si huni si nemtzalai,frantzuzoi, etc, ajunge ca mie-mi vine sa sar la beregata cuiva,AJUNGE.Nu vreau sa mai vad nici un imbecil din astia care conduc azi, pe nici unu; nu vreau sa mai vad.Herr ciolhanis e o putoare, un lenes scirbos care nu va termina mandatul asta. Lasa stirile pe evz si birfele, e la mintea cucului cu indivizii gen herr, astia sint ca sobolanii, sint primii care sar de pe corabie cind simt ca se scufunda. Asta are loc pregatit undeva la UE, nu-i pasa de nimeni si nimic cu exceptia basaului ala de putoare pe care sta mindru in prostia lui, oligofren, autist nenorocit ce e.A terminat primul mandat, deci are asigurata pensia,casa,masa,masina,paza,secretari si ce-i mai plateste statu’ de-a moaca,al doilea mandat e de sanchi, daca are oferta mai buna, PLEACA, pina in 2023 nu-l mai vedem. Ar trebui data lege clara sa nu mai beneficieze nici un puturos imputit de privilegiile astea daca a fost presedinte, vrea sa faca pe presedintele? Foarte bine, da’ nu pt huzurul ce urmeaza dupa mandat. Deci herr are toate sansele sa-si bage aia in tot, jiltu’ de la cotroceni, constitutie,partide,shmecheru’ asta de provincie e cel mai mare tzepar dintre tzepari,asta trebuie dat jos in shuturi.Nu stiu a cui parte o tineti cu adevarat, nu va judec, sper ca nici dvs sa nu judecati parerea altora(mai ales ca ii vedeti pe comentatorii de aici ca pe o adunatura de prosti),dar sper sa fiti impartial cind scrieti diversele articole, daca si dvs faceti jocurile unuia sau altuia, atunci ne-a luat aia masii pe toti, sint putini jurnalisti ramasi cu capu’ intreg, si-n Romania, si-n strainatate.Sinteti printe jurnalistii pe care-i citesc si a caror opinie o consider de valoare, va rog nu calcati in strachini cazind in plasa penalilor astora care se numesc politicieni.Lasati jocul de culise si birfele lor de cacat, analizati cu atentie detaliile alea care par pt moment fara importanta,dar apar in diverse stiri in momente cheie si care vor defini viitorul prapaditei tari numita Romania. Nu am fost niciodata colonia cuiva, niciodata…au trecut romani,turci,tatari, hunii au venit si au uitat sa plece,nu au reusit de-a lungul veacurilor sa supuna partea asta de lume, pina acum cu fututu’ lor de UE si NATO…Multi spun „las’ca-i bine cu UE,cu NATO”…e bine pe pizda masii, unii umbla de parca-s orbi si nu vad diferentele imense intre „binele” facut de strainatate si „raul” facut de regimul de dinainte de ’89. Am trait din plin pina in ’89, nimeni si nimic nu ma va convinge ca e bine azi in comparatie cu ’89 si ce-a fost pina in’89,nimeni si nimic, cu tunu’ la timpla si nu ma va convinge cineva ca ce e azi e bine pt Romania, CA NU E. IAr am scris mult, poate aiurea, scuze da’ sa dea sfintii daca-mi mai pasa, nu inteleg cum oameni cu mult mai destepti decit o sa fiu eu vreodata, nu vad semnele, mishmashurile facute, nu pot intui schimbarile si consecintele acelor schimbari. Cind spuneam ca o sa traim ca-n ghetto daca nu ne trezim la realitate, unii spuneau ca am nevoie de ochelari si beau ceaiuri calmante. Degeaba incercai sa explici cu date clare, sau cu citate din discursurile marilor fututi, politicienii groazei, ca daca-si pun ceva in cap si nu le iese azi, nu se lasa usor si se vr da si de-a berbeleacu’ ca sa obtina ce vor ei sau ce le impune vestul. Astia care au ajuns mari patroni sint primii care vor UE si bazaconii straine, ce le pasa lor, au milioanele si asta-i ce conteaza, restul n-au decit sa crape, tara la fel,ce conteaza, nu?Solutii de redresare exista, din pacate o mina de banditi tin ostatici milioane de oameni, cu manipularea si minciuna de zi cu zi, mina asta de netrebnici incearca sa convinga ca viitorul e „drumu’ european”. BAIIIIIIIIIIII IESITI DIN TROACA ASTA IMPUTITA, VIITORUL E FIECARE CU A MASII< RELATIILE TREBUIE SA FIE DIPLOMATICE SI ECONIMICE, TU TREBUIE SA FI ADEVARATUL STAPIN LA TINE ACASA, AJUNGE CU TROACA, nu vreau sa-mi spuna strainu' cum s atraiec, cind sa dorm, cind si ce sa maninc, cind sa rid, cind sa ies din casa si sa traiesc cu chirie ca asa e"civilizat", sa renunt la casa ca e o prostie sa ai casa ta…toate "principiile" si "invataturile" astea vestice, sa si le ia strainu' si sa si le bage adinc in cur si sper sa se bucure macar pe moment, dupa aia sa dispara in aia mamii lui de neghiob pus pe japca.IESITI DIN UE IN PRIMUL RIND. UE-ul e o adunatura de jigodii analfabete cu interese meschine, astia stiu cum sa ia si sa distruga, daca ar fi capabili sa construiasca, n-ar avea nevoie de straini sa le faca munca de-a moaca.TREZITI_VA DUMNEZEULUI LA REALITATE. Deci domnule Cristoiu, din tot delirul asta, comentariul asta pe care l-am facut la nervi de nedescris,va rog nu ignorati detaliile cheie: se vrea modificarea constitutiei tarii, hunii sint primii interesati indiferent cum pare,odata constitutia fututa, ADIO ROMANIA, sintem stersi ca tara. N-am fost colonie niciodata pina in momentul in care am aderat la timpenia aia de UE. Apropos de timpita aia isterica de la sectorul 1 – s-au strins semnaturi ca s-o demita. de ce nu se scrie mai mult pe tema asta.Aceasta impostoare trebuia arestata pina acum,ce mai cauta la primarie/ Sintem atit de prosti incit oricine venit din adara, poate sa faca ce vrea si sa mai si sfideze? AFARA CU JIGODIILE, AFARA CU INPOSTOAREA ASTA,HOATA LA DRUMUL MARE, AFARA CU EA.

    • E bine dacă mai credeți că mai există România, ca țară! Vă invidiez că mai aveți sentimentul ăsta plăcut inimii!

      • Doamna simpatica si inteligenta, nu aveti de ce sa ma invidiati. Am invatat, pe calea grea, ca speranta moare ultima. Aici unde traiesc, daca-ti pierzi speranta, poti sa te ingropi cu mina ta ca altcineva nici nu te baga in seama. Romania EXISTA, ce vedem zi de zi de 31 de ani e o sceneta de proasta calitate, un scenariu infantil occidental de a ne induce ideea ca sintem la mina cuiva. Nu sintem la mina nimanui daca nu permitem acest lucru.In conditiile in care clasa politica e vinduta vestului, ca-i vinduta nemtilor, francezilor,spaniolilor sau amerolacilor, nu conteaza, ei,politicienii sint cei vizibili, iar impresia externa e bazata pe prestanta, aspectul si felul cum fac intelegerile ai nostri politicieni. Sint multe de spus, ROMANIA nu e moarta, poate e cam adormita, da’ asta nu inseamna ca sintem distrusi total. Hunii, Doamne ce minoritate paduchioasa si puchinoasa, hunii duc o strategie de imagine de peste 31 de ani, in ultimii 31 de ani au devenit mai agresivi.Am mai scris pe tema asta, aici unde traiesc eu, vad articole in reviste,ziare despre Transilvania.Nici un nume de sat nu e scris corect in Limba Romana, nici un nume dat nu e romanesc, nici o istorioara,legenda etc spusa desprre aceasta regiune nu face referire la ceva romanesc, e ca si cind Romania e alta tara pt Transilvania.Ce pierd hunii din vedere, e faptul ca pe strain il doare-n basca de cine e cine, pt ei Romania e o chestia acolo in Europa,fosta colonie ruseasca, asa mi s-a spus intr-o sedinta la lucru.Ba chiar m-au intrebat cum ne descurcam cu rusii stationati la noi,sa mori pe sub masa de sedinta si nimic altceva. Nici nu aveau habar de Deveselu si ca acolo „Stationati” nu-s rusii,nici nu stiau ca dom’ presedinte basescu, excrocu’, excrocilor, le-a semnat lor,amerolacilor, o intelegere prin care terenul si baza de la Deveselu sint ale amerolacilor, pe termen nelimitat,auziti dvs, termen nelimitat. Deci oamenii de rind habar n-au de istorie,politica e ce le baga-n cap sefu sau politicienii,or la ei interesele lor primeaza, nu le pasa de altii.De aia inca sper, cred si nu renunt la ideea ca Romania inca exista, depinde de cetateanul platitor de taxe sa ceara ce trebuie politicianului neghiob care vrea mortis sa ne conduca. Cine vrea sa faca pe politicianul in Romania, ar trebui sa indeplineasca niste conditii dure, inclusiv sa fie testat si para-testat cu dedectorul de minciuni, investigat de o echipa impartiala de psihiatrii si psihologi sa vedem si noi cine vrea sa ne conduca?Tradatori cu probleme la cap, sau oameni cinstiti si cu mintea intreaga?ROMANIA EXISTA si nu va muri pina nu renuntam noi, fraierii de rind, la ea.Va doresc toate cele bune.

        • Imi pare rau pentru dumneavoastra dar aveti o doza de naivitate induiosatoare. Transilvania e deja dislocata economic. Romanii din Transilvania au fost spalati pe creier cu superioritatea lor in fata regatenilor. Ei insisi isi doresc ruperea de Romania. Pana acum au fost facute pregatirile. Cand marile puteri vor hotara, Romania va fi sparta fara suspine. Cehoslovacia, Yugoslavia, va spun ceva aceste nume? Iata ca au disparut si nimeni n-are nici cea mai mica problema. Tot ce conteaza sunt interesele marilor puteri. Poporul roman nu exista pentru acestea.

          • Domnule/doamna, faptul ca am scris ce am scris, nu inseamna „naivitate”.Sint multe cuvinte, unele chiar urite, care ma pot caracteriza, dar nu naivitate. Repet, acum 20-25 de ani se comenta la greu pe TVR,erau zeci,uneori depaseau suta de comentarii. De atunci se comenta la adresa hunilor ca ei merg inainte cu ruperea Transilvaniei si nu conteaza ce vrea romanul. Daca mergi cu avionul deasupra tarii, in zona unde-s unguri ai sa vezi defrisata padurea de parca e o linie trasa intre Romania si zonele unde mai traiesc minoritatile hunesti.Hunii nu-s majoritari in Transilvania, e o minciuna imputita, hunii au tupeu, au nesimtire,isi bat joc de romanii din zona, romanii din zone nu sint ascultati de catre autoritati.De ce? Pt ca in zona „autoritatea” e or un hun care cica a fost ales, or aia de la Bucuresti, idiotii nationali, inchid ochii pt ca vor voturi,nu sa tina tara intreaga. Da, hunii de la buda si-au bagat nasul, au cumparat pamit, conace vechi,au facut cu bani alocati de la buda scoli, teren de sport, ce-au mai facut, da’ asta nu inseamna ca ei au vreo autoritate in zona, atita timp cit exista o CONSTITUTIE, nu poti sa vii tu, un hun jegos(ma refer in general la minoritate si sefii or de la buda,nu ma adresez dvs)sa-mi spui ca ai vreun drept acolo. In momentul in care autoritatilor romane le e teama poate, sau nu vor ca nu-i duce capu’, accepta scoli in limba huna, formulare in limba huna, angajari in functii cheie in zona Transilvania doar daca stii huna, adica pe scurt capeti postul daca esti hun,in momentul ala autoritatile romane pot fi investigate fara teama si acuzate de tradare pe fata. Nue xista nicio tara in lume unde o minoritate sa aiba atitea drepturi cum au hunii la noi. De 20-25 de ani, multi romani comentau la adresa partidelor care apar ca ciupercile dupa ploaie, fara sens, fara sa aduca ceva bun pt natia asta. Am propus si eu si multi,multi altii, ca nici un partid sa nu fie acceptat pe scena politica fara minim 25% voturi,orice sub 25% nu reprezinta vointa unui popor, 1%,5%,chiar si 10% nu poate decide pt majoritate,iar partidele pe criterii etnice trebuie interzise prin lege. Sint multi formatori de opinie care intra pe diverse site-uri, inclusiv pe pagina asta a jurnalistului Cristoiu si plaseaza fel si fel de idei sau sustin cu convingere ca Transilvania e dusa, s.a.m.d. NU E DUSA NICAIERI, NU VINE NIMENI S-O MUTE CU BULDOZERUL, trebuie pusi cu botu’ pe labe tupeistii si tilharii, trebuie adunati sub acelasi acoperis si anuntati ca or va incadrati in normele si legile acestei tari, or PLECATI IN PASTELE MAMII VOASTRE UNDE VRETI, ASTA NU A FOST, NU E< SI NU VA FI VREAODATA TARA VOASTRA, SINTETI O MINORITATE TOLERATA, ATIT SI NIMIC MAI MULT.Crezi c-o sa iasa razboi daca pune cineva piciorul in prag? De ce? Ca sa ce?MArile puteri sint neputincioase,indiferent cum par, sint mai rau ca ai nostri, ba multi sint si analfabeti certificati, au ajuns in UE sau mari si tari prin tarile lor de bastina pe aceleasi criterii cum au ajuns si unele lepre pe la noi,cu pile,futinguri prin camerele de hotel de lux, sau pe unde ii apucxa si bum, uite postu', e al tau.S-a ajuns prea departe cu fatarnicia si abuzurile infecte.Cit timp exista CONSTITUTIA asa cum e si nu o fute nimeni cu articole in detrimentul Romaniei, pot sa faca hunii si tumbe.AU bani de cheltuit?Cheltuie-i taticu in Romania, hai fa drumuri, parcuri ce te fute grija, da' tine minte minoritate huneasca ca ai venit aici ca musafir si-ai uitat sa pleci la tine acasa. Domnule/doamna cib, cautati articole referitoare la recensamintul facut in Transilvania, incepind cu jumatatea anilor 1800, pina in prezent; nici daca se inmulteau ca iepurii si sobolanii, nu pot fi majoritari.Ba mai mult, erau romani din zona Harghita care spuneau ca facusera minoritarii huni nu stiu ce grupuri si grupulete care se antrenau prin padure pe acolo,cu arcul, toporul etc. Da, sa zicem ca au o mini grupare de nebuni care stiu sa traga cu arc, puscoace,topoare, arbalete si ce le mai bese mintea. Oamenii normali la cap inteleg ca nu cu toporu' te lupti in zona, da, poti sa distrugi vietile unor familii, asa cum au mai facut-o ei de-a lungul istoriei, da' si cind vine soldatul de meserie peste tine, cine credeti ca o sa cistige?Mina aia de adolescenti huni spalati de materie cenusie? Repet, s-a ajuns prea departe,hunii merg dupa motooul cu care a cistigat herr alegerile"pas cu pas", "incet si icetisor", daca am avea o mina de fier ca presedinte, ar sta minoritarii "pi loc", slush, pozitie de drepti. Bilcioteca in '89 a inceput de la un popa fatzarnic si mincinos, romanii au cazut plasa atunci (si-n alte momente de-a lungul istoriei), dar crezi dumneata ca plasele astea intinse cind si cind mai prind ceva?Cind te frigi cu supa, sufli si-n gheata (nu in iaurt), eu aud ce spun hunii, doar ca nu mai ascult, vorba lor e chiar mai putin valoroasa decit caca ala pe care fiecare om il face in WC si dupa care tragi apa.Cautati date despre recensamint in primul rind,vedeti ca sint si clipuri cu Mircea Dogaru, istoric militar, si ascultati cum vorbeste despre istoria noastra. Nu trebuie sa credeti fiecare vorba spusa de unii,altii,fie ei jurnalisti,istorici, dar asa veti auzi mai multe detalii despre lucruri pe care,poate, nu le-ati stiut pina acum. Hunii minoritari din Romania? Fac parada cu costumele populare si steaguri. Autoritatile romane sint problema si de acolo vine lasitatea.Sa puna unu' picioru' in prag si sa vezi cum tac toti, nu vrea nimeni razmerite sau batai, da nici asa.Trebuie sa se potoleasca odata cu atzitzatul asta unii impotriva altora. Nu le place in Romania?Cine-i tine?I-a legat cineva de vreun pom, stilp si nu-i lasa sa plece? SA PLECE, ii primeste buda cu bratele deschise. Apropos, am undeva, o sa incerc sa-l gasesc, un articol de ziar din anii '70, mi l-a dat un coleg de la serviciu. Matusa lui plecase de la Buda prin '60 si tinea legatura cu rudele ei de la buda. A primit o statistica de pe vremea aia, anii '70, cu nr de huni, tigani din Romania, Hunia lor, Cehoslovacia, Bulgaria si parca Polonia.E, Cehoslovacia avea pe atunci, cea mai numeroasa minoritate huna si Ungaria (Hunia mamii lor) aveau cea mai mare comunitate de tigani dupa Cehoslovacia. Cu toate astea, hunilor minoritari din Romania le place sa ne numeasca pe noi romanii, tigani, iar hunii din ungaria numesc minoritatea ungureasca din Transilvania…ghici cum? TIGANI. hunor, cseke ala si citi mai sint, sint doar folositi, si de catre buda si de catre bucuresti,increderea in ei e ZERO si de-o parte, si de alta…sa mai scriu?????Nu mai termin nici poimartzi.Documentati-va temeinic, nu trageti concluzii si nu caracterizati , din trei rinduri pe care le scriu unii sau altii…Ma bucur totusi ca v-am "iduiosat"…

        • Ati scris mult si prost. Eu nu vorbeam de maghiari ci de romanii din Ardeal. Ei sunt cei care vor dislocarea de la Romania. Nu discut ce vor ungurii. Ei au interesele lor. Problema e ca romanii din Ardeal isi inchipuie ca vor fi asimilati ca occidentali daca se rup de Romania. Se inseala insa amarnic. Treaba lor!

          • Nu va cer sa mai cititi inca odata, poate am scris prost, dar am scris corect.Nu cred ca sinteti chiar familiar/a cu ce-si doresc romanii din zona. In Ardeal sint romani cu bun simt, muncitori,satui de huni, satui de UE.Ei inteleg mina straina mai bine ca multi altii.Ei isi doresc sa fie lasati in pace, nici macar nu le place ideea de UE.Nu stiu citi romani din zona respectiva stiti dvs, da’ nu am auzit un ardelean, si cunosc suficient de multi,sa mai vrea picior de strain pe acolo. Ba chiar am avut discutii dure, cu un grup de ardeleni care-l sustineau pe herr ciolhanis si l-au votat pe herr la primul mandat. Desi herr e strain aciuat prin Romania, unii-l considerau „neamtz de treaba”, altii,masa pe gheata ce…cum spuneam, ne-am ciorovait pe seama candidatului herr ciolhanis.Ei spuneau ca herr o sa fie cel mai bun presedinte pe care o sa-l aiba Romania vreodata, eu spuneam ca e cel mai mare talimb de pe fata planetei.Am ajuns sa ne injuram unii pe altii ca la usa cortului.Ghici dupa nici un an din primul mandat al lui herrr?Ardelenii de care va mentionam, au pierdut pariul; in timp ce eu rideam, ei injurau ca la usa cortului si pe herr cu vacantele lui fara pauza intre ele, si pe ei,intre ei ca au fost naivi. Daca inainte de primul mandat al herrului, mai erau ardeleni care sa creada in binele facut de vreun strain, azi,NICI GIND. Fiecare e cu a masii.Romanii din Ardeal vor sa fie lasati in pace,ei sint suparati,in multe zone, de atitudinea hunilor minoritari si de magariile care se spun si care se cam fac prin Covasna si Harghita, s-au saturat si de huni si de UE. Imi pare rau ca nu ati inteles ce ati citit, dar mai detaliat si mai bine de atit, nu cred ca e o idee buna.Aia e.Va doresc numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *