Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Klaus Iohannis sau Eșecul Proiectelor de țară

Fără discuție, Proiectul România educată a eșuat lamentabil. Să lucrezi sau mai precis să te faci că lucrezi la un asemenea Proiect încă din 2016, să te fălești cu el în aparițiile publice și în final să-l reduci la propunerea unor măsuri din domeniul învățămîntului care s-ar putea rezolva prin Ordin de ministru – ce altceva poate fi decît un eșec, ba chiar un eșec dezastruos?

Cei care au scris sau au vorbit despre eșecul Proiectului România educată au trecut cu vederea adevărul că România educată nu e singurul Proiect eșuat lamentabil al lui Klaus Iohannis. În campania electorală din 2014, candidatul Klaus Iohannis a dat gata pe mulți români cu Proiectul Lucrul bine făcut. Deoarece țara noastră se caracterizează prin incapacitatea de a duce pînă la capăt un lucru început și mai ales, deoarece Klaus Iohannis e neamț, mulți români, știind seriozitatea nemților, împinsă deseori pînă la absurd, l-au votat pe Klaus Iohannis în speranța că fostul primar al Sibiului va pune capăt blestemului moldo-valah al lui Merge și așa.

Ajuns la Cotroceni, Klaus Iohannis a uitat cu totul de Lucrul bine făcut.
În 2020, implicîndu-se în campania pentru parlamentare, Klaus Iohannis a proclamat drept Proiect al său după obținerea Parlamentului Meu Resetarea României. De la alegerile parlamentare au trecut deja opt luni. Ați mai auzit ceva despre Resetarea României?

Asumarea unui Proiect de țară nu e o noutate în Istoria României. Nu e o noutate nici eșecul Proiectului de țară. De regulă în istoria țării, un Proiect de țară și-au asumat doar Conducătorii.
Pe vremuri, ca director al revistei Historia am participat la o dezbatere la Adevărul Tv despre Conducătorii care și-au asumat Proiecte de țară. Unul dintre invitați – un distins profesor de Istorie – a ținut să precizeze că trecutul nostru cunoaște doar două personaje marcate de ambiția unor proiecte pe care voiau să le impună ţării.

Esenţa acestor proiecte – zicea tovarăşul meu de taifas – o reprezentau o sumă de reforme ale statului.
Proiectele n-au fost duse la capăt sau chiar au eşuat.

Intervenind în replică, după ce am remarcat originalitatea ideii, mi-am permis să adaug pe lista propusă de interlocutor și pe Ion Antonescu şi pe Nicolae Ceauşescu. După care purced harnic la cîteva consideraţii despre relaţia dintre Omul Proiectului şi Realitatea românească de la vremea respectivă:

1) Toate Proiectele s-a încercat a fi aplicate de sus în jos. Nu neapărat, pentru că ele n-ar fi răspuns unor cerinţe de esenţă ale realităţii, ci pentru că, oameni providenţiali, respectivii n-au beneficiat de o forţă politică autentică, la rîndu-i convinsă că sînt necesare reforme radicale. Cu excepţia Mişcării Legionare şi a Mişcării Comuniste la început, mai precis, pînă a nu se nomenklaturiza, România n-a cunoscut forţe politice influenţate de un Proiect pentru viitorul ţării. Ar fi fost normal ca Oamenii prezidenţiali să fie sau impuşi în fruntea ţării de o forţă politică sau ca ei să-şi asume, parveniţi la şefia statului prin alte mijloace, Proiectul unei formaţiuni politice. În absenţa forţei politice, fiecare a pus la lucru structuri speciale (Armata – Ion Antonescu, Securitatea – Nicolae Ceauşescu) sau formaţiuni politice artificiale (FRN – Carol al II-lea).
Una dintre cauzele eşecului tocmai în această realitate se găseşte. Maşinăriile au funcţionat în silă, mereu impulsionate de Conducător, au transpus Proiectul fără să priceapă mare lucru din el sau pur şi simplu l-au boicotat.

2) De regulă, Proiectele depăşeau cu mult realităţile precise din jurul Oamenilor Providenţiali. Necesare pentru mersul înainte al naţiunii ele aminteau interese sociale şi economice precise. Era de aşteptat ca reacţia faţă de ele să fie uriaşă. Specificul românesc a făcut ca reacţia adversară să nu fie făţişă şi, prin asta, mai uşor de evaluat şi de contracarat, ci piezişă, ascunsă, nu de puţine ori pitită sub surîsuri moldo-valahe aprobatoare. Acest fel de rezistenţă s-a constituit într-un pericol de moarte pentru Oamenii Providenţiali. Traşi pe sfoară de entuziasmul mimat al celor puşi la lucru, ei nu şi-au mai luat nici o măsură de siguranţă. De aceea, au şi sfîrşit, toţi, aşa de prost. Alungaţi din ţară (Cuza, Carol al II-lea) sau executaţi (Ion Antonescu, Nicolae Ceauşescu).

3) Oamenii providenţiali suferă, printre altele, şi de megalomanie. Convinşi că sînt aleşi ai lui Dumnezeu, că prin gura lor vorbeşte zeul, ei cred că ajunge să lanseze Proiectul pentru ca toată lumea să cadă pe spate şi să purceadă neîntîrziat la transpunerea lui în practică. Astfel amăgiţi, oamenii providenţiali nu văd în realizarea Proiectului capătul unui Proces îndelung şi complicat, din parcursul căruia nu pot fi excluse compromisurile, alianţele de conjunctură, cedările temporare. Înaintarea în proiect e văzută de ei ca goană pe o autostradă unde, în realitate, înaintarea trebuie să fie ca o tîrîre printr-o junglă.

Nici una dintre aceste precizări nu e valabilă pentru Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a eșuat în cele trei Proiecte, pentru că n-a crezut în nici unul dintre ele. Le-a anunțat sau s-a făcut că lucrează la ele din motive strict electorale. Concretizarea unui Proiect presupune o uriașă bătaie de cap. Așa cum se vede din felul în care a lucrat la Proiectul România educată, Klaus Iohannis evită pe cît posibil bătăile de cap. Așa se explică și reducerea unui Proiect la organizarea unor dezbateri teoretice la Cotroceni, încheiate cu un discurs al lui Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis sau Eșecul Proiectelor de țară”

 • Pe romani ii doare in cur de acest idiot. Asteapta sa i se termine mandatul…un gaozar impotent….

  • Pe romani trebuia sa-i doara-n cur, DAR RAU DE TOT, cand l-au votat. Nu-i mai putin adevarat ca si contracandidatii pierzatoriau fost alesi pe spranceana, oare cine si-a varat coada ? Desi la Ponta ramane un mare semn de intrebare cum a putut sa piarda avand dupa primul tur 10(zece) procente avans ?! Cred ca este unicat nu numai in Europa. Sa fi fost furaciunea asa de mare in strainatate ? Sa fi fost softul aranjat cum spun unii ca s-a intamplat si la ultimele trei scrutinuri ? Sau s-a produs o minune minunata cum declara infantil KWI ? Cert este ca nicio firma de sondaj si unele pareau chiar serioase si o nimerisera la alegerile anterioare nu a preconizat deznodamantul nici inaine iar dupa, un mare MUCLES din partea marilor nostri sociologi Dancu, Pileanu, Palada si alti corifei in ale sondajului.

 • Ca sa fiu si mai dur,Marele Proiect de Tara lansat de romani la 1 Decembrie 1918 ,la un secol de atunci ,adica acum ,in preajma lui 2020 2021 se dovedeste a fi un fiasco rasunator,si nu datorita dusmanilor externi(desi imperiul Rus a avut o contributie majora,si nici alianta cu Occidentul de acum nu ne ajuta prea mult sa iesim din marasm),ci datorita,in principal romanilor insisi si a firii lor pacatoase.

 • Ciolhanis e un ratat nu numai ca politician,dar si ca om.Cine a avut incredere in acest malac, inseamna ca n-are habar cum sa”citeasca”oamenii. Doar daca te uiti la evolutia lui profesionala, iti dai seama ca asta n-a facut nimic toata viata lui,doar a profitat de sistemul trecut si prezent, printre rinjete hidoase si sisiituri printre dintzi, handicapatu’ asta crede ca romanii sint niste imbecili.A facut Fizica,a intrat ca profesor, apoi s-a lipit repede la inspectorat si s-a facut mare inspector. Stie cineva cum se ajungea inspector inainte de ’89?Eu stiu,am lucrat in invatamint si am vazut direct patzachinele si ratatii care nu straluceau ca profesori,dar cu pile,pilisoare si ceva atentii reuseau sa puna mina pe scaunul de „dom’inspector”.Dupa’89,s-a plictisit herr si de inspectoratu’ scolar si a vrut sa fie primar.Pai ce altceva era mai bine atunci?De la primarie se fac fel si fel de jocuri,aranjamente,cladiri,teren,vieti de oameni.Crede cineva ca herr a ajuns acolo sa faca ceva pt Sibiu?Tre’sa ai ceva defect la cap ca sa crezi asa ceva.Cind a simtit ca oamenii cam fac ceva pe el, a fugit repede in politica,ia uitati-va pe blogul lui Adrian Nastase, la pozele pe care le-a publicat Nastase acolo si-l veti vedea intr-o poza si pe ciolhanis cu al lui rinjet hidos, undeva in „peisaj”clar gudurindu-se pe linga omul de la putere de atunci, adica Adrian Nastase. Herr Ciolhanis a avut o traiectorie cam ca pishatu’ boului cum se spune pe la noi,adica n-a facut NIMIC in viata lui, a stat pe linga cine trebuie, afacut pe sluga ca doar asa stie si el ca poti ajunge stapin. Vedeti filmul ala cu Bette Davis,”Totul despre Eva”, ca herr ciolhanis cam asa a fcaut, doar in versiunea lui lamentabila de mascul. Orice om care stie cum sa faca o analiza a caracterului cuiva, se uita, printre altele,si la oamenii in mijlocul carora „herriI’ isi duc zilele. In cazul specific al lui herr ciolhanis, numai cind o vezi pe”nevasta mea”, iti dai seama cam pe unde sta nea herr cu IQ-u’.Vorba aia, „cine se aseamana,se aduna”.Deci,ca s-o scurtez, caracterul „herrului” era clar pt cine a dat o ceapa degerata macar pe tara asta. N-am votat cu individul asta niciodata si nu voi vota in veci unu’ ca el, indiferent de optiunile de la alegeri, unu’ ca herr e infinit mai inutil si chiar periculos pt o tara.Ce a facut el de 2 mandate?ABSOLUT NIMIC PT PLATITORUL DE TAXE SI PT TARA IN GENERAL. Pt el a reusit bine, vacante, cine pe la palate, vizite aiurea fara nici un final „fructifer”, doar vorbe-n vint printre dintii strins inclestati.Tupeul si nesimtirea celor ce sint pusi in fruntea statului de cind a luat el primul mandat, intrece orice imaginatie.Daca-i iei pe toti sustinatorii si lingaii aciuati pe linga el, toti gramada,nu au IQ-ul unuia cu retard mintal. Nu mai intru in detalii, ca nu mai termin ce am de spus nici pina miine…Asta e tot ce a reusit sa realizeze acest malac mincinos si parshiv.El si-a facut relatii pe seama resurselor tarii,daca cineva se apuca de sapat in mandatele lui, o sa aiba surprize,oricite hirtii ar acoperi mirshaviile lui, unu’ care stie cum sa faca un audit serios, il prinde.Aveti dreptate ca de 31 de ani parca nu mai reusim sa terminam nimic, e ca si cind ne innecam ca tziganu’ la mal, dar atit de urit n-a fost pina in mandatele lu’ ciolhanitu’ care a continuat ce a inceput alt parshiv care se da „capiten”,ala alta poama…PAcat de tara asta ca a intrat pe miinile strainilor…Am tot scis la TVR de peste 20 de ani, de pe vremea cind aveau un site organizat frumos,nu ca varza de azi, si le spuneam acolo sa nu mai creada in binefaceri straine,sa nu mai creada in fabule si mituri cum canemtzalaii ar fi grozavi ca eu am lucrat cu ei si e vai de capu’ lor din multe puncte de vedere, e o natzie fututa la cap si nu e nicio exagerare in ce spun, sint lenesi, logica ioc,pusi pe ciupeala, ce-i de-a moaca – e bun, n-au cuvint si te mai si injunghie prin spate dupa ce si-au atins scopul personal.E timpul sa nu ne mai uitam la alte natii,indiferent de natie, ca la unii ce ne sint superiori, ca nu ne sint superiori cu nimic. Noi am avut o scoala deosebita, din punctul asta de vedere le dadeam flit,peste ochi, oricind si oriunde, eram ospitalieri cu strainii, un strain n-ar face nimic pt tine decit daca-ti datoreaza ceva si n-are de ales, sau daca poate beneficia cumva de pe urma ta, la noi ospitalitatea de alta data poate fi considerata”bun national”,asa ca la alegerile viitoare,sper sa apara cineva demn de atentie ca altfel nu ma scol din pat sa pun stampila pe nimeni. Am avea oameni capabili, doar trebuie lasati sa se faca cunoscuti de catre oameni.La felul cum merg treburile in prezent, nu cred ca vom avea pe cine vota…Numai de ambitie si sa dea boala-n ei, da’ as vota-o pe Sosoaca doar ca sa-i vad cum intra in trepidatii.Sint multe de spus….
  PS: „PiSi-u'” e de azi – cind cineva spune „sa”, „hun”,”francez”,”englez”,”hamerican” etc., au vad un singur lucru pe care-l au astia toti in comun – SINT STRAINI SI NIMIC ALTCEVA. Nici un strain nu va face ceva pt altul,nici un strain nu-ti va da ceva,dimpotriva, iti va lua cu ambele miini tot ce poate, ba te mai si sfideaza si denigreaza.Romanii sint un popor pasnic, multi ne cred prosti,altii buni de pus la jug, bunul simt e considerat „retard mintal”,nu mai insir aici diversele pareri „straine” despre romani,dar vreau sa accentuez pe faptul ca oricit de naivi si prosti ne cred altii, romanii sint un popor mai deschis la schimbari si mai tolerant la schimbari decit ai sa vezi orice alta natie de pe planeta asta. Da, romanul se frige singur dind dovada de toleranta si deschidere la nou, dar ce nu inteleg strainii e ca ar trebui sa te rogi la Dumnezeu sa te fereasca sa cazi in disgratia romanului sau sa-si piarda increderea in tine….

 • Iar proiectele de tara sunt expresii lansate de Iohannis in care nici el nu crede si nu da doi bani pe ele,dar stie ca tara i plina de fraieri,si ghici,fraierii cred in proiectele de tara a le lui Iohannis,chiar daca el nu crede,insa Iohann stie cu ce fraieri are de a face,si le serveste exact ceea ce vor fraierii.Ca stie Iohann de ce,si,mai ales cu cine are de a face.

  • Chiar prevad in jurul anilor 2030 2040 cel mai tarziu disparitia Romaniei,si absorbtia completa a romanilor in Europa(adica toata generatia sub 40 de ani va parasi Romania,batranii vor disparea”pe cale naturala” cum spunea un prim ministru,iar toti cei ce vor parasi Romania vor fi absorbiti de catre tarile de destinatie ale acestora,vor deveni italieni,spanioli,nemti,austrieci,engleji,irlandezi,francezi,in 2-3 generatii,iar pe teritoriu nostru vor descaleca altii care vor lua in stapanire acest teritoriu).

 • 1. Romania educata

  ‘formarea continua’ e de bun-simt in educatie, prin urmare si programele de formare continua dedicate Romaniei sint de bun-simt.

  prin urmare rezulta ca Proiectul e unul continuu, insa continuitatea nu e o cauza, ci un simplu efect…al imbinarii diverselor puncte de vedere exprimate cu privire la procesul de educare a Romaniei si care ele insele evolueaza, fiind supuse in mod implacabil unui proces de dezvoltare in stil fibonacci.
  in fapt continuitatea proiectului reprezinta chiar viata Proiectului, insa pentru ca ea sa se manifeste Proiectul are nevoie de un impuls.

  iar impulsul a fost generat, ca l-a generat chiar Iohannis.
  insa impulsul nu e o forta, ci o nonactiune, pentru ca Proiectul nu e al lu Iohannis, ci al romanilor, insa nu la romani se refera, ci la Romania.

  in cazul in care Proiectul Romania educata e…firav, atunci asa arata Romania, asta e faza, ca asa arata Romania. cum e Proiectul, asa si Romania, nu…cum e Proiectul asa si Iohannis.

  vorbim despre Romania educata, insa…cine e, domne, Romania asta?!
  creca exista ceva probleme si in intelegerea acestui cuvant din dex, Romania, pentru ca senzatia e ca in acceptiunea multor romani Romania e o constanta, …din care in general se mai ciunteste ceva:)), cind, de fapt, se prea poate ca Romania sa fie…masura in care romanii intra in armonie.
  deci…de cata putinta de-a intra in armonie, fix atata Romanie au romanii:)))

  Romania educata e, poate, un proiect firav, pentru ca firava e si putinta romanilor de a intra in armonie, azi. pesemne ca si celelalte Proiecte initiate sint firave, daca asa sant, din acelasi motiv.

  insa armonia despre care vorbesc este a romanilor cu Anotimpurile,

  adica cu…vremurile care vin.

  cele care dau sens felului cum Romania se! educa sint…vremurile care vin. care sint scrise in Randuiala Antotimpurilor, ca si vremurile, nu doar vremea sta sub Randuiala asta:)

  caz in care toti conducatorii sint providentiali, insa printre acestia unii sint randuiti cu ochii pe Anotimpuri:)), prin urmare ei cu asta se vor si ocupa, cu armonizarea celor condusi…cu vremurile…care vin, caz in care fiecare…se educa dupa cum vede cu propriul ochi…vremurile care vin:)), ca unii le vad intr un fel iar altii in altul. insa si unii si altii vor fi pregatiti, ca urmare a procesului de educatie manifestat:)), sa infrunte…realitatea:)

  conducatorii sint…’o dorinta implinita’, prin urmare asa cum e conducatorul…asa arata si dorinta care a fost dorita cu ceva vreme n urma:)), nu e niciun mister in niciun conducator, ci doar dorinte…implinite:)

  cu dorintele lor, supuse Anotimpurilor, Batranii neamului nostru si-au proiectat ‘conducator pe masura vremurilor’, prin urmare…de cati Batrani…atatia conducatori care calaresc Anotimpurile:)),
  insa si…daca am avut Batrani, atunci vom avea si astfel de conducatori, dupa cum si…daca…winter in coming, atunci si conducatorul acelui Anotimp va fi fix pe masura asta:)) :)))

  2. Lucrul bine facut
  …este diferit de lucrul facut,
  este diferit de lucrul corect facut.

  Lucrul bine facut e cel care se! face, prin urmare Romania educata e un lucru bine facut, pentru ca s-a! facut. ce vedem, atunci cind privim proiectul Romania educata.. aia Romanie santem!:))

  @cib
  doar un conducator care calareste Anotimpurile poa sa stea la ‘masa tacerii’
  atunci cind iohannis si a aruncat paltonul pe masina…am vazut ca masina n-a avut nimic impotriva. tu de ce-ai avea, daca nu pe tine l-a aruncat?:))
  petele…de culoare sint si ele parte a Curcubeului, iar in fata fiecarei culori, deci, dupa caz, si in fata fiecarei pete, tre sa te manifesti cu aceeasi consideratie:)), caz in care…iti vezi de treaba.

  Maestre, dupa cum ti am tot spus, de fiecare data cind il vei face praf pe Iohannos o sa scot din el, pe loc, un Intelept. nu d-alta, ci doar pentru ca asa se misca:))), …ca Melcul:))))
  insa…vad ca tot insisti!:)). insa sa știi si ca io n am nimic impotriva:)))

 • Proiectul de tara trebuie sa fie insuflat de … intreaga tara. Adica sa credem cu totii in el, sa ni-l dorim si sa muncim pt el. Altfel el este doar un proiect faraonic in care nu crede nimeni.
  Iar ca noi, intreaga tara, sa cadem de acord asupra ceva, nu-i lucru simplu. Nici macar pe oamenii de la o scara de bloc nu-i poti uni sa faca toti ceva. 🙂

 • Ce „Romanie educata” poate lansa unul care-si arunca paltonul pe masina, care se aseaza pe unul din scaunele Mesei Tacerii ca la terasa sau care nu stie cum se mananca la o receptie simandicoasa si iese cu „tolu’ de sarmale” manjit cu grasimea scapata din barbie dar mandru nevoie-mare? Care educatie?

  • cib, zici…’care se aseaza pe unul din scaunele Mesei Tacerii’
   pai stai sa-l vezi pala care urca direct pe masa!:))))

 • Domnule Cristoiu, daca ati fi fost ardelean, nu ati fi facut greseala impardonabila de a-i confunda pe sasi cu nemtii. Intre unii si altii, diferenta e ca de la cer la pamant. Ca sa va convingeti, reproduc aici o caracterizare a sasilor facuta de un neamt, doctorul Schuerte, inserata intr-un op aparut la Dresda in 1850: „Sasulu din Ardelu, in vietia si portarea sea, e prototipulu celu adeveratu alu Michel neamtiulu: acea bonomia somnoroasa, care se inalta celu multu pene la poesia sentimentale, acea semilumina in idei ce inoata purure in ceatza, acea hebeucia plebea (buimaceala umila), aceasta lipsa de energhia si de consciintia de berbatu, acea diligentia si acea stupiditate, cum a dat-o Dumnezeu.” Acest fragment l-am copiat din romanul meu istoric cu referire la anul 1848 din Transilvania, carte pe care cu drag v-as pune-o la dispozitie ca e-book, daca imi scrieti un mail.

 • Ati pus botu la vrajeala cu vopseaua Danke,si alte gaselnite Made in Germany,si acum culegeM toti roadele….

 • Nu are nici un rost sa mai pierdem vremea cu kwj. Ne au fraierit, inca o data, veneticii care, ca niste capuse ce sunt, ne vampirizeaza energia pt. interesele straine de natia noastra.
  Invatam greu si uitam repede. Sunt nenumarate exemple, de a lungul istoriei. Pana nu constientizam asta si incetam sa mai dam strainilor responsabilitatile conducerii colective, nu ne va fi bine. Trebuie sa invatam de la unguri – ca tot i a trimis Dumnezeu sa ne fie vecini, sa stam unii langa altii, umar la umar, sa ne desemnam conducatorii dintre ai nostrii, cu maxima responsabilitate, sa facem chiar un cult din asta!
  Pana nu vom face asa, nu ne va fi bine!

  • Pai daca i alegem si pe straini,cum i alegem pe romani,e firesc,intotdeauna noi romanii i valorizam pe prosti,pe ticalosi,pe hoti,si pe interlopi,alegem conducatori rai,hoti si prosti,si atunci ne plac strainii care au aceleasi calitati ca si romanii pe care i dorim in fruntea natiei noastre:rai,hoti si prosti.Deci,indiferent ca e vorba de straini sau de romani ,noua romanilor ne plac ticalosii hoti si prosti,asta i boala noastra.PS De asta ne plac si manelele,pentru ca ele preamaresc faptele „de vitejie”,ale interlopilor,hotilor,proxenetilor,coruptilor,smecherilor.De ce? Pai astia ne plac noua romanilor,interlopii si prostituatele,asta i modelul nostru de succes.Si ce pretentii mai avem atunci noi la civilizatie.Iar strainii care vin la noi sunt aceia care se molipsesc la manelismul nostru,nu acei straini de valoare,care dau valoare propriilor natiuni,aceia nu vor calca ever never in Romania,ci aceia cu apucaturi de manelism,pusi pe ciupaneala,compatibili cu golaneala romaneasca.

   • Daca e sa ma intrebati pe mine,Romania ca si stat,este un proiect esuat.Da,exact cum ati auzit,ROMANIA ESTE UN STAT ESUAT. ❗ ❗ ❗ Romania,ca si Republica Moldova sunt cele doua state esuate ale Europei.

    • Bine,nici Ucraina nu i prea departe,insa acolo trebuie sa se inteleaga Merkel cu Putin,ce halci isi transeaza fiecare de acolo.

 • Daca ai pretentii de la un personaj mediocru, nu este vina oportunistului care s-a catarat in fruntea tarii, ci a noastra ca ne-am lasat fraieriti.

  • Corect doamna Mariana,prost nu e cel care cere,prost este cel care da.Daca romanii l au votat,romanii primesc ceea ce merita.Si l vor avea si ca prim ministru dupa ce si temina mandatele(cu Catu sau Raresica presedinte,cei doi delfini ai Sai).Iar romanii vor vota astfel,nu aveti grija.

 • Ciolhanis e un ratat nu numai ca politician,dar si ca om.Cine a avut incredere in acest malac, inseamna ca n-are habar cum sa”citeasca”oamenii. Doar daca te uiti la evolutia lui profesionala, iti dai seama ca asta n-a facut nimic toata viata lui,doar a profitat de sistemul trecut si prezent, printre rinjete hidoase si sisiituri printre dintzi, handicapatu’ asta crede ca romanii sint niste imbecili.A facut Fizica,a intrat ca profesor, apoi s-a lipit repede la inspectorat si s-a facut mare inspector. Stie cineva cum se ajungea inspector inainte de ’89?Eu stiu,am lucrat in invatamint si am vazut direct patzachinele si ratatii care nu straluceau ca profesori,dar cu pile,pilisoare si ceva atentii reuseau sa puna mina pe scaunul de „dom’inspector”.Dupa’89,s-a plictisit herr si de inspectoratu’ scolar si a vrut sa fie primar.Pai ce altceva era mai bine atunci?De la primarie se fac fel si fel de jocuri,aranjamente,cladiri,teren,vieti de oameni.Crede cineva ca herr a ajuns acolo sa faca ceva pt Sibiu?Tre’sa ai ceva defect la cap ca sa crezi asa ceva.Cind a simtit ca oamenii cam fac ceva pe el, a fugit repede in politica,ia uitati-va pe blogul lui Adrian Nastase, la pozele pe care le-a publicat Nastase acolo si-l veti vedea intr-o poza si pe ciolhanis cu al lui rinjet hidos, undeva in „peisaj”clar gudurindu-se pe linga omul de la putere de atunci, adica Adrian Nastase. Herr Ciolhanis a avut o traiectorie cam ca pishatu’ boului cum se spune pe la noi,adica n-a facut NIMIC in viata lui, a stat pe linga cine trebuie, afacut pe sluga ca doar asa stie si el ca poti ajunge stapin. Vedeti filmul ala cu Bette Davis,”Totul despre Eva”, ca herr ciolhanis cam asa a fcaut, doar in versiunea lui lamentabila de mascul. Orice om care stie cum sa faca o analiza a caracterului cuiva, se uita, printre altele,si la oamenii in mijlocul carora „herriI’ isi duc zilele. In cazul specific al lui herr ciolhanis, numai cind o vezi pe”nevasta mea”, iti dai seama cam pe unde sta nea herr cu IQ-u’.Vorba aia, „cine se aseamana,se aduna”.Deci,ca s-o scurtez, caracterul „herrului” era clar pt cine a dat o ceapa degerata macar pe tara asta. N-am votat cu individul asta niciodata si nu voi vota in veci unu’ ca el, indiferent de optiunile de la alegeri, unu’ ca herr e infinit mai inutil si chiar periculos pt o tara.Ce a facut el de 2 mandate?ABSOLUT NIMIC PT PLATITORUL DE TAXE SI PT TARA IN GENERAL. Pt el a reusit bine, vacante, cine pe la palate, vizite aiurea fara nici un final „fructifer”, doar vorbe-n vint printre dintii strins inclestati.Tupeul si nesimtirea celor ce sint pusi in fruntea statului de cind a luat el primul mandat, intrece orice imaginatie.Daca-i iei pe toti sustinatorii si lingaii aciuati pe linga el, toti gramada,nu au IQ-ul unuia cu retard mintal. Nu mai intru in detalii, ca nu mai termin ce am de spus nici pina miine…Asta e tot ce a reusit sa realizeze acest malac mincinos si parshiv.El si-a facut relatii pe seama resurselor tarii,daca cineva se apuca de sapat in mandatele lui, o sa aiba surprize,oricite hirtii ar acoperi mirshaviile lui, unu’ care stie cum sa faca un audit serios, il prinde.Aveti dreptate ca de 31 de ani parca nu mai reusim sa terminam nimic, e ca si cind ne innecam ca tziganu’ la mal, dar atit de urit n-a fost pina in mandatele lu’ ciolhanitu’ care a continuat ce a inceput alt parshiv care se da „capiten”,ala alta poama…PAcat de tara asta ca a intrat pe miinile strainilor…Am tot scis la TVR de peste 20 de ani, de pe vremea cind aveau un site organizat frumos,nu ca varza de azi, si le spuneam acolo sa nu mai creada in binefaceri straine,sa nu mai creada in fabule si mituri cum canemtzalaii ar fi grozavi ca eu am lucrat cu ei si e vai de capu’ lor din multe puncte de vedere, e o natzie fututa la cap si nu e nicio exagerare in ce spun, sint lenesi, logica ioc,pusi pe ciupeala, ce-i de-a moaca – e bun, n-au cuvint si te mai si injunghie prin spate dupa ce si-au atins scopul personal.E timpul sa nu ne mai uitam la alte natii,indiferent de natie, ca la unii ce ne sint superiori, ca nu ne sint superiori cu nimic. Noi am avut o scoala deosebita, din punctul asta de vedere le dadeam flit,peste ochi, oricind si oriunde, eram ospitalieri cu strainii, un strain n-ar face nimic pt tine decit daca-ti datoreaza ceva si n-are de ales, sau daca poate beneficia cumva de pe urma ta, la noi ospitalitatea de alta data poate fi considerata”bun national”,asa ca la alegerile viitoare,sper sa apara cineva demn de atentie ca altfel nu ma scol din pat sa pun stampila pe nimeni. Am avea oameni capabili, doar trebuie lasati sa se faca cunoscuti de catre oameni.La felul cum merg treburile in prezent, nu cred ca vom avea pe cine vota…Numai de ambitie si sa dea boala-n ei, da’ as vota-o pe Sosoaca doar ca sa-i vad cum intra in trepidatii.Sint multe de spus….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *