Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis va avea la dispoziție cea mai puternică mașinărie deținută de un președinte postdecembrist. O va folosi la resetarea României?

Esența comentariului meu anterior consacrat, ca multe alte intervenții consacrate evenimentelor bulversante de pe scena politică din ultima vreme e dată de titlu:
„Alianța PNL-PSD e victoria lui Klaus Iohannis poate cea mai mare victorie a sa din cei 20 de ani”.

Într-adevăr, momentul care a stîrnit cele mai multe patimi, care a descumpănit pe mulți, care a ridicat multe întrebări și i-a adus lui Klaus Iohannis un potop de acuzații isterice și de gesturi isterico- demagogice, e îl constituie alierea celor două partide pînă acum dușmane: PNL și PSD.
Evenimentul bulversant, cel care a făcut să leșine pe fostele Calevărese ale lui Băsescu, în prezent Calevăresele USR, l-a reprezentat, așadar, făurirea de către Klaus Iohannis a alianței PNL-PSD.

Se reduce însă întreaga Operațiune gîndită și coordonată de Klaus Iohannis începînd cu 1 septembrie 2021 la alierea PNL cu PSD, la crearea a ceea ce ar putea fi un soi de Fier de lemn?
Evident nu.
După consultările de la Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat:

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.”

Teoretic, prin desemnarea lui Nicolae Ciucă drept premier care va obține votul de investitură, s-a încheiat ceea ce întreaga presă a numit Criza politică gravă din România. Te-ai fi așteptat ca Președintele să-și exprime satisfacția pentru că, în fine, Criza s-a încheiat și România va avea, în fine, un Guvern.

Satisfacția președintelui – ne arată Declarația – are un alt motiv decît cel al constatării că România va avea în fine un Guvern după aproape trei luni de balamuc, un Guvern cerut de confruntarea cu Criza sanitară, cu Criza energetică și alte Crize (internaționale), care se conturează la orizont.
Președintele observă mulțumit că „în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților”.

Așadar, președintele remarcă drept eveniment fericit al momentului nu încheierea Crizei, ci formarea unei majorități solide. Lăsînd impresia că asta și-a dorit- o majoritate solidă în Parlament. La un moment dat rîvnind la ministerele deținute de UDMR, cei de la PNL au propus celor de la PSD să facă un Guvern doar din PSD și PNL. Nu de alta, dar PSD și PNL aveau o majoritate confortabilă în Parlament. UDMR are în Parlament doar 29 de locuri. Se putea face un Guvern și fără UDMR. În acel moment, Marcel Ciolacu s-a opus categoric, amenințînd cu renunțarea la negocieri. Evident, PSD are tot interesul ca UDMR să facă parte din Guvern, pentru a putea contracara PNL. Nu doar acesta a fost motivul fermității cu care Marcel Ciolacu s-a opus plecării UDMR din Coaliție. Un alt motiv – și cred că acesta e prioritar – l-a constituit înțelegerea inițială cu Klaus Iohannis. Această înțelegere – sînt sigur – a vizat alcătuirea unui Guvern format din PNL, PSD, UDMR și Minorități Naționale. Nu un Guvern care să treacă prin Parlament, ci un Guvern care să ia înfățișarea unui Guvern de Uniune Națională. Dacă sîntem atenți la declarația lui Klaus Iohannis nu greșim zicînd că Președintele a impus în cadrul înțelegerii cu Marcel Ciolacu un Guvern din care să nu lipsească UDMR. Și nu pentru a convinge PSD să vină la Putere, ci pentru a forma o majoritate solidă în Parlament. Prin raportare la o altă alianță impusă de un președinte, cea dintre PDL și PSD în decembrie 2008, cea de acum nu se rezumă la două partide la Putere.
Putem spune că practic România va avea de joi un Guvern de Uniune Națională.

Klaus Iohannis a lucrat fără să șovăie la alianța PNL-PSD.
Alianța dintre cele două partide n-a fost însă scopul Planului gîndit de Klaus Iohannis. Scopul l-a reprezentat formarea în Parlamentul României a uneia dintre cele mai puternice majorități din postdecembrism. Blestemul perioadei postdecembriste l-a reprezentat existența Guvernelor cu majorități slabe, nu de puține ori minoritare. Aceste Guverne n-au îngăduit trecerea prin Parlament fără probleme a unor reforme vitale pentru România. A fost o excepție- Guvernarea Dragnea. Majoritatea absolută deținută de PSD a fost irosită prin tot felul de năzbîtii. Prin impunerea lui Nicolae Ciucă drept premier și aducerea PSD la Guvernare, putem spune că Klaus Iohannis are la dispoziție o mașinărie cum nici un alt președinte n-a avut în postdecembrism.

De ce și-a dorit Klaus Iohannis această mașinărie?
Unii spun că s-a temut de suspendare. Alții că-și pregătește perioada de după încheierea mandatului.

Eu nu sînt un simpatizant al lui Klaus Iohannis. De șapte ani l-am criticat, l-am acuzat, l-am denunțat. Cu textele mele scrise sau vorbite împotriva lui Klaus Iohannis aș putea face o carte.
Cu toate acestea, și poate tocmai pentru că nu-l simpatizez pe Klaus Iohannis, îmi permit să-i acord aici prezumția de bune intenții.

Cu această mașinărie Klaus Iohannis vrea să reseteze România. Poate că Klaus Iohannis și-a creat o majoritate solidă pentru a purcede la Operațiunea de resetare a României, anunțată în campania din 2020, eșuate din cauza Coaliției de tîrța-pîrța PNL-USR.

Nu exclud posibilitatea de a mă înșela:
Viața mă va confirma sau mă va contrazice.
Pînă atunci un lucru e sigur.
Făurirea alianței PSD- PNL a meritat tot efortul numai și numai dacă Klaus Iohannis a văzut în ea nucleul majorități solde care să treacă prin Parlament reformele vitale cerute de interesul național.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis va avea la dispoziție cea mai puternică mașinărie deținută de un președinte postdecembrist. O va folosi la resetarea României?”

  • Intebare: Cine dreaq i-a bagat lui Iohannis si altora in cap ca Rom trebuie resetata? Si in ce fel? Chestiunile astea se fac prin referendum nu prin gindirea unui primar prapadit de Sibiu, care a fost facut politician de altii si pus presedinte tot de altii. Si acum vedem cu fiecare zi ca submineaza la toate capitolele Romania? Dl Cristoiu: Chiar daca ar vrea sa reseteze Romania, individul asta nu ar fi in stare. Vedem ce a facut dintr-un partid, din PNL. Asta e de fapt norocul nostru in vremurile astea.

  • Dacă Klaus Iohannis spune că s-a format o majoritate solidă PNL-PSD-UDMR, fără să fi fost alaltăieri alegeri parlamentare, înseamnă că, în decembrie 2020, după alegeri, el singur a băgat țara în criză impunând, vezi Doamne, o majoritate PNL-USR-UDMR și-un Guvern ”pohtit” de el, care s-a dovedit un eșec! Deci, vine dumnealui acum, pe spuma mării, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase! Mi-e silă de acest individ chiar mai mult decât mi-era înainte de formarea acestei ”solide majorități”! Domnul Ion Cristoiu poate să-i dea premiu cu coroniță! Eu îl las repetent!

    • pe vremea aia asa batea vantul:))
      acu bate altfel.
      daca il asati repetent…asta inseamna ca l mai vreti presedinte inca o tura?:))

    • Am intalnit, intamplator, cu ceva vreme n urma, un om,
      …hai sa i zic Claudia. o tipa…unica, irepetabila in Creatie.
      Intamplarea m a marcat definitiv, insa din analiza mea rezulta ca intamplarea m a marcat chiar inainte sa ma nasc:)))), ca io cred ca am mai cazut o cindva, dar nu mai tin bine minte daca acu citeva mii de ani sau acum citeva zeci de mii de ani…
      imi amintesc, cotrobaind in dex dupa intelesul cuvantului sila, ca ea, hai sa i zic tot Claudia:))), a fost cauza pentru care am deschis, pentru prima data n viata cu drag:)), dex ul.
      de fiecare data, dar nu numai, cind deschid dex ul imi zboara zambetul catre ea :), si de fiecare data momentul este fascinant…:)

  • ”Făurirea alianței PSD- PNL a meritat tot efortul numai și numai dacă Klaus Iohannis a văzut în ea nucleul majorități solde care să treacă prin Parlament reformele vitale cerute de interesul național.”
    Intrebare pt . dl. Cristoiu : chiar credeti ca Iohannis avut in minte ”reformele vitale” atunci cand a adus PSD-ul la putere..?
    Chiar puteti crede asa ceva..?
    Deja am pufnit in ras..!

    • ”Eu nu sînt un simpatizant al lui Klaus Iohannis. De șapte ani l-am criticat, l-am acuzat, l-am denunțat. Cu textele mele scrise sau vorbite împotriva lui Klaus Iohannis aș putea face o carte.”

      D-le Cristoiu, cu respect, tin sa va asigur ca e mai mult decat IMORAL daca , dupa ce criticam un infractor si-i denuntam escrocheriile timp de 7 ani, atunci cand o savarseste pe cea mai mizerabila ii gasim justificari, ba chiar transformam escrocheria respectiva intru-un succes măreț, iar lui ii inventam tot felul de de merite si virtuti, gen „strateg genial”, reformist” , etc..!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Johannis o sa reseteze Romania cum a resetat si PNL-ul… adica o face praf!
    Da evident ca o sa ne spuneti ca si prafu’ e bun de tras pe nas… 🙂

  • Problema fundamentala e data de Natura, care se! ‘schimonoseste’ pe sine pentru a echilibra Artificializarea Civilizatiei.

    or…pentru ca Dreptatea a descalecat paici, exista varianta ca ‘schimonosirea’ sa nu se manifeste acolo unde dinamicile Naturale se manifesta, prin urmare pastrarea ro in dinamici pur Naturale se prea poate, io cred ca asa e, s o pastreze in afara procesului de ‘schimonosire’.
    adica…daca si numai daca Artificializarea se manifesta, fix acolo se manifesta si ,schimonosirea’:), deci sebprea poate ca in timp ce Natura o ia razna intr o zona a planetei….in zona aia sa exista si…oaze, insa daca si numai daca in oazele alea se manifesta dinamici naturale…

  • Maestre! După umila mea părere, aveți talent pentru literatura științifico-fantastică. (În ultimul timp ceva s-a schimbat în stilul dumneavoastră gazetăresc.)

  • deci…ce e pe masa, pe vremurile astea?

    ‘cea mai puternica masinarie’ politica,
    si
    …cea mai puternica masinarie din Univers capabila sapuna la indoiala, plenar!, orice. deci inclusiv cea mai puternica masinarie politica’.

    iar pentru ca vremurile astea sint vremurile in care ‘sistemul politic’,
    (insa toate sistemele sociale, pina la urma ),
    e vizat pentru a fi scos plenar din joc,
    cam care o fi probabilitatea ca ‘cea mai puternica masinarie’ politica sa fie pusa la indoiala in stil plenar de insasi Marea Revolutie, care e un proces pe care insusi Universul il supervizeaza?,prin urmare…intamplari intamplatoare se pot manifesta oricind, …din senin?!

    Natura te lasa n pace daca i semeni, iar Civilizatia daca ii semeni acesteia.
    faza e ca daca i semeni Naturii, esti SI pe masura Civilizatiei, care e ‘imaginea din oglinda a Naturii’
    deci nu dai erori in Civilizatie daca te misti ca Natura.
    insa daca nu te misti asa….atunci singura varianta acceptata e sa te misti ca Antinatura.

    • daca nu te misti ca Natura, vei sfarsi negresit miscandu-te ca Antinatura, indiferent ce impresie ai tu, azi…

  • tara asta are doua carari, ambele disponibile,pentru a si continua drumul:
    -ori se armonizeaza cu Natura,…si se prea poate ca asta sa insemne, ( deja inseamna!), o resetare,
    -ori se armonizeaza cu Civilizatia ( deja o face!), care la rindul ei se armonizeaza cu Imaginea din Oglinda, a Naturii.
    –––––
    deci…resetare sa fie, insa…Destinatia e Natura?….sau ‘Imaginea ei din Oglinda’?!

  • Marea Revolutie se ocupa fix cu Resetarea.

    ‘resetarea’ pe care Marea Revolutie o poarta e o poveste a unor noi-noute setari, care schimba in mod fundamental Temelia Civilizatiei,
    din Naturala schimband-o intr una Artificiala.

    Marea Revolutie e un deziderat al fiecarei civilizatii care s-a manifestat pe planeta asta.
    toate, dar absolut toate si-au dorit sa si perpetueze miscarea, sa iasa din Dinamica Anotimpurilor. N-au reusit, peste ele s-a asternut Iarna.

    insa dezideratul asta e, pina la urma, o dorinta, iar despre dorinte se stie ca, in mod absolut, acestea se implinesc, chiar daca pentru implinirea vreuneia tre sa treaca mii de ani, sau poate ca…tot timpul din Univers.

    Civilizatia asta e cea care implineste aceasta dorinta. Marea Revolutie e procesul de trecere de la o civilizatie imbatranita, la…aceeasi civilizatie!, insa care intre timp a intinerit:))
    deci ‘civilizatia’ actuala e speciala, unica, pentru ca peste ea, cu toate ca a imbatranit, nu se va asterne Iarna!
    deci asta e prima civilizatie care isi va perpetua miscarea!

    Marea Revolutie e tot una cu manifestarea Iernii in actuala civilizatie, insa ‘iarna’ asta e…cu totul speciala, ca e adevarat ca ceva ‘moare’, si din Cenusa cevaului ceva ‘renaste’, insa…nu Civilizatia moare!, ci…Esenta ei, Structura ei de Rezistenta.
    deci…Civilizatia asta! isi vede de drum, nu mai moare!:)))
    in timp ce Temeliile ii sint schimbate, in direct!,
    alea Naturale fiind aruncate la Gunoi, altele noi-noute fiindu-i construite, astea noi fiind…Artificiale.
    deci…ceva ceva tot moare:)), insa ceea ce moare, de data asta!, nu e civilizatia, …asa cum s-a intamplat cu absolut toate civilizatiile de pina acum, ci chiar Naturalul…temeliilor ei.

    in rezumat, pentru prima data in istoria civilizatiilor care s-au perindat pe planeta asta,
    o civilizatie,
    asta!,
    …nu mai ajunge Cenusa,
    nu mai ‘moare’,
    peste ea nu se mai asterne Iarna,

    insa ceva tot e ‘omorat’, ca…altfel nu se poate,
    iar ceea ce e ‘dat la schimb’, pentru ca Civilizatia ( actuala ) sa nu mai ‘moara’ sint fix…Temeliile ei Naturale.

    Maestre, ceea ce se intampla acum cu civilizatia in care misunam poate fi inteles daca ne imaginam ca Imperiul Roman ar fi putut sa iasa din Dinamica Anotimpurilor, dezvoltandu-se perpetuu, in stil fibonacci, pina la…Infinit!:)))

    sa iesi din Dinamica Anotimpurilor,
    sa suntezi Iarna,
    sa ‘dai’ Temeliile Naturale, la schimb cu unele plenar noi, Artificiale,
    …e ceea ce se intampla cu aceasta civilizatie, care a devenit una mare cit Planeta,
    daia si tot zic ca Marea Revolutie e un proces…unic pe o oarecare planeta.

    Maestre, chiar va doriti ca Neamul asta sa-si dea Radacina ( Naturala ) la schimb cu o Temelie Seaca, Artificiala?,
    ca….Marea Resetare, Revolutia Mondiala, cu Artificializarea Temeliilor se preocupa!

    ce sa zic, …creca sint chiar curios sa stiu daca…chiar asta va doriti :)),
    dar doar din perspectiva filozofica 🙂

  • Chiar aveti impresia ca va functiona acest guvern de coalitie?! Ma faceti sa zambesc. Vad ca deja don’ general da ordine ca pe campul de lupta depasindu-si atributiile. Marea setare se va transforma in marea harababura, fiecare ministru tragand pe spuza lui.

  • resetarea…oricum vine peste noi, ca se asterne peste intreaga planeta.

    sa vorbesti despre resetarea tarii atunci cind mai toti vorbesc despre marea resetare:))…nu mi se pare a fi vro izbanda deosebita, dar o fi, nu ma pricep.

    resetare mai capabila decat Marea Revolutie… e doar una: ‘inchiderea’ Universului:)),
    pentru ca Marea Revolutie aduce cu sine setari noi-noute, Artificiale, deci…mai mult decat Artificialul…ce sa fie?!

    deci nu resetarea tarii e problema,
    ca ea e implacabila la nivel mondial,
    deci…si daca n-ai vrea sa resetezi tara asta din temelii, ea oricum va fi resetata, (deja e!)
    ci cum o faci!, asta ar putea fi problema de rezolvat,
    pentru ca ‘lumea mare’ poarta exclusiv grija Pamantului, scotind din joc orice manifestare a Cerului,
    prin urmare daca resetarea tarii e din povestea ‘marii resetari’…daia nu mai pot!,
    insa daca resetarea tarii e povestea echilibrarii dinamicilor tarii cu dinamicile civilizatiei… gradinarind SI Cerul,
    adica daca e vorba despre a seta ecuatia de miscare a tarii in armonie cu Natura, atunci are sens orice discutie pe tema resetarii tarii. ( ‘marea resetare’ se ocupa cu armonizarea dinamicilor Civilizatiei cu ‘imaginea din oglinda a Naturii, nu cu Natura’ )
    –––––-
    doua vorbe despre ‘reformele vitale cerute de interesul national’.
    din cite imi amintesc una din reformele vizate, despre care ati vorbit si dumneavoastra, e scoaterea in decor a pozitiei Presedintelui.
    ‘pozitia Presedintelui’ in Sistemul de Balante este asta: Reazemul Absolut.
    n-ai Reazemul asta…n-ai Sistem de Balante.
    prin urmare daca ‘reformele vitale cerute de interesul national’ vizeaza eliminarea Reazemului Absolut,…ramane de vazut daca asta poate fi numit ‘interes national’ sau ‘interes antinational’.

    Rezumat:
    nu va bateti capul cu ‘resetarea tarii’.
    de problema asta se ocupa Marea Revolutie. ea poarta in sine Crize, deci crize plenare, care se manifesta la nivel mondial, iar de astea…nu scapi.
    deci…toate tarile vor fi resetate in mod implacabil. ro facand parte din ‘toate tarile’ va fi resetata si ea, cu fulgi cu tot.
    a, ca ele, tarile, habar n-au cum vor arata…mai incolo, mai spre finalul Nasterii Noilor Temelii ( Artificiale! ), ..asta da, se poate.
    insa sa te apuci sa resetezi tara pe vremea ‘marii resetari’, dind semne ca te armonizezi cu ea!, … e o ‘facere’ pe care io nu dau doua parale. dar…
    Sa aveti succes in orice inteprindeti!

  • Dupa 7 ani unii mai au sperante.Ce simpatici!

  • maestre, chuar il vedeți așa de harnic si inteligent pe werner incat sa fie in stare să construiască aceasta alianță? hai maestre, ce dracu, glumim? asta nu e in stare sa gândească nici ce fae dupa ce iese ud din baie si punea la cale o asemenea coaliție monstruoasa?
    e clar ca i s a pus totul pe tava de către băieții din exterior si, în rol de executanți, cei din interior.lucrarea asta e gândită si impusă de intereae din afară.

  • Domnule Cristoiu; La noi in colonie se joaca o piesa proasta, cu figuranti, scenariul si regia asigurate de americani. Eu va apreciez
    ca istoric, stiu ce puteti gasi la BAR: adevarata mentalitate a acestui neam si va inteleg „jocul de cuvinte”. E bine ca nu incercati sa-i
    smintiti.
    In oct.2020 Ciuca a semnat „foaia de parcurs pe 10 ani”. In aug.2021 a venit in RO R.Shelby (88 ani) ca sa suplimenteze contractul cu
    2,5 mld euro (nu dolari) ptr niste rachete mai vechi pe care le aveau pe stoc. Atunci am intuit ca „jocurile sunt facute”. In sept.2021 a
    venit neanuntat Lloyd Austin sa discute cu Ciuca. In oct.2021 tot Ciuca s-a intalnit cu doi oficiali europeni si reprezentanti de ambasade.
    Puteti sa stati in siguranta la Gagesti ptr. ca aveti la Focsani instalate rachete si eu vreau 2buc sa-mi pun pe bloc ptr siguranta mea.
    Interesant este si ce il recomanda pe V.Dincu ptr. MApN.
    Inchei cu un citat din A.Hitler :”Ce baftă pe conducători că oamenii nu gândesc”.

  • Domnule Cristoiu azi o s-o zic pe scurt pt ca mi-e frig, vreau sa fac o baie calda si sa vad un film distractiv. Politica incepe sa ma siktireasca si sa nu mai am chef de ea. De ce? Pai in primul rind astia care fac pe politicienii in Romania sint niste neghiobi. Ei se prefac ca sint profesionisti in una sau alta, iar realitatea a demonstar ca nu-s capabili sa mulga o capra…v-am mai zis asta…ar confunda-o cu un tzap…Dvs le dati prea mult credit acestor timpi de legat.Herr vorbeste in scirba cu orice ocazie are, nu ma leg de faptul ca e incapabil sa mimeze macar o emotie,ca nu conteaza absolut deloc ce simte el, dar ma deranjeaza sa vad ca in afara de intrigi altceva nu e vizibil.Eu nu stiu de nimic construit sub conducerea acestui bombalau, cu exceptia terenului de golf de linga Sibiu, altceva ce s-a construit? Tineti minte urmatoarele: cind politicienii vin cu chestii gen „planuri de viitor”sau”in viziunea”politicianului, nu inseamna nimic altceva decit ca or halucineaza, or li s-a indicat de peste ocean ce sa faca. Dupa ce herr s-a scremut cu „istoricul” – „jó napot kívánok PeeeSeeeDeee”, iar acum, asa cum spuneti „Președintele observă mulțumit că „în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților” „, mie-mi suna a ordin strain, un fel de „impacarede pamplezie” pe care nimeni nu da o ceapa degerata,dar urmeaza ceva important pt papusatii externi. Se vrea modificarea Constitutiei, asta e o miza mai mare decit o pot califica eu,MARE, urmariti cu atentie si veti vedea ca nu e gluma.De asemenea piesa ieftina care ni se joaca sub nas, de la gilceava asta de 2 luni si situatia covid care ni se joaca de 2 ani, sint puse in secena ca urmare a unor planuri facute cu mult timp inainte. S-a vrut ca herr sa cistige al doilea mandat ca sa se puna in aplicare anumite modificari cerute si necesare de strainii cu interese. Pina si unii dintre ministrii cred ca erau desemnati de mult. Mascarada covid a fost regizata bine tocmai ca multe modificari sa devina posibile…sub presiune si motive extreme, schimbarile sint acceptate mai usor decit daca viata decurge asa cum o stiam. Uitati,e o emisiune acum pe mediafax a Sorinei Matei.Vorbeste cu Alexandru Rafila. Pina cum 2 ani nici nu se stia de Rafila cine e si ce hram poarta. Azi a ajuns ministru la Sanatate.Pe merit?Care merit? Pt ca-i de la PSD? Pai erau altii mai calificati decit Rafila, nu asa? Bun, atunci de ce Rafila? Pai uite ce-am gasit: https://umfcd.ro/wp-content/uploads/rafila-cv-2017-.pdf – ia citit la pagina 7…”Membru in ComISIi Consultative, Comitete Naționale (diferite perioade 2006-2015) – Membru al Comitetului Național pentru Gripa Pandemica”…Se asteptau la „gripa pandemica” din 2006-2015????????O sa spuneti ca nu e relevant, ca e ceva cerut de UE, sau e ceva ce intra in schema de organizare,pregatire etc, scuze pot fi multe, dar dint toate relele care pot lovi Romania sau planeta, de unde si pina unde avem „Comitet Național pentru Gripa Pandemica”????????Daca luati la scarmanat diversele CV-uri ale anumitor indivizi din tara, o sa ramineti tzutz cu ce „experienta” si „pregatire”se lauda. Stiti la ce concluzie se poate ajunge usor? Ca inclusiv multe dintre acele asa zisele „granturi” numai „granturi” nu sint,e probabil, o forma de a primi plati externe sau de la entitati interne,sub pretext de cercetare, iar in realitate sint platiti sa execute ce li se ordona.Din toate cercetarile, granturile astea cu care se lauda multi medic, care-s rezultatele concrete?Doar o hirtie scrisa care dupa ce e prezentata in conferinte, se arhiveaza si acolo in arhiva ramine si hirtia si tot ce se numeste grant si cercetare pe subiectul respectiv?Ca la citi bani se baga in asta, ar trebui sa existe si rezultate, macar urma de rezultate, nu asa? Cred ca sintem luati de tantalai de catre cei ce joaca rolul de oameni seriosi si profesionisti intr-un domeniu de activitate, iar realitatea e alta: unii avanseaza in cariera si viata lor, ca merita sau nu,nu mai conteaza, lor le e bine, iar altii, ca mine de ex, spera degeaba ca lucrurile se vor imbunatati. Cu sharlatanii care-s la putere acum, cu indivizii astia care mimeaza profesionalismul si seriozitatea, nu cred ca se va intimpla ceva bun in viitor.Cred ca s-au pierdut demult si friiele si directia pe care ar trebui s-o urmam. Ce vrea un herr, un citu, un ciolacu, ciolos, orban,boc, rares, herr, etc, ratatii si curvele nationale, ma lasa iceberg. Tara asta e „predata” si pradata. Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *