Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

La 15 aprilie 2022 se împlinesc 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos

Vineri, 15 aprilie 2022, se împlinesc 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos. Data de 15 aprilie corespunde celei de 14 nisan din vechiul calendar ebraic, când evreii din secolul I celebrau Paștele.

Ce este Paștele?

Paștele este o sărbătoare evreiască prin care se comemorează eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment care, potrivit Bibliei, a avut loc în anul 1513 î.e.n. Potrivit Legii Mozaice, israeliții trebuiau să comemoreze anual acel eveniment important în a 14-a zi a lunii evreiești abib, numită mai târziu nisan. Cuvântul tradus în limba română prin Paște înseamnă „a trece peste” și face referire la momentul dezlănțuirii celei de-a zecea plăgi peste Egiptul antic. Cu ocazia mesei de Paște, israeliții mâncau, pe lângă miel (sau ied), turte nedospite și ierburi amare. În zilele lui Isus Cristos, cu ocazia Paștelui se consuma vin și chiar se cântau imnuri religioase.

Ce este Cina cea de taină?

În ziua de 14 nisan a anului 33 e.n., cu ocazia Paștelui, Isus Cristos a instituit pentru creștini o sărbătoare nouă numită în prezent Cina cea de taină sau Cina Domnului. Aceasta nu a fost o simplă coincidență, deoarece în Sfintele Scripturi, moartea de jertfă a lui Isus în folosul întregii omeniri este comparată cu sacrificarea mielului pascal. Așa cum Paștele se ținea o dată pe an, creștinii din secolul I au ținut Cina cea de taină, prin care comemorau moartea lui Isus, tot o dată pe an. Data sărbătoririi Comemorării morții lui Isus Cristos, 14 nisan, este stabilită numărând 13 zile din momentul în care luna nouă cea mai apropiată de echinocțiul de primăvară se vede la Ierusalim. În
general, Comemorarea cade în prima zi cu lună plină de după echinocțiul de primăvară. Anul acesta, ea cade la 15 aprilie.

Cum se va celebra?

Cu această ocazie, Martorii lui Iehova din România și de pe întregul pământ se vor întruni în lăcașurile lor de cult pentru a comemora sacrificiul suprem făcut de Isus Cristos dându-și viața ca jertfă în folosul tuturor oamenilor. Conferința care va fi prezentată în cadrul acestui serviciu religios va prezenta detalii despre motivul pentru care Isus a fost dat morții, despre împărtășanie, despre Împărăția, sau Regatul, lui Dumnezeu și despre ceea ce ne rezervă viitorul.

Cine sunt Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt o religie creștină internațională. În România ei ființează încă de la 1911 și sunt unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute de Statul Român. Martorii lui Iehova îi aduc închinare lui Dumnezeu, iar prin lucrarea lor de instruire biblică îi ajută pe oameni să înțeleagă Biblia. Denumirea Martorii lui Iehova are legătură cu Dumnezeu, pe care ei îl reprezintă, precum și cu lucrarea de instruire biblică pe care o desfășoară în numele său, fără să fie plătiți.

Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru Martorii lui Iehova. La evenimentul de anul trecut, ținut online, celor peste 8,6 milioane de Martori li s-au alăturat peste 12,6 milioane de invitați, la eveniment asistând în întreaga lume în total peste 21 de milioane de persoane, cu aproximativ 20% mai multe față de numărul din 2020. În România, anul trecut au asistat la acest eveniment peste 100 000 de persoane.

Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea. La acest eveniment este invitat publicul larg, iar intrarea este liberă.

Pentru alte informații accesați: https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/comemorare/

Prin amabilitatea
Biroului de informații publice al cultului creștin Organizația Religioasă Martorii lui Iehova

Informații de contact:
Biroul de Informații Publice
Organizația Religioasa „Martorii lui Iehova”
021 302 75 03, (+4) 0770 438 444
birouldeinformatiipublice.ro@jw.org
Strada Orzari 29-31, Sector 2, București, 021552
Web: https://www.jw.org/ro/stiri/jw/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *