Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La aniversare. Un an de când „va fi apă caldă”

Este marți, 28 septembrie. Dușul e țeapăn și solemn, la fel ca acum un an, când un politician fără scrupule mințea prin oraș dimineața, la prânz și seara. Era însoțit peste tot de un vacarm de promisiuni deșarte, care sunau a gol. Dar ce tare se auzeau, ce agitație frenetică, ce fanfară de influenceri le susțineau!

Tuns cu forța de echipa de campanie, simțind prin toți porii că foarfeca taie împotriva firii sale și acceptând cu greu acest sacrificiu doar de ochii lumii, un ong-ist rătăcitor s-a trezit susținut nesperat de o coaliție disperată, capabilă de orice pentru a-și atinge scopul.
Chiar și să își piardă pe termen lung susținătorii, să-și îngroape identitatea, să arate tuturor în final că susține cu bună știință o înșelătorie.

Plicușor era cunoscut de tot târgul, că doar din gura lumii nu iese fum fără foc. Iar românii sunt mari meșteri la pus porecle. Din acelea care se lipesc pe viață de destinatar. Dar echipa de zgomote și-a făcut iar datoria! A scos și mașina de fum, a plimbat Plicușorul cu pupitrul prin tot orașul, a dat cu poleială de afișe imense de nu mai puteai traversa strada sau întoarce capul că te țintuiau cu privirea de sirenă ong-istul fost pletos și omul cu ideea fantastică, azi fost președinte PNL.
Ah, ce vremuri! Câte confetti s-au mai dat la victorie în sediul de campanie din mijlocul urbei! Cum au mai sclipit blitzurile!

E marți, 28 septembrie. Cu 3 ceasuri rele, așa spune lumea. Care așteaptă de fix un an ca dușul să se dezmorțească magic, doar pentru că în biroul de la Primărie a descălecat un ong-ist în derivă, recuperat din stradă, îmbrăcat, tuns rapid doar pentru o lună și dat cu sclipici de campanie. Și cum sclipiciul s-a terminat de fix un an, iar zâna de campanie s-a făcut nevăzută în caleașca aurită, de la 12 noaptea promisiunile s-au transformat în șobolani, țânțari, frig, mizerie, parcuri părăsite, șantiere închise, transport redus și scumpit, suplimente tăiate, oraș blocat și multă liniște în biroul de la etajul 1.
Nu deranjați, nu aveți pe cine.

(Text și foto: Facebook Ligia Enache)

Acest text este un pamflet!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „La aniversare. Un an de când „va fi apă caldă””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *