Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

La Barna ceva nu se leagă. Dintr-un anonim sărac a devenit, peste noapte, un geniu al afacerilor

Din ciclul, dacă tăceai, filosof rămâneai!

Dan Barna interviu la Digi 24:

„După ce mi-am dat demisia din casă de avocatură, am fost 6 luni șomer. (…) am trăit din împrumuturi de la prieteni și din ce îmi mai trimiteau părinții. Stăteam într-o mansardă, plăteam echivalentul, în banii de astăzi, a 100 de lei. Plăteam foarte puțin, era o familie de pensionari, absolut remarcabili, nu mai trăiesc azi. (…) Am stat undeva la 10 sau 12 ani acolo, după aia am cunoscut-o pe soția mea și ne-am mutat. Dar cheltuielile mele erau ridicol de mici. Și când nu mai aveam bani, mâncam pâine cu mușțar”

Și acum să analizăm :

– omul a fost șomer 6 luni și nu avea bani; până aici, nimic dramatic. Se poate întâmplă oricui

– dar tot el spune că a trăit 10-12 ani în mansardă, cu cheltuieli „ridicol de mici”. Cu toate acestea, erau momente când avea bani doar de pâine cu mușțar.

E, aici avem o problema. Dacă te angajezi, în România sau aiurea, cu salariul aferent studiilor superioare și ai și cheltuielile casnice foarte mici, este imposibil să fii la limita sărăciei.

Ori nu lucrezi, de fapt, decât din când în când, ori ai vicii/cheltuieli de altă natură.

Problema cu adevărat mare, uriașă, este aceea că dacă într-un interval atât de mare de timp n-ai reușit să convingi pe nimeni că ești bun, nu te-ai remarcat, nu te-a vrut nimeni în echipa, pe un salariu decent, n-ai demarat nicio afacere etc., înseamnă că ești la limita nulității, din punct de vedere profesional sau antreprenorial.

Cum se explică faptul că, după 10-12 ani de anonimat, sărăcie, lipsa de consecvență, lipsa de inițiativa/în care nu te-a remarcat nimeni, brusc te transformi într-un geniu al afacerilor și vin banii fără număr ?

Ceva nu se leagă. Cu sau fără mușțar. (Sursa: Facebook Valentina Șerbănescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „La Barna ceva nu se leagă. Dintr-un anonim sărac a devenit, peste noapte, un geniu al afacerilor”

  • „Am fost sase luni somer „. Si dupa ? Care casa de avocatura ? Si de ce si-a dat demisia de obicei esti dat afara pentru lipsa de interes in pregatire,absente la procese,etc. Nimic nu se poate verifica din trecutul tenebros al acestui Barna ca si a altor colegi de partid(gasca). A aparut de nicaieri in USR,fost USB, ejectandu-l pe N.Dan care a ajuns doar primar iar el Vice-premier, al doilea om in Guvern! O alta figura misterioasa este sefa Senatului,deci al doilea om in stat,primul daca Presedintelui i se intampla ceva grav. Cum a ajuns pana aici acest personaj obscur vad ca nu a interesat media aproape de loc. Dintr-o functionara necunoscuta a FMI care declara ca romanii trebuie sa fie multumiti si daca castiga doi lei, a fost propulsata ministru de finante de Ciolos,alt personaj discutabil,in trendul, Voiculescu,Nasui, C.Armand…., dupa care a disparut in neant,exact asa cum a aparut. Ca acum sa ajuga draga de ea in postul mentionat. De unde,cine o baga mereu in fata, ce forte sunt in spatele ei ? Chiar asa de insignifianta a ajuns pozitia de al doilea om in stat incat nu trezeste nimanui niste intrebari firesti ?

  • s-a tot raliat…pana a castigat!

    Cred ca a si baut mult otet!

  • Să trăiască serviciile externe care au instruit acești derbedei de usr-iști fără căpătii și punerea lor la lucru in favoarea țărilor lor,simplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *