Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

La fiecare 5 minute, pe Glob, un creștin este ucis pentru credința sa

Luăm parte, drept persoane direct implicate, ori drept persoane care doar asistă, la vremuri cu adevărat tulburi. Frați ortodocși se omoară unul pe celălalt, musulmani fanatici ucid creștini la mai puțin de o mie de km de granița noastră. Deoarece putem doar să ne pregătim pentru eventualitatea unei degenerări totale a conflictului, eu aleg să reamintesc de frații noștri martiri ortodocși, care au fost uciși în mod laș, fără a avea dreptul bărbătesc de a riposta și de a se apăra, de către organizația teroristă spurcată și putredă, cunoscută sub numele de Statul Islamic (ISIS). Câțiva dintre acești dezaxați au decapitat 20 de muncitori egipteni creștini copți, care activau în domeniul construcțiilor, și un ghanez pe care l-au răpit în orașul libian Sirte la data de 15 februarie 2015. Bărbații au fost răpiți în Sirte în două atacuri separate, unul la data de 27 decembrie 2014 și unul în luna ianuarie a anului 2015. La data de 15 februarie 2015, a fost publicat un videoclip de cinci minute intitulat: „Oameni ai crucii, adepți ai Bisericii egiptene ostile”, care arată decapitarea creștinilor pe o plajă de pe coasta sudică a Mediteranei de către acei teroriști mizerabili. Acești ortodocși au murit deoarece au refuzat Apostazia.

În videoclip, liderul teroriștilor era îmbrăcat în haine camuflaj, ceilalți teroriști erau îmbrăcați în negru, iar victimele erau toate îmbrăcate în salopete portocalii, precum în multe videoclipuri anterioare ale ISIS. Liderul a declarat în engleză nord-americană: „O, oameni buni, recent ne-ați văzut pe dealurile din Al-Sham (Siria Mare) și pe câmpia Dabiq tăind capetele care purtau de mult timp iluzia crucii, pline de răutate împotriva islamului și a musulmanilor, iar astăzi… trimitem un alt mesaj. O, cruciaților, siguranța pentru voi va fi doar dorință mai ales când vă veți lupta cu noi toți cei uniți, de aceea ne vom lupta cu toții împreună până când războiul își va depune poverile și Allah, pacea fie asupra sa, va coborî, rupând crucea, omorând porcii… Marea în care ați ascuns trupul șeicului Osama bin Laden, jurăm pe Allah că o vom amesteca cu sângele vostru”.

După decapitarea ostaticilor, pe ecran apare un alt mesaj: „Sângele murdar este doar o parte din ceea ce vă așteaptă, ca răzbunare pentru Camelia și surorile ei.” Declarația face referire la Camelia Shehata, o egipteancă coptă și soția unui preot copt despre care islamiștii cred că s-a convertit la islam și a fost reținută de Biserica Coptă din această cauză, asta în ciuda faptului că ea a negat vehement afirmația. În cele din urmă, liderul fanatic spune: „Vom cuceri Roma cu permisiunea lui Allah”, îndreptând cuțitul spre mare. Liderul echipei care a efectuat crimele a fost identificat ca fiind un expatriat libian care poartă numele de război Al Qaqa’a Ben Omro. Ulterior, când unul dintre autorii operațiunii a fost arestat, acesta a recunoscut în cadrul anchetei că măcelul a avut loc pe plaja din fața hotelului Al Mahary din Sirte. La 21 februarie 2015, la o săptămână după moartea lor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea din Alexandria, i-a canonizat pe cei 21 de martiri copți ca sfinți. Comemorarea „cade” de sărbătoarea prezentării lui Iisus la Templu, care este al 8-lea Amshir (Meshir/Mechir) din calendarul copt. Cea mai interesantă poveste a acestor martiri și sfinți este cea a celei de-a 21-a victime, pe nume Matthew Ayariga, care nici măcar nu era creștin sau egiptean. Presa locală a relatat că, atunci când a fost interogat de către teroriștii ISIS, acesta a spus: „Dumnezeul lor este și Dumnezeul meu, sunt creștin și sunt ca ei, vreau să mor ca ei”. Frații musulmani și creștini au fost întristați de acest eveniment nefericit și au declarat încă o dată război ISIS. La scurtă vreme după eveniment, armata egipteană a început bombardarea bazelor ISIS din Libia, pentru a le arăta teroriștilor că nu aceasta este calea musulmanilor.

Când au fost găsite rămășițele celor 21 de martiri, trupurile celor 20 de egipteni au fost returnate acasă. Trupul lui Ayariga a fost primit în Egipt de către noua biserică din Al Our, Biserica Martirilor Credinței și Patriei, la data de 29 septembrie 2020. Biserica a fost construită în onoarea celor 21 de martiri, iar membrii familiilor egiptenilor și-au exprimat bucuria la întoarcerea rămășițelor pământești ale martirului Avariga spunând: „Bucuria noastră este deplină”. Majid Shehata, o fiică a unuia dintre martiri, a declarat: „A fost o surpriză pentru noi toți să vedem rămășițele martirului Matei în interiorul Bisericii Martirilor, iar aceasta este o veste mult așteptată și toate familiile sunt într-o mare bucurie și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a răspuns prin întoarcerea martirului.”

Problema cu terorismul este una extrem de complexă, iar din punctul meu de vedere, soluția nu este să întorci și celălalt obraz. Doar Dumnezeu îi poate judeca, însă noi îi putem trimite la el. Securitatea Societală nu are cum să existe concomitent cu fenomenul terorist, fie el de orice fel, de extremă stângă, de extremă dreaptă, al „lupului singuratic” etc. Să nu uităm, printre mulți alții, de exemplul domnitorilor și luptătorilor români din Evul Mediu, de exemplul Sfântului Dimitrie din Tesalonic, cel al lui Aleksandr Nevski, Sfântul Gheorghe, Sfântul Andrei generalul, sau de călugărul Alexander Peresvet. Este un lucru extrem de nobil să lupți pentru a nu te abate de la principiile tale, să nu uităm de versurile conjudețeanului meu, George Coșbuc, un om viu prin moștenirea sa:

„… Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit”.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „La fiecare 5 minute, pe Glob, un creștin este ucis pentru credința sa”

  • domnu tiberiu plavan moldovan ne baga in aceeasi oala cu catolicii
    si restu.
    (sau nu are decat sa predice in Afghanistan).

  • Excelent articol. Ca si Ortodocsi trebuie sa nu uitam ca indiferent de veac, in fond lumea va gasi innacceptabila credinta noastra fiindca nu face parte din ea, fie din motive „religioase” fie din motive „seculare”. Sa ne de-a Dumnezeu puterea si credinta sa marturisim si noi, in momentele mari si in momentele mici.

    Nu prea pun eu pe internet citate din Biblie in general, dar am citit recent Cartea Intelepciunii lui Solomon din Vechiul Testament si mi se pare ca rezoneaza foarte puternic astazi. Scrisa cam cu 30-40 de ani inainte Nasterii Domnului, in cadrul comunitatii iudaice din Alexandria, tocmai ce incepusera vremuri ce necesitau marturisire. Cezar Augustus castigase impotriva lui Marcus Aurelius si tocmai schimbase legile in imperiu, in care non-romanii nu mai puteau fi cetateni si toti trebuiau sa aduca sacrificii geniului divinizat al imparatului. Daca erai iudeu pios, inseamna efectiv eliminarea din viata sociala a cetatii, fiindca se aducea sacrificiu de tamaie arsa imparatului inainte oricarei activiti civice, asa ca nu numai ca isi pierdusera cetatenia dar erau si obligati sa comita idolatrie ca sa mai continue si in statulul acela redus in viata cetatii. Autorul necunoscut, scrie aceasta carte pentru acea comunitate din Alexandria, in care amenintarea cu saracia, excluderea si moartea ii tenta pe multi sa cedeze.

    Mai jos este Capitolul 2 din acea carte, care mi-a ramas in minte si din cauza tineretii mele dar si din cauza contextului actual. Este o profetie in mod clar a venirii si patimirii lui Hristos, dar si o descoperire a adevarului ca mentalitatea lumeasca este aceeasi si astazi ca si atunci, „nimic nou sub soare” si ca toti trebuie sa ne luptam cu ea intr-un fel sau altul, cu un aspect sau altul, si ca fara ajutor nu avem nici o sansa.

    1. Cei care cugetă NEDREPT şi-au zis în sine: „Viaţa noastră este scurtă şi tristă şi omul nu poate scăpa de moarte, nici nu cunoaşte cine l-ar izbăvi de şeol.
    2. Din întâmplare am ajuns să fim cum suntem şi după viaţa aceasta vom fi ca şi cum n-am fi fost niciodată; căci fum este suflarea din nările noastre şi cugetarea o scânteie care se aprinde din mişcarea inimii noastre.
    3. Când se va stinge, trupul nostru se va face cenuşă şi duhul se va risipi ca aerul cel uşor.
    4. Numele nostru se va uita cu vremea şi nimeni nu-şi va aduce aminte de lucrurile noastre şi viaţa noastră va trece ca urma norului şi se va risipi ca negura, pe care o alungă razele soarelui şi căldura lui o îngreuiază.
    5. Ca umbra de trecătoare este viaţa noastră şi sfârşitul ei este fără înapoiere, că s-a pecetluit şi nimeni nu mai vine înapoi.
    6. Veniţi deci şi să ne desfătăm cu bunătăţile cele de acum şi de făpturi să ne folosim cu toată căldura tinereţii.
    7. Să avem din belşug vinuri scumpe şi miresme şi să nu lăsăm să treacă florile de primăvară.
    8. Să ne încununăm cu flori de trandafir, până nu se veştejesc.
    9. Nimeni dintre noi să nu lipsească de la petrecerile noastre, să lăsăm pretutindeni semnele veseliei noastre, căci aceasta este partea şi menirea noastră.
    10. Să asuprim pe cel sărac şi drept, să nu ne fie milă de văduvă, şi de cărunteţile bătrânului încărcat de ani să nu ne ruşinăm.
    11. PUTEREA noastră să fie legea dreptăţii noastre, că ce este slab nu este de nici un folos.
    12. Să vânăm pe cel drept, fiindcă ne stinghereşte şi se împotriveşte isprăvilor noastre şi ne scoate vină că stricăm legea şi ne învinovăţeşte că nu umblăm cum am fost învăţaţi din copilărie.
    13. El se face pe sine că are cunoştinţă despre Dumnezeu şi se numeşte: fiul Domnului.
    14. El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre şi ne este greu chiar când ne uităm la el.
    15. Căci viaţa lui nu seamănă cu viaţa celorlalţi şi cărările lui sunt schimbate.
    16. Înaintea lui suntem socotiţi ca necuraţi şi de căile noastre se fereşte ca de o spurcăciune; el fericeşte sfârşitul celor drepţi şi se laudă că are pe Dumnezeu drept tată.
    17. Deci să vedem dacă cuvintele lui sunt adevărate şi să cercetăm ce i se va întâmpla ieşind din această viaţă.
    18. Căci dacă dreptul este fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu îl va apăra şi-l va scoate din mâna potrivnicilor săi.
    19. Să-l încercăm cu ocări şi cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător şi să încercăm suferinţa lui.
    20. Să-l dăm unei morţi de ocară căci, după vorba lui, Dumnezeu va avea grijă de el”.
    21. Acestea sunt gândurile lor, dar ei se amăgesc, viclenia lor i-a orbit.
    22. Ei nu cunosc tainicele puneri la cale ale lui Dumnezeu, ei n-au nădejde în răsplata sfinţeniei şi nu cred că sufletele curate vor avea, cununa lor.
    23. Dumnezeu a zidit pe om spre nestricăciune şi l-a făcut după chipul fiinţei Sale.
    24. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume şi cei ce sunt de partea lui vor ajunge s-o cunoască.

  • Nu exista nici un Cristos sa ne salveze,asta i o poveste,exista doar Antihrist ,asta fiind Putler,asta i adevarul. 🙁 🙁 🙁

    • Tati, eu ti-am mai scris: ia cu medicamente! Baga si un vaccin antirabic. Vaz’ ca ai boticul deschis si curge saliva. Hai Putler.

  • Ca sa nu mai vorbim de ororile Inchizitiei din Europa Evului Mediu comise de aceasta ,chiar asupra crestinilor socotiti eretici.

  • Si noi crestinii ucideam tot ce era noncrestin pe vremea „sfintei inchizitii”,si Dementul Nuclear Putler comite crime abominabile in Ucraina in numele credintei crestin ortodoxe,si crestinii au masacrat musulmani in cadrul cruciadelor,amerindieni,au inrobit rasa neagra,ce sa zic Karma it s a bitch.Cat despre musulmani sunt si ei cum erau inchizitorii nostri acum niste secole.De aia simpatizez(pana la un moment dat cu progresistii).Religia de orice fel ar fi ea e o relicva medievala,locul si timpul religiei este in Evul Mediu.

    • Progresistii sunt ce fără credință, adică comuniștii și marxistii și tu încă nu realizezi ce înseamnă cei fără credință, cum au fost stalinistii sau hitleristii, reușind sa omoare milioane de ființe umane intr-un timp foarte scurt!

    • tudy,
      Eu iti doresc sa bati cel putin suta. Dar inainte sa treci puntea sa-ti aduci aminte ce ai scris aici. Atat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *