Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

La Gheorghiță, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg

Mesajele oficialităților privind pandemia ne insultă sistematic inteligența. Iată, de pildă, ce spune Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei de vaccinare, trâmbițând asta ca pe o pare victorie: „ Peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate.” Prin asta, dl Gheoghiță ne dă, zice el, argumentul decisiv să ne vaccinăm. Să vedem dacă e așa.
Așadar, în România, dintre cei infectați în ultima vreme cu virusul corona, 82% erau nevaccinați, iar 18% vaccinați. În ce privește populația României, în prezent 74% sunt nevaccinați și 26% sunt vaccinați (chiar un procent mai mic vaccinați, dacă evaluarea a fost făcută pe o perioadă mai lungă). Ceea ce înseamnă că proporția de infectați printre cei nevaccinați e aproape egală cu proporția de infectați printre cei nevaccinați. Și atunci, unde e marea izbândă a vaccinării?
Pentru a face o comparație corectă, avem nevoie de o informație esențială: care este structura pe vârste a persoanelor vaccinate. E foarte posibil ca procentul de vaccinați printre persoanele sub 60 de ani (care sunt activi profesional, călătoresc, se lovesc mai des de constrângerea de a fi vaccinați) să fie mai mare decât pentru persoanele peste 60 de ani (care, adesea, se feresc de vaccin). Dacă e așa, atunci orice comparație între vaccinați și nevaccinați este afectată, căci nu mai vorbim de grupuri comparabile ca structură pe vârste. Așadar, dlor Gheorghiță & comp, dorim să știm care este structura pe vârste a persoanelor care s-au vaccinat. Până atunci rămâne cum v-am spus, faptul că 18% dintre infectați sunt vaccinați e foarte mult, în condițiile în care doar 26% dintre români s-au vaccinat. Realitate cu care nu aveți de ce să vă lăudați decât dacă ne luați drept proști. (Sursa: Facebook Varujan Vosganian)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *