Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

La Hajdúszoboszló, în Ungaria, s-a deschis sezonul turistic

După trei luni de închidere din cauza epidemiei de coronavirus, oraşul Hajdúszoboszló este pregătit să-şi deschidă porţile în faţa turiştilor – a spus Gyula Czeglédi, primarul oraşului balnear, joi, la conferinţa de presă care a inaugurat sezonul turistic, transmite agenția MTI.

Gyula Czeglédi a declarat că a fost efectuat un sondaj de opinie în cercul oaspeţilor care pot fi consideraţi „de-ai casei”, iar 82% dintre aceştia au dat un răspuns ferm pozitiv la întrebarea dacă vor merge anul acesta la Hajdúszoboszló, 15,5% se mai gândesc şi doar 2,5% au spus că nu vor profita de concediul de vară. Primarul a calificat ca fiind o informaţie semnificativă şi faptul că două treimi dintre cei întrebaţi preferă cazarea la particulari, în pensiuni sau în apartamente şi doar o treime dintre turişti vor să se cazeze în hoteluri. În cadrul programului “Kisfaludy” (destinat sprijinirii turismului), anul acesta se va renova un număr mare de locuri de cazare private din Hajdúszoboszló, care vor oferi oaspeţilor servicii de calitate – a adăugat primarul oraşului. Gyula Czeglédi a subliniat că au făcut pregătiri serioase pentru primirea oaspeţilor în condiţii de siguranţă, atât în spaţiile publice, cât şi în incinta băilor, pentru ca sejurul la Hajdúszoboszló să fie o experienţă cu adevărat plăcută.

Programele propuse nu vor crea mari aglomerări, însă tot timpul vor avea loc programe culturale, sportive sau gastronomice, în diferite puncte ale oraşului.

Viceprimarul Petronella Majoros a semnalat că, în urma apelului primăriei, s-au mobilizat în jur de 40 de organizaţii civile, comunităţi de artişti şi de creatori din localitate, precum şi instituţii artistice, iar din această mobilizare, în decursul a 60 de zile, au rezultat peste 300 de programe atractive culturale sau turistice, ce vor avea loc în oraşul balnear în sezonul estival. Prima manifestare va fi intitulată “Creaţii în piaţă sau atelier în spaţiu” şi se va desfăşura la intrarea principală a staţiunii balneare, unde turiştii vor putea urmări pe durata unei zile 11 pictori în timpul activităţii lor.
Printre programele planificate se numără spectacole de dans popular şi modern, concerte de muzică populară, clasică şi modernă, prezentări ale artizanilor şi păstrătorilor de tradiţii, şi va fi redeschis cinematograful în are liber – a precizat Petronella Majoros.
La rândul său, viceprimarul Gergely Kovács a evidenţiat, dintre programele sportive, Zilele călăriei de la Hajdúszoboszló, întâlnirea camionagiilor, sfârşitul etapei a 2-a a concursului ciclist “Tour de Hongrie”, ediţia a 30-a, defilarea automobilelor de epocă şi turneul de tenis TOP6, la care vor participa cele mai bune şase sportive din Ungaria.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *