Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La moartea unui reputat medic, adversarii politici au decis să întrerupă campania electorală

Fostul șef al Secției Clinice de Hematologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, prof. dr. Benedek Istvan, va fi înmormântat joi, 3 septembrie.
În 2001, a făcut primul transplant de măduvă din țară la un bolnav adult, iar în anul 2003, la clinica pe care a înființat-o au fost efectuate primele transplanturi din țară la bolnavi cu leucemie acută. În 2013, a înregistrat o altă premieră: transplant alogen de celule stem hematopoietice de la donator neînrudit.
Medicul, care urma să împlinească 72 de ani în octombrie, era internat la Institutul Inimii din Târgu Mureș. El a contactat noul coronavirus.

Doi dintre principalii adversari politici, care candidează la Primăria Târgu Mureș, Teodora Benedek (PNL) și Claudiu Maior (Pro România, consilierul primarului în funcție, Dorin Florea) au decis să întrerupă campania electorală în aceste zile.
„A decedat profesorul doctor Benedek István, fondatorul Clinicii de Hematologie și Transplant Medular din Târgu Mureș.
Dedicat până la capăt profesiei sale, dr. Benedek István a pierdut lupta pentru viață cu mult înainte de a-și fi desăvârșit toate planurile.
Sunt oameni pe care abia când nu mai sunt te gândești că ai fi vrut să îi întâlnești mai des. Dr. Benedek István este printre aceștia…
Sunt onorată și recunoscătoare că i-am fost studentă și că viața ne-a unit mai apoi în pasiunea pentru medicină și în aceeași familie. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Funeraliile profesorului doctor Benedek István vor avea loc joi după amiază.
Până atunci, în semn de respect pentru memoria lui și durerea familiei, îmi suspend toate activitățile din campania electorală”, a anunțat Teodora Benedek, cumnata lui.

Benedek Istvan era foarte apreciat în oraș, și de români și de maghiari.
„Azi, la despărțire, ca un ultim gest de prețuire, rog Consiliul Local Târgu Mureș să se întrunească în regim de urgență pentru a-l declara pe reputatul și regretatul nostru profesor Benedek István Cetățean de Onoare post-mortem al Municipiului Târgu Mureș.

Acest OM a fost, într-adevăr, modelul târgumureșeanului pe care ni-l dorim cu toții, excelând atât în profesie, cât și în conduită. Ziua de azi nu contează electoral. Ziua de azi este pentru el. S-ar bucura să ne vadă, măcar azi, pentru o clipă, ÎMPREUNĂ”, a anunțat Claudiu Maior.

Benedek Istvan a fost și consilier local din partea UDMR.
Candidatul independent susținut de UDMR, Soós Zoltán, nu a renunțat la campanie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii