În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

La școală în Germania

Guvernul federal a făcut publice regulile pentru elevii din ciclul primar în timpul pandemiei. Un filmuleț de… 41 de secunde. Cu instrucțiuni puține și foarte clare.
„Explicați-le copiilor că la școală trebuie să evite contactul fizic, de exemplu îmbrățișarea sau datul mâinii. În măsura posibilităților, trebuie să păstreze distanța între ei – 1,5 m.”
„Clarificați faptul că spălatul pe mâini și eticheta pentru tuse și strănut (în încheietura mâinii) sunt importante pentru protejarea lor și a celor din jur.”
„Se poate ca în școlile din landul dumneavoastră să fie prevăzut portul măștii. Cereți informații autorităților responsabile.”
„Elevii care au fost suspectați de Covid-19 se pot întoarce la ore după ce au fost testați și rezultatul a fost negativ.”

Cam atât. Sub un șapou la fel de simplu: „În multe landuri școala a început sau o să înceapă în scurt timp. Și elevii din ciclul primar trebuie să respecte regulile de igienă și distanțare. Mai multe informații găsiți în filmul de mai jos.”
Nu le dă nimeni cearșafuri cu instrucțiuni pentru mersul la veceu, așezarea băncilor în clasă, circulația pe holuri ș.a.m.d. În fond, o persoană în deplinătatea facultăților mintale ar trebui să priceapă că păstrarea distanței înseamnă să stai cât mai departe de ceilalți și pe hol, și la baie, și în clasă, și în curte. Cel puțin în viziunea unui guvern care consideră că nu conduce un popor de idioți.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii