Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Lacul Ursu din Sovata s-a deschis mai repede

Cel mai adânc lac helioterm din lume, cu cea mai mare concentraţie salină de pe planetă, Lacul Ursu din Sovata, s-a deschis mai repede decât în alți ani.
În bazele de tratament nu se pot face procedurile pentru care turiștii aleg stațiunea Sovata. Nu se pot face împachetări cu nămol și parafină, băi sărate și nici piscinele interioare nu sunt deschise.

„Oamenii care au acumulat atâta stat în casă și trebuie să refuleze, să poată să iasă în mijlocul naturii, în acest lac natural, unic în Europa, să se simtă bine şi să-şi recapete sănătatea. De aceea, adresez rugămintea autorităţilor competente, dacă s-a decis totuşi deschiderea activităţilor specifice din staţiunile balneare, atunci să se decidă şi reluarea activităţii în bazele de tratament pentru care omul vine la Sovata”, a spus Fulop Janos, directorul Balneoclimaterica Sovata.

Apa are o temperatură perfectă: 27˚ C la suprafață și 37,5˚ C la o adâncime de 1,5 metri.
Prețul biletelor este la fel ca în anii anteriori: 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Între orele 13 și 15, lacul este închis pentru ca apa să se „odihnească”.

De regulă, sezonul începea în jurul datei de 1 iulie.
Lacul Ursu a împlinit recent 145 de ani de la formarea sa și a fost declarat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai adânc lac helioterm din lume, de 18 metri. Suprafața lacului este de 4200 de metri.
Turiștii nu au niciun fel de teamă nici în apă, nici pe uscat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *