Cel mai adânc lac helioterm din lume, cu cea mai mare concentraţie salină de pe planetă, Lacul Ursu din Sovata, s-a deschis mai repede decât în alți ani.
În bazele de tratament nu se pot face procedurile pentru care turiștii aleg stațiunea Sovata. Nu se pot face împachetări cu nămol și parafină, băi sărate și nici piscinele interioare nu sunt deschise.
„Oamenii care au acumulat atâta stat în casă și trebuie să refuleze, să poată să iasă în mijlocul naturii, în acest lac natural, unic în Europa, să se simtă bine şi să-şi recapete sănătatea. De aceea, adresez rugămintea autorităţilor competente, dacă s-a decis totuşi deschiderea activităţilor specifice din staţiunile balneare, atunci să se decidă şi reluarea activităţii în bazele de tratament pentru care omul vine la Sovata”, a spus Fulop Janos, directorul Balneoclimaterica Sovata.
Apa are o temperatură perfectă: 27˚ C la suprafață și 37,5˚ C la o adâncime de 1,5 metri.
Prețul biletelor este la fel ca în anii anteriori: 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Între orele 13 și 15, lacul este închis pentru ca apa să se „odihnească”.
De regulă, sezonul începea în jurul datei de 1 iulie.
Lacul Ursu a împlinit recent 145 de ani de la formarea sa și a fost declarat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai adânc lac helioterm din lume, de 18 metri. Suprafața lacului este de 4200 de metri.
Turiștii nu au niciun fel de teamă nici în apă, nici pe uscat.
Lasă un răspuns