Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Legea care ar asigura testarea în masă a populației României, la votul final în Camera Deputaților

Senatorul Eugen Teodorovici a inițiat un proiect de lege, care a fost adoptat de Senat, potrivit căruia, printre altele, s-ar putea efectua testarea în masă.

„Există soluții în lupta cu virusul!
Pentru fiecare problemă există cel puţin două soluţii! Iar soluţia optimă este în mâna celor mai importante instituţii ale statului român – Guvern, Parlament și Președinte.
Problema cea mai mare a zilelor noastre este criza Covid care afectează întrega lume, iar soluția pe care am lansat-o, alături de câţiva colegi parlamentari, încă de la începutul pandemiei, este G2G.

G2G este un Acord între guverne, ce este practicat în special în zona achiziţiilor destinate înzestrării militare şi care, într-o situaţie de extremă urgenţă, ce impune măsuri excepţionale, devine soluția cea mai rapidă şi eficientă, inclusiv din punct de vedere al costurilor, pentru a asigura toate echipamentele şi toată infrastructura medicală necesare în lupta cu acest virus ucigaş.

O astfel de initiativă legislativă, care permite guvernului României să atribuie altor state UE şi/sau non-UE contracte pentru achiziţionarea de echipamente medicale, spitale de campanie (ROL 1-3) şi construcţie de infrastructură spitalicească, a fost deja aprobată de Senatul României şi este, în prezent, la Camera Deputaţilor, unde marți, 17 noiembrie, se dă votul final.

Odată intrată în vigoare această lege (dacă Iohannis catadicsește să o promulge), guvernul României (dacă este al României) va putea negocia direct și  urgent, fără să se mai ”împiedice” de interminabilele licitații, achiziţia tuturor echipamentelor şi aparaturii medicale necesare, de la măşti, teste, dezinfectanţi, ventilatoare, paturi ATI şi până chiar la spitale mobile, în maxim o lună.

Această soluţie  garantează calitatea produselor achiziţionate şi va permite României să asigure inclusiv necesarul în rezerva de stat. În plus, prin achiziționarea, într-un timp extrem de scurt, a tuturor testelor necesare, se va putea realiza, testarea în masă a populaţiei României, prin reţelele medicale publice şi private, în funcţie de un algoritm prestabilit de adevărații specialiști.

Repet: Este o soluţie de criză, NU unica soluţie

Dar este singura care poate rezolva urgent această criză, fără a exclude ca pe viitor, România să poată produce ea însăşi toate aceste echipamente şi să construiască spitalele regionale atât de necesare”, a explicat Teodorovici într-o postare pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *