Lista măsurilor de modificare a Codului Fiscal, agreate în coaliţie: Impozitul progresiv nu se aplică, acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta. Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr (news.ro)

Legea Trianon ajunge iarăși la Iohannis

Salut votul larg majoritar al Camerei Deputaților, camera decizională a Parlamentului, care astăzi a respins cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Werner Iohannis a legii pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Legea a fost adoptată anterior de Parlamentul României, la data de 13 mai 2020, cu o largă majoritate. Au votat în favoarea legii deputații PSD, PRO România, PMP, Minorități naționale și alți deputați cu titlu individual (175 de voturi pentru). S-au abținut deputații PNL și USR (85 abțineri) și au votat împotrivă deputații UDMR (23 de voturi împotrivă).

Ca inițiator al legii care marchează oficial data recunoașterii internaționale, în 1920, printr-un tratat de pace, a Unirii Transilvaniei cu România, le mulțumesc celor care au votat astăzi în semn de respect pentru sacrificiul și pentru faptele de glorie ale înaintașilor noștri, care au pus mai presus de orice altceva interesele naționale românești și care au făcut posibil actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și respectiv încheierea Tratatului de Pace de la Trianon.

Solicit președintelui României să dea dovadă în final de demnitate națională și să promulge neîntârziat această lege, care reprezintă o simbolistică esențială pentru identitatea românească și pentru Statul Român.

Titus Corlățean,
Vicepreședinte al Senatului,
Vicepreședinte al PSD,
Președintele Departamentului de politică externă al PSD

(Text și foto preluate de pe pagina Facebook Titus Corlățean)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog